Hirdetés

2024. június 29., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-23 08:56:57

LOGOUT.hu

Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38824) Agony válasza parandroid (#38823) üzenetére


Agony
aktív tag

Szerintem az igazság valahol fél úton lehet. :)

Én mindig ha új cipőt veszek -valahogy- kipréselem magamből a 4:00-át, aztán az új cipő varázsával a tempó is megkopik. Például ahogy megvettem a dög nehéz Ultraboostot abban futottam meg az első 1:30 alatti félmaratonom és örültem mint majom a farkának. Ugyanígy a GT-2000-ben is első futásra ment a 4:00 10K-n.

Aztán ahogy megvettem az Adios-t meg a Tempo-t egyszer csak kezdtek jönni a 4:00 alatti kilóméterek és már kvázi az előtte imádott Ultraboostot már ki nem állhatom, a GT-2000-ret meg már csak kényszerből veszem fel, hogy edzésen ne "kopogós" cipőkbe fussak.

Szóval szerintem az újdonság ereje mindig megdobja a tempót cipőtől függetlenül, de ha nagy az eltérés a két cipő között (pl. az Adios majdnem 50%-kal könnyebb mint az Ultraboost ST), akkor igenis érezhetően könnyebb és gyorsabb.

Ugyanakkor szerintem már jó ideje nincs olyan innováció a cipőkben ami megváltaná a világot. Több évtizede kb. dorkó kategóriás tornacipőkben is mentek olyan tempót, amiért összetenném a két kezem, most meg már nem győznek egymásra licitálni a cipőgyártók, hogy melyik épp milyen hyperűrtechnilógiát intergált a cipőjébe, amiben már futni se kell, mert letolja helyetted a maratont, aztán még meg is masszíroz. ;]

Start with a whisper, end with a scream!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.