Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Kínomban elkezdem döntögetni a helyi futók idejeit. Itt-ott egy picit faragva, ilyen-olyan távokon.
Aztán beleszaladtam egy pofonba.
Van itt egy figura 2 naponta tol egy félmaratont 4p/km átlaggal. Na, őt el is engedtem.
Tom és még ne főzzem meg magam, hát ja!
Azt a betyár mindenségét, jó futókája van.
Még jó, hogy nem Zentán élek, ott már fájna is...
Testvérem, ha olvasod ezt a fórumot, kérlek ne sok ilyet, mert rombolod az önbizalmamat.
Még kiderül, hogy itt a mikrokörnyezetemben is van lány csoport! Aztán nehogy bele kerüljek. Nem fogom én ezt a Stravat nagyon böngészni, inkább beszűkülök. -
Peetta14
tag
válasz ígyvanferi #92989 üzenetére
Kb mindig. Állandó jelleggel megy a vádlifeszülés erősebb (tempósabb, vagy nagyobb táv esetében), hiába edzem külön (vádlierősítés), hengerezem, járok rendszeres masszázsra. Együtt élek vele, ahogy más testrészemmel is. Meru/richtofit krém sokat tud segíteni, meg a séta. A fekvés, lazítás nem annyira működik nálam.
-
bandus
veterán
válasz ígyvanferi #92995 üzenetére
ebből várom a v2-t, elég tetszős milyen volt ehhez képest a metaspeed? ez már a paris edition?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #92995 üzenetére
Az megagyazhatott egy ilyennek volt mar ilyen nalam....rozsdas robotlajcsi mozgas 1-2 napig
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #92989 üzenetére
Vigyazz a karbonlapra (vagy kemeny talpra) az tud vadli,achilles es talpi bonye gondokat okozni been there
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
Szétcsaptam elég jól mindkét vádlimat, első körben múlt hét pénteken 400-akkal az SC Pacerben (low stack height, low drop, karbonlemez...), aztán meg tegnap 1000-ekkel egy új Metaspeed Sky+-ban. Még most is érzem, hogy feszül, de tegnap este a futás után a kutyát konkrétan csak csoszogva tudtam követni a sétánkon, annyira be volt állva. Gondolom ebben erősen benne van, hogy mondván úgyis kevesebb km gyűlik mostanában, a nyújtások is el-elmaradtak. Asszem most pár napig csak max. rövid lazákat fogok menni valamelyik max.-os, sok dropos cipőben.
Szokott ilyesmi előfordulni veletek?Pihenésképp most munka közben kibővítettem a cipős adatbázisom a Ft/km értékkel. Hát, tényleg lehet nagyon olcsó sport is a futás. Csak úgy érdekességképp pár adat: jellemzően 20-40 Ft/km-ek jöttek ki a már nyugdíjazott, jó pár száz vagy akár 1000+ km-t futott cipőknél (pl. Floatride Energy, Pegasusok, Pega Turbo 2). Nyilván az, hogy egy nemrég befogott versenycipőnél ez mennyi, az nem túl mérvadó. De a 300 km fölött járó Deviate Nitro Elite esetében a 153 Ft/km nem is rossz, az Endo Speed 2 pedig 79 Ft/km-nál jár, az már kimondottan jónak tűnik.
-
Peterhappy
őstag
Futás előtt kell arcoskodni, mert 10 kör Tommal, és utána nem biztos, hogy tudnék beszélni. De lehet, hogy túlzottan optimista voltam a 10 körrel.
Éééén amúgy nagyon lemennék egy-két napra, jó lenne megnézni, mi zajlik odalent, és tudnék értékelni egy kisebb PHórumtalit is. De nálam még nagyon erősen családfüggő a dolog - talán pár év múlva már nem lesz.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #92981 üzenetére
3nap ergo 6db edzes lenne minden hajnali kint az erdo melleti gaton laza "jo reggelt" beszelgetos. Elso delutan futos gyakorlatok + 10x200m/200m (azt viszonylag konnyen emeszti az ember). Masodik delutan 4-6x 1000m palyan,mindenki sajat 10K tempojan.Harmadik delutan 60perc emelkedore szokdeles (aki ahol szetesik onnan futas a szokdeles helyett).
Elotte-utana kepet keszitunk,az utobbit a hatodik edzes vegen
jelszo a regi: "gyere,jo moka lesz" (otthonra pedig a klasszikus ovodas kifestoskonyv cime -> Mar tudok jarni! )There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
patyil
tag
válasz patyil #81006 üzenetére
Sziasztok, végül tavaly már nem, de mult honapban elkezdtem a futást/alapozást ismét, nagyon élvezem mert egyelőre még ha nem is feltétlenül mérhető, de érezhető eredménye van köszönöm mégegyszer a tippeket
Nagyjából mostanra jutottam el odáig hogy nem kell belesétáljak az általatok javasolt ~150es pulzusba, igaz így is rettentő lassúnak érzem [kép] [kép]
A minap rápróbáltam egy hosszabbra is, itt négy kilométer volt amit erősebben megnyomtam az összesen 13ból, és itt sem szállt el a pulzus, + nem akartam meghalni közben
[kép] [kép]Célnak egyelőre az 50perces 10kilit lőttem be, hogy kényelmesen tudjak együtt futni tesómmal, ha ez megvan akkor biztos jövök tippekért hogy hogyan lehet gyorsulni, addig marad a fun futkározás/alapozás
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #92973 üzenetére
Aaaaz nagy buli volt,egyutt aludtunk egy nagy kohazban kicsit spartai feeling nem ilyen all-inclusive...cserebe olcson megvolt. Mobilt le kellett adni az edzotabor elejen,meg nem ehettek bolti kajat,hust,edesseget stb. (gyumolcs,magvak voltak).
Eleg fitt lett a banda a vegere...napi ket edzes,reggel laza beszelgeto kocogas,delutan emelkedok,resztavok,egy eros hosszu temposThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz norby_42 #92972 üzenetére
A jo oreg Pegasus Turbo 2 halvany rozsaszin 3:21 min/km atlagot dobott arra a 35km-re amit aznak kifutottam benne (pedig az utolso 40percben mar bicegosen indult minden kor )
-
bandus
veterán
válasz tomcica #92971 üzenetére
az nagyon király, hogy ilyen jó futós társaságotok van emlékszem anno posztoltál képeket egy saját edzőtáborból, talán montenegró, ez is milyen jó rendezvény már.
én még mindig adnék egy PH-s 3-4 napot, ha össze tudnánk hozni
-
tomcica
Topikgazda
-
tisn
addikt
válasz Peterhappy #92968 üzenetére
igy messzirol nagy a szatok, eloben meg "igen mester", "ahogy mondod mester", "adhatok egy hideg sort mester?", "igen, azonnal indulok a lanycsapattal mester" menne.
-
Studi
veterán
-
tomcica
Topikgazda
válasz LanyUs #92958 üzenetére
O,hogy a kaloriad fogyjon el a hajnali futas felenel (de meg odafele)
@ballazol - na latod meg a vegen kiderul,hogy nekunk is kell valamilyen mutet,hogy jojjenek az uj PB-k gratula
-
ballazol
senior tag
Estét!
Sikerült újra lemennem 55 perc alá, sőt, 54 alatt lett a vége.
Boldogság van."A könnyű is súlyos, ha jó és értékes." C.G. Jung
-
LanyUs
senior tag
válasz Peterhappy #92956 üzenetére
Péter most őszintén! Nem szoktam senkit bántani, mert... De Tomot hogyan akarod észrevenni a 40-es lábával és a hozzá társult magassággal? Teljesen mindegy, hogy kézen áll vagy lábon Ehhez még hozzájön, hogy elég könnyű kitakarni is, mert a zsíros jobb combom a testtömege... Hozzon telefont!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92956 üzenetére
Pesten az OB-n fel se kapnak a fejuket...lattak azok mar csudabb do'gokat is
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #92945 üzenetére
mielott kerdezed en a Tom vagyok de ha majd egyszer eloben futunk,kiirom a polomra
-
tomcica
Topikgazda
válasz SpaceKombajn #92941 üzenetére
Ha mesz szurkolni,akkor legyszi keszits video felvetelt a szebb lanyokrol,meg ha muszaj akkor Zsoltrol is
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #92934 üzenetére
Felenk meg a nyari (szabadteri) veteran OB-n nem volt 10000m sosem egyszeruen nem jon ossze a mezony,nem kinlodnak a szervezok a nyari melegben 25korrel. A leghosszabb tav 5000m futas es 3000m gyaloglas,azokat rendre megtartjak.
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
Azon videon egy 2perc alatti 800m volt a cel aztan aki birja (vagy esetleg meg fokozza is) az beszall,a tobbieket megvarjuk a zuhanyzoban igy is tortent,mondjuk nem szallt be senki,meg az elso 200meterre se.
-
xy.zsolt
őstag
-
Peterhappy
őstag
-
xy.zsolt
őstag
Bp, igen. Nyár közepén....arrébb van még. A lámpaláz nekem nem segít
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Peetta14
tag
igen, engem is érdekel, melyik öregotthonban tartják ezt a supersenior versenyt Vinnék pár füles magazint, meg sodokut nekik, ne unatkozzanak futás közben. Elképzelem, hogy a fél brigád a rajt után elfelejti, miért is indult el
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
-
xy.zsolt
őstag
válasz Peterhappy #92937 üzenetére
Köszi srácok! Amúgy valszeg ott csesztem el, hogy tettem tejport a kávémba ....az utolsó necces story óta erre ügyelek, hogy gyors tempó előtt NE. Nem is volt hascsikarásos gondom azóta....csak ma 9k-tól
Rossz elengedni 9,6k-nál mikor a Virtual Pacer 3-4mp-vel gyorsabbat jelez a céltempóhoz képest úgy, hogy a HR még csak 172-t mutat. Ez van....'mea culpa'
Stravara azért tettem 9k-t, hogy ne kelljen magyaráznom, hogy miért nem 10k[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #92934 üzenetére
Hát erről beszélek! Nem viccből írtam azt a 19 percet! Oda várlak nincs mese! Ha én nem érem el, legalább Te odaérsz
Tisn: 2-3 km-ert tudok nyulazni nekik! Az a videó legszörnyűbb része, amikor ledobom a láncot és fél perc fölött lassulok 100m-en belül
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
-
tisn
addikt
válasz tomcica #92929 üzenetére
Neked van kb iram amit tudsz futni,tehat ha attol lassabb az elmezony akkor el lehet donteni hogy elengeded az X idot,es csak sporolosan utazol veluk,majd utolso 1-2km-t elkezded csavarni (nehogy az utolso 200meterrel hagyd a versenyt,mert meg lehet lepodni nemelyik oregfiu hajrajan).
nem ezt lattuk a mestertol egy szornyu minosegu videoban? -
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #92925 üzenetére
Egy 260g-os cipőért elvből nem adok 30+k pénzt....olcsóbban nincs, de amúgy is utálom a nehéz cipőket. Az a kevés izom ami a lábaimon van épp elég a céltempóhoz, ólmot emelgetni már nem elég
Engem csak a nyerés/dobogó érdekel....az idő másodlagos. Addigra a 4:00 tempó már iparos lesz, belövöm arra aztán ha tartja más is akkor dobok rá egy lapáttal.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Hát igen! Általában hajnalban 3-4 km bemelegítés + résztáv + 3-4 km levezetés szokott lenni. Ez a mostani bele volt ágyazva egy 70 perces tempócska edzésbe. Olyan, mint egy szép kisebb virágcsokor + középen díszek. Érezhetően megterhelőbb is volt. Viszont nem volt nehezebb, mint az egybefutott 70 perc állandó pulzuson ( most csak 86% ) , mert itt volt pihenő. Ezért is jó ez a 400m, mindig ki lehet engedni egy kör után
Végre megint látok pulzust. Visszakaptam a játékszerem[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #92927 üzenetére
A versenyen majd azert koronkent finoman nezz ra az eltelt idore foleg az elso 2 kor (400m es 800m) hogy lasd milyen iramon futtok. Utana pedig minden 1000m-t regisztralni kell egy fel pislantas az oran. Ott a GPS nem opcio,sima "stopper" kell,vagyis ugy kell tekintened az oradra mintha csak idot merne/pulzust.
Ahogy mar itt tobbszor irtam,az oreg edzom fontos versenyeknel mindig feltette nekunk a kerdest: "Melyiket szeretned,jo helyezest vagy jo idot?" ugyanis a ketto sokszor nem jar egyutt. Neked van kb iram amit tudsz futni,tehat ha attol lassabb az elmezony akkor el lehet donteni hogy elengeded az X idot,es csak sporolosan utazol veluk,majd utolso 1-2km-t elkezded csavarni (nehogy az utolso 200meterrel hagyd a versenyt,mert meg lehet lepodni nemelyik oregfiu hajrajan).
Ha viszont 39:XX es mindegy hanyadik vagy,akkor nem kell figyelni a tobbieket csak szepen utazni a szukseges tempon.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peetta14
tag
válasz Pttypang #92916 üzenetére
1800 fős multi shared service center (alkoholforgalmazás), nagyon aktív a futó és egyéb szociális élet. A lépcsőfutás természetesen chip-es méréssel, dekás utalvánnyal a legjobb háromnak, frissítők a résztvevőknek. 40 másodperc alatt azért el lehet készülni.
@Bandus - helyes Mi mindig bérlünk szállást a déli part Bp-hez közel eső részén (általában az éjszakai szakaszok ide esnek), jó egy bázis.Így néz ki nekem a tavaszi naptár:
Ápr 7 Ráckeve maraton
Ápr 21 Vivicitta FM
Máj 4/5 UB - 30-40km -
xy.zsolt
őstag
Ja és el is felejtettem írni, hogy nem is láttam a tempóm menet közben.....csak a Virtual Pacer +/- mp és a HR volt kirakva a screen-re.
-
tomcica
Topikgazda
válasz bandus #92924 üzenetére
Hasonlo a listam nekem is,annyi h puha tankok nem kellene (evezek a laza km gyujtes helyett muszajbol).
Adios 8 (vagy majd 9) Takumi Sen, Cloud surfert probalnam en is...novablast 4 kivancsi vagyok (ez mar tanknak szamit nalam,szoval valszeg kihagyom)
Talan Boston 12 ami meg akciosan johet
Kinvara 14-et is fel lehet tenni a jo cipok listajara,novablast helyett siman ugyanazt tudja,konnyebb es nem akkora csonak.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #92922 üzenetére
Azert ha jo aron kinaljak a Deviate 2-ot (mint ahogy en vettem 17ezer kornyeke) akkor vegyel egyet,mert szerintem meg nagyon jo tempo/verseny cipo.Plane,ha felvesze benne egy sebesseget es "csak" tartani akarod.MInt a regi Nike ZoomFly,az se volt konnyu cipo megis utazni jo volt benne egyik 1:14-es FM is abban ment,epp a szegedi amikor futni kellett avarban is,foldes osvenyen
10K-ra a Deviate meglepoen jo cipo,papiron leirva a sulyat el sem hinne az ember mit lehet benne futniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz tomcica #92920 üzenetére
ez a cipő is felkerült a listámra szerencsére most nem olyan hosszú, így, hogy elengedtem a rebel v4-et: nimbus 25, deviate nitro 2, deviate nitro elite 2, adios 8, novablast 4, on cloudsurfer. kár, hogy nem futok annyit, hogy ezt mind kipróbáljam, mielőtt kifutnak... meg persze nike invincible 3 és vomero 17.
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #92920 üzenetére
Ujjatlan atléta + térdgatya. Deviate 2 azért nincs agyondicsérve....pöröghet 5k-t a Liberate. Amúgy is azt mondtad, hogy pont eltalált a csillapítás benne salakra.
Biztos lesz aki szögest húz, de nem az én korosztályomból az is biztos[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
tisn: igazad van óvatosan kell ilyenkor, ezért az erős edzés leggyengébb pulzus tartományára esett a választásom, de annyit tekertem a dolgon, hogy beletűzdeltem a 100x400m-ert
67 perc óvatos erős nap taknyosan 158 hrm, benne kevésbé óvatos 10x400m 100s 170hrm / 200m <152 hrm Distance12.93 km Pace5:07 /km Time1h 6m
Zsolt: de kár érte! Nem baj! Javíthatsz 19 perccel!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #92913 üzenetére
Neked az OB-re kell odatenned magad ott majd sik lesz,valoszinuleg szelcsendes is.
