Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#22066) RM007 válasza Angel2014 (#22063) üzenetére


RM007
addikt

Én XTU és CPU-Z progit nézegettem korábban külön és együtt a kettőt a cpu esetében. Egyértelműbb, átláthatóbb az én szememnek. A 3.8 ghz vagy inkább 3.6 ghz 4magon fél vagy 1 percen belül visszaesik 3.4 ghz-ra, mert erre van beállítva a bios kímélő módra ennél a laptop fajtánál független a hőfokoktól. (És azt vettem észre húzva a cpu még jobban visszaesik, jobb az eredeti órajel). A 3.4 ghz stabilan ameddig csak akarom folyamatos 99% terhelés mellett, persze olyan hőfokon ami még nem szabályoz le. Mondjuk olyat még nem láttam. Pontosan ezért nagyon elégedett vagyok. A CPU-Z csak pár pontot veszít az indulóhoz képest.
A GPU és CPU együttes teljes terhelést inkább kihagynám, mert nincs értelme. Olyan ugyanis a valóságban sosem fordul elő. Csak kinyírjuk vele a gépünket. Ha előfordulna a játék beállításnál tudunk változtatni, könnyíteni, vagy új erősebb gépet venni. Külön-külön legyen jó a kettő és aztán amire nekünk kell megfelel a játékok alatt futtatva monitorozva látunk mindent. Én így gondolom ez bőven elég. Amilyen hülye laptopokat tudnak kihozni időnként a gyártók, még ők sem tudnának válaszolni a kérdésedre.

Szerintem valami visszaszabályoz neked, mert instabil. Intelligens bios nem hagy cserben. :)
Tudnék mondani pár személyes tapasztalatot....nem teszem KillHates miatt, még szívbajt kapna. :D Az új usb ventit sem a laposról nyomatom már, illetve egy adott usb portról, miután belassult a fordulatszám, és újraindítás után alig állt fel a rendszerem, kellett még 2 újraindítás..... :U áramellátás baj lehetett, szegény alaplap, szóval ezzel kapcsolatban is tanultam valamit. :) Addig jár a korsó kútra, míg el nem törik.

[ Szerkesztve ]

Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Gaming notebook topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.