Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Aki jó gépet akar magának és nincs rá sok cash (350k HUF) annak jó lehet!
Clevo P775DM3 (i7-7700K, 16GB DDR4, GTX 1080 8GB , 256GB SSD + 1TB HDD , 17.3" FHD és G-Sync)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz Frozen #89650 üzenetére
Hátsó részen a 2 mDP port ami nincs (ki)használva, (bal)oldalt van egy A-s USB (HDD dokkolót szoktam rákötni) a többi portba gumi dugó van elhelyezve.
Többi portot én se (nagyon) használom ki, de jó ha van
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
gyoriaa
kezdő
Sziasztok Kedves Tagok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni gamer laptop vásárlása kapcsán. Ausztriában dolgozok és itt kint szeretnék venni vagy esetleg Németből rendelni. Egyébként úgy látom, hogy itt kint jóval olcsóbbak a laptopok...de mind1 ebbe nem akarok most bele menni, csak így jött le eddig nekem...
1. Február - Március -ban lenne esedékes
2. 2000 € a rá szánt összeg
3.-4.Felhasználás : FPS Játék jelenleg COD MW2
5.17,3 Zoll és Full HD vagy Full HD+
6.Néha lenne szállítva is a gép.
7.Win 10 - 11
8. 1 TB SSD; 16GB (később bővíteném) v. 32GB RAM Intel i7 proci; RTX 3070 vagy 3070ti
9.Csak új gép
Esetleg tudnátok ajánlani laptopokat vagy itt kint honnan érdemes rendelni, hol vannak jó akciók? Az amazonon és Média Markt oldalon nem igazán találtam jót ebben az árfekvésben.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
üdv
Attila -
addikt
válasz Csupati #89641 üzenetére
Ezzel a heatsink mérettel nem igazán tudnék mit kezdeni. Amíg nem nagyon melegszik valami addig mindig van többféle megoldás.
Azon jár az eszem hogy proci vagy gpu pasztázásnál mi lenne ha a pasztába pl egy mx4-be belekavarnánk kis finom hetasink port. Ezzel növelhetnénk a hatásfokát? A mai nap tettem félre egy keveset, meg bármikor tudnék készíteni kis faragással, de szerinted ezzel lehetne növelni a hatásfokot? Egy barátom adta az ötletet és ahogy nézem simán kipróbálom, annyira finom apró szemcsés. Kevés paszta hogy összefogja és sok por.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Csupati
őstag
válasz MaxxDamage #89651 üzenetére
Igény esetén 8 gen biost tudok adni hozzá.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
addikt
válasz Csupati #89658 üzenetére
Igen mert nem kellett neki ventilátor. Bár egy kicsit én is hasonlóan gondolkozom most. Az enyém is érdekes lesz talán pár nap múlva. Majd rá sem lehet ismerni.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
echterion
nagyúr
válasz MaxxDamage #89651 üzenetére
Böszme vas. Ezt is meg lehet vajon pimpelni a 2xxx vagy 3xxx gpu-kkal?
Miki felkészül.
-
nggabi
félisten
-
MaxxDamage
félisten
válasz echterion #89660 üzenetére
& Csupati: Jaja, (szinte) minden megoldható!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
aktív tag
válasz FőDudu #89535 üzenetére
Jaja, egy időben állandó része volt a géplistának, de aztán 10th gen után nem frissítették, az ára meg maradt magas, emiatt sajnos lekerült. Pedig fincsi kis gép volt, ma ugyanazon az áron 120Hz 4K OLED-del adnák 12-13th gen procikkal, stb.
Kár érte, bár magyar piacra nem kell belőle túl sok, az is fix
-
nggabi
félisten
-
vakablak93
őstag
válasz echterion #89660 üzenetére
KH mester tudja igazán, de ha nekem a 2016-os DM2-G-be meg tudta oldani akkor az újabb DM3-al vakszeg simán.
Kérdes hogy van-e még értelme, i9 9900K + RTX 2080 már mindkettő eléggé avuló cucc ma már, hiába desktop.
(mondom ezt úgy hogy nekem a 2070 teljesítménye untig elég)Na meg a 2-3 évvel ezelőbbi szituhoz képest, ma már nem
600-700 euró egy MXM 2070/2080 bele. -
Csupati
őstag
válasz vakablak93 #89668 üzenetére
DMx/DMx-G KM/KM-G hez elérhető a modbios TM szintre hozza , csak a procin egy pár pint le kell ragasztani és megy is a 8-9gen cpu egészen 9900k-ig , és a biossal együtt lesz rtx támogatás is, a hűtőt kell beszerezni hozzá(ha rtx re vált az ember) , ha marad 10xx nél csak cpu upgradet csinálnak , akkor meg semmi extra. Volt 870KM gépem TM modbiossal , semmi extra nem volt benne .
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz vakablak93 #89668 üzenetére
Azon az áron nyilván nem, amennyiért pl. linkelve volt, mert mire beszerez hozzá az ember mindent, vehet egy új, hasonló tudású gépet, igaz, nem olyan vastagot.
Ez csak akkor éri meg, ha kevesebből (jelentősen kevesebből) kijön.******
-
vakablak93
őstag
válasz Csupati #89669 üzenetére
Mi ez a le kell ragasztani dolog?
Anno KH nekem is mondta hogy ha lecserélném amit akkor beletett, akkor le kell valamit takarni rajta, de én nem tettem meg.
Simán belehajítottam a procit ahogy volt, és simán megy, mindenféle takargatás nélkül.#89670 echterion: ezekben a nagyonrégi vasakban lassan csak a további használhatóság kedvéért a sima 4/4 procikat kukázni lesz érdemes lassan.
Így még ha játékra Gpu ára/teljesítménye okán már nem is, de más dolgokra nagyon olcsón maradnak használhatóak.Legalábis én így látom.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz vakablak93 #89671 üzenetére
Anno énis csak bedobtam a km be a 8700 at(ugye ezek Z170/Z270 chipsettel rendelkeznek) a 8 gen cpu nak a lábkiosztása más azzal a 2 pinnel( lehet többel is) és ha nem takarod le a proci foglalatban a 2db láb "elég" és hányozni fog a foglalatból. De sok "pletykát" is halottam hogy csak K-s cpu nál kell csak , meg hogy van akinél megtörténik van akinél nem . Nem tudom pontosan az igazságot mert csak beraktam a procit és használtam, soha nem szedtem ki utána igy nem is néztem meg. Énis csak mostanság hallottam róla igy foggalmam sincs hogy elégett e a 2 láb vagy nem . Én amugy egy i5 ES cput kaptam asszem 7400 nak az ES verzióját kaptam hozzá "Gratis" -ba. Igy megy a mod után a 6-7-8-9 gen is.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Maszkolni kell hőálló, szigetelő anyaggal, hogy ne érjen hozzá az alaplap lábához. Ahogy Csupati is írta, legtöbbször azért, hogy ne égjen el az érintett láb, mert az később "hiányozhat" majd. Anno a 771-es Xeon-okhoz még lehetett is venni Aliról / innen-onnan (de lehet, most is lehet) ilyen méretre vágott kaptonszalagokat, hogy belemenjenek a 775-ös lapokba. Ilyesmire kell gondolni.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz vakablak93 #89674 üzenetére
Ha 6xxx, vagy 7xxx genes procis Clevo-ba BIOS mod után berakod a 8xxx vagy 9xxx procit és nem takarod le a két érintkezést, akkor elég az alaplapon két láb. Működni fog minden, viszont utána már nem fog menni benne a két régebbi fajta CPU.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
addikt
Nálam 2 tüske le van takarva, vagyis pontosabban mondva kivakarva a foglalatból. Mondanám nem tehetek róla, de sajnos igen és így is megy minden szerencsére.
#89670 echterion: Azért nem egészen ez a helyzet. Nekem is volt linkem 300 ezerért mindennel felszerelve, azt mondjuk átalakítva olyanná mint ami az enyém töredék ár egy mai új féle annyit sem tudó csúcs laptopnak ami 2 millióért sem tudja azt amit az enyém, ráadásul ami belül van nem üti meg azt a minőséget, strapabíróságot, alakíthatóságot mint amit egy Clevo tudhat.
Ezekkel a laptopokkal lehet bármelyik asztali vga kártyát hibátlanul futtatni. Egy jól kihasznált i9-9900K procival messze van a vége játék szempontból, és van aki kukázza a clevo lapost olcsó ajánlattal és akkor nagyon megérheti megvenni annak aki figyel.Más:
Ma megjött a második kínai mxm adapterem most egy fekete kábellal, csak sajnos nem Kínából. A mai időkben már nem biztos hogy megérős európai raktárakból kívánni a megvett árút. Az adapter szemmel láthatólag használt ami a kisebbik gond, a nagyobb hogy hiányos. A tartó részt tartalmazó 2. tasak nem volt a csomagban, csak 1 tasak tartalmat kaptam.....kilopta valaki, vagy be sem csomagolták a Holland raktárban. Lehet persze gondolni itt mindenre, nekem ez az első ilyen vásárlásom eddig külföldről. Üzentem az árusnak hogy küldje a hiányzó másik tasakot. Még nem reagált, de azt fogom neki mondani hogy egyenesen Kínából postázza nekem.A kábelen látom hogy nem olyan tiszta habár látszólag nincs baja, majd tesztelem.
Itt pedig jobbra a 2. tasak tartalma ami hiányzott a postázáskor.Mind ezt visszajeleztem a fotókkal együtt. (
Azt a rohadt usa barát európai vezetést.)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Csupati #89677 üzenetére
Természetesen, ott az előéletem. És ha van igp más laptopnál akkor még a lapos kijelzőjén is jöhet a kép. Én nem tudom mások mit bénáznak ennek az adapternek a beüzemelésén, de láthatólag igen ügyes lehetek, egy számítógépes guru, biosz szakember, laptopszerelő és ki tudja még. Ez a fekete kábeles csoda is lefogadom valakitől jött vissza akinek nem sikerült a dolog.
-
echterion
nagyúr
Miki, ne kezdj bele légyszi megint. Ugyanannyi pénzért sose lesz megérős egy ilyen Clevo + asztali vga, mint egy teljesítményben ekvivalens mittudomén Legion 7 vagy Legion 5 (Pro). Akinek ez a hobbija, mint pl. neked, akkor maga a folyamat miatt megéri, de aki nem akar ezzel foglalkozni, annak egy nem megérős. Ahogy te is írtad, ha sokkal olcsóbban össze tudok legózni, akkor igen, de ez nagyon-nagyon minimálisan esélyes. Peace.
-
FőDudu
veterán
A vilag az integraltsag fele megy. Legyen kisebb, tudjon tobbet, jobb funkciok, stb. Nem feltetlenul baj.
Lehet elvezni egy oreg, 200 loeros benzines autot, de egy mai 200 loeros auto lepipalja sok parameterben.
Eleg csak a Ledes fenyszorora gondolni.
Latsz vele. Mindig. Mert ha epp szembe is jon valaki, akkor a balt szepen ledimmeli, de a jobb vilagit full fenyerovel es az elotted levo utat akkor is megvilagitja rendesen.
Szoval vannak olyan ujitasok amik hasznosak.Viszont egy mai autot nem javitasz meg otthon, nincs buheralas. Ez a hatranya.
Valamit valamiert. Mukodik amig mukodik - de addig tobbet nyujt a regebbinel.
Erre halad a vilag.FőDudu
-
addikt
válasz echterion #89679 üzenetére
Ilyen laptopot újonnan úgy sem kapsz. Én a kihozható ár érték teljesítményen rugózom. Nem annyira kényelmes és mobilis a külső vga kiszervezés miatt és még pár dolog, de a mai árak mellett messze megérős lehet annyak aki a teljesítményre hajt miközben számol is mellette.
Az egy dolog én eddig mi mindent vettem meg hozzá mire ide jutottam meg ami még úton van, azt nem kell másoknak ugyanígy bejárni.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
válasz echterion #89679 üzenetére
Tény hogy ez a megoldás nem az igazi, azt tekintve hogy a gép alját meg kell bontani valamilyen módón. De pl egy TB-s vagy AGA-s megoldás ahol nagyon sokat lehet teljesítményben nyerni vele , egy DDR4 es géppel jó megoldás lehet és olcsóbban ki lehet vele jönni ( kevesebbe van a 13 R3 + AGA + 5700XT mint a p775dm amit hirdetnek) .És ahogy nézem a kompatibilitás sem probléma. Nálam pont jó megoldás hogy nem akarok asztalit és van egy laptop amit tudok vinni magammal. Amikor viszem nem kell nagy teljesítmény, otthon gamingnél meg az 5700XT izzad.
-
addikt
válasz Csupati #89682 üzenetére
Jó majd erre később visszatérhetünk mikor majd egy rtx 4080 Ti kártyával fogom használni ami a te AGA tartódba nem igazán hiszem hogy bele fog férni. Messze még a vége a lehetőségeimnek. Én is tudom vinni magammal, csak picit csomagolni kell. Több gépet pedig nem akarok fenntartani, minek ha ez mindenben meg tud felelni laptopként és asztaliként is, egy öszvér. Na elég volt ennyi belőlem mára.
-
törölt tag
Találkozott itt már valaki olyannal, hogy a GPU nem vesz fel 3.9W-nál többet GPU-Z szenzor szerint?
SP bench alatt 100+ fps-ről hirtelen droppolgat 50-re. Utána néztem a power draw-t és akkor látom max 3.9W.
AW laptop.
-
k-adi
nagyúr
Láttatok már Emdoor laptopot?
-
echterion
nagyúr
válasz #65537792 #89687 üzenetére
Akkor jöhetnek a drivercsereberék, win reinstall ésatöbbi. Ilyennel még nem találkoztam. Valszeg valami bekavart az AWCC-nek, sajna az minden szarra érzékeny, főleg a tweak-progikra. Esetleg azt próbáld meg először leszedni teljesen (meg az összes gpu-buzerátor progit), ahogy a Dell oldalán is le vagyon írva valami pdf-ben, majd visszarakni, lefrissíteni.
-
Csupati
őstag
Be tudom rakni csak akkor a tetejét nem tudom rá rakni. A kérdés inkább az hogy a desktop 3080ti mihez kevés ? Ha 3db 4k-s monitort raksz össze simulátorozni akkor még megértem. Tény hogy a Tiédbe könyebben belemegy mert nincs ház hozzá de szebb is annyival?
-
addikt
válasz Csupati #89690 üzenetére
Eddig semmihez nem kevés fhd-nál. Talán csak az online Star Citizen fingatja kimaxolva, ott kevés már most (30-50fps) és ahogy telik az idő majd lesz más is nem megalkudva, mert azt nem szeretek. Az biztos bazi nagy csak egészben monstrum AGA és hasonló megoldások nem izgatnak, menjen a mostanim és király. Tudom szubjektív az én szememmel igen szép főleg mert szeretem a csilivilit és a vga színorgiázik. Be lehet úgy rendezni az asztalt hogy a kábelek ne legyenek annyira szembetűnőek, csinos legyen minden rendetlenség érzete nélkül.
-
törölt tag
válasz Csupati #89691 üzenetére
Fel van töltve.
Jó bevan dugva.
Full friss alap windows 10. Minden laptop jó így.Furmark-ra van, hogy kikapcsol a gép.
SP végig megy, de ugye fps droppa és 7400 ponttal végez, 1080p Medium-on. Ugye ez kevés.Közben feltettem az AWCC. Nincs változás.
Akku 42%-os elhasználódást mutat. Bár nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
-
törölt tag
válasz Csupati #89694 üzenetére
M15
i7 8750H
RTX 2060Vagy zárlat és nem megy át a power?
Elvileg nem rég volt pasztázva pc-s helyen.
Eltudom képzelni, hogy ott lett valami.Közben kivettem az akksit. Nincs változás.
180W-os gyári Dell töltő van hozzá- Gondolom az a gyári W-os.
Nem kell mondjuk 200-220-240es neki.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #65537792 #89695 üzenetére
Az egy tökre megbízható gép.
Ennek elégnek kell lennie a 180W-os töltőnek.
Meg ha a töltő nem jó neki, akkor a procit szokta visszafogni.
Rendben vannak a VRM-eken is a hűtések?
A HWInfo-n nézd át az adatokat, feszültségeket, hőfokokat.[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Egy kis érdekesség desktop vonalon; jön az LGA 7529-es foglalat.
Akkor lesz a proci mint egy asztaliba való 3.5"-os HDD 🙀
Úgyhogy nem kell picsogni, hogy 4 slot széles lesz a 4090Ti 😅😅Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MaxxDamage
félisten
válasz KillHates #89697 üzenetére
Annyi magnak már kell a hely is, így a socket mérete sem meglepő!
-
echterion
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Lenovo 17,3" HD+(1600X900),Intel core i3,IntelHD VGA,8-16GB DDR4 Ram,SSD,új akku,szép
- MSI Gaming Thin GF63 12UC i5 12th rtx3050 16GB RAM
- Új DELL G15 5530 konfigurálható, ajándékokkal. Üzletből, számlával, garanciával, részletre is!
- Dell Latitude e6320 i5
- Asus Intel core i3,Nvidia GT720 VGA,8-12 GB Ram,SSD, jó állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest