Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Printszkrín
üzenetére
A kep alapjan a nyereg sincs jo helyen,igy kicsit erdekesebb a dolog, a barbar aki osszerakta mindent elkovetett hogy szar legyen.
-
Eastman
addikt
válasz
Printszkrín
üzenetére
Új ára 200k felett van. Ha olcsón tudsz venni egyet, jó vétel,
Ha jó a nyaka és a bundozása. „Sportgitároknál” előfordul, hogy rendesen elkopnak a bundok - 20 év alatt.

-
Printszkrín
senior tag
válasz
Yagami76
üzenetére
A két 50k-s gitár közül én a Cort-ot választanám.
LTD ennyi pénzért nem lesz jó. Bár ez az én véleményem, nem szeretem őket.
A Cort Viva Custom WP talán csak a kivitelezésben ad többet, meg persze
egészen más a hangzása a pickupok miatt. Aktív EMG pickup, ez másképp szól,
némileg be is határolja a műfajt amit játszhatsz rajta.
A JS100 megint más világ. egészen más nyaka van, csak 22 bundos, és általában
drágább a többinél. Új ára 200k felett van. Ha olcsón tudsz venni egyet, jó vétel,
de nem összehasonlítható a JS1000-el. (persze az még drágább)Tisztázni kellene a zenei műfajt mit szeretnél játszani.
-
Printszkrín
senior tag
Nem kell annyit számolgatni!
Felsőnyereg és a 12. bund távolsága x2 ez lesz a húrláb elméleti helye.
Namost ugye kell egy kicsit módosítani, hogy ez a gyakorlatban tiszta oktávokat eredményezzen.
Ez kb. úgy alakul, hogy a játszó húrhosszt a mélyek oldalán 4-5 mm-el megnöveljük.
Ezért van az, hogy az LP-n azt látod, hogy a húrláb ferdén van felfúrva.Kicsit sarkítva persze, nem tudományosan.
Szóval ha olyan messze van a legközelebbi szakitól, és van némi barkács hajlama, meg tudja oldani.
Az hogy ez hogy fog utána kinézni a betömött lyukakkal, az az itt szerintem mellékes.
A lényeg, hogy játszhatóvá tudja varázsolni a fát.
Amúgy, ha egy hanszerész meglátja, lehet megesik rajta szíve, és valami megoldást talál olcsón. -
Yagami76
csendes tag
válasz
Printszkrín
üzenetére
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157129/elado-cort-elektromos-gitar
http://gitarshop.hu/hu/hirdetes/157128/elado-cort-elektromos-gitar
http://www.jofogas.hu/pest/Elektromos_gitar_felaron_elado_9074225.htm
Az Ibanez JS100 ról csak képet tudnék küldeni.Ha adsz egy e-mail címet elküldöm a képet róla.Válaszod előre is köszönöm.
-
Yagami76
csendes tag
Négy gitár között gondolkozok,kérném a segítségeteket:
-Cort viva gold 2
-Cort viva custom
-Ibanez JS100 (ez 20 éves gitár)
-LTD m100fmAz Ibanez-en kívül mind 1-2 éves.Sajnos nem tudok dönteni.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Yagami76
csendes tag
Négy gitár között gondolkozok,kérném a segítségeteket:
-Cort viva gold 2
-Cort viva custom
-Ibanez JS100 (ez 20 éves gitár)
-LTD m100fmAz Ibanez-en kívül mind 1-2 éves.Sajnos nem tudok dönteni.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
izomhod
őstag
-
Eastman
addikt
válasz
izomhod
üzenetére
Viszont az aláírása jó a srácnak.

"Nincs semmi, ami oly mértékben pusztítaná a testet, mint az aggodalom, és ha valaki hisz Istenben, akkor szégyellheti magát, ha bármi miatt aggodalmaskodik."
Ettől a ponttól nevezhetjük a gitárt „isteninek”. Az tuti, hogy mindent megtanul rajta a srác, mint az egyszeri ember a 2-es Golfon.
Avval a különbséggel, hogy a gitárt tudod otthon berhelni, de a 4-es, 5-ös, 6-os, 10-es Golfokat már nem nagyon. Tehát az itt megszerzett tudás örök. Remélem, hogy értitek a példát, fogalmam sincs, hogy hányas Golf fut most.xAlten, soha ne add fel! ...de ha nagyon nem megy, tűzre vele!

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
távol álljon tőlem!
-
-
izomhod
őstag
ez olyasmi, hogy van az embernek egy szakadt 2-es golfja, és próbálja javítgatni, szépítgetni
sosincs kész, mindig elromlik valami újra, nem passzolnak az alkatrészek, elfolyik a pénz, idő, utánajárás, izzadás
annyi pénzből meglett volna egy normális 4es golf, nincsen vele stressz, minimálisat kell rá költeni, a tulaj örül!
annyi haszna lehet a dolognak, hogy megtanulja az ember, hogyan kell szerelgetni (de a vezetés élménye kimarad)
ugye milyen jó hasonlatot írtam?