Eldontotted mar milyen cipoben futod?
Majd nehany edzest 400-as rekontan korpalyan is illene elotte lefutni,nehogy jobbra fordulj a kanyarbanThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bandus
veterán
válasz Peetta14 #92914 üzenetére
ezt jól összefoglaltad el is felejtettem, hogy milyen király hangulata van a versenynek, és a csapat is szuper, ez már talán az ötödik, vagy hatodik menetünk lesz. szóval nincs itt kérdés. az még nyitott dolog, hogy kisbuszos vagy szállásos megoldásra megyünk rá. tavaly volt először kisbusz, nekem ez az egy próba elég volt belőle, remélem nem szavaznak le
-
Peetta14
tag
válasz bandus #92862 üzenetére
Biztos nincs 3000m szint, de hülyeség kihagyni egy versenyhelyzetet, amit ha komolyan veszel, többet ad, mint amit veszítesz a szinttel. Maximálisan adom a többiek véleményét, nem egy futáson múlik az állapotod, sőt egy más típusú inger még lehet többet is ad. Gyakorolhatod a frissítést, szélárnyékot, gumicserét
Na jó, én is elfogult UB fan vagyok, nem futóversenyként tekintek rá, hanem egy nagyon jó kihívás (futó, logisztika, emberi kitartás). Azért az éjjeli szakaszok, csapat támogatása, pihenők kisakkozása túlmutat azon, hogy odaállok a rajtra és lefutom a távot, aztán hazamegyek. Ahogy tavaly, úgy idén is 8 fős vegyes csapatban vágunk neki, sok kocafutóval, de nagy kedvvel és alázattal.
Tegnap voltam a céges lépcsőfutás versenyen. A 7. emeletes irodaház lépcsőházában kellett felfutni. A tavalyi 42s-t, sikerült 40s-ra javítani egy légszomjjal kísért sprint keretében egy megtorpanással. Jó móka volt! A nyertes 33s alatt jutott fel. Hétfőn meg indul a 8 hetes km gyűjtős céges kihívás.
-
xy.zsolt
őstag
válasz tomcica #92910 üzenetére
Akkor jól tettem, hogy nem rizikóztam. A HR is csak 173ig ment fel....ez messze nem a kretén szint még .....igaz lejtett is enyhén, de a 35kmh-s oldalszél elvett annyit erőben.
Na, ha egyszer végre sík rekortánra tévedek.....vagy legalább salakra és szélcsendben.[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #92909 üzenetére
MINDIG hagyj benne ilyenkor...nem erdekes a PB,majd amikor meg kell futni akkor meg kell (jolmegaszondtam)
Edzesen mindig maradj kicsit "ehes"...versenyen tolhatod ami a csovon kifer full kretenig a vegen
Ja,szep munka[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
Futottam egy 4:00as tempót 9,6k-n.....10k volt a terv, de 9k-tól csikart a hasam és 9,6nál inkább megálltam....a HR nem indokolta, viszont van ami nem ér meg egy 40perces 10k PB-t
#92889 én inkább nem toltam ki ami bennem volt[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
A rekortán vs természet futás nem egy szinten említhető Én most full takony vagyok, de amúgy jól érzem magam. Szerintem lepkehimlő az oviból, csak nincs lázam és kiütésem. Délben kifutok az új övvel 10x400-ra. Olyan izgi
Na akkor az utolsó rémisztgető történet. Nem segített valakin az antibogyó kullancs esetén -> fertőzés -> kórház -> gyulladáskezelés -> továbbra sem javult fel kellett vágni a térde felett valahol. Továbbra sem javult, megint valami külső fertőzés lett, majd elkezdett befelé dolgozni a dolog a csont felé. Most ott tartanak, hogy lehet le kell vágni Szóval az élethez kell egy rohadt nagy adag szerencse is!
Tom: ez hatalmas! Valójában Minden sportolóra igaz! De külön köszönöm a törődést! Ma már futok is, nem csak maszatolok!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben egy jovobeli kep az idosodo LanyUs-rol:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest