Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzik
senior tag
válasz
sajtee
üzenetére
Amúgy szerintem nem hülyeség felvenni a játékot.
Én is gondolkozok rajta,hogy egy ilyen videó naplót készítek,de nem azért mert rohadt ügyes vagyok csak szerintem tök jó lenne évek múlva visszanézni,hogyan fejlődtem. Rajta a kezdeti bénázások,ügyetlenkedések.
Ha visszagondolok most is arra, amit az első hetekben küzdöttem pár dologgal,most meg lazán elnyomom,azért ez sok erőt ad.
A fejlődés, a sikerélmény az nagyon fontos,hogy fent tartsa a motivációt. -
sajtee
őstag
válasz
sanzik
üzenetére
Értem, és látom is magamon a szintén fél éves "tapasztalatommal". Míg nem tudtam a skálákat (vagyis csak a pentatont, de azt sem gyakoroltam, egyszerűen le tudtam játszani), addig próbálkoztam, de semmi, nem illettek egymáshoz a hangok, szar volt. Most is szar, de végre legalább magamnak tetszik néha egy-egy rész, ennek eléggé örülök

-
sanzik
senior tag
válasz
sajtee
üzenetére
Szerintem az improvizáció azért nem egy olyan dolog ami a semmiből jön éppen akkor mikor játszol,aztán jól szól.
Én minden nap nyomatom a szólózást valamilyen alapra. Igaz én csak pentaton skálával foglalkozok egyelőre.
De azt bárhol ,bármilyen fekvésben simán.
Viszont azt látom,hogy inkább minél több motívumot kell megtanulni amiket felhasználhatsz egy szólózásnál.
És a nagy gitárosok is ezt csinálják szerintem,hogy az "eszköztárukból" ezeket a berögzült,betanult motívumokat rakosgatják össze,amiből kijön egy jó kis szóló.
Szóval én a hatalmas fél éves tapasztalatommal úgy látom ,hogy az improvizáció az igen is tanulható,ezt az eszköztárat kell fejleszteni hozzá és akkor lesz miből építkezni a szólózás közben. -
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ááá, annyira még nem megy, hogy fel merjem venni, csak néha egy-két egész jól hangzik.
Arra kíváncsi leszek, hogy tanulunk meg improvizálni... Valamilyen szinten biztosan tanulható.
-
-
sajtee
őstag
Azt hiszem, kezdek ráérezni a szólózásra, ezzel a négy skálával, amit tudok már néha egész értelmes dolgok jönnek össze.
Az előbb gondolkodtam, hogy megpróbálok imprózni és nem ment. Egy szar volt, más számok szólóit kezdtem el, arrébb mentem fél-fél hangokkal, de sehogy sem volt az igazi. Kicsit pihentem, aztán gondoltam, próbáljuk, máshogy nem fog menni.. Hát, nem mondom, hogy jó volt, de eléggé élvezem

Végre passzolnak egymáshoz a hangok így, hogy tudom ezt a néhány skálát. A ritmus baromi nehezen akar beugrani
Ez tetszik, kötetlenül, tab nélkül.
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az tényleg nagyon jó ár.
-
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Az, hogy nem nálam landolt

-
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Ób+, 50!
Na jó, gratula, gyönyörű minkettő

-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kopogassal szerintem nemsokra mesz rontgenezni kene hogy tuti 100 legyen, de azt nemeri meg hacsak nem radiologus vagy.
Persze ettol meg kopogtathatod
Lassan megorulok hogy itt hevernek a lefozott humbik es hangjukat meg nem hallotam ,mar azon gondolkoztam bekene rakni a regibe de nincs kedvem ezert szetburitani.
AZt tudod ugye hogy ez egy betegseg amikor a masodik Les Pault szerzi be az ember, valoszinuleg nem gyogyithato, enis hasonlo gyogyithatatlan korban szenvedek....
#13187) Plazmacucci
50 az bago erte, bar ez ujonan is eleg olcso modell. -
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Megkérdezhetem, mennyiért szerezted?
-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Azert lehet komoly sulykulonbseg a 2 gitar kozt mert a 2004 es valoszinuleg tomor testu, a feher meg konyitett cucc magyarul kivan marva a kozepe a suly miatt, a masik meg azonos fa fajokon belul is komoly sulykulonbsegek lehetnek meg akkor is ha 1 azon kivagott fabol van, vannak puhabb es kemyebb reszek.
Az en les paulom is 4 kilo korul mozog.
-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Erosito nelkul is jobb a hangkitartasa?
A studio is ragasztott nyaku? -
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ó az a fehér de szép!
de a fekete is biztos zsír![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
A másik szedőről sajnos nincs. A fehérben valóban 81/85 van. A fekete Studio több mint négy és fél kiló, nehezebb egy hangyányit a fehérnél és a hangkitartása is jobb. A Studio 2004-es Kínai modell a fehér meg asszem 2009-es. Viszont a Studionak sokkal vaskosabb a nyaka, a Customnak szinte sportos.
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Szep ez a fekete, a teste menyiben ter el a fehertol?
ill a masik hangszedorol is van kep?A feherbe talan EMG van?
-
-
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nagyon szép mind a kettő
(a paplanról meg ha nem szólsz, észre sem veszem..) -
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Milyen hangszedok vannak benne, epibe raktak olyat is aminek szinte vegtelen a hangkitartasa, megmered oket nekem? a kabel vegen multimeterrel kulon kulon hany ohm?
Felezhetoek?izom ilyet eltudnek kepzelni a nappali falan.
-
Most h vettem ezt az epi studiot rajottem, hogy milyen szep is a pssziv hangszedok hangja
raadasul ebben valami jo fele lehet, mert sikolt meg rofog egyszerre ha akarom
kepeket mindjart rakok. -
izomhod
őstag
ismeritek?
most olvasom hogy Leo Fender bácsi is benne volt, míg élt
http://en.wikipedia.org/wiki/G%26L_Musical_Instruments
ahogy látom, főleg tele forma, de van még ez-az

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
annyira nem csipázom, de egy hybrid stigmatáért szívesen utazok

szerintem ez az egyik legjobb szám a világon
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
sanzik
senior tag
válasz
izomhod
üzenetére
ettől van már frissebb lista is
Hegyalján lesz például Slayer is !Anti-Flag (US)- zenekar által bejelentett dátum: 06.28
Asking Alexandria (UK)
Ákos
Between The Buried And Me (US)
Bouncing Souls (US)
Coal Chamber (US) - zenekar által bejelentett dátum: 06.26
Dieselboy (US)
Down (US) - zenekar által bejelentett dátum: 06.27
Ensiferum (FIN)- zenekar által bejelentett dátum: 06.26
Every Time I Die (US)
Julia Carpenter - fellépő saját bejelentése: 06.28
Magashegyi Underground
Mixhell (BRA)
Quimby
Reso (UK)
Rómeó Vérzik
Scooter (D)- zenekar által bejelentett dátum: 06.29
Skindred (UK)
Slayer (US)- zenekar által bejelentett dátum: 06.26
Soerii & Poolek
Subscribe
The Carbonfools
The Devil Wears Prada (US) -
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
hoppá
fezen: fear factory,
deep purple,
amorphis (őket nem ismerem, de tudom hogy nagy név)hegyalja:
Anti-Flag (USA)
Asking Alexandria (UK)
Between The Buried And Me (USA)
Bouncing Souls (USA)
Coal Chamber (USA)
Dieselboy (USA)
Down (USA)
Esiferum (FIN)
Every Time I Die (USA)
Reso (UK)
Scooter (D)
Skindred (UK)
The Devil Wears Prada (USA)hopp, szigeten még Blur! összeálltak, vagy mi?
-
-
sajtee
őstag
Július 6 - VOLT fesztivál - Bullet For My Valentine! - Ki jön?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Eastman
üzenetére
Meghallgattam a YT csatornáján a tanárnak a zenéit és nagyon színes, biztosan jó tanár. Nekem sajnos volt olyan ahol nem volt pengetés szinte semmi és konkrét dolgokat sem volt hajlandó tanítani. Zeneiskolában, netán akadémiában másról sem szól a dolog. Én csak arra akartam utalni, hogy nyugodtan bele lehet pengetni egy zenébe, stb...
-
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem már nincs meg az a gitár, pont írtam, hogy élvezem a fix húrlábat (Cort M200-at van most)

Anno használtam, de kezdeti lelkesedés volt, gitárszintihez nem nagyon volt rá szükség.
-
-
madgie
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nekem anno eladták nyolcas húrokkal a floyd-os cuccot, felraktam a kilencest rá és az égbe meredt a cucc. Lekaptam a hátulját, hát nem csak két rugó volt benne? Úgy kértem Medgyesitől egyet, mert akármit variáltam, nem fogta meg

-
-
madgie
titán
válasz
izomhod
üzenetére
Nekem ha hazajön a sógor, akkor mindig le kell hangolni C-re (!), mert ő úgy szereti és arra szokta írni a témákat is (bőgőzik, és az öthúrost hangolják még le a főd alá
)szerk: amúgy borzasztóan élvezem a fix húrlábat, oda hangolok, ahová akarok és nem kell negyed órákat izgatni a kulcsokat, mint anno a Floyd Rose-nál.
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
zsír, nyűdd egészséggel!
2004-es, nyolc éves az a legeszebb kor! ja, 9
lehangoltam a stone the crownál drop b-re, vagy mi az ciszre, vissza se fogom tekerni normál hangolásra a bőgőt, úgy tetszik
-
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Grat!
Kepek? -
Vettem egy 2004-es jolarasitott epi studiot
fasza. -
izomhod
őstag
-
sajtee
őstag
-
izomhod
őstag
sajtee: itt van a gotten, próbáld meg
nekem elég ujjösszeakasztó, de jópofa nagyon!
-
nesa
veterán
válasz
Akybron
üzenetére
A bukk szerintem eg ybaromi jo hangfa lehet jobb mint a mahagoni de szemetlada soha a budos eletbe nemnyugszik meg mindig izeg mozog a legkissebb paratartalom valtozasra is gondolkoztam mar hogy abbol fasza lenne egy gityo de ugy telibe kene esreszteni lakkal hogy gombostunyi helyen se birjon szellozni...
Olyat viszont lattam mar pont atmenonyakasba hogy tobb reszbol volt osszeragsztva es a nyak kozeprol padouk es jobbrol balrol kb 5-6mm es bukk, aztan meg valamilyen fa a tobbire nem emlekszem (igen kontrasztos volt) igy mar nembir mocorogni es tobb fajta fa tobbfele hangzast tovabbit, ja ha valakinek van a feszerbe padouk azt szivessen vennem sajnos meg soha nemtudtam a nyers fat a kezembe fogni peddig annyira a csodalatos....
-
Akybron
aktív tag
válasz
sajtee
üzenetére
Lehet kerítéslécből is gitárt (bár az már nem két perc) csinálni, én már csak tudom :-D
Az ásós dolog a shovellica együttesé.
-
izomhod
őstag
-
Bencsizy
csendes tag
Ha van időtök hallgassátok meg, nagyon jól hangzik a dolog.
Hard rock számok akusztikusan előadva egy fantól, kirakták a facebook oldalukon is. [link] -
Eastman
addikt
válasz
mandras81
üzenetére
Abban is van igazság, hogy az 1-2 éves olcsóbb gitároknak már kijött a hibájuk. Szoktam is ezt a nézetet hangoztatni. De az ilyen „sportgitároknál” a bundozás már megérezheti azt az 1-2 évet.
Olyat kellene találnod aki balkezes és anno megvette a baltát és gyorsan meg is unta. Tokban vagy a sarokban állt hónapokat - éveket a gityó. Aki koncertezik egy superstratón az általában hajtja is rendesen. ...hiszen arra való.
Van az a módszer amikor próbálgatod a hangszerboltokban a gitárt és a netről rendelsz egyet a típusszám alapján, de én nem vagyok barátja ennek. Minden gitár egy külön darab, mondhatjuk, hogy egy egyéniség. Konkrét darabot kell választani szerintem. ...ennek a módja pedig az, hogy próbálgatod őket. Engem nem zavar, hogy lófrálok 1-2 órát egy gitárboltban aztán elköszönök és kijövök - általában veszek azért egy csomag húrt vagy két pengetőt. Hadd döntsem már el alaposan, hogy miért adok 50-100-200 ezer forintot valakinek a kezébe. Nem kevés pénz. Csak akkor tudom, tudhatom meg, hogy mi jó nekem, mi áll a kezemre, ha kipróbálok több darabot. 5 Strat volt múltkor egymás után az ölemben és mind az ötnek totál más volt a fogása.
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
vegyél basszusládát!
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
sose volt még gitárládám, de még kombóm se!
iylen házi cuccot szeretnél direkt, vagy hogy jött ez az ötlet?
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
-
Szokta valaki nezegetni gitarshopot? Kene szarert hugyert valami gitarlada. Minimum 212. Ilyen rocket 50 hangszoroval szerelt himihumi ladakat vajon erdemes e megvenni?
-
izomhod
őstag
Todd Kern basszeros bukfence Pesten

én ezt nem is láttam
-
mandras81
senior tag
válasz
Eastman
üzenetére
Köszi a választ!
Az a baj, hogy csak a linken szereplő boltnál van hitellehetőség, és 60-70-et még ki bírnék pengetni kp-ban, de 100 felett már nem igazán. Ahhoz meg nincsen pofám, hogy bemenjek valahová próbálgatni, majd a neten megrendeljem máshonnan...
A hangmester.hu balkezes gitárok fórumán is feltettem a kérdésemet, ott még a Cort KX1Q-t kaptam alternatívának, de abból csak tigriscsíkos mintázatút látok, ahhoz meg valahogy nem fűlik a fogam.
Nézelődöm tovább, sajna a balkezességem úgy látszik, hogy nagy hátrány használt gitár terén. Mondjuk, most megerősítettél abban, hogy talán újat érdemes inkább venni, bár valakitől meg azt hallottam, hogy a használt azért "jobb", mert nagyon rövid idő alatt rakják össze ezeket az alsóbb kategóriás gitárokat, és ezért előfordulhat, hogy egyes darabok jobban vetemednek, mint a többi. Bár, gondolom erre is jó a két év garancia.
-
Eastman
addikt
Nagyon bíztató, jól néz ki!

Írhatnál a folyamatról egy blogot... ...vagy egy cikket a legvégén. Gondolom, képek készülnek.
#13105 mandras81
Én sajnos nem vagyok rutinos a Floydos superstrat témában, de szerintem ebből a kategóriából ne használtat vegyél. Nyúzza mindenki őket mint anno az Astra GSI-ket. Ha belefér a keretbe az új, akkor rámozdulhatsz... ...csak vegyél az öledbe előtte négyet ötöt! Hangszert ne a netről rendelj!
Szten Üdv!

-
nesa
veterán
válasz
sajtee
üzenetére
Nem, a javor top felrakas azert nem olyan egyszeru hogy kivagom felrakom....
Ez elvileg kulso mereteiben mm pontossan megegyezik a gibsonal 330,5x438mm, van mirol mintatt vennem de a rajz is megvan valahol.
Egyebkent nem kivagva van hanem kimarva amire majd jon a top minimalis tulmerettel es ossze lesz marva a 2 anyag, ez nem kapkodos munka es sietettni se szabad minden ragasztas utan 2-3 honap szaradas kell.
A nyakon sokat gondolkoztam de mivel mint irtam kicsit mashogy lesz rogzitve a nyak a jobb jatszahtosag miatt ezert inkabb magam keszitem el a nyakat.
Ugy nemlehet hangszert kesziteni hogy ossze vissza furkalom a lyukakat, mindennek megvan a maga helye, most ha 1mm elfurom a hidat mar mas lesz a menzura, mas a bund kiosztas stb, ezert is jobb ha magam keszitem a nyakat,
Nemutolso sorban amiket uj nyaknak arulnak az nemuti meg azt az altalam elvart minoseget amit szeretnek.Atmeno nyakas gitart mar csinaltam vannak buktatoi, a fa ha megfelelo rohogve birja nem ez a fo problema, de hogy akarsz hazilag ilyet kesziteni,vannak geepeid?
En egyebkent mindenrol elobb sablont keszitek igy nemvaloszinu hogy hiba csuszik a szamitasba.
Humbik mar megvannak fozve, meg kell par forrasztas es total kesz, a hid is megvan

#13118) Szten Márs
Koszi

-
sajtee
őstag
Lehetne pár kérdésem a gitárépítéssel kapcsolatban?
A testet gondolom, te vágod ki. Milyen méretekkel dolgozol? Vagy ez nem 1:1 Gibson Les Paul?
A nyakat is te készíted, vagy azt külön veszed?
Testen átmenő nyakú gitárt házilag érdemes készíteni (úgy értem, mennyire lehetséges, hogy bírja a fa, és mennyire megmunkálható egyben)?
A potikat, hardvereket, húrlábat, ilyesmiket milyen méretek alapján szereled fel?Vagy ezek mind csak "találomra", tehát kísérletezgetsz?
-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Mindegy is, ezmost kevesbe izgat mint a keszulo uj gitar, egy uj epitesi modot fogok kiprobalni ami mar most kibukik a nyak resznel ezert a plus rahagyas, cirka 2 honapja ragasztottam, ma egyengettem le, a kepen a hatulja van es ha minden kerek langnyelves javor top lesz ez utobbi beszerzese problemas jelen helyzetbe de rajta vagyok.
-
Szten Márs
nagyúr
Igen, persze, van a laminálásnak egy olyan jelentése, amire te gondolsz, és anélkül, hogy bővebben kifejtenénk, legtöbbször mindenki valóban arra is gondol. Ettől még maga a laminált szó nem fogja azt jelenteni. Az használja pontatlanul, vagy legalábbis pongyolán, aki a laminálás alatt csak arra gondol. A laminált magyarul is csak annyit tesz, hogy több rétegből összeragasztott. A többi már csak a mi megszokásunk és pongyolaságunk.
-
nesa
veterán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Mondom rossz szakforditas az hogy az angolba minden szonak 500 jelentese van nekunk attol meg van kulon szavunk ra, de ha angolrol akarom forditani akkor elfogadhato mint ahogy ezt a gitarnal is tettek.
Tudom hogy nem mind1 hogy 10 tabla laminalt puha retegelt lemezt rendelek vagy 10 tabla puha retegelt lemezt

-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Párat már próbáltam, számomra tényleg nem a legkényelmesebb forma, de úgyis a kiszemeltet is ki fogom próbálni, akkor majd eldől.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Hopp, a lényeg lemaradt: szóval a Fender CD 140S-re gondoltam. A CD jelzést lehagytam az előbb.

Szerk: jahh, lehet jól néz ki a a Cort Jade 1, de ahogy írtam, ha ennyit rá tudsz szánni, ne rétegelt fedlapú gitárt vegyél. Nagy különbség van a rétegelt meg tömör fedlap között és idővel ez a különbség csak nőni fog. Mondjuk az is elég fontos, hogy kényelmes legyen. Azért próbálj ki egy pár dreadnoughtet, mielőtt megveszed, mert nem a kényelem a legerősebb oldaluk... és lehet, hogy valakinek ez fontosabb lehet, mint a hangzás... (Cort Earth 70, Fender CD 140S = dreadnought. A Jade nem az.) -
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
A 60 tényleg nagyon a plafon lenne, de ha akkora a különbség egy 30-és egy 45-50 ezres gitár közt, hogy jobban megérné, akkor valószínűleg a drágábbat választom.
Ennek a Fendernek tetszett a 30.000-re ára, de ránézek arra, amit írtál, köszi

Esetleg Cort Jade 1? Tetszik a kivágás.
-
Szten Márs
nagyúr
A laminált szó csak annyit jelent, hogy több rétegből összeragasztott. Attól függetlenül, hogy a köznyelvben a laminálás valóban azt jelenti, amire gondolsz, az a helyzet, hogy teljesen korrekt szóhasználat a rétegelt lemezre.
"Lamination is the technique of manufacturing a material in multiple layers" [link] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
sajtee
üzenetére
Ha 60 ezret szánsz a gitárra, ne vegyél rétegelt fedlapú gitárt. A Fender CD-60 olyan egyszerű, mint egy faék. Ad hangot, lehet rajta gitározni, kategóriájában korrekt és rá van írva, hogy Fender, szóval persze, teljesen bevállalható gitár, de ha 60 ezret rászánnál, akkor teljesen egyértelműen tömör fa tetejű gitárt vegyél.
Így hirtelen a szokásos ajánlatot tudom tenni: Cort Earth 70. Ha fontos, hogy milyen márka díszeleg a gitárodon, akkor Fender 140S lenne a megfelelő választás - nem keverendő össze a CF 140S-el, mert ez utóbbinak arcátlanul keskeny nyaka van. A szokásos 43 mm helyett csupán 41,3mm. -
BemAnyó
senior tag
válasz
sajtee
üzenetére
A hivatalos honlapon aztat hazudják hogy tiszta mahagóni
De ha tubon rákeresel akkor látható hogy van egy pár verziója, nyílván érdemes utána olvasni hogy melyik modell a tuti, de úgy is az a lényeg hogy kipróbáld saját magad, -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Egy-kèt hónapja kezdtem el pengetni, jelenleg egy akusztikus gitárom van, ès hamarosan szeretnék átnyergelni elektromosra.
Tudnátok nekem ajánlani kezdőnek való gitárt? Főképpen metált játszanèk (Dream Theater, Iron Maiden), ráadásul balkezes vagyok.
Olyan èrdekelne, ami nem csak egy èvig szolgál ki, árban max 110 000 Ft-om lenne, de inkább valami használt vètelnek örülnék 70-80 000 körül. A jelenlegi befutó Ibanez RG370DXZ BK.
-
nesa
veterán
válasz
sajtee
üzenetére
Tudom, sok hasonlo baromsagot olvastam mar, ami biztos hogy mahagonit nem tartalmaz es laminalt reteget se, ellenben retegelt lemezt igen, meg jobb esetben valami mahagoni helyetesito fat
honnan lehetne biztosra mondani egy kivagott farol hogy milyen amikor csak Pl cseresznyebol van 1000 fajta amibol a fureszarut latva egymas melett legalabb 300 kulonbozore lehetne szedni, a faval mindig atvernek tok mind1 hogy tuzifa vagy fureszaru.1 hazai pelda ember legyen a talpan aki megtud kulonboztetni fureszarukent egy korisfa deszkat egy ecetfa deszkatol.
-
nesa
veterán
válasz
sajtee
üzenetére
Klaszikus ertelembe vett laminalasrol fogalma nincs annak aki azt irta hogy a gitar laminalt, laminalt reteg van a faforgacs butorlapokon, farost lemezen, MDF alapu ertektelen lof@sz lamberian es szallag/parkettan ez egy muanyag reteget jelent kulonbozo kompozit szir szarbol kulonossebb erteket nem kepvisel, szoval annyira laminalt mint amenyi mahagonit tartalmaz a mahagoni gitar, ez megint egy rossz szakmai forditas.
Letezik meg olyan is es lehet ezis az eliras oka hogy laminialt retegelt lemez, magyarul a retegelt lemez kap + laminalast de nemhiszem hogy gitaron ilyet barki valaha hasznalt volna.
Szal retegelt lemez lesz az amivel nemfeltetlen van baj itt a retegek kozti ragasztas/ragaszto minosege a meghatarozo, lenyegessen stabilabb anyag mint a tomor fa, a hangzas mas kerdes,de nemfeltetlenul rossz.
-
sajtee
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Értem. Mondjuk a 60 nagyon a plafon lenne, de egy tisztességes gitárt szeretnék.
A Fender CD-60-ról van véleményed? Azt mondják, nagyon jó, de félek, hogy a laminált fenyő fedlap nem a legjobb. Mit gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen autót vegyek?
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Autós topik
- További aktív témák...
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mindenhova az van írva, hogy laminated...