- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
vakablak93
őstag
válasz
RM007 #111154 üzenetére
Azért jobb ha vigyázol vele...
Ez a programm összehasonlítva a gyári bugmentes clevo control centerrel egy bughalmaz.Egyik jellemző hibája, hogy néha gondol egyet és a ventiket nem indítja el!
Ez többekkel is előfordult, emlékszem Max is posztolt egyszer róla, nálam is előfordult illetve mások is írták nekem korábban.
Valamint ha procit vagy vgat cserélsz akkor meginnt nem fog működni, mert adott hardverhez kötött. Ez az amit korábban egy sima emaillel a support felé el tudtunk intezni de ma már az sincs, mint írtad ez a múlt.
Egy rakás baromsága van, aki nyugodt clevo elmenyt szeretett volna, az egy idő után visszállt a gyári szoftverre.
-
vakablak93
őstag
válasz
Gergello #110860 üzenetére
Igen, ahogy nézem mindenütt mobilprocit írnak, nem is csinál a clevo vagy 4 éve már desktop procis lapost.
#110861 echterion: +1 a használtpiacon csak a hardver neve számít, kutyát nem érdekli milyen márkás vagy felső kategóriás egy gép.
Elvégre használtan az vesz, akinek nem fontosak az ilyen dolgok, csak a spórolás.
-
vakablak93
őstag
válasz
Imre9211 #110851 üzenetére
Egy ismerősömmel beszéltem pár hónapja mikor még agyaltam hogy 48 vagy 64Gb ramot vegyek a laposba.
Erre ő azt mondta azért akar Intelről AMD-re váltani mert a nyavajás Intel csak 128Gb ramot kezel míg AMD-vel megy a 192Gb
Valami fénytechnika szimulációs szoftver fotózáshoz. Konkrétan azon bosszankodik hogy simán bezárul neki az app, mert kevés a ram!!!
Szal' fotószerkesztés témában máris releváns, még hobbi szinten is.(időközben megbántam a 48Gb mellett döntést is😓😭🥲, év elején fogok váltani feljebb 64-re, esetleg 96-ra, csak ki kell derítsem megy-e annyi a gépben)
Gamingre? Benchmarkhuszároknak, akik csak azért veszik hogy, meglegyen a slot töltve
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #110848 üzenetére
Szerintem figyelembe véve a 18'-as méretet, a 4 ramslotot leszámítva olyan lesz mint az összes clevo gép az utóbbi 4-5 évből, vékony műanyagházas hétköznapi cucc, semmi különös.
A súlya is csak a mérete miatt van.
Ha meg mégis visszatérnének a régi recepthez, akkor meg szarjanak sünt, tavaj kellett volna, és akkor megúszom ezt az ide-oda vásárlást és kínlódást az utóbbi másfél évben.
Mondjuk most a gagyibájttal furcsán elégedett vagyok, így 2 hónap után, ez az oled panel, meg a benne lévő merev, kattogó billentyűzet valami állati 🤤🤤🤤🤤🤤
(Mázli hogy kb mindenem type-C csatis már, máskülömben szenvednék rendesen, bár néha örüpnék +1 type A csatinak azért)
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #109974 üzenetére
Egy kérdés ez ebben a formában , most rendes laptop, vagy még megy azzal a külső vizes izével a hűtéstuning?
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #109968 üzenetére
Azért nem kell panaszkodnod így sem
Az meg kifejezetten beteg hogy, a sok éves 2080S még mindig olyan szintű mint nálam a 4070... Eszement mennyire jó máig az első X170.
A 3080 is tud annyit mint a Legionban Pro 7i-ban ami volt 4070.
Elég jól elleszel te ezzlmég évekig. -
vakablak93
őstag
Egy kérdésem lenne hozzátok, ez a gép ennyiért jó vétel-e?
Mielőtt modanátok, tudom, és ő is tudja hogy a Nitro és társai a leg-legalja kategória. De ő nem szán rá többet, minden másra ott a HP worstation laposa. Ez csak netezni, alkalmi játékra kéne neki: [link]
-
vakablak93
őstag
válasz
bardi #109924 üzenetére
A g-sync a kijelző képfrissítési tartományában működik, kijelző függő de a te esetedben mivel LG tv-t írtál, a 48-120Hz tartományban.
Azaz ha több fpsed van mint amit a kijelző meg tud jeleníteni, nem csak hogy kikapcsol a g-sync, de még töredezettséget is fogsz tapasztalni, az eldobált framek miatt.A v-sync pont arra való, hogy az fps-ed a kijelző képfrissítési maximumáig szorítsa vissza.
Ha pedig ez megvalósul akkor a g-sync is aktív. A te esetedben ez annyit tesz amit tapasztaltál is, hogy 120Hz maxon aktív g-sync mellett, simán lesz a játék futása.Kapcsold csak vissza a v-syncet.
-
vakablak93
őstag
Nah, jönnék egy bench + hwinfoval az gigabyte Aero 16 Oledről, meg pár első benyomással.
(Nem tudom számít-e, de erre már studio drivert telepítettem, aztán majd elválik van-e értelme)Hát a gép hűtése nem a legacélosabb, de erre majd visszatérünk ha egyszer eljutok KH-hoz
Csak összehasonlításképp a Legion Pro 7i 2023, amiben papíron ugyanaz a hardver volt (elvileg az i7 és az i9 között nem kéne 10%-se legyen...)
Láthatóan nem a legizmosabb gép, de mégis sokkal jobban tetszik már elsőre is mint a Legiós volt.A fémház fémnek és nem papírlapnak hat, a billentyűzet alátámasztása tökéletes semmi hajlás vagy gagyi hatású zörgés. A touchpad detto.
A kijelző, na igen ez nem gamer gép (60Hz), de tartalomfogyasztani képet szerkeszteni, ez az oled panel nekem tökéletes lesz, marha jól néz ki
Játtszani meg ot a 120Hz Oled tv még mindig.A gigabyte control centerben lévő meeting mód-ban pedig a gépnek 0 ventizaja van alapfelhasználáskor.
Turbo módban sem oyan hangos, gondolom a ventiknek nincs olyan maximális fordulata, vagy csak kicsik, de mind1 is.
Amit még utáltam a Legiósban, hogy a wifi jelerőssége nevettségesen gyenge volt. Ezt én akkor a fémház árnyékoló hatásának tudtam be, de mivel ugyanazzal a wifivel itt fulllos a jel így most már a Legiós csessze meg...
Egyedül a gép hangszórói nem a legjobbak, abban a Legiós volt a legjobb amit életemben láttam.
Nem mondom hogy, nem fog a véleményem változni, de így első blikkre, 1000 EUR-ért garival számlával jó vételnek tűnik.
Még vettem bele 48Gb ramot, de mikor kinyitottam, látva hogy, 1x16 van benne, lehet visszaküldöm, és a hejére csak 1x16-ot rendelek. Mert így felesleges mindkettőt cserélni.
-
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #109781 üzenetére
A P751/775 eredeti formájában 2014-ben jelent meg. Nem is változott semmit a csipeken meg a heatsinken kívül a kivezetéséig. (még a 2014-es kijelzőt is elvitték a legvégéig mint olválasztható opciót)
Ha belegondolsz hogy most 2024 végén járunk - eltelt 10 év azóta- akkor a válsz az hogy dupla ilyen vastag Clevo: a múlt.
DGFF? Az amivel az Area 51M AW gépek is megjelentek anno?
Hát ott konkrétan 0 volt a kompatibilitás még egyazon gép 2 generációja között is. -
vakablak93
őstag
válasz
maximilian4 #109775 üzenetére
Sajnos azt nem írják, hogy MXM lenne, mindössze annyit írnak hogy a GPU csip külön lapon lesz. Valamint hogy, nincs garancia a jövőbeni bővítésre, etekintetben még nincs infó.
A Framework laposokkal megy az összehasonlítás végig, amikben lényegében komplett lapot cserélsz. Amik teljesen egyediek...
Ez csak egy bejelentés híre a gyártótól, a külsőségekre fókuszálva, minthogy a gép jóval vékonyabb és könnyebb mint a framework laposok, és hogy itt nem a teljes lap, hanem csak a gpu lesz moduláris.
-
vakablak93
őstag
Csak érdekesség: [link] Egy Tongifang gép lesz moduláris GPU-val.
-
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #109682 üzenetére
Szia,
köszi a választ!
A ventihang nem gond. Azzal sose volt bajom, a mostani desktopom is fojton búg, nem érdekel ez a rész.
Na igen, azt sejtettem, hogy teljesítményben egy vicc lenne a Legion után. Nem véletlen annyival olcsóbb.🤔Írtam feljebb, hogy végigmentem a mac vásárlás ötletén, és elvetettem.
Nem akarok macet, az Air meg kiváltképp egy kukába való hulladék, fillért nem adnék azért.
Azt a szemetet amit az apple billentyűzetnek meg tapipadnak nevez...
A rendszer se az amit napi szinten használni akarnék, alkalmi gépnek, csak erre, oké lenne. De az meg sok lenne egy wines lapossal együtt.30€-ért bekalibráltatom a kijelzőt a heji MM-ben van ilyen szolgáltatás, ez a rész nem téma.
Attisnak a Samsung monitora, gyári beállítása volt a gondja. (meg az akkori kamerája) -
vakablak93
őstag
Hali sziasztok,
jó ideje nem jártam itt.
Úgy alakult, hogy bár a hardverrel/hűtéssel/portok számával-kiosztásával nagyon elégedett voltam, de a fojamatos windows gondokat, amik a céges Lenovo WS gépen is napi szinten idegelnek már nem bírtam otthon is elviselni...
Így hát, bár kiváló hardver volt, végül megszabadultam a Legion Pro 7i 2023-as gépemtől.
Ezek után vettem egy "kis kukát", életem első desktopját, de nem akarom tudni megszokni.
Ezzel már nincsenek gondok, működik normálisan, de a desktop kivitel, hát eléggé irritáló. Nehezen viselem.Emiatt agyalok újra laptopvásárláson.
Ezúttal viszont már más szempontok alapján mint korábban.
Felhasználás:
-90% tartalomfogyasztás
-10% képszerkesztés/videóvágásJáték csak nagyon alkalmi, a haverokkal, GTFO/Age of Empires/Starship Troopers Extermination, más már nem. (havi 1-2 nap)
Így hát a megváltozott prioritásaimmal szigorúan a használtpiacon nézelődve ezen szempontok alapján keresgélek:
1.SD/micro SD foglalat
2.Oled kijelő, lehető legjobb fényerővel
3.hardver, nyilván ami belefér, a szűkös keretből
4.hdmi 2.1
5.type-C töltés, bármilyen kis teljesítménnyel is
6.akku idő (filmezésre, na meg ha valami kávézóban megmutatom a képeket a lányoknak/pároknak)
7. keret kb 1000-1200€(Mielőtt valaki benyögné hogy, vegyek macet, végigmentem nemrég rajta, számomra hányadék a rendszer és a gépek kialakítása, a kijelző se tettszik bennük, ne is említsétek.)
Rövid kereséssel most épp ezeket találtam, megérnek ezek kb 1000€-t?
Alapvetően tehát az lenne a kérdésem hogy , vannak ezeknek a gépeknek is komolyabb buktatói, ami miatt még arra se lenne jó amire nekem kell?Előre is köszi mindenkinek
-
vakablak93
őstag
válasz
laychi #105525 üzenetére
Én amíg megvolt, a Legion Pro 7i esetén Intel 13.gen i9 mellett olyan 5,5-6 órát ki tudtam belőle hozni.
Ehhez persze az kellett hogy a procit akkuról 15%-ra vegyem, és az igpt is a legtakarékosabb beállítását vegyem, kijelző kb 1/3 - 1/2 fényerőn. Mondjuk abban 99 Wh-s akkumulátor volt. -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #104201 üzenetére
Valahogy kétlem hogy a 160 vs 165W olyan sokat nyomna a lattban Inteléknél mikor a cég jóhíre a tét...
Sokkal több logikát látok #104202 Juhaszatti fórumtárs ötletében.#104200 RM007: már meginnt ezzel jössz?
Légyszi, ő mobilprocival akar desktop gput hajtani, oda igenis kell a kakaó, mert az alacsony órajelek miatt a mobilprocik mindig előbb fogynak el...Azt meg 100x is: a singleplayer 60fps meg a multi fps gamek nem ugyanazok. Légyszives fogadd már ezt el.
2016-ban BF1 alatt nekem kevés volt a desktop i5 7600 az 1060-hoz, az i7 8086K is haldokolt a 2070 mellett, most az i9 13900HX gyári 55W hosszú távú kerettel nekem ugyanúgy laggokat fps zuhanásokat okoz a 4070 mobile mellett StarshipTropersben.
Fel kell emeljem a gyári 55-ről legalább 85W-ra a hosszú távú fogyasztási keretét hogy ez eltűnjön. Ezt úgyhívják OC, a fenti gondokat meg úgy hogy cpu limit.
Légyszi fogadd már el, hogy nem mindenki akar valami dögunalmas AAA-izét 60 fpssel kínlódva nyomni 🤮, mert létezik más is.
-
vakablak93
őstag
válasz
Dhampir #104198 üzenetére
Ebben semmi különös nincs hogy egy komolyabb proci mellé retek igpt tesznek.
Az Intel oldalán is hasonló a sztori, pl az i9 13900HX-ben is egy gyenge Intel UHD 13.gen akármi van nem pedig az Iris XE.
Alapvetően szerintem is járnia kéne a legjobb igpnek egy komolyabb prociba, de valamiért nem adják, egyik oldalon sem.
Valamiért a kis 4 magos energiatakarékos U-s procikba rakja mindkét fél a legjobb igpjét.
Persze ha belegondolsz, hogy valsze'g akinek elég egy igp játékra stb dolgokra, annak nem is kell csúcs proci sem valószínűleg.
Ellenben egy kis proci mellé egy netezős lapost/mini pct nagyon jól kiszolgálhat évekig. -
vakablak93
őstag
válasz
fcbarca #104193 üzenetére
Csak kíváncsiságból meg szabad kérdezni mivel sikerült összekötnöd a külső gpuval? Azon a laposon se tb3/4 se mxm port.
Am kb az aktuális 8/16-os procikkal szerelt laposokat keresd, a jelenlegi Legion Pro 5 is teljesen oké pl, de a proci legyen min.
Ryzen 7 7745HX vagy i7 13700HX, vagy jobb Ryzen9/i9, ha tényleg asztali 4070-et akarsz meghajtani vele, akkor oda kelleni fog a lóerő cpu oldalon rendesen.De előre szólok, a cpu bottlenecket, valszeg' nem fogod megúszni egy desktop 4070 mellett.
Én 1440p-ben a mobil 4070-el is limit környékére sikerült már hajszoljam az i9 13900HX-et is...
#104190 Dhampir: az az aktuális legjobb mobil Ryzen 7, a HX-es verzió azaz 45-75 tdp, erősebb HS verziók. Remek kis proci az, nincs mitől félni tőle.
-
vakablak93
őstag
válasz
baro32 #103874 üzenetére
Normális, nálam is csak a win11+ 10 tabos böngésző 11-12Gb-ot benyal azonnal.
Nem véletlen van ma már az értelmetlenségi határon a 16 Gb, ma az olyan mint 2016-ban 8Gb rammal gamer lapost venni, 1050 mellé még elment, de még ott is irritálóvá tudott válni, ha volt merszed nem bezárni a böngészőt a játék mellett.
Kell ma már a 32Gb.Pocok: a mobil 3080-at még hasonlítgatni sincs értelme a desktophoz, fájó de ez van.
Itt a topikban előszeretettel emlegették állandóan azt a tévképzetet miszerint a laptop 3080 kb asztali 3070, de még ez is távol van a valóságtól.
A laptop 3080 az kb desktop 3060Ti, és még ott is van hogy lemarad.... -
vakablak93
őstag
válasz
PedroPascal #103783 üzenetére
Én már kipróbáltam a fenti kis mágneses félgömböket, én őket használom, illetve korábban ilyen kis kihajtható lábacskákat amiket a lapos aljára kell ragasztani.
Ez utóbbi nagyon király volt, csak a Legion aluburkolatán nem marad meg, a ragasztó nem fogta oda, külömben még azt használnám ma is. Ha műanyag lennne a gép akkor más lenne a hejzet, arra valszeg tapadna rendesen, illetve még lehet keresek valami erősebb kétoldalú vastagabb ragasztót ami odafogja, de sok reményt nem fűzök hozzá.
-
vakablak93
őstag
válasz
kresz2 #103776 üzenetére
Szia,
a melegedés minden gépnél gond gyári pasztával.
Nekem a sokkal drágább Legion 7-ben is pocsék volt a gyári cucc és retek módon is volt felvive, rengeteget segít egy pasztázás+takarítás.
Én féléves korában tudtam újrakenetni, szóval nem korai sosem, tulajdonképp a vasarlás után azonnal ajánlott a gépek újrakenetése.Ami a gpukat illeti, a 4060-al a dlss3 támogatása miatt hosszútávon jobban járnál.
A hűtőpadokat meg felejsd el, a gépet csak meg kell emelni kicsit a sarkánál, de a hűtők a ventikkel semmit nem segítenek jaték alatt
1-2 fokot csak talán, kidobott pénz.Régi megoldás a cappyskupak, vagy csak keresel valami ilyesmit: [kép]
-
vakablak93
őstag
válasz
nggabi #103513 üzenetére
Szerintem nem kell aggódni miatta ha valaki csak játékra használja a gépet.
Tudom ez pont tőlem elég fura, de szerintem a legtöbb embernek elég az.
Mármint ha abból indulok ki hogy Starship Troopers Extermination multiban a 13900HX nálam olyan 50-100W között nyel be (ennyit kell adjak neki) arra jön még a 4070, akkor ha szűkösen is de bele kéne férjen.
Szóval elvileg nem olyan elvetemült ötlet ha csak játékra van hazsnálva a gép.
Persze mikor Davinchiben kipróbáltam a gépet, ott a proci egyedül megevett átlag 120W-ot + mégannyit a 4070, na ott már elvérezne a 230W táp rendesen.
-
vakablak93
őstag
Kis érdekesség,
Straship Tropers Extermination:2 napig szórakozok a driverekkel mert nem megy a game, 50 fps-re beesik, bezuhan a gpu kihasználtság 50% alá, vakarom a fejem hogy mi a fene van.
Én hülye levettem a procit valami miatt
pl1 90 / pl2 45W-ra és elfelejtettem visszatenni...pl1 130W, pl2 85W alatt olyan cpu limitbe kergeti még 1440p-ben is a 4070 az i9 13900HX-et, hogy ihajjjj
És én még azt hittem overkill játékra ez a proci gyenge közepes gpu mellé
Mondjuk a játék is elég retek módon van optimálva, 10 éve is gagyinak számító grafikája van... -
-
vakablak93
őstag
válasz
Evil Snowman #103287 üzenetére
Nekem az ellenkezője a tapasztalatom, miszerint semmi értelme ezeknek a béna teszteknek, mert valós felhasználással simán lepipálod....
Pl aida64 stressztesz alatt a mostani, és a korábbi alaposom is olyan 10 fokkal hűvösebb mint tényleges felhasználáss alatt amit maxban elér.
Superposition/3D Mark szintén kb 5-6 fokkal lejjebbi értéket produkál a gpu kapcsán.Használd a lapost amire való, és közben menjen a hwinfo, ne pocsékold az időd ezekkel a buta programokkal.
Ami a játékokat illeti, ritka, létezik olyan ami képes volt ilyesmire, a játékok aminek a megjelenesére várok azok is várhatóan ilyesmik lesznek.
Amit írsz, az a singleplayer világ... -
vakablak93
őstag
válasz
Bedepi #103175 üzenetére
A teljesítményvisszafogottság ugyan nem volt, de igazi "szardarab" a belépő gépek közt sokkal több volt. Úgy trottyoltak akkoriban is a belépő gépek, hogy hullottak is el a fenébe, kb évente volt egy-egy modell amit meg szabadott venni és mákod volt ha sikerült azt elcsípned....
Még a középkategória is tömve volt elcseszett modellekkel.Félre ne értsd, nem védem én, ezt ami most megy. De régen csak másként voltak szarok. Az átverésekért én is a fenébe küldeném el a gyártókat...
Ennek ellenére pla 35W- 4050-nek látom értelmét mondjuk egy pici
U-s Ryzen mellett, valami netezős 14-es laposban lányoknak lolozni meg hasonlók.
Teljesen oké oda, pl az acer a swift X-el nagyon korrekt kis masinákat csinált ilyen célra.
Nyilván csak akkor ha az ember tudja mit vesz persze.A régi nagy Predatorokra én is mindig csorgattam a nyálam, de anno a Clevo olcsóbb volt, így amellett döntöttem.
Megértem a dilemmádat, én is sokáig vacakoltam rajta hogy mi legyen(végül az 5 évre vett clevo 6,5-et volt nálam).
Aztán szerencsére arra tereltek ami most van, nem bántam meg,
de igen, nekem is az jön át hogy most már prefekt gép nincsen csak olyan amit kompromisszumokkal le lehet kedvelni. -
vakablak93
őstag
válasz
Bedepi #103166 üzenetére
Na igen, teljesen egyetértek azt illetően hogy sok az átbaszás, főleg a feljebbi példád a
35-140W 4050-el ami nagyon kiugró.Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni hogy, nagyon sokszor az eladók sincsenek a hejzet magaslatán, sőt kb azt se tudja némelyik mit árul. Ha kérdezel válaszolni nem tud stb...
Így nem csoda hogy egyesek a kinézet, vagy holmi márkafanság alapján választanak.
Szarkupac trottyoló/gyengén hűtött illetve gyárilag felülrírhatatlan limitekkel gyártott gépek régen is voltak, ez nem új sajnos.
Már 2016/2017 körül is tortúra volt olyan lapost találni, amiben nem forr fel a proci és a gpu.
Az oké hogy anno a leggagyibb laposba is benne volt a zeljes teljesítményű 1070, de a hűtésgondok akkor is fennt álltak. -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #103066 üzenetére
Biztos hogy álltalános ez? Nem csak benchmarkmajomkodás alatt van így? A furmark meg hasonló állatságok ellen már ha jól emlékszem a gtx10xx korában is bevezettek valami védelmet, mert jópár gép elhullott.
Kíváncsi voltam így gyors visszakerestem egy mérésem, de a korábbi hwinfo méréseim is hasonló értékeket mutatnak, nekem a 4070 átlag 120W körül szokott mozogni [kép]
Ez szimpla doom eternal alatti eredmény. -
vakablak93
őstag
válasz
gibsongityo #102869 üzenetére
Erre a legősibb megoldás a tb3-as eGPU ház amibe még veszel egy asztali kártyát Pl: [link].
A táp a legtöbb ilyen dokkolóban már bene van alapból.
Teljesen egyszerű type-C-vel nincs ilyen, ezekhez mindenképpen kell egy thunderbolt3 képes csatlakozó a laptopon.De semmi értelme ennek sem, mert az még mindig csak 40gbit/s amit a tb3 tud. Emiatt iszonyatos vesztesége van.
Ezeknek utoljára a GTX10XX kártyákkal volt értelme ott is igazából maximum középkategóriáig.Anyagilag és teljesítményileg is jobban jársz ha eladod a laposod és az árát meg amit a külső gpus kínlódásra szánnál össezrakod és veszel egy új lapost, egy újabb gpuval.
-
vakablak93
őstag
válasz
fcbarca #102664 üzenetére
Azt az asztali 4070-et a tb3 dock lehülyítené egy 3060Ti szintre kb. Laza 30-50% vesztesége van egy tb3/4 porton használt egpu megoldásnak, és minél komolyabb gput raksz bele ez csak annál rosszabb lesz.
Erre még mindig mondhatnánk hogy tök jó mert a 3060 után ez is olyan 50-60% teljesítménynövekedes, de a kis ryzen így is lehet néhol már lehet limitálni fogja.
Ehhez add hozzá a tb3 latency gondjait...A thubderbolt3-as egpu az a kis igps netezős/irodai lapos + RTX3050 szintre való, afelett a valós teljesítmény/ár kategóriában rosszabb mint laptopot venni.
-
vakablak93
őstag
válasz
nggabi #102427 üzenetére
Ezek a kis cuccok nem erről szólnak szerintem, hején kell kezelni ezeket. De megértelek, magam se szívesen játtszom 90-100 fps alatt semmit. Elég sokba fájnak ezek, aztán mikor megnézzük az teljesítményt háát....
Ugyanakkor, minél kisebb a kijelző, a képek közti elmozdulásokat annál kevésbé látom. Egy ilyen pici cuccon, nem gond ám ha nincs 100 fps vagy még 60 sem.
Azt vettem észre hogy amíg egy nagyobb kijelzőn iszonyúan láttszanak a képek közötti nagyobb elmozdulások és emiatt élhetetlen a kevés fps, addig a mobilomon fojamatosnak tűnik a kép 30 fpssel is.
Szóval nem ilyen egyszerű ez.Ezért próbálok most használtban alkudni ( végtelenül pofátlanul
) 64 GB steamdeckre [kép] . Aztán vagyok összejön vagy nem.
Ettől függetlenül klassznak tartom az összes ilyet, nekem a pici mérete miatt, meg a rendes billenytűzet miatt a GPD win 4 a favorit, de sose venném meg, annyiért. [link]
-
vakablak93
őstag
Kellemes ünnepeket és jó játékot kívánok minden kedves topiklakónak
-
vakablak93
őstag
válasz
Gyarmati_ #102089 üzenetére
Na igen, én sem értem magam. De mostanában hiába van ott a 48-as Oled tvm az asztalon monitornak. Valahogy egyre szívesebben ülök csak a lapos elé, ha csak játtszom.
Ráadásul fps játékokban mintha jobban is érezném a kicsi laptopkijelzőről az egészet.
Tökre nem értem, de lassan a tvm, tisztán "TV"-vé alakul, lassan csak film/sorozatnézésre használom.
Pedig idén csináltattam hozzá, egy masszív billentyűzet tartót is [kép] .
Valamiért jó dolog a kis kijelző is, nem csak a nagy.Az egyetlen amitől félek, hogy egyszer szétverem a Legion billentyűzetét DOOM Eternal közben
-
vakablak93
őstag
válasz
PedroPascal #102048 üzenetére
Szerintem arra gondol, hogy anno a Predator 21X az laza 3milla volt.
De az limitált 300db-os sorozat volt, nem beszélve a hajlított kijelzőről, meg a 2db asztali 1080-ról amivel azok készültek.
Azok gyűjtői darobok voltak sorozatszámmal. -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #102038 üzenetére
Ezt az 1/3-ad olyan könnyű, nem túlzás ez egy kicsit? Mégis mennyit nyom az az Omen?
Azért ettől még elég messze vagyunk szerintem, ez 1kg-os gépeket jelentene, ez eggyenlőre csak a legkisebb ultrabookokat jelenti.
2-2,5kg közt vannak a mai komolyabb gémer laposok + táp.A teljesítmény az egyértelmű, régiek a nagy clevok, mostanra elavultak, ezen nincs mit magyarázni.
Én azért szerettem azokat a nagy gépeket, legalább normális billentyűzet fért beléjük, a mostaniak olyan "kopogósak" -
vakablak93
őstag
válasz
RM007 #101936 üzenetére
Hát az "E" magokat illetően, nem tudom emlékszel-e még az Intel Atomra, ami kb a használhatatlanság szimbóluma volt.
Nah, az E-magok, azok Atom magok, teljesen igazad van abban hogy értelmetlenek.Habár, ha azt csinálják amit mondasz, akkor legalább ennyi értelmük van
"hőelosztó kompánia"Csupati: egy benchmarkban oké, de mikor elindítasz valami igazi programot, és azt látod hogy semmit se csinálnak, akkor megette a fene.
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #101929 üzenetére
Bocs ez lemaradt, link a fóliáról: [link]
A képminőségen stb nem ront, a kijelzőt védi a billenytűzettől, és nem veszted el, nem esik ki stb. -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #101928 üzenetére
Ja hogy te kívülről gondolod?
Azt hittem a kijelzőre akarsz vigyázni, arra gondoltam hogy egy szimpla kijelző védőfóliát tegyél fel mint egy mobilra pl.
Én is felraktam egyet, mert könnyebb takarítani.Kívülről más tészta, mondjuk van egy rakat ilyen kis cipzáros puha tok már, egy ilyenben bármi mellé bedobhatod a tatyóba: [link]
#101925 Fődudu: igen, ez pont az a sztori amire céloztam.
-
vakablak93
őstag
válasz
RM007 #101903 üzenetére
Szia,
nah, mentem még egy kört a Doom Eternalban.
Remélem ezúttal mindent látsz, bocs a német miatt. De gondolom te is kívülről fújod mi micsoda.#101923 Csupati: mért nem fóliázod le ha meglesz az új kijelző? eleget véd az, és a képen nem ront semmit.
#101913 Fődudu: nem, nem azért nézett senki hülyének téged hanem mert néma gépet akartál, hanem mert te nyavajogtál itt mert a géped:
-hangos volt, alapból mentek a ventik
-meleg volt, kiemelted hogy CS GO alatt 102C-is eléri ( aVC ellenére)
-nem jó az akkuidő, jobbat akarsz
-nem megy az undervolt mert a Razer tiltjaVégül vettél egy biosírót hogy felnyisd és menjen az uv, de ez még nem volt elég, így a végén te is KH-hoz fordultál.
A te sztorid se külömb az enémnél.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #101905 üzenetére
Visszafejlődni a te Razered szintjére? Légyszi azt inkább ne
.
(a mai Razerekkel nincs bajom)Egyébként, ez csak annyi hogy paszta hejett kértem azt a grafénlapot KH-tól, ennyi, se undervolt se semmi egyéb mókolás nincs a gépen.
#101903 RM007: később csinálok akkor még egy tesztet, mert közben már bezártam.
-
vakablak93
őstag
válasz
RM007 #101899 üzenetére
Tessék, remélem mindent látsz, amit szeretnél, 1 óra Doom Eternal után, direkt olyan játék ami nem is használja a procit, single player, direkt a te stílusod proci alszik:
Ha megoldódik a gondom ezzel: [kép] , akkor majd csinálok egy tesztet ezzel is, ez használja is a procit. -
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #101877 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a munkádat mester.
Kellemes meglepetés volt hogy egy pici VC-t sikerült felfedezni a gépben a procin es a gpun is, szóval így már nem haragszom a Lenovora sem.
Bár a melósaik elmehetnek a fenébe, hogy neked kellett rendesen összerakni, mert ők képtelenek voltak rá.RM007: a fenti gépen nincs UV, láthatóan el van a gép anélkül is.
-
vakablak93
őstag
válasz
ricogsm #101847 üzenetére
A 4070-nek nincs sok értelme a 3080 után, csak dlss3-at támogató játékokban (ilyenből még nagyon kevés van), egyébként minimális lesz az előrelépés.
Ha tényleg előbbre akarsz lépni akkor 4080. Máskülömben ez csak pénzégetés, persze ha a másik gép jobban tettszik akkor hajrá. -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #101776 üzenetére
Sok sikert a laposhoz
Elég komoly hardver, de meg szabad kérdezni hogy-hogy emellett döntöttél?
Többször is leírtad hogy
macbook + geforce now felé hajlasz leginkább, ez ahhoz képest ismét egy elég komoly gamer lapos.
Kevés lett volna a mac, vagy a streaming nem jött be igazán? -
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #101718 üzenetére
Szia,
ez mi? Ez már az a grafénlapka?
Én szívesen rápróbálnék a Legionban, feltéve hogy tartósabb mint a paszták. -
vakablak93
őstag
válasz
RM007 #101640 üzenetére
Ezekel az alap dolgokkal tisztában vagyok köszi.
Itt vannak a gyári adatok: Intel [link] , AMD [link]
Az egyik egy "papíron" 55-157W proci, a másik alapból 55-75W.
A Ryzeneknél is beállíthat ugyanúgy mindent a Vantageban, alternatívának ott a gyári Ryzen master
Ez kb az Intel XTU AMD verziója. -
vakablak93
őstag
válasz
pHantom x #101631 üzenetére
Szia,
ami Legion Pro7-es 2023-as kiadását illeti, nekem van egy Intel 13.gen i9-el + RTX4070-el.
Alapvetően egy kívülről masszívnak érződő lapos (kívülről semmi nyekergés, vagy hajlás), szép fémházzal, remek kijelzővel, jó hűtéssel.
A gép fedlapja is nagyon merev, nem hajlik sehova, összességében mint "hardver" remek gép, csak a Legion Vantage kissé bugos, elfelejtgeti amit beállítasz meg hasonlók...
Ami retekgagyi a gépben, az a bill körüli műanyag rész, meg hogy a billentyűzet nincs rendesen alátámasztva, konkrétan hajlik gépelés alatt, a billentyűk is zörögnek néha.
A kijelző simán király, arra aztán egy rossz szavam nincs, de tényleg, állati jó.
A gép típushibája a touchpad driver gond, amit csak a teljes drivercsomag fel-lerakása old meg, elég irritáló...
Ami a procikat illeti, az AMD Ryzen 9 vs Intel i9, ha valami béna benchmarkot nézel elvileg hangyafasznyit gyorsabb az Intel, de amint használod már inkább a hátrányait látod majd:
-többet eszik emiatt hangosabb a gép, valamint mellette a 300W-os táppal, már a 4070-et sem tudja komolyan hajtani a gép, csak gpu limites hejzetben...
-gagyi igp
-rosszabb akkuidőA töbiek majd mondanak alternatívákat, ha 4080-al keresel lapost, akkor vannak alternatívák.
-
vakablak93
őstag
válasz
RM007 #101611 üzenetére
Egy-két hulladékot kikeresni igazolni ezt a dolgot mindig lehet, de ez nem álltalános, valamint nem 4K-ról volt szó. Az sokkal nagyobb felbontás.
1440p és 1080p külömbségéről beszéltem, a 4K tényleg más szitu.Ami a ramot illeti, én ugyanazt mondtam amit te már évekkel ezelőtt a 16Gb-al szemben, de ez meginnt az amit írtam egy-két hulladék alapján nem lehet álltalánosítani.
-
vakablak93
őstag
válasz
baro32 #101591 üzenetére
Szerintem túltoljátok ezt az 1080p dolgot, én már a 2070-nél is azt vettem észre hogy nem sokat nyertem az 1080p-vel talán 15%-ot, tényleg nagyon minimális volt a + fps, szereintem ideje elfelejteni azt a felbontást.
Márcsak azért is mert nem nagyon van honann felskálázni 1080p-re már, hisz kb onnan skáláz a DLSS is 1440p-re beállítástól függően. -
vakablak93
őstag
válasz
formula01 #101568 üzenetére
Vagy úgy én hibrid módban sem hozok össze 4 óránál többet, az a 2 óra plussz nem semmi, gondolom ennyit számít a jobb proci, nekem ugy Intel van, az meg zabál ha fejreállok is.
Gamer géptől mondjuk az a 6 óra nem rossz egyebként, de persze ha akkus használat a cél akkor valóban jobban járhatsz hurcolni egy kis apple M1/2 lapossal.
-
vakablak93
őstag
válasz
formula01 #101564 üzenetére
Igen az akkuidő nekem is irritálóan kicsi a Legion 7-el, az ősszel elvittem egy pár fotózásra, gondoltam megmutatom a képeket a pároknak, meg kiválaszthatják melyik tettszik, de merül mint a Szent István anno az Adrián...
Nem is értem miért nincs lehetőség, a Vantageban lekorlátozni akku mellett a hardvert?
-
vakablak93
őstag
válasz
Bluey #101515 üzenetére
Hát, ha az ügyfélszolgálat is azt mondta hogy ez hiba akkor valószínűleg az, valamint nézd meg a felső képet amit magad tettél be.
A jobb és a bal oldalon felfekszik rendesen, csak középütt nem, ez szinte biztos hogy hiba. Küldd csak vissza, mielőtt még hosszabb szakaszon válik le a burkolat. -
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #101495 üzenetére
Áhh nem tartom én ezt gáznak, csak nagyon érdekesnek találtam.
Kicsit olyan mint amikor 2017-ben a BF1 akadt 16Gb memóriával" tegyenek orálisan magukévá egy csődőrt a fejlesztők"
Szerencsére a ram a legkevesebb, mert az bővíthető, na meg többre nincs szükségem, szal' lejjeb veszem picit a beállításokat "oszt jóvan"
Egyébként irreális ára van a 64Gb-nak ezért is nem vettem végül egyből ennyit bele ugyanez a ram amit vettem 2x16Gb volt kb90 euró, a 64Gb pedig hát: [link]
Más:
Egyébként megvan a múltkor miért jöttek olyan furcsa eredmények amikor kapcsolgattam a gpunak a fogyasztási keretét, a külömböző játékok alatt.
Akkor nem esett le, de azóta megvan, konkrétan a proci megeszi az nvidia kajáját is, cpu igényes játékaimnál a gpu megáll 105-115W körül.GPU limites hejzetben, szépen skálázódik felfelé az fps ahogy növelem a keretet az nvidiának egészen 140W-ig (115+25), de amint dolgozni kezd a proci is, elfogy a kakaó.
Ez normális?
-
vakablak93
őstag
Innye ,
tesómtól kaptam ajándékba ezt a hogwarts legacyt (anno rongyosra olvastam a könyveket), nem semmi a memóriaigénye, konkrétan kifutottam már a ramból mikor kicsit feljebb ugrott és bezáródott a game, ez az átlag ramigénye :
[kép]
Nem hittem hogy ilyennel találkozom játék esetén, nem mintha számítana, mert másra nem kell több, de azért érdekes -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #101268 üzenetére
Közben látom már más belinkelte, bocs akkor felesleges volt
-
vakablak93
őstag
válasz
qwertly #101262 üzenetére
Szia!
igen, a Pro5-ből is van 4060-al, de ha már azt veszel arra figyelj melyik verziót veszed.
Ugyanis a Pro5-be 20 euró külömbséggel van az 500 Nites, HDR 400 képes panelből is.Itt egy konfigurátor van, ahol látod is a két panelt: [link]
Ha kosárba teszed és átalakíttatod ajánlattá, akkor mailre kiküldheted az egészen pontos típusszámmal együtt.Nem tudom otton, hol-melyiket találod, de ha otthon is ilyen marginális a külömbség akkor érdemes lehet rákérdezni
-
vakablak93
őstag
Hali,
használ valaki ilyet vagy hasonlót közületek ?(gondolok itt arra hogy rendes kétoldalas lába vana cuccnak) [link]
Gondolkodom egyen, mert lassan mindennap netezek kicsit a Legionnal este az ágyban is.
Na meg agyalok hogy akkor ágyból játtszanék is, hiába van ott az Oled tv, néha munka után már egyszerűen nincs kedvem ülni az asztalnál.....
Próbálok valami emészthetőbb árú alternatívát keresni, a billegő kisasztalok nem jönnek szóba nálam, mert a fentit kicsit soknak érzem és darab párnáért lényegében...Kényelmes ilyeneken játszani vagy inkább verjem ki a fejemből ?
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75 #100912 üzenetére
Igen ez megvan, innen telepítettem fel eredetileg is, sajna nem oldódik meg, vagy van touchpadem vagy nincs...
Ezzel a géppel ez van sajnos.
De azért köszi hogy próbáltál segíteni#100913 RM007: nekem a clevo életem legstabilabb gépe volt, egyszer kellett kitapasztalnom és beállítanom, aztán csak működött (egy jack jatit leszámítva), baromságok nélkül.
Én a magam részéről a win11, meg a Lenovoéra számlájára írom ezt, munkában is egy kis Lenovo WS gépet kaptam, az is ilyen baromságokat csinál állandóan...
Nem értem miért nem rakja rendbe az MS a 11et mint anno a win10-et is kikalapálta.
Remélem a win12 majd használható is lesz.
-
vakablak93
őstag
válasz
zsolti75 #100909 üzenetére
Köszi!
de ez sajnos nem az a gép, az enyém az IRX8-as Pro 7-es.
A gondom hogy nincs különvéve a touchpad driver, emiatt ez összeset kell újrarakni, kompletten és "vagy jó lesz vagy nem"...
A Vantage innen konkrétan fel se megy, fojton a hibajelentés jön hogy nem kompatibilis a gép...
Teljesen nevetségesek ilyen bajok egy drága középkategóriás modell kapcsán már, de ez szerencsére mondjuk az MS Appstoreból felmegy rendesen.Már agyalok hogy letöröljem a szoftvert, mert a beállításokat csak egy ideig csinálja, aztán elfelejti "betartani", csak újraindítgatásokkal, ami szintén irritáló.
Vagy hiába állítom át az egyéni profilra, megy tovább sikent ventikkel kvázi öngyilkos módban... -
vakablak93
őstag
válasz
Emiza #100906 üzenetére
Nekem is az az érzésem,
konkrétan máig szarnak a Legion Pro 7 szériahibájára a működik-nem működik touchpad gondra is, ami valami driveres gond....
Éppugyanígy tesznek a Vantage bugjaira is, eszükbe nincs láthatóan javítani. megfejelve azzal a kreténséggel hogy van hogy a saját okdaluk nem ismeri fel a gépük típusát sem, hogy esetleg leszedje az ember újra azt a drivert, ezáltal tortúrává téve egy újratelepítést is.....Olyan mint valami nagyon másodvonalbeli kínai mobilgyártó androidos mobiljai, nincs támogatás csak papíron létezik...
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #100451 üzenetére
A Legionok is ilyenek, teljesen mind1 mi van épp a Vantageban beállítva, bármi is van csak akkor él ha a gyári töltő van bedugva. Type-C töltés esetén csak a csendes mód van, alacsony teljesítménnyel.
Ezt én mondjuk kihagyott ziccernek tartom, mert ugye a Vantageban van mód hogy egyedileg állítsuk be a cpu és a gpu fogyasztási kereteit.
Simán be lehetne lőni egy minimál fogyasztású beállítást, amennyi mondjuk type-C-ről is ellátható, de erre mégsincs mód. -
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #100447 üzenetére
Igen, most végigolvastam a kimaradt hszeket, látom hogy játtszani akart róla. Gondolom fáradt vagyok, ez elkerülte a figyelmemet.
Erre nem tudok mit mondani, mint hogy adja el, és vegyen egy dedikáltan type-C töltésű lapost, mint a kis Alien, ott a gyári valódi töltő is type-C ha jól tudom.
-
vakablak93
őstag
válasz
Zsírkrétamen #100432 üzenetére
Hali,
én a Legion Pro 7-hez meg egyéb cuccaimhoz ezt a kicsit használom: [link]
Egyszerű kis tölötő, a konyhában használom, meg ágyban filmezve ilyesmi.
Ebben a percben is a laptop + mobilom van egyszerre rajta, viszont ha minden portja egyszerre foglalt akkor max 65W.
A 140W csak akkor él, ha egyszerre egy portját hazsnálod, azaz csak a lapos.Mielőtt kérdeznéd, igen német amazon, és igen megnéztem szállítanak magyarországra is.
-
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #100371 üzenetére
Jó tudni, akkor ez is csak egy újabb fajtája a kínai igenytelenségnek....
#100368 RM007: nézd meg a képen mi van odaírva megegyszer. A 3060 ma kb belépőkártya, amellé kéretik a brutál proci.
A minimum meg nem érdekel.A singleplayer 60 fps világ meg engem nem erdekel, ott igaz amit írsz, de arra szerintem inkább a PS5 való nem a PC.
-
vakablak93
őstag
válasz
Rathrol #100364 üzenetére
Igen, én is kiakadtam rajta
, a Blue Protokoll is csak annyiban külömbözik hogy ott elég a 11700K is...
Nem is értem mi van mostanában, ha a hasonló új ázsiai mmo szerepjáték gameket nézem mindnek ilyen beteg proci igénye van....
Ez valami új ázsiai divat vagy mi?Na mind1 remélem azért bírja majd a gép, mert ha nem, akkor nem tudom micsinálok.
-
vakablak93
őstag
Na,
most kíváncsi leszek kíváncsi hogy muzsikál majd a Legion, a kövi 2 játék alatt, amiknek a megjelenését várom (perfekt new world, blue protokoll), mindkettő elég cpu éhes lesz, legalábbis az ajánlott gépigénynek i7 12700K/ Ryzen 9 5950X vannak megadva, 32Gb ram és egy szimpla RTX3060 mellé
MMO RPG játékokhoz képest elég magas lesz a gépigényük.
Most elválik hogy főzőlap lesz-e ez isA Perfekt New World, elvileg 14.-én már elérhető is lesz
-
vakablak93
őstag
válasz
echterion #100136 üzenetére
Igen, valami ilyesmire céloztam, az a 4P core, ma már ehh...
Én 4K alatt meg se próbálnám vele a dolgot, egy 4K60Hz kijelzővel azt mondanám elmegy.Viszont ha abból indulok ki hogy nekem játékokkal QHD-ban sikerül 60-80%-ig hajtani az i9 13900HX-et a 4070 mellett, ami egy gyengébb gpu...
És most nagyon nem hardcore multikra gondolok, nagyon nem.Persze ha az árából indulok ki, akkor ahogy fentebb írtam rendben van, ennek a gépnek mondhatni ez a kompromisszuma.
-
vakablak93
őstag
válasz
echterion #100131 üzenetére
Hát az tény hogy pofátlanul jó ára van, ha csak a kijelzőt, gput nézem, ez ennyiért potom pénz.
De 2 dologra azért kíváncsi vagyok, egyrészt hogy mit szívtak mikor kitalálták ezt a konfigot, másrészt hogy ez a proci hány játékban lesz elégtelen egy ilyen kaliberű gpuhoz...
Tudom-tudom, a gpu a legfontosabb, de itt egy kb belépő proci van egy csúcs gpu mellett.Nyilván ennyiért bőven megér egy próbát bárkinek szerintem.
-
vakablak93
őstag
válasz
MaxxDamage #99850 üzenetére
Ejnye, akkor itt az ideje annak az MXM3080-nak, vagy reménykedsz egy jövőbeni mxm 4090-ben?
-
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #99687 üzenetére
A legion Pro 7-ben lenne értelme vagy felejtsem el mert a vaspaszta kell mindenképp?
Ha jól sejtem ez nem egy kiszáradó dolog mint a paszta, ergó, ez egyszeri dolog es utána annyi, évekig elég a gépben igaz?Vagy teljesen felejtsem el mert akkora lefogatóerő ami kellene az én gépemben nincs hozzá?
Még egy kérdés, ez jó cpura es gpura egyaránt vagy csak a procira való?
-
vakablak93
őstag
válasz
Csupati #99673 üzenetére
A Clevonak szerintem inkább delid kell, azzal sokszor akár 15-20 fokot is azonnal esik a proci hémérséklete.
Azután némi undervolt meg a normális paszta, nekem a 8086K esetén ez elég volt hogy félpasszívra be tudtam lőni a gépet, a turbót meg a kaját nem kell elvenni.
Habár az i9 alapvetően kicsit sok a 751-nek delid nélkül meg egyenesen bátor dolog beletenni, de tippre egy 100W standarddal nevetne elbírna utána. -
vakablak93
őstag
válasz
KillHates #99639 üzenetére
Igen erre céloztam...
Nem sok értelme van, sok cucc, összességében drága és körülményes.
Kevés hejzet van amiben életszerű.Kismillió kellemetlenség, nagyon drágán, olyan előnyökkel ,ami a 14'-es papírvékony gamer laposok korában szerintem már inkább csak öntökönlövés.
16-os Macbook?
Abban van 4db? Mondjuk eggyel se mész semmire, mert a régiek meg win alatt elég gyengék már egpuhoz ma már....Viszont a macbookon nem fogsz játtszani még mindig, ha meg esetleg az újakon lesz directx akkor meg azért nem, mert bőven lesz azokban kakaó hogy ne is kelljen oda egpu.
A Legionban nekem csak 2 tb4 port van.
#99651 Fődudu: akkor örülj neki, játtsz tovább és ne agyalj ilyen hülyeségen, mint az egpu.
-
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #99636 üzenetére
Az a baj hogy hiába nyitod meg a kaput, ha az továbbra is inkább csak cselédbejáró méretű...
Az AMD procikkal szerelt gépekből eddig is kevés volt mert egyszerűen kevés a proci amit legyártanak.
Ebből a kevésből is csak néhány kerül olyan gépbe mint amibe te szerednéd, ezekből kéne reménykedni hogy majd valaki 2 db tb4 portot tesz a gépre, és majd akkor valaki kitalálja hozzá hogy két portot összeköt? Mert páran játtszani akarnak?
Mindezt azért hogy kiszolgáljon valami rétegigényt?
Csak mert aki így gondolkodik, az a nagyon casual gamer típus, köztük is csak kevesen, nekik kb elég egy 3050 a tb3/4 porton és nem érdekli a teljesítményveszteség sem, csak boldog vele, hogy valahogy elkaristol a játék.Amit te akarsz az túl hardcore, aki ilyen az vesz egy rendes gemer lapost, vagy otthon gamer desktopot tart a kis papírvékony uktrabookja mellett stb...
Ha valóban ezzel a drága megoldással akarsz játtszani, akkor vegyél most egy lapost meg egy egput 3060-al, csak CS:GO-t tolsz nem??
Arra az bőven elég kellene hogy legyen. -
vakablak93
őstag
válasz
FőDudu #99626 üzenetére
Szerintem annak tudatában hogy lesz tb5 jelentősen nagyobb savszéllel, már senki nem fog ilyenekkel kínlódni, főleg mert az olyanokat mint te, akik mindent is a thunderbolt csatira dugnának, azokat 2 kábellel már el is ilyesztetted.....
Az se biztos hogy sokakat érdekelne, gondolj bele, eleve azért vannak gémer laposok, olyan kicsik is mint a 14-es Razer/Legion/G14 stb, mert egyszerűbb megfogni egy kis gépet ami jó melóba, meg otthon játtszani is.
Szerintem ha mindenképp valami ilyesmit akarsz, most már várd meg a tb5-öt, illetve azzal valami új gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest