Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#41371) #45687808 válasza Daunt35 (#41368) üzenetére


#45687808
törölt tag

A méret/súly a te igényeidtől függ. Milyen gyakran, hova vinnéd, zavarna-e adott esetben a tank méret, vagy esetleg egy viszonylag kompakt gépet szeretnél stb.
(engem pl. nem zavar, személyes kedvencem a mai napig az ASUS G752 felépítése, dizájnja)
A teljesítményen kívül egy gép gerince a hűtés. Ha az nem megfelelő, hiába kapsz nagy teljesítményt, ha a CPU elkezd visszavenni az órajelekből, és a videóvezérlő erejét se fogod tudni kihasználni.
Kijelző tekintetében a Full HD (1920x1080) felbontás javasolt, IPS panellel (a régebbi TN panelhez képest szebb képet ad, nagyjából teljes betekintési szöget -> nem torzul a színösszetétel, ha mondjuk oldalról nézed).
Memóriából 8 GB RAM a minimum, de inkább 16.
Tárhely esetében általában ma már van a laptopokban SSD + 1 TB-os HDD, ennek ellenére szerintem érdemes venni egy külső merevlemezt, amin mondjuk filmeket és egyéb adatokat tudsz tárolni, illetve a HDD-t is érdemes akár egy SSD-re cserélni. Ha azt vesszük, hogy jelenleg egy játék 50 - 100 GB közötti tárhelyet igényel... kivételek persze mindig vannak pl. Sekiro, de nem ez a jellemző.
Mivel 500k körüli összeget készülsz elkölteni, mindegyik kiszemelt típusnak nézz utána, olvass teszteket, sőt ha van esetleg valahol lehetőséged, próbáld ki, tapogasd meg a házat, nehogy utána derüljön ki, hogy selejt anyagból van a ház, gyorsan törik a zsanér, kényelmetlen a billentyűzet kiosztás, a gép cipelése, szar a garancia + termék támogatás stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.