Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
McCann
tag
Aki azzal szórakozik, hogy a gitárját a nyakában pörgeti, azt zongorára ítélném örök életére

Azt pörgesd, baszki!
Tuti, hogy nem csinálnám és nem csak azért, mert nem gazdag amerikai hülyegyerek vagyok, akinek mindegy, ha leesik és összetörik a gitárja, de tiszteletből sem...Slash pedig az utolsó igazi gitárhírók egyike, hatalmas flash lesz élőben látni

-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Pedig megcsinálják! És ebből így is "alig" kap az előadó..
Egész életedben utálnád magad, ha kihagynád. Gondolj erre. Elmondhatod majd az unokáidnak, hogy voltál Slash-koncerten. Ha valaki most azt mondja Neked, hogy járt egy Hendrix-koncerten, akkor azért felcsillan a szemed, nem? Milyen király lesz már erről mesélni majd, ha már Hudson bácsi is megöregedik. Nem mondom, hogy meghal, maximum majd átveszi Hendrix helyét isten gitároktatásában

Még mindig nem hiszem el, hogy ott lehetek, számomra Slash mindig olyan elérhetetlennek tűnt. Mint ma Hendrix. Meghalt, soha nem ismerhettem, nem élhettem vele egy időben.
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Remélem jössz, és találkozunk is. Meg persze a többiek.
10e lesz, napokon belül kapjuk az infokat, hogy honnan. Jövő hét közepétől lesznek.
DE!
Fontos, hogy a futár díja 3000, az otthoni nyomtatás 1500, jegyirodákban is ugyanúgy plusz költségeket számíthatnak fel helyben!
-----------------------------------
Nem szoktam ilyeneket, de ezt osztom.. [link] -
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Nem a gitárból, bár nem pakoltam fát
Viszont tényleg olyan. Vagy vízhólyag lesz. Az viszont már biztos, hogy mazohista vagyok, ha valami fájdalmam van, mindig "rásegítek" kicsit, mindig a tűréshatáraim feszegetem
Csak azért is gitározok, alsó három húron, hátha lesz valami
Olyan, mintha feszülne és majdnem elszakadna a bőr...Asszem', meghallgatom ezt, megvan digipackban.
-
sajtee
őstag
-
sajtee
őstag
Ma nem csinálok felvételt, gépelni is nehezen megy a (bal kezemen..) középső ujjammal. Nem látok rajta semmit, de iszonyatosan fáj az ujjbegyem.
-
Akusztikussal főleg poén lenne

-
nap
addikt
Amit minden gitárosnak tudnia kell: [link]
-
sajtee
őstag
Annyira belemerültem a szólózásba. Ugyan a skálákat nem tudom, de ami jön, azt fogom, és némelyik kicseszettül tetszik. Eddig nem jegyeztem le őket, de talán lenne értelme, holnap felveszek egy-két "improvizációt" telefonnal

-
izomhod
őstag
na ki szeretne egy ilyen szobatársat?
nemhiába Brazília

-
izomhod
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
az nekem is van 900 wattos, de nem eladó
-
-
izomhod
őstag
száz szónak is egy a vége, kéne valami kombó!
-
izomhod
őstag
-
NSiS
tag
válasz
blackmacs
üzenetére
Kösz, hogy megosztottad!
Aki jó kis Gibson hangzást akar hallani, nameg történelmet "tanulni" az feltétlen nézze meg. Én pl. a mai napig azt se tudtam hogy mik azok az open hangolások, az egyik Zeppelin riff annyira bejött, hogy elkezdtem tanulni és így akadtam rá erre a hangolásra. Azóta be akarok szerezni egy slide gyűrűt
Szóval akinek van ideje mindenképpen szánja rá azt a másfél órát, megéri. -
sajtee
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Elég beteg - mondom ezt jó értelemben. Nekem bejön

-
BluEyes
őstag
válasz
freaghill
üzenetére
Semennyire.
Állítsd vagy állíttasd be a hangszert alacsony húrmagasságra, használj vékonyabb húrokat, és gyakorolj úgy, hogy közben figyelj a kezed lazaságára. Ha érzed, hogy fárad, fájni kezd valami, akkor változtass a pozíción, találd meg a gitár számodra legkényelmesebb helyzetét. Nem attól fárad el a kezed, mert gyengék az ujjaid, hanem a rossz kéztartás következtében természetellenesen megfeszített izmok görcsölnek be. Ezen nem segítenek ezek az erőgépek, mert statikus erőt ugyan fejlesztenek, de neked nem arra, hanem laza kézre, mozgékony ujjakra van szükséged, hisz nem szkanderozni akarsz. -
Megvettem az új Dalriada lemezt. Szokni kell, de úgy vélem nem marad el az előzőtől. Mondom ezt egy meghallgatás után
[link] -
McCann
tag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Kicsit ellentmondanék a tisztelt kollégának, ezzel a kütyüvel ott is tudod erősíteni a kezed, ahol a gitárt nem néznék jó szemmel, pl suliban, melóhelyen

Amúgy meg valóban, a gyakorlás az ultimate megoldás, ez csak egy kis pluszt adhat, hogy végig tudj barrézni egy háromórás próbát
-
-
freaghill
őstag
Gitárosnak mennyire lehet szüksége, egy ilyen kézerősítőre? Van valami haszna? Érdemes megvenni? Ötletek?
-
blackmacs
senior tag
Tegnap előtt sikerült megszereznem ezt[link]
szerencsére találtam hozzá magyar feliratot is.
Számomra nagyon tanúlságos,igazi kultusz film.
Mindenkinek ajánlom aki még nem látta!
-
nap
addikt
válasz
Seraph 16
üzenetére
A direkt hifire kötés ellenjavallott.
Én így küldtem el anno az előfokot.
Ha mégis megpróbálkoznál és óvatosan csinálod, a hangja sem az lesz, amit szeretnél, csak valami cincogás. De nem ajánlom, mert ilyenkor jön a "csak még egy picit hangosítok" ördögi köre, amiből a hifi valamely részének a halálán keresztül vezet a kiút. -
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
McCann
üzenetére
pár napja volt Londonban a Classic Rock Roll of Honour 2012, nézd csak az első sort

The Living Legend Award (Sponsored by Orange Amplification): ZZ Top
Event Of The Year (Sponsored by Roadrunner): Ginger Raises £250k
Breakthrough Act Of The Year (sponsored by Olympus): Rival Sons
The Musicians’ Union Maestro Award: Phil Manzanera
Tommy Vance Inspiration Award (Sponsored by Lewis Leathers): Jon Lord
Classic Songwriter Award (Sponsored by Sennheiser): Russ Ballard
Outstanding Contribution (sponsored by Monitor Audio): The Damned
Classic Album Award (sponsored by Eagle Rock): Status Quo ‘Live!’
V.I.P. Award (sponsored by currencies.co.uk): Tony Smith
Metal Guru Award (sponsored by Mascot Label Group): Anthrax
Best New Band (sponsored by Kraken): Tracer
Album Of The Year: Rush ‘Clockwork Angels’
Reissue Of The Year (sponsored by Alchemy): Pink Floyd’s ‘Immersion’
Film/DVD Award: Pink Floyd ‘The Story Of Wish You Were Here’
Band Of The Year (sponsored by Live Nation): Rush
Spirit Of Prog Award (sponsored by USM / UMC): Family
Showman Of The Year (sponsored by Rimowa): Nikki Sixx
Comeback Award (Sponsored by Jeffery West): Lynyrd Skynyrdhttp://www.classicrockmagazine.com/news/classic-rock-roll-of-honour-winners-revealed-2/
-
McCann
tag
És hogy mennyire igazságtalan az, hogy nem L.A.-ba születtünk, mutatnám, hogy egy kisebb ZZ-Top klubkoncerten (!!!) kik bukkantak fel egyszer csak,
Ilyen ott simán előfordul

-
sajtee
őstag
!FIGYELEM!
A Slash-koncert ára 9900,- lesz és jövő hét közepétől vásárolhatóak!
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Ahogy mondod. Ez Saul Fuckin' Hudson from England! Ezért cserébe akár lemondok a nyári angliai utamról is. A héten asszem', nem lesz suli, azon a héten levő hétfőt már több, mint egy éve "igazoltattam". Megdumáltam azt is, 3 szülői igazolásból egy mindig a SuperBowl-ra megy. Csütörtök, Slash. Majd elmegyek orvoshoz. Persze, tudjuk, milyen a karma, lehet, hogy megajándékoz egy jó kis vírussal, de telibefosott gatyával is ott leszek az első sorban

-
Húh mennyi minden...
akkor szépen sorjában 
Nunder Rákerestem neten erre a mini ampra, és szerintem így elsőre ez kell nekem. Még annyi kérdésem lenne, hogy mi van, ha direktbe a hifire kötöm a gitárt? (Valahol valamit olvastam, hogy tönkreteszi a hifirendszert, ha valami nem jó, de nem emlékszem rá, és ettől nem tudok szabadulni
)BluEyes Ahogy elnézem a kiszemelt yamaha és ibanez is 34"-os. Ez amúgy megint olyan dolog, hogy nem vágom mi lenne a jó, ha jól gondolom a hosszabbon feszesebben van a húr, cserébe magasabb tartományba is el lehet jutni.
izomhod Nincs kifejezetten kedvenc együttese, amiket nagyon szeret: Dream theater, Santana, Diana Krall, Gary Moore, Living Colour, Scorpions, Skorpiók, Charlie, Nirvana, Deep Purple és még rengeteg más

A basszusgitárokon az a felcsavarozott koptatószerű valami amúgy mi célt szolgál?
-
izomhod
őstag
-
sajtee
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Nem, csak még fiatal vagyok, mondtam neki, hogy akarok menni, azt mondta, oké

Most hívtam a concerto-t. Azt mondták, még nincs minden elrendezve a külföldi kontakttal, ezért nem tud semmit mondani. A jegyek árusítását napokon belül megkezdik, az árakról szintúgy nem mondhatott semmit, azt mondta, nem esz vészes. Már csak azért imádkozok, hogy legyen még... Bár, amilyen az én szerencsém, délelőtt fogják kiírni, mikor suliban vagyok...
Azt, hogy hogy az istenbe jövök haza, még nem tudom
A legkésőbbi busz elmegy akkor, mikor kezdődik a koncert, a legkésőbbi vonat pedig a 23:30-as. Ez a 2012-es menetrend. 23:30-ra nem tudom, odaérek-e, mivel nem ismerem pestet és kevesen leszünk, szóval el tudok képzelni még egy dedikálást is. De nem baj, ezt nem szabad kihagyni, örökké utálnám magam miatta. Maximum várok a háromnegyed hatosra egy hideg februári hajnalban 
-
izomhod
őstag
Muse-ra megy valaki ma? Csaj ismerős nagyon mondja

Jó zene az? -
BluEyes
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Ezek már újabbkori BB-k, gondolom nem japán gyártás, hanem (eleinte) Taiwan, mondjuk azok még "kvázi-japánok" voltak, mert az egész gyáregységet, ami az olcsóbb modelleket gyártotta, gépekkel, mérnökökkel, tokkal-vonóval áttelepítették oda. Aztán lett koreai meg kínai Yamaha is. De függetlenül a gyártás helyétől, egy felsőbb kategóriás Yamaha jó vétel, legyen az bass, szólógitár, szaxofon vagy akármi. Főleg használtan, mert valamiért a pengetős szekciónak nincs igazán respectje. Pedig nagyszerű hangszerek.
Nem mondom, hogy hüje vagy, de lehet érdemes lett volna jobban átgondolni azt a Yamahát.
Jut eszembe, volt egy ilyenem is, valami illetéket be akartak hajtani rajtam, és el kellett adnom, pedig tán még ma is meglenne. Szuperjó gitárka volt. Yamaha SG200, ugyanilyen tört fehér színben.
Néha belegondolok, hogy milyen rohadtjó dolgunk volt nekünk a '80-as években, Japó hangszereket tudtunk csak venni, ha nem volt pénzünk amerikaira. Korea nagyon ciki volt még akkoriban, olyat csak a csirkék vettek. Kína, Indonézia még a térképen se volt gitárgyártás szempontjából. Nem köllött megnézni egy Marshall fenekit, anélkül is tudtuk, hogy Made in England. Ma meg...
-
BluEyes
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
Tuti az volt Ebben a színben, akár ez a példány is lehetett.

Nyócvanas évekről beszélünk ...Höhö, itt a tesója

-
izomhod
őstag
válasz
BluEyes
üzenetére
valami nem stimmel
az tuti bb400as?
a hnlap szerint az p+j hangszedős
vagy többféle is van?
nálam volt egy bb404 pár hónapig, szerettem azt is, kényelmes volt, nem volt nehéz a feje, kényelmes volt a nyaka is
amikor már komolyabban kerestem magamnak gitárt, találtam egy bb614-est asszem 65-ért, de nem vettem meg, mert kicsit utánanéztem a gazdájának, és nem tetszett a beállítottsága, mondtam magamban hogy inkább nézek egy másikat. pedig a gitár az faja volt. hülye-e vagyok?!
-
BluEyes
őstag
válasz
izomhod
üzenetére
[link]
RB600 - a linken a balszélső
pont ilyen volt nekem. Igaz 32" a menzura, nem 30, de az az 5 centi minusz is a nyaknál, meg a szólógitárnál alig nagyobb testméret igazi áldás volt. Imádtam!De persze emlékezzünk meg a hátrányáról is, nevezetesen, hogy az igazán mély basszusokat nem tudta. Ahhoz a nagy test + hosszú menzúra kell. De nekem ez a kompromisszum belefért. Irigyelték is a cimborák akkoriban.
-
BluEyes
őstag
válasz
Seraph 16
üzenetére
Volt itt szó testformáról meg színről, de nem volt szó egy alap dologról, nevezetesen a menzúra hosszáról. A rövid (30") meg a hosszú (34") menzúra közötti kb 10 centi elég sokat számít. A rövid szerintem élvezetesebb, alkalmasabb a szólisztikus dolgokra. Kezdőknek, kiskezűeknek, csak otthon prüntyögőknek jobb választás. Persze kérdés, hogy mi a cél, pl a fater akar-e Paganinit tolni a basszeron. Szerintem ezen is gondolkodj el.
-
Nunder
őstag
válasz
Seraph 16
üzenetére
Nekem is van egy ilyen kis VOX, igaz, hogy a Metal verzió, de szerintem nagyon megéri a pénzét. Az elem kérdéssel már régóta foglalkozok, szerintem abszolút nem ér többet egy Energiser elem, mint egy 200 forintos Tesco-s. Ennek ellenére a tölthető elemeket is szereti, szóval azzal is lehet etetni. Vonalba kötve is tökéletes, kis keveréssel nagyon jó hangzást lehet kicsikarni belőle.
Íme cimbi próbafelvétele, szinte teljesen szűz (csak egy kis utómunka volt vele): VOX Amplug Metal
-
válasz
izomhod
üzenetére
Technics vagy Harman/Kardon hifihez lehetne odahaza bekötni. Engem nem zavarna, hogy ha használt, de mivel ajándékba lesz így inkább új legyen, azt valahogy csak máshogy bontogatja az ember, meg az illata is más

freebazsi nálam is esélyes, megnézem majd valahol, ahol van yamaha rbx170 és ibanez gsr180 is, és akkor kitalálom. Nekem elég hasonlónak tűntek a youtube videók alapján, bár ott elég nehéz bármit is meghallani a - gyakran - telefonnal készült felvételeken...
-
NSiS
tag
A38-ra közületek megy valaki Devin Townsend/Fear Factory-ra? Nagyon gondolkozom rajta hogy menni kéne.

-
izomhod
őstag
válasz
Seraph 16
üzenetére
láttam már ilyen fejhallgatós izét, lehet jó hozzá, kicsit nézz utána
milyen hifi van otthon?
nekem logitech z323 2.1-es hangfalhoz van hozzákötve, nem egy hejdeminőség, de a mélynyomón hallatszik, aminek kell
vaagy kombóból használt?
gitár új az ok, az az igazi. vagy nem. vagy de
-
válasz
izomhod
üzenetére
A problémák itt kezdődnek... voltunk már együtt hangszerboltban kb. egy éve, és akkor ki is próbált egy talán cort actiont, de nem nagyon figyeltem, mert pont akkor találkoztam először a fényes lakkozású cort earth 70-nel és azonnal bele is szerettem.
Alakra nem sokat tudok, színre biztos jó a fekete, de speciel nekem a szépen megcsinált sunburstok nagyon tetszenek, remélem neki is
és meg kell majd nézni élőben, de képek alapján azok a nagy koptatók sem nagyon nyerők pl. az epiphone vagy az imént linkelt ibanezen, de ezt tényleg meg kell majd lesni, hogy milyen valójában.
Azt viszont tudom, hogy sajnos nem lesz alkalmunk elmenni együtt boltba, és ő nem is akar menni, szóval nekem kellene találnom valamit. Most nagyon hajlok a yamaha és az ibanez irányába.
Most találtam egy ilyet (fejhallgató erősítő) lehet ez jó lenne a hifihez is. -
izomhod
őstag
válasz
Seraph 16
üzenetére
szívesen

nem ismerem ezt az ibanezt. sőt ibanezt egyet se

egyébként nem feltétlen rosszabb az egy hangszedős, de amin kettő (vagy több)van, azt jobban lehet variálni
pl nekem is 1 hangszedős a basszgitáromés faterral együtt mennétek vásárolni, vagy egyedül te vennéd?
jó lenne megtudni, hogy milyen forma/szín tetszik neki, és olyat szerválni, mert azt örömmel fogja a kezébe az ember
-
válasz
izomhod
üzenetére
Köszi a választ! Az epit ki is lőttem, az amúgy sem tetszett. Konkrétan édesapámnak kellene, de teljesen rám bízta a dolgot, úgyh nem egyszerű a feladat, viszont élvezhető

Akkor ezek szerint nem megy ki direktbe erősítőre a hang.
Na akkor majd annak is nézek valamit.
Ránézek majd az sx-ekre is, de ezt az ibanezt amúgy ismered? [GATK20] ez így most mindenestől 62k lenne, bár úgy látom ennek is csak egy hangszedője van. -
izomhod
őstag
szép JB

ez is gyönyörű

van valakinek ilyen festésű csillógó gitárja?

-
izomhod
őstag
válasz
Seraph 16
üzenetére
amit látok, az az, hogy a epiphonenek egy hangszedője van, míg a többinek kettő, vagyis hangzásban többféle dolgot ki lehet szedni a többiből
viszont a teste az epinek mahagóni, ami a többi agathis anyagát veri, most hirtelen ennyit látok, nem próbáltam még egyiket sem egyébként, de szívesen kipróbálnám bármelyiket, ezek nem a 30e ft-os harley-benton kategóriák, azokat ha utánamdobnák sem kéne egyik sem

milyen idős srácnak kellene? csak kíváncsiságból kérdem. ért valamit a zenéhez, vagy abszolút?
a vastag ujjak basszgitárnál nem számítanak, nem hátrány
ja, tudod mit lenne érdemes még kipróbálni?
SX gitárok, jazz bass, precision bass, szép gityók, és jókat ki lehet fogni közülük
-
Sziasztok!
Ismét gitárvásárlási tanácsra lenne szükségem. Ezúttal basszusgitár az áldozat, és ajándékba lesz.
Egy kezdő gitár kellene, jó hallású, igényes zenekedvelőnek. Ha számít akkor inkább vastagabb ujjai vannak. Azt mondanám, hogy az ár legyen mondjuk max. 60k, de nem sok támaszpontom van ilyen téren. Csak új jöhet szóba!
1. Egyik legfontosabb kérdés: mi kell még a basszusgitárhoz kezdésnek? Megy otthoni hifiről? Vagy tönkreteszi azt (ezt nagyon nem szeretném)? Azért érdekes, mert ha nem muszáj, akkor elsőre a gitárba invesztálnánk, és nem egy gyenge gitár gyenge láda párost szeretnénk.
2. Elsősorban arra lennék kíváncsi, hogy ti mit ajánlanátok, bár én is néztem már, de nem muszáj ezek közül: Ibanez gsr180, yamaha rbx170, Cort action, Epiphone EB0.No igen, hogy milyen stílusra...? Jazz és rock. Talán ez a két legjellemzőbb.
Köszi előre is!
-
sajtee
őstag
2013. FEBRUÁR 7. (CSÜT.) SLASH FT. MYLES KENNEDY AND THE CONSPIRATORS!! PECSA Elvileg 2500 jegy lesz, számítok mindenkire. Most teljesülhet az egyik legnagyobb álmom..
Látom, elkéstem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Olyan, mintha feszülne és majdnem elszakadna a bőr...