-
nesa
veterán
A menzurat kitudnam neked szamolni de ahoz kellene a gitar csak a sajat meresembe hiszek.
Ezek amiket linkeltel total felesleges cuccok, ott van a jo tune o matic a gitarodon csak a helyere kene rakni,a gorgos nyereg szint ugy felesleges mivel nem tremolos a cucc , menten beszarok a faszi ezt a hidat ganyolta a gitarra ez ranezesre is is nem megfelelo minosegu anyag, a kidolgozas meg ultra gaz, olcsobb muanyagot 800ft kurul kapsz a hangszerboltba ami ennel fenyevekkel jobb, valamivel dragabban meg csontbol is van, az igazan tuti meg a rez nyereg.
Raadasul nemjol latszik a kep de mintha a nyereg se lenne jo helyen.
Ezt a hangszeresz meglatja elzavar vele a csaba es ha elis valalja cirka 30-40k lesz a javitas

-
sajtee
őstag
-
Aucor
senior tag
Tudnál linkelni egy rajzot, hogyan is kellene kinéznie az elektronikának belülről? A menzúrahosszt jólgondolom, hogy úgy kellene kiszámolni, hogy felsőnyeregtől első bundig milliméterben, szorozva 17.817-el. Csak mivel szeretnék felsőnyerget cserélni [link], ezért... Csak akkor nem lesz jó a bundozás... Nem jó ez sehogysem....
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
a basszusgitáros halt meg régebben, de jött másik
-
Aucor
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Nem sípol, csak van egy elég nagy alapzaja. A nagyondrágaerősítőn bekapcsolva a zajcsökkentést is nagyon hallatszott... Igen, két humbucker. Mindkettő csinálja. Az elektronikát majd megnézem.
-
-
Aucor
senior tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A másik gitár meg jó volt ugyanoda kötve.... biztos hogy az én gitáromnak van alapzaja...
-
-
-
izomhod
őstag
Kassai Gabi kilépett a pitbullból!
most akartam megvenni a pénteki koncertre a jegyet...
szomorú vagyok
-
nap
addikt
Szedd ki a húrlábat, reszelj a helyére egy darab fát*! Azzal nagyjából be tudod lőni az oktávot.
Aztán, ha időd, pénzed engedi elviszed egy szakihoz a gitárt, aki megcsinálja.*Volt ilyen akusztikus gitárom. De hallottam már olyanról is, aki egy vascsövet tett be húrlábnak.
-
sanzik
senior tag
-
nesa
veterán
Szia!
En mondtam hogy hamis lesz ez mar a kepeken latszott, hol laksz?Aki ezt kitbol osszerakta fogalma nemvolt rola hogy kell gitart osszerakni, de gondolta 4 csavar meg 4 lyuk nemlehet problema.
-
Aucor
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Fix tune-o-matic hidas gitáron szeretnék nyakat, oktávot, húrmagasságot állítani. A nyak az homorú. Az oktáv a 13. bundon van minden húrnál.
-
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Szeretném beállítani itthon a gitáromat, sajnos hangszerész a közelben (falu...) nincs, és pénzem sincs erre (a vintage52 árai kicsit ... huhh...)... Tudnátok valami magyar leírást adni?
-
Eastman
addikt
válasz
blackmacs
üzenetére
Igen, Linuxon minden kicsit más. Bajlódok még a mentéssel meg a hangbeállításokkal. Elsősorban metronómnak használom. Amit idáig kreatívkodtam vele, nem igazán sikerült ugyan abban a formában megnyitni és visszatölteni. 80%-ban visszahallom amit alkottam, de egyes sávok eltűnnek vagy teljesen másképp' szólnak.

-
blackmacs
senior tag

-
Eastman
addikt
válasz
blackmacs
üzenetére
En Linux alá a Hydrogen dobprogit töltöttem le, azt kb. már ilyen metronóm szinten átlátom. Win alatt szerintem izom-testvér inkább képben van. --> [link]
Hydrogenben nálam ez így néz ki:
Több réteget használsz itt is mint pl. a képszerkesztőkben. Egymás mellé, alá lehet őket tenni, amelyik nem kell azt ki lehet kapcsolni. A pöttyökkel határozod meg, hogy melyik hangszer mikor szóljon, a bpm pedig a sebesség. Play, stop, pause, stb...
Még én is erölködök, hogy a hangkártyával barátságban legyen a program.
-
blackmacs
senior tag
Tényleg Eastman!
Megtaláltam azt a dobprogit amit mondtál,csak fingom nincs hogy kell kezelni!Tudsz valami instrukciót adni?
Hiába kattintgatom be a dobot meg a cint meg mindent csak nem akarja azt lejátszani,meg menteni sem engedi. -
-
izomhod
őstag
hjuszton baj van a kábellel!
a fekete rész felett pár mm-es rész bennemaradt a multieffektben, mitévő legyek, mielőtt nekiállok szétszedni?[link]nem nagyon akarom feszgetni
-
nesa
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Legkorabb csak hetfon tudok kepelni, de sok erdekes dolgot nemlatsz rajta csak kivan kanyaritva + sikolva, most jon a nyakmerevito palca bemarasa aztan szunet, meg minimum 1 honapot kell pihenni a ragasztaskor felvett nedvesseg miatt, viszont topp anyagom meg mindig nincs a fogolapnak ugyfest tudok szerezni venget.
Mutkor voltam nezni javort telefonba fasza premium cuccrol beszeltek de csak valami szirszart talaltam

-
sanzik
senior tag
-
-
nesa
veterán
Keszul a nyak a gityohoz az 1 db helyett a klaszikus 2db os verzio lett keresztbe forditott szalirannyal igy kizarhato minden fele vetemedes a fej a klasszikus 13 helyett 14 fokos lett, maga a nyak elbirja a 100+ kilomat lapjara nem elire alitva.
-
izomhod
őstag
rá kelltt keresnem, hogy mi az a strumming pattern és most se tudom, gondolom valami sikát jelent

ez talán segít
már csak azért is érdemes megnézni, mert a srác benyom közben egy gallon kakaót
-
M3aN
senior tag
Túlságosan amatőr kérésnek fog hangzani, de who cares?!

Valaki tud nekem a Republic - 67es úton c. szám strumming pattern részében segíteni?
-
madgie
titán
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Azé' egy drop d-nél nem kell a gitár hátulján a rugókkal maszatolni, ez legalább akkora túlreagálás, mint a vastagabb húrra váltáskor az újraoktávozás. Az egy dolog, hogy kiengeded a satukat, lehangolsz és egy óra, mire beáll az egész, folyamatos hangolással... de utána stabil és a tőke sem fog két millit odébbmenni (drop d-nél legalábbis).
-
válasz
izomhod
üzenetére
Nem nem bír el. Egyenesen kell állnia akarnak. És úgy hangolják, hogy a rugókkal játszanak többek közt. De egy normális lehangolás vastagabb húrkészletet is kíván. Ez nem ilyen egyszeregy. Az még oké mikor a fixhidason droppolsz. Ez más világ
Tartson a mester több gitárt 
-
izomhod
őstag
oszt egy drop d-t sem bír el?
és hogy húrozzák ezeket át?
csekkoljátok, egy viszonylag új helyi banda, nem is rossz!
-
válasz
izomhod
üzenetére
Igen a nyakon a satu floydos karos gitárokon van. A lényeg, hogy kurvára nem tesz jót pengének ha folyamatosan lelóg a tőke mert lazák a húrok. Floydos gitárt így kezelni olyan mint Lamboval kimenni földútra.
atidzsiforc
igen amikor volt Ibanezem volt aki simán gonoszságból el akarta tekergetni aztán csak nézett
-
atidzsiforc
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Legjobb, mikor leszoritott satuval a fejen ertetlenkednek az emberek, hogy miert nem reagal a hur a hangolokulcs piszkalasara.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
a fene tudja, nem tuti de én asszem hogy floydos
annyit tudok a tremolókról, hogy ha rángatom a kart, vinnyog a gitár, és Dimebag k.jól csinálta![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az biztos, hogy ott van a fejnél a szemöldök, és azt szokta a srác csesztetni imbusszal, hogy dropD vagy akármi legyen
lehet én beszélek félre

lehiggadásképp segíts megkeresni azt a videót, amelyikben a nirvana baszerosa feldobja a gitárját, és lefele a fején koppan, mert nem találom

-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ezt megelőzendő eszeltük ki, hogy két gitár jön velünk

-
-
98bja
senior tag
Sziasztok!
Már nagyon rég jártam itt, most egy kéréssel fordulok hozzátok:
Egy közeli haverom el szeretné adni a gitárját+erősítőjét mert nem nagyon használja. Sőt szinte nem is használja... Segíteni szeretnék neki eladni ezért jó lenne ha esetleg ismerőseiteket megkérdezgetnétek hogy nem-e kell nekik. Vagy ha nektek kell az is jó. Itt van a hirdetés, ha akad vevő akkor vgy nekem írjatok itt privát üzeneter, vagy pedig konkrétan az eladónak.
Előre is köszi a segítséget!
És akkor a hirdetés:
http://www.jofogas.hu/vi/9047875.htm -
-
izomhod
őstag
nem valami próba-barát ez a floyd rose tremolós gitár
mostmár azt fogjuk játszani, hogy odaadom a gitárosnak az én hathúrosomat, hogy hurcolja próbára és akkor nem kell átkurblizni az egész gitárját, ha más hangolásban játszunk, hanem előveszi a másikat

jobb ötlete kinek van?

-
albert8
veterán
-
BemAnyó
senior tag
-
nap
addikt
-
-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
mióta meghallottam a haverom kasléderét, azóta elég sokmindent vacaknak hallok

pl a metálzónt is, de rózsaszín pitbullt mégiscsak azzal lehet a legjobban játszani

-
-
sajtee
őstag
Megnéztem pár felvételt a februári Slash koncertről. Ez a Myles gyerek tényleg rohadtul élvezte a bulit (betegen), ez látszott rajta. Meg a többieken is, jó "kis" koncertet hoztak össze

Kell még pár ilyen, nem halhatok meg úgy, hogy nem láttam őket még egyszer élőben
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
nem egy metal zonera gpndoltam,de egy kórus, delay vagy reverb pl biztos klafa lenne
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod
üzenetére
Hát igen... baromi messze van, az ország kb két vége. Esetleg ez a topic segíthet neked, ha nagyon nagy mázlid van. A gitár állapotától nem kell félned, Balaskó Gábor kollega nem árul zsákbamacskát, úgy gondolom.

Nem tudom, egy akusztikust milyen multikra meg pedálokra lehet rákötni és miért jó az nekünk?
A Fender CD-60 egyébként korrekt kis gitár, kb ugyanaz tudja, mint egy Cort AD-810. Igaz, kicsit drágább, de hát az van ráírva, hogy Fender, úgyhogy ez normális dolog.
-
izomhod
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
nem szoktam felvenni, max telefonnal ha valami ötletem van, hogy el ne felejtsem.
próbákra néha jó lenne az elektro, mert az akusztikust csak énekmikrofonnal tudjuk hangosítani, az meg tudod milyen

meg rá lehetne kötni pedálokra, multira, ezzel is kapuk nyílnának
ez az earth mostmár felcsigázott, de nagyon messze van
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
izomhod
üzenetére
Ha mégis ezt választanád, mondd azt, hogy Szten ajánlotta neked a gitárját, lehet, hogy kapsz kis kedvezményt
Hmm, úgy látom elfelejtette a hirdetésbe betenni a hangmintát, amit a gitár elektronikája segítségével vett fel: [link]
(Igen, ismerem az eladót egy másik fórumról.)Egyébként miért akarsz elektroakusztikust? Sokat veszel fel számítógépre, vagy nagyobb térben/közönség előtt kell játszani és kell a kihangosítás?
Mondjuk lehet venni hangszermikrofont utólag, amikor már valamelyik miatt tényleg kelleni fog az elektronika. Én az elektronikát az akusztikus gitárokban úgy amúgy az esetek 98%-ban amúgy teljesen feleslegesnek érzem. De legalább jól megdobják az árat. Egyébként ennyiért egyértelműen egy tömör fedlaposat vennék, 50-ért nehogymá' valaki rétegeltre fanyalodjon.
Ha kell az elektronika, akkor érdemes ellátogatni Tanzániába, vagy hova.
Egyébként meg elektronika nélküli Cort Earth 70, egyértelműen. Azokat a Soundstation izéket meg szerintem felejtsd el, komolyan, még akkor is, ha jól néz ki a jumbo testforma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7770 17.3" FHD IPS (100% DCI-P3) i7-12850HX 16GB 512GB NVMe gar
- Logitech g29
- Új, Gamer félgép - MSI Z890 GAMING PLUS WIFI + Intel Ultra 7 265K + Corsair 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Sok Extra! Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Avval a különbséggel, hogy a gitárt tudod otthon berhelni, de a 4-es, 5-ös, 6-os, 10-es Golfokat már nem nagyon. Tehát az itt megszerzett tudás örök. Remélem, hogy értitek a példát, fogalmam sincs, hogy hányas Golf fut most.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mondjuk lehet venni hangszermikrofont utólag, amikor már valamelyik miatt tényleg kelleni fog az elektronika. Én az elektronikát az akusztikus gitárokban úgy amúgy az esetek 98%-ban amúgy teljesen feleslegesnek érzem. De legalább jól megdobják az árat. Egyébként ennyiért egyértelműen egy tömör fedlaposat vennék, 50-ért nehogymá' valaki rétegeltre fanyalodjon.
Ha kell az elektronika, akkor érdemes ellátogatni Tanzániába, vagy hova.