Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
válasz #65537792 #81550 üzenetére
De abban a gépben felesleges szerintem mivel a Tuf és a Nitro le van folytva viszont a Legion ami a csövön kifér alapon megy.Szerintem ebben az esetben "paraszt vakítás" mert a valódi teljesítményét 100%-san nem fogja tudni ki használni anékül hogy ne olvadna le.
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
válasz #65537792 #81595 üzenetére
Inkább írja így, minhogy boldog boldogtalan nekiessen aztán jöjjön ide habzó szájjal, ha valami félremegy hivatkozva arra, hogy de hát a KH azt mondta, hogy csak felkened és ennyi...
Ha tudod, hogy mit használsz és, hogy mit csinálsz, és vállalod a felelősséget, ha elbaszod vele a géped, akkor hajrá, ha nem akkor inkább csinálja KH.
[ Szerkesztve ]
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
FőDudu
veterán
Nem hiszem, hogy az elrettentes a celja.
Manapsag minden idiota neki all gepet szerelni, mert a netrol meg lehet rendelni az ifixit es hasonlo oldalakrol a szetszedo kitet kb mindenhez.
Holott a legtobben nem kepzettek elektronikai eszkozok kezeleseben sem, nem hogy a szervizelesukben. Amit leirt azt tekintsd utmutatonak, mert valoszinuleg lovesed sem lenne az akku lehuzasarol es a folyekony fem vezeto kepessegebol adodo hiba lehetosegekrol. Aztan menne a siras, hogy meghalt a gep, a szerviz elhajt, esatobbi.
Aki erzi magaban a batorsagot, az nekiallhat - a lepesek nem veletlenul vannak leirva. Tekintsd indusrty best practice-nak. Nem kotelezo betartani - nem kotlezo elhinni, mindenki azt csinal a cuccaival amit akar.
Ennek szajbaragosabb csak akkor lehetne, ha kifejtene, hogy a flipchip a proci tetejet takarja, stb...
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
echterion
nagyúr
Ha nem így írná le, akor meg jönne a sok elszerencsétlenkedett gép tulaja, hogy hát ő úgy csinálta, ahogy itt írták neki. Attis szakember, akinek nem csak hobbi, hanem megélhetés is egyben, így fontos, hogy mindig mindent szakszerűen, az előírásoknak megfelelően csináljon és ha tanácsot, segítséget nyújt, azt is szakszerűen végezze. Ez nem tudom, hogy lehet antipatikus.
-
őstag
Több száz gépet szedtem már szét, kb. ebből 50-et pasztáztam újra, s fémmel még én sem állnék neki, még ilyen aprólékos leírással sem!
Youtube-ról meg lehet tanulni főzicskélni, meg varrni, de ne várjunk ott el egy "How It's Made" esetében hogy kell autót összeszerelni.Azt se tudom mi az a ráexponálás. Maszkolás még megy
Bátrabbaknak itt van:
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+put+liquid+metal+on+cpuHa válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
nagyúr
Ha azt szeretném, hogy hozzám hozza a gépét, akkor írnék neki egy privátot
Mérnök vagyok, a Dell-nek dolgozom és soha ki nem találnád; de a "hordozható számítógépek, thermodinamikai dizájnjával" foglalkozom; azaz hűtéseket tervezek notebook-okhoz egy öt fős csapatban. És ha már szaktanácsadást ad az ember egy specifikált szakmai csoportban, akkor azt úgy írom le ahogy azt kellene csinálni, és ahogy én csinálom annak aki meg kér rá. Nem úgy ahogy a kutyaütő jutyúber júzerek szerint "szimpi". Kéremalássan
Munkáimat rendszeresen publikálom itt, képekket, tanulságokkal, nem csak azért, hogy szórakoztassam a nagyérdeműt, hanem azért is, hogyha valaki otthon szerené megcsinálni, akkor kellő ismerettel ő is neki foghasson. Nem várok el érte semmit...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
zsolti75
senior tag
Nem tisztem védeni senkit, de folyékony fémmel pasztázás nagyon nem olyan mint MX4-el.
Az első pár próbálkozás vicces volt. Ma már nekem is gyerekjáték, bár neki kell készülni rendesen, és ha valami hiányzik inkább neki sem állok.
Nem írom le a részleteket, tapasztalja ki mindenki magának. -
Imre9211
tag
válasz #65537792 #81795 üzenetére
Lövésem sincs. Én szétkaptam, és láttam hogy gyárilag azok is kenve voltak, úgyhogy természetesen azokat is újrakentem. Poén hogy pont elég volt a 2grammos arctic és jutott mindenhova
Így nézett ki gyárilag amikor szétszedtem-------> [link]Kis alkoholos fülpiszkáló, papírzsepi, pucolás, és mehet rá az új kenőcs.(mármint alulra a helyére. A hűtésen nem hagytam semmit, lepucoltam mindent. Csak úgy fotóztam hogy pont a lapos nem látszik csak a hűtés) Aki nem biztos a dolgában inkább vigye szervizbe mert a tranzisztoroknál(proci környéke)nagyon kell vigyázni a pamacsolással mint a hímes tojásra.
[ Szerkesztve ]
Asus TUF Gaming FX707VI i7-13620H RTX 4070 16GB DDR5-5600 Crucial 1TB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD
-
veterán
válasz #65537792 #82833 üzenetére
Szia,
ez csak egy viszonyszám. Többiek is így futtatják a nagyokat, és ugyanolyan feltételek mellett mutatkozik meg, mennyivel kisebb egy "kicsi". Ha a nagyokat extrémen futtatjuk, a kicsiket meg közepesen, fals az eredmény (fals a különbség)
személy szerint én a userbenchmark tesztet sokkal jobbnak tartom, az felállít egy viszonyítási alapot (RTX2060S), és ahhoz képest százalékban mutatja meg, mennyivel vagy jobb vagy rosszabb.
Tök jópofa a skálájuk is, "mennyire úszik a vizen?"
legszarabb a fatörzs, aztán tutaj, ladik, jetski, ... rombolók, ágyúnaszádok ... UFO[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
MaxxDamage
félisten
válasz #65537792 #82920 üzenetére
Asus az ilyen
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
válasz #65537792 #82920 üzenetére
14" méret kellett, kis súly (ez 1,65kg), bővíthető ram, és minimum a 3050.
Van 2 hetem, visszaküldhetem, mutasd az erősebbet ennyiért.Fehér Lenovo Legionunkból száll ki a gyermek, a mérete/súlya miatt. Most naponta hozza-viszi, amit eddig nem kellett.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz #65537792 #82941 üzenetére
Az 1 hónapos ASUS X571GT-t pontosan ezért adtam el, mert nem bírtam tovább nézni.
Olcsó volt, jó volt, szép volt, erős volt,
és (nekem) nézhetetlen volt.
A 3 másik gép a családban: 2 db Legion 5, 300nites kijelzővel, és egy RogFloW X13, és ezek mellett is szar volt, aztán amikor mellétettem az új Oled Vivobookot, arról ne is beszéljünk.
Teljesen igazad van, kell a viszonyítási alap. 5 éve én sem vettem volna észre.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
fogtunder
nagyúr
válasz #65537792 #83051 üzenetére
Papíron ez is 3 fajta kijelzővel van, de cseszheted, ha csak a 3070-esbe raknak értelmes panelt.
Amúgy igen, ezen gondolkodok, viszont akkor meg az EMAG ül a pénzemen és én közben laptop nélkül vagyok. Van most aprón egy Flow X13 430-ért, igazából arra hajlok, remélem a Macbookot hamarabb elviszik, mint azt.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Speedy007
őstag
-
cyberkind
félisten
válasz #65537792 #83155 üzenetére
Jah, látom elég sokszor, de mindegy is, nálam az Amd eddig jutott, jóformán a jóval gyengébb Asus gépemen minden ment ahogy kell, ezen nem megy a Far Cry 3, egy küzdelem, mert szarul megy, de mondhatnám a Legokat, ahol csak elfogy minden, a Gta 5 meg konkrétan nem használja ki a kártyát, a Metro meg kb játszhatstlan...
Na mindegy, én ezt már elfogadtam, és több Amd gép nem jön a házhoz, menjen az akár fénnyel is.Igen, minden rendszeren, minden opcióval.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
nagyúr
válasz #65537792 #83211 üzenetére
Ez teljesen új gép. Értékesítésből visszamaradt model, így lehet olcsóbban hozzájutni.
Ha nem gond a magyar karakterek hiánya akkor nyugodtan meg lehet venni, jó vétel nagyon.
Malák tud rá gravírozni magyar karaktereket és ha legeszik a 16 magos Intel benne, akkor lehet rá folyékony fém pasztát is kenni azzal lehet javítani a hűtésén.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Speedy007
őstag
-
Speedy007
őstag
válasz #65537792 #83422 üzenetére
MSI AB nélkül is próbáltam. Fixálva van az MSI A-ban az FPS értékek 60-ra olyan címek ezek amik simán kitekerve a 3050-s Érdekesség hogy ugyanúgy hangosan zajong a gép még a játék után is akár percekkel később is pedig a feladat kezelő szerint semmi sem fut vagy terheli a gépet
-
addikt
válasz #65537792 #83454 üzenetére
Szerda előtt nem ígérem bár ki tudja.
Előtte megnyomom majd az XTU + CPU-Z párost és ahhoz fogok viszonyítani pasztázás után mit nyertem vagy sem.
Most egy [link] ilyen van fent a procin. Még jó hogy a vga-ra nem kell raknom.[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
Speedy007
őstag
válasz #65537792 #83496 üzenetére
öööö archiver.exe vagy mi ha jól emlékszem pont úgy volt ahogy a baro32 fórumtárs mondta hogy a task manager megnyitása után "normalizálódott" a dolog de megoldani nem oldotta meg mert fél óránként ugyanúgy elő jött lehet hogy a telepítő pendrive-n maradt rajta mert elég rég óta volt azon egy windows 10 telepítő azzal húztam újra 4-5x-r a 3050-s gépet.6x-ra tettem rá friss windows azzal húztam újra + úgy telepítettem fel minden eszköz illesztőt hogy a gyártói oldalat használtam még az NV&AMD driverek esetén is és után frissítettem fel őket.Azóta 60FPS-re MSI AB-t így amit eddig próbáltam szépen röccenés mentesen elvitte fullon QHD-n
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lexus, Toyota topik
- Milyen széket vegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 22 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- Apple Macbook Air M1 8/256 mint az új
- Apple MacBook Pro Retina "Core i5" 2.7 13" 2015 early, 8 GB RAM, 500 GB SSD, MacOS + Windows
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
- HP Elitebook 840 G5, FHD,14", i5-8250U, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs