Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #39796 üzenetére
A madotaipádotta
Én ma egy kicsit erősebbre vettem: [link], gondolom ezzel egyúttal meg is alapoztam a holnapom. Nem volt rossz egyébként a térdem fájt csak egy kicsit, nem IT szalag vagy mi a franc, inkább elől/belül fáj. Keringés még érezhetően nincs meg, és szerintem izomból is vesztettem. Kell még egy pár hónap mire megszokom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
norby_42
aktív tag
Nekem megvolt az év legszebb futása, 14 km a belső tó körül
Eat pasta, run fasta
-
tomcica
Topikgazda
pedig egyre szigorubban oda kell majd figyelned a kajara es a regeneraciora,mert amiket edzesz az tokeletes kiegeszitest igenyel,ha hosszu tavon fent akarod tartani,mar pedig ez evek alatt fog komoly eredmenyeket hozni
De hat mi az a 2-3 ev,ha' leuli a WC-n[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz Djuree #39790 üzenetére
Alapvetően a tésztával semmi probléma, csak a dolog nem fekete-fehér. Nem mindegy, hogy egy 100 tojásos "alja" tésztát lapátolsz napi háromszor valami fittnek álcázott tejszínes csirkével vagy egy korrekt minéségű tönköly, durum, teljes kiőrlésű, stb... tésztát mondjuk sűrített paradicsomos csirkével. Tészta, tészta de kicsit más a tápértéke. Nagyjából ugyanúgy mint behihetsz 500 kalóriát egy tábla tortabevonóból vagy Milka csokiból is meg 70-80%-os cukormentes belga csokoládéból.
Sporttáplálkozási könyvekben pl. a napi kalóriabevitel 55-60% -át szénhidrátból ajánlják fedezni állóképességi sportolóknak (5-7 g/tskg) és itt a komplex szénhidrátok között kifejezetten ajánlják a tészták, kenyerek fogyasztását szintén felhívva a figyelmet a minőségre, szóval a 15 Ft-os Tesco vizes zsemle azért nem egy tk. tönköly cipó.
(Mondom ezt én aki tudja, hogy kellene étkezni mégis a leghülyébben étkezik. )
Start with a whisper, end with a scream!
-
tomcica
Topikgazda
válasz Djuree #39781 üzenetére
Rizs,huvelyesek (bab,sargaborso stb.) krumpli (foleg fott,hajaban sult) teszta (a teljes kiorlesutol,a tortillakon keresztul a pizzaig - ha en csinalom) barmikor johet
Ha olyan edzes van akkor elotte nap extran szoktam meg mezet is bevinni,persze nem magaban.
Ahogy a szenhidrattal megkotodik a viz kepes vagyok 2-3kg-ot ingadozni edzes elott/utan ugy,hogy iszok kozben,ha valami miatt nem iszok es meleg van akkor meg tobbet.Ez egy ilyen dolog,betoltod az uzemanyagot es elhasznalod,ha elhasznalod akkor "lobog a kazan",de rendesen egy deka nem megy fel.Ellenben ha csokkentett edzeses heten nem veszel le a szenhidratbol aranyosan (mert az etvagy az nagyjabol megvan akkor is,sot) akkor csak "pislakol a kazan" es elkezdi tarolni a test.Genetikabol adva kinek epp hova pakol,csipo,has,comb stb.
Az viszont alap,hogy SOHA nem szabad teljesen jollakni,mindig ugy kelj fel az asztaltol,hogy meg egy 1/4 ennyit birnal enniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Djuree
félisten
-
dabgergo
őstag
válasz inf3rno #39787 üzenetére
Ezért sem akarom elhagyni a szénhidrátot teljesen.
Igen, naponta 2-3x nyújtok, többféle IT band nyújtást is végzek, meg görgőzök is. Talán segítenek, de úgy érzem h igazi áttörést csak a pihentetés hoz... én pedig pont azt akartam megúszni h ki kelljen hagynom több hetet, pedig nincs más megoldás. -
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #39784 üzenetére
Ha elhagyod a szénhidrátot, és ketogénezel, akkor csak aerobban fogsz tudni normálisan futni, szóval a PB-ket el lehet felejteni egy olyan étrenddel. Egyébként nincs különösebb hátránya egészségügyileg. Az a baj, hogy a legtöbb kísérletben összemossák a cukrot és a szénhidrátot, és emiatt nem teljesen tiszta a kép, hogy érdemes e szénhidrát csökkentett diétát tartani. A keményítőben tisztán csak glükóz van, a cukorban meg fruktóz és glükóz, és a fruktóz, ami káros, ezért jobb kerülni a cukros dolgokat. A gyümölcsben is van fruktóz, de az kivétel, bár egyesek szerint azt se érdemes túltolni, mert elzsírosodsz. Amúgy nem minden gyümölcsben van sok belőle, körül lehet nézni, ha ez szempont.
IT bandes nyújtásokat nézted? Elvileg elég jó eredményt el lehet érni velük, és nem bonyolult kivitelezni őket.
Buliban hasznos! =]
-
dabgergo
őstag
Cukrot mindenképp szeretném elhagyni, szénhidrátot egyelőre csak csökkenteni, de ez utóbbival kapcsolatban nem tudom h mi a jó hozzáállás. Fogyni egyébként nem szeretnék, nem vagyok túlsúlyos egyáltalán.
Térdemre vmi normális cuccot szívesen szednék, de erre az IT band-es térdfájdalomra nem tudom h melyik lenne való, ennek utánakeresek.
-
Djuree
félisten
válasz I02S3F #39782 üzenetére
nem fejtem, gugli a barátod. elég sok gasztroenterológushoz jártunk az utóbbi években, hát mondtak érdekes dolgokat. én mindenesetre tartózkodok tőle, elég sok kellemetlenségtől megkímélhetem így magam, amiket nagyon nem szeretnék átélni.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #39776 üzenetére
Ha meg tudod állni, akkor hagyd el a cukrot, ha kell az édes, akkor az ezerédes (eritrit + stevia), ami eddig a legjobb vagy eszel gyümölcsöt. A szénhidrátot viszont ne hagyd el, kenyér, tészta, krumpli, rizs, zab, babok, stb. teljesen jók. A csicseriborsót is érdemes kipróbálni, nekem az is bejött.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Djuree
félisten
hagyd el a cukrot, sokat segít, én fogytam 3 hét alatt 4 kilót, bár kenyeret se eszek nagyon csak szénhidrátcsökkentettet. de a házi koszt megy ebédre.
meg nyomom a zabpelyhet ezerrel, kefirrel tejjel vizzel mindennel.
csokinak protein szelet ha nem bírom már édesség nélkül, vagy müzliszelet.
meg a myprotein.hu-s mogyorókrémet nyomom.térdre nekem a bioteches arthro guard vált be, nagyon fájt a térdem régebben, most az jó úgy néz ki.
meg natúr zselatin ha eszembe jut kis kurkumával keverve, csodaszer.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tomcica
Topikgazda
O,hat elegge spartai az etrend.Keves,gyakran nyers,neha kisebb bojt.Amugy eszek mindent,vendegseben (ha csinos a haziasszony )meg a hagyomanyos vajdasagi/lakodalmas margarinos tortat is.Mondjuk ez utobbi eleg meredek egy cuccos
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
dabgergo
őstag
válasz tomcica #39772 üzenetére
Na tegnapi futásnál 4k körül újra elkezdett fájni a térdem (hittem benne h 5 teljes nap szünet elég...), de már sokkal enyhébben mint eddig. Szóval pihentetetem még, nyújtok és bringázok, és talán futok napi 2x2km intenzívet ha azt bírja, majd kipróbálom.
timcica: te h étkezel? Most gondoltam arra h kezdésnek a cukrot teljesen leépítem, nulla soft drink kevesebb édesség sokkal. Egyáltalán nem vagyok túlsúlyos, de szeretnék minél egészségesebben étkezni.
-
seadrone
őstag
felmerült bennem a kérdés, hogy 20 sokban vagy 28 fokban van az edzésnek nagyobb hatékonysága a pulzus miatt
pl 5 km-en 6perces iramnál
20 fokban 125-ös átlagpulzus,
28 fokban 140több erőt kivesz ha melegebb van, de vajon jobban fejlődik a szervezet tőle, vagy éppen hogy nem?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Djuree #39770 üzenetére
Nézz utána a talpi bőnye gyulladásnak, hátha neked is az van. Azt nem érdemes erőltetni. Ha csak valami ín húzódik, akkor vádlira érdemes rányújtani, az húz valamit ezeken az inakon is. A nadálytős krémek pl Flexagil is jók, illetve vannak mesterséges gyulladáscsökkentős krémek, mint pl Voltaren, amik szintén használnak valamit, de nem oldják meg az alap problémát. Lúdtalpra csináltass vizsgálatot, és ha van, akkor csináltass Podiart-al betétet a cipődbe. Ezen kívül érdemes szedni a Proenzi 3 Expur-t, ár-érték arányban nekem az vált be eddig legjobban. Vannak olcsóbb ízületvédők is, de azoktól nekem inkább be szokott lobbanni az ízületi gyulladás, ettől viszont nem. Talán a tisztaság is számít ezeknél, franc tudja.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #39771 üzenetére
Igazabol nagyon jol csinalod,ki kell ismerni,hogy neked mi a jo,atnezni mindent,ami mukodik megtartani,minden mast kiiktatni....meg lesz a rutinod mindenbol,ahogy raall a test,szepen kezded csavarni (bizonyos edzeseket) es novelni (bizonyos tavokat,periodusokat).
Kell ide azert nyujtas,etrend (foleg ha mosott szar vagy neha kell meg szenhidrat) egyeb regeneracio (meditacio,relax,szieszta stb.) a versenyekhez bizonyos pszihologia (foleg aki tulzottan raparazik) erosites es plyo,futotehnikak es persze rengeteg futasThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #39764 üzenetére
Én most 150-et próbálok napi 5k körül. Bár ez sem kifejezetten Tom ajánlása (ő kevesebbet mondott kezdésnek), de állítólag jobb a több rövid, mint néhány hosszú, és nekem is úgy tűnik, hogy egyrészt sokkal fegyelmezettebben csinálom, mint amikor 2-3 naponta toltam 10-15k-t, másrészt jobban érzem, hogy mi nem stimmel, és még talán időben tudom korrigálni. Ma reggel pl éreztem, hogy befelé húzzák a lábaimat bizonyos izmok. Nem tudom a nevüket, annyira nem vagyok képzett, de láttam már nyújtást rájuk, amit majd ki fogok próbálni. Szerintem kitűzök egy napot, amit csak erre a nyújtás téma tanulmányozására fogok szánni, illetve minden héten kitűzök rá 1-2 órát, hogy tovább képezzem magam. A bemelegítés, levezetés, amit csinálok láthatóan nem elég. Ezen kívül, ami még lejött, hogy ekkora mennyiségnél ha emelem a sebességet és bemegyek 6:00 min/km alá, akkor másnap mosott szar leszek és fáj mindenem. Szóval egyelőre inkább csak azon izgulok, hogy valahogy tartsam a mennyiséget, a pace most tökmindegy, amíg meg nem szokom, és stabilan tudom hozni legalább 1-2 hónapig komolyabb fájdalom, húzódás, stb. nélkül.
Amúgy érdemes több eltérő jellegű cipőt használni, és váltogatni őket. Legalábbis én kipróbáltam tegnap a Saucony-mat, és sarokban sokkal jobb volt, térdben meg valamivel rosszabb, mint a Mizuno, ami nem akkora baj, mert már recseg a sarkam reggelente. Szerintem váltogatni fogom őket.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Djuree
félisten
válasz seadrone #39769 üzenetére
nem nagy távra, 4km, viszont nagy a súlyom, 108kg (196cm-hez), szal nem vagyok egy futóalkat (izületeim gyengék ehhez a súlyhoz, kosaraztam 20 évig, mostmár szedek mindenfajta vitamint erre), bár régen 10km-t is tudtam (de akkor 95kg voltam, sokat számít). kicsit próbálok fogyni, bár kövér nem vagyok de azért a 95kg a versenysúlyom.
októberben spartan és arra kéne felkészülnöm terepfutással de így nem tudok.
nem gyorsan futok amúgy, 6perc/km kb., 3-4 naponta futottam.a cél egy 5-6km lenne úgy hogy nem fáradok le annyira durván a végére. sztem menne is ha a talpam engedné...
a krémet megnézem köszi.
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Az az egy jó van a budapesten futásban, hogy rengeteg helyen lehet emelkedőzni. Tegnap például az Árpád hídról a Népfürdőre lehajtó járdáján toltam 10-szer fel magam (kb. 250 m). Nem emelkedik vészesen, így elég jól futható, lehet koncentrálni a megfelelő lábmozgásra, emelkedjen a térd, a sarok, stb.
A hétvégén meg egy esküvő miatt a sógorországban voltunk. Vasárnap futottam egy hosszabbat a Traisen partján.
Nem egy Margitsziget, na, de nagy duzzogva azért elviseltem a körülményeket. Mondjuk elég párás meleg volt, szóval ömlött rólam a víz 11 órakor. Délután meg fürödtünk egyet egy közeli tóban [link]. Tök tiszta, hideg a vize, a partja is rendezett, de nincs kiépítve, lebetonozva. Imádom a Balatont, Velencei-tavat, de azért nem mondanék nemet, ha mostantól csak ebben úszhatnék nyaranta.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
hali!
srácok hátha tudtok segíteni!
elkezdtem megint futni, van jó futócipőm de mégis elkezdett fájni mindkét talpam, hol a jobb hol a bal hol mindkettő, van olyan nap amikor nem is fáj, de általában valamelyik igen. rekortánon futok nem betonon. háziorvos azt mondta túlterhelés (nem nagy távot futogattam), de már két hete pihen és mégis fáj. vettem talpbetétet, de nem lett jobb. mi lehet ez, nektek volt már ilyen? mit tudok csinálni vele? esetleg milyen orvos foglalkozik ezzel?
van ilyen kis tüskés masszázslabdám azzal próbálkozok most. de nem fűzök hozzá sok reményt.
nagyon kétségbe vagyok esve, a térdem úgy néz ki javul, de most meg emiatt nem tudok futni.
pedig vettem terepfutó cipőt is, még zsír újonnan áll a sarokban..LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tomcica
Topikgazda
válasz dabgergo #39764 üzenetére
Hat jo kerdes,csokkentett mennyiseg az biztos,de nagyon figyeld magad az intenziv edzeseknel,nehogy szetessen a szeker.
Fokozo tempo az jo.Domb erosites,de ne tul sok,szinten jo.
Meg azt is lehet,h kombinalsz egy 7-8km fokozo tempot rovid iramjatekkal,tehat 7-8km fokozo tempo (maratonos iramodtol 15mp-vel lassabbrol inditva,a vege maratonos tempo) utana 500-1000m laza,majd 5x 1perc gyors 1perc kozepes.Ha elfogy a szusz tul hamar,akkor 1x gyors 1x lassu.[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz inf3rno #39760 üzenetére
Teljesen igazad van, versenyezni mindig lehet szinte, ki is néztem h mikor van maraton tavasszal (asszem a bécsi a legelérhetőbb), egészségemre jobban kell figyelni, elég kezdő vagyok, tavaly kezdtem el futni és idén először többet (60-70km/hét), így tanulságnak sem rossz h ha emelem a mennyiséget akkor bizony kell a nyújtás napi szinten.
tomcica: tegyük fel h ma esti futásnál már nem fog fájni a térdem és újra tudom folyatni a felkészülést (szept. 8-án lesz, rá 3 hétre pedig a maraton). Tehát csak pár hetem van már. Mit javasolsz miként folytassam a dolgot? Csökkentett mennyiséggel vágjak bele és több interval és hill run felfele lefele gyaloglással?
-
zaskar
senior tag
válasz I02S3F #39762 üzenetére
Teljesen meg tudom érteni, többnyire én is jól elvagyok a gondolataimmal futás közben. 16 éve futok, az elején néha hallgattam zenét, aztán több mint 10 évig nem. Mostanában néha megint visszaszoktam rá, sajnos egyre többször van, hogy itt fáj, ott fáj, és már nem mindig megy olyan könnyen a futás, mint régebben, szóval elkel némi inspiráció, jó zenék formájában.
-
zaskar
senior tag
válasz seadrone #39748 üzenetére
Én is csak alkalmanként hallgatok zenét futás közben, ezért nem akartam sokat költeni BT fülhallgatóra. A néhány ezer forintos kínai csodákon hamar túlléptem, mindegyik egy kaptafára megy hangilag, dübögnek mint állat, magas meg középtartomány meg semmi. Végül egy ilyet rendeltem és eddig nagyon elégedett vagyok vele, mind hangzásban, mind üzemidőben:
Természetesen ez is kínai, de magasan kiemelkedik az általam eddig próbáltak közül.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #39759 üzenetére
Igy van. Gondolom nem annyira vészes, meggyógyul ez a versenyig, viszont szerintem úgy kell tekinteni ezekre a sérülésekre, hogy sokkal fontosabbak, mint a verseny. Ha Olimpiára készülnél, akkor talán más lenne a helyzet, de ennél bármikor mondhatod azt, hogy hát idén nem jön össze, inkább elkezdek készülni a jövő évire, vagy választok valami mást, ami egy hónappal később van. Én legalábbis nem tudok úgy ráfeszülni ilyen versenyekre. Mondjuk láttam egy csajt, aki második lett egy komolyabb atlétikai versenyen, és elsírta magát, mert szerinte igazságtalanak voltak vele a bírák is kivételeztek a vendég csapattal. Akkor se értettem, szerintem most sem érteném. Valahogy máshogy vagyok bekötve.
Én most Hajag kupára készülök, az decemberben lesz. Nem hiszem, hogy lesz esélyem idén, de ha nem sérülök le, akkor egy dobogós helyet talán el tudok csípni. Attól függ mennyi fórum tagot hívok rá innen. Legutóbb, amikor volt esélyem, akkor Gombi és T1 csúnyán elvertek 16k-n, és úgy lettem negyedik, de most amúgy is szerintem inkább 8k lesz, nem hiszem, hogy ki tudom tolni 16-ra a felkészülést, nincs már annyi idő.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
dabgergo
őstag
válasz inf3rno #39757 üzenetére
Köszi a biztatást! Igen, túráztam is, ott nem volt gáz, lefele kicsit éreztem de semmi vészes. Edzeni is próbálom, fekve lábemelgetés, meg a bringázás is jó elvileg. Ezeket az erősítéseket és nyújtásokat is napi rutin részévé akarom tenni, ez nagyon tanulság hogy ezt muszáj.
Igen, lehet túl sűrűn próbálgattam, nehezen fogadtam el h ilyen lassan gyógyul... Eleinte a 3-4 nap kiesés is szörnyen soknak tűnt... Így 3 hét után persze utólag én is azt mondom hogy egy hetet kellett volna full pihentetni és csak bringázni, lehet akkor nem húzódik ennyire el.
-
inf3rno
nagyúr
válasz dabgergo #39754 üzenetére
Nem szabad ilyen sűrűn rápróbálni. Ha 3 nap után nem múlik, akkor 2-3 hét a következő próba, utána meg 2-3 hónap, utána meg 1-2 év. Nekem legalábbis ilyen idők alatt jöttek helyre, amikor gond volt. Persze néztem gyakrabban is, de nem volt semmi értelme, valamikor csak rontott rajta. Próbáld ki a bringát, hátha bírja a térded, amíg helyre nem jön futáshoz. Illetve érdemes lenne megnézetni valami sportorvossal is, hátha. Ha bírod 2-3 km-ig fájdalom nélkül, akkor menj csak annyit, vagy gyalogolj, az is valami.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #39750 üzenetére
Neked elotte/utana is kellene foglalkozni a nyujtassal,hengerelessel,rucskos labda stb. elotte hogy fellazuljon,utana h kiengedjen kialakitani egy rutint 5-10perc es rendszeresse tenni.
-
dabgergo
őstag
Egy nagyon jó minőségű AirPods klónt használok (nem csak iPhone-nal megy) egy pár hónapja, nekem nagyon bejön, iszonyat jó h full semmilyen kábel nincs. 9ezer ft volt és vannak hozzá ilyen kis tartó vackok, bár nekem a nélkül sem nagyon esik ki a fülemből. Azért ezt a típust vettem mert ennek az akkuja már stabilan hoz egy jó pár órát egyben. i90s TWS
Futás: elképesztő mélyponton vagyok mert két-három hete nem igazán javul a térdem. Pihentettem és 2-3 naponta futottam egy próbát, de mindig 3-4 km után elkezdett fájni. Nyaralások alatt még bringázni sem tudtam így még a fitness levelem is rohadtul lecsökkent most vagy 4-5 napja nem próbáltam, ma este vagy holnap reggel újabb próbát teszek. Napi szinten nyújtom és görgőzök, plusz kenegetem is. Nagyon megtörte a készülésemet a szeptemberi FM-ra és M-ra, lehet h így már elindulni se nagyon lesz értelme...
[ Szerkesztve ]
-
seadrone
őstag
válasz Vertigo18 #39751 üzenetére
vegyesen futok, fele zenével, fele anélkül, van hogy semmit nem viszek.
más dolgokhoz eseti jelleggel ugyis kéne bt füles (olyan nagy fejhallgatót meg nem akarok), és azert vennék olyat, amivel futni is tudok, szóval minkenképp megvenném
@Chuck Norris
a jabra kiesett az ára miatt, a másikat lecsekkolom, az még éppenhogy jó[ Szerkesztve ]
-
Chuck Norris
senior tag
Szia amit linkeltél azt még nem próbáltam, én egy Jabra Sport Coach -ot használok, meg van még egy JBL E25BT -m is. Mindkettőt csak ajánlani tudom, az előbbi csak négy órát bír viszont szinte észre sem veszem, hogy ott van, JBL-nél kicsit kényelmetlen, hogy oda kell csippenteni valahova, én a sapkámra szoktam, viszont legalább kétszer annyi ideig bírja. Egyik sem akar soha sem kiesni a fülemből és szerintem jó hangjuk van, bírják a vizet is. Mute gomb az nincs, start/stop van mindkettőn.
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #39747 üzenetére
Ja, én is így gondoltam. Még abban sem vagyok biztos, hogy ezt a napi 5-6k-t bírom hosszú távon, lehet, hogy itt meg kéne húzni a határt 2-3 hónapra, aztán ha minden oké, csak akkor nehezíteni bármit. Amilyen jó volt tegnap, ma pl annyira szar volt reggel a sarkam, és a térdem. Szerintem visszaveszek 6:30-7:00-ra egy pár napra, hátha az segít. Érzésre könnyebb, jobb a gyorsabb tempó, amikor futok, de sokkal nehezebben regenerálom, mint a lassút. Érdekes, hogy ilyen nüanszokon múlik a dolog. Jóval többet kellene nyújtanom, de egyszerűen sajnálom az időt, hogy videokat nézegessek a témában. Egyelőre vádlit, combot szoktam nyújtani edzés után és előtte, aztán annyi.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
seadrone
őstag
sziasztok!
hungaryban kapható bt fülest keresek, elsőnek ezt néztem ki.
aszongya ez sweat-proof, ami nice to have featureha maradunk a 15.000 ftos keretben, mit javasolnátok még?
https://edigital.hu/fulhallgato/jbl-run-endurance-bluetooth-sport-fulhallgato-fekete-p626647
nem futok OLYAN sokat, nem is izzadok ki hat litert se, szóval a sima nem futós vezetékesem sem megy tönkre, de zavar a kábel.
jó lenne olyan, amelyiken van fizikai mute gomb is
köszi
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #39746 üzenetére
Annak ismeretben,h milyen serulekeny voltal az elmult idoszakban,jobb ha ovatosan csinalod,kethetente,aztan hetente es majd csak utana teszel hozza megint valamit (pl eros aerob).
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #39744 üzenetére
Oké! Ma beestem 6:00 átlag alá 6km-en, a pulzus maradt 150 átlag, az utolsó kettőre belassítottam, hogy ne szálljon el nagyon. Még mindig nincs állóképességem. A mai edzés viszont jól ment, egy csomó energiám volt, ami fura, mert pár napja még szenvedtem a gyengeségtől. A torokgyulladásom is kezd lassan elmúlni. Szerintem egyelőre most maradok ilyen 6:00 körül és megpróbálom letornászni 140 alá a pulzust. Egyelőre a két hetente egy fokozó/résztáv tűnik vállalhatónak. Azon agyalok még, hogy esetleg beiktatok tempósabb napokat, amikor aerob határán futok az ilyen döcögősek mellé, de talán most így indulásnak többet ártana, mint használna. Távot egyelőre biztosan nem akarok növelni. Ez a havi 150-180k is csoda lesz, ha így meglesz kezdésnek minden gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A lényeg, hogy megúsztad. Ez az egyet magamra, egyet megiszok nekem régen a rutin volt versenyeknél, de annyira egyébként nem használ, mint lassan meginni mindkettőt, csak akkor éppen jól esik, meg gyorsan kell frissíteni a versenyeken, ha PB-re mész. Ilyen melegben szerintem a tuti, amit egyszer láttam, hogy valaki valami turbánt kötött (de baseball sapkával is szokták), aztán azt mártotta jeges vízbe frissítőpontokon. Igazán nagy szarban akkor vagy, amikor már nem izzadsz, hanem elkezdesz fázni meg libabőrös leszel. Olyankor már nincs sok vissza, volt nekem régebben néhányszor, de mákom volt, mert mindig elértem a frissítőpontot. Remélem azért tanultál belőle.
Buliban hasznos! =]
-
concret_hp
addikt
válasz parandroid #39729 üzenetére
köszi (többieknek is), ha vlamaikor elkészül, majd berakom ide is.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Agony
aktív tag
válasz inf3rno #39740 üzenetére
Nálam épp ez volt tegnap amit írtál... A feladat az volt, hogy 30K-t fussak 3x10K felállásban fokozva 4:30, 4:20, 4:10.
Szépen el is indultam, a 10K@4:30 lement, 5K@4:20 lement, így fordulónál megálltam frissíteni, aztán ahogy neki indultam vége volt a dalnak. Alíg bírtam 4:30-on menni még 5K-t nem hogy 4:20-on, aztán még tovább fokozni 4:10-re. Konkrétan 20K után 2 km-enként meg kellett állnom és nem tudnám megmondani miért. A pulzusom nem ment 170 fölé, úgy hogy máskor félmaratoni időt futok 185 felett és semmi bajom. Egyszerűen gyengének éreztem magam, a lábaim nem pörögtek, csak úgy kapkodtam levegőért. Olyan 25K-nál megálltam a benzinkúton és vettem 2x1 liter vizet, az egyiket magamra öntöttem a másikat megittam. Végül haza vánszorogtam 5:00-án, de a tervezett 4:20-as átlagból gyorsan 4:40 lett.
Nyilván kellett hozzá olyan hülyének lenni, hogy tűző napsütésben 34 fokban induljak el futni 0 árnyékban úgy hogy egész délelőtt csak egy zabkását ettem, de nagyon kiábrándító volt... mostanában biztos nem lesz újra ilyen "zseniális" ötletem.
-
inf3rno
nagyúr
Én pár éve Öskü - Pétfürdő félmaratonon voltam a pusztában. Szabályosan rezgett a levegő azon, mintha alulról fújnának hajszárítóval. Sosem láttam még délibábot azelőtt, nagyon durva. A szervezők nagyon elcseszték a frissítőpontokat. Az elején baromi sok volt, később meg egyre ritkábban csak. Gondolom az volt az elv, hogy az 1-3-5k versenyzők többször tudjanak frissíteni. Visszafelé 15km után az egyik frissítőpont előtt már gyakorlatilag végem volt, olyan szinten, hogy a faluban álltam meg hugyozni egy bokornál, mert annyira nem tudtam már magamról, valami vénlány meg szidott közben. Kb. fél deci tömény vizelet jött ki, az is olyan forró volt, hogy belülről égette a húgycsövem. Totál fejreálltam, szerintem a mentő vitt volna el, ha nem látom, hogy integet egy önkéntes, hogy ott van a sarok után a frissítőpont. Ilyen időben bármilyen versenyről (vagy edzésről) van szó, szerintem érdemes vinni saját piát kulacsban vagy hátizsákban. Ha nem fogy el, hanem a pontokon frissítesz, az se baj, a lényeg, hogy legyen valami vésztartalék.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #39736 üzenetére
Már csináltam résztávnak mondhatót: [link], később ebből lehet majd tényleges résztáv. Egyelőre nagyon sok pihenőt hagytam. Igazából ezek csak így esetlegesen jönnek, valamikor benne van a bugi a lábamban, és muszáj kifutnom. Legtöbbször tudok 6:30 körül kocogni anélkül, hogy rendesen megpörgetném, de oda kell figyelni. Múltkor pl. bringásokkal akartam nagyon versenyezni, de inkább visszafogtam magam. A fokozó is ilyen 5-6k legyen? Hogyan osszam fel tempóban? Induljak 7:30-ról, aztán 4:50-ig vagy ilyesmi?
Érdekes ez a meleg, én tegnap azt gondoltam, hogy a meleg miatt érzem gyengének magam, de a pulzus tök alacsony volt. Az ember azt várná, hogy felviszi a meleg. Valszeg fehérje, vagy valami ilyesmi hiány lehetett inkább, zabáltam mint állat utána, de semmi sem csillapította az étvágyam, csak miután megettem egy konzerv halat, azután múlt el az éhség. Tojás és hal, amik a legjobb fehérjék nálam, a hús és tejtermékek sokkal jobban megterhelnek érzésre, ahogy a bab meg ilyesmik is. A csicseriborsó viszont jó volt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #39733 üzenetére
Lemegy meg egy 10-20 ilyen nap es bedobhatod az elso fokozodat (amibol kesobb epitesz tempot) azt majd felengeded 165 koruli pulzusig a sebesseg egyelore annal sem erdekes,ugyanigy figyelve a tested rezduleseit.
Piszkosul meleg van felenk is,oda kell figyelni nagyon,ma en se megyek ki a hatarba messzire,csak 5km oda-vissza es utana bejovok a palyara korozni,ott van viz,minden 10 kor utan mosdas,par korty ivas
-
inf3rno
nagyúr
Nekem ma lesz a 10. alkalom, hogy minden nap 5-6k-t futok/kocogok 7:15-5:50 átlag pace-el, 138-155 átlag pulzussal. Eddig annyira nem vészes, a sarkaim szoktak fájni, de a vádli nyújtás segít. A térdeim kezdtek el fájni egy kicsit újabban, egyelőre arra még nem tudom mi fog használni, de majd kitalálom. Most úgy néz ki megmaradok, de nem akarom elkiabálni. Jobbnak tűnik ez a napi 5-6k, mint a 2 naponta 10-12k, de csak így, hogy kocogósra hagyom a tempót.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
válasz concret_hp #39726 üzenetére
Bravo.A regi 100x100m jut errol eszbe,az pont ilyen volt.
Nekem tegnap 91 kor jutott a palyan,van annak is egy feelingje (foleg ha se zene,se futotars)[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz concret_hp #39726 üzenetére
Nem kérdezem meg, hogy fájt-e.
Kalap le! Láttam amúgy a strava logot, már azon felszisszentem. Részletes beszámoló azért jöhet!p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
félisten
-
concret_hp
addikt
tegnap egy tök poénos dolgot játszottam
az a mondás, hogy az ironman a futás felénél kezdődik, úgyhogy az lett, hogy ha 150-re esik a pulzusom, akkor el kell kezdeni futni nem tűnik bonyolultnak... 53 megindulást tudtam megszámolni a pulzusgörbén
vagy fullba vagy sehogy :D
-
I02S3F
addikt
válasz gagyilovag #39724 üzenetére
Ennek örülök! Legrosszabb esetben gondolom marad a gyógytorna.
-
Vertigo18
addikt
Tetoválásomra anno a készítés után viszonylag sokat kellett elhasználni. A többinél már rutinosabban mentem vazelint vásárolni, de ilyen megkötésekre nem nagyon emlékszem. Nekem nem ciki semmilyen szempontból ilyesmit vásárolni.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #39720 üzenetére
Nem volt nekem sosem ilyen problémám, úgyhogy nem tudom mi az, amit lehet és mit nem. Arra tippelnék, hogy a fekvőt max térden, hogy ne terheld a talpad vele, illetve kitörést, vagy bármi olyasmit sem lehet, ami a vádlit igénybe veszi. Bringát lehet. Úszásnál a lábtempó lehet, hogy necces, de olyan úszásformák esetleg jók lehetnek, ahol nem kell lábtempózni, pl mellúszás.
Btw. nekem tegnap fájt a sarkam futásnál. Arra jöttem rá, hogy a dinamikus nyújtás vádlira, pl lépcsőn vagy járda szegélyen nem elég. Lenyújtottam statikusan egy oszlopnál [link], és utána teljesen elmúlt a fájdalom az edzés további részére. Úgy látszik nálam tényleg csak a nyújtáson meg a hengerezésen múlik. Térd fájásra is szerintem sok esetben használhat a comb nyújtása.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz gagyilovag #39715 üzenetére
Ha visszaolvasol, leírták már mások is ezerszer, hogy hónapokig nem lehet terhelni, még kocogással sem.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan (normál)futócipőt keresek ami 13-14kmh futáshoz alkalmas, max 10km-re, boka miatt legyen tartása és valamennyi csillapítása, kevés varrás legyen rajta. Ár vagy márka nem számít.[ Szerkesztve ]
-
gagyilovag
aktív tag
Tegnap nagyon jó passzban volt a fasciám,
Annyira,hogy kutyasétáltatás közben 1km távolrol hazakocogtam,nagyon óvatosan,odafigyelve szinte minden lépésemre!
Nagyon jól esett!A ma reggelt senkinek nem kívánom,alig tudtam lábra állni!!!!!!!!!!
Ezzel a sérüléssel nem lehet játszadozni. -
Agony
aktív tag
Nem mondok le róla olyan könnyen...
Ma vettem a gyógyszertárba vazelint, kemény 183 Ft volt, de felhívta a figyelmem a gyógyszertáras csaj, hogy csak 15 grammot adhat, mert ez a szabály. WTF?! Valaki issza?Na mindegy, végül így 33 fokban leteszteltem. Tökéletesen működött, 15K-n nem dörzsölt ki és nem is lett tőle tiszta retek a gatya, úgyhogy éljen a sikosító.
-
borix
őstag
Nekem régen a Old Spice hónaljstift vált be hosszabb távon lehet rá kell többször menni az adott testrészre.
Tartósabb megoldás a Lanolin ez tuti tovább tart de nekem valahogy nem jött be pedig sokan használják.
Vagy ha nem akar valaki ezekre költeni akkor szalonnabőr ez is fain lehet és aranyeret is lehet vele kezelni. -
Agony
aktív tag
Vazelinen kívül van esetleg valakinek valami jól bevált módszere belső comb kidörzsölődés ellen?
Eddig egyik rövid nadrágommal se volt gond, de most vettem egy 5"-ost, amit minden szempontból imádok, de valami érthetetlen oknál fogva varrva van a belső szára és ez az izzadással együtt szépen begyűrődik a belső combok közé és 10-20 km-es távnál gyönyörűen lecsiszolja az összes bőrt kb 3x5 cm-es felületen.
Próbaként leragasztottam az irritált felületet leukoplasttal, de nagyából 2 km után izzadom le magamról, szóval ez nem nyert.
-
inf3rno
nagyúr
Azért ezzel hadd vitatkozzak egy kicsit. Az agrármérnök nem élelmiszer mérnök, vagy dietetikus, minimális a rálátásuk az egészséges életmódra, nem ez a szakmájuk. Tudományos körökben a zsír még mindig egészségtelenebb, mint az olaj úgy általában, de a téma túl bonyolult ahhoz, hogy ilyen általános kijelentéseket tegyünk róla, pl az olajat, ha hevíted, akkor egészségtelenebb lesz, mint a zsír, ezért sütni talán érdemesebb zsírral, de ezt se lehet így általánosan kimondani, mert nem mindegy, hogy mennyi ideig, és milyen hőfokon. Az olivaolaj egyébként jó, amit tomcica írt, mert vannak benne antioxidánsok, amik védik az olajat egy ideig. Az igazán jó mondjuk a párolás a sütés helyett, bár ízetlenebb, mert pont a barnás pörcös részek, amik finomak, de károsak a kajákban, többek között. Csak arra akartam kitérni, hogy ez is egy szakma, és jóval bonyolultabb, mint aminek kívülről látszik.
Az, hogy most sokan ketoznak meg paleoznak, meg ilyesmik egyelőre inkább áltudományos divathullám ugyanúgy, ahogy pl a pH annak idején. Az a jó ezekben, hogy mindig kitalálnak valami egy mondatos elméletet, ami (állítólag) mindent lefed az egészséges életmódból, és a hülyék is értik, aztán erre építenek egy egész iparágat, aztán olyan 5-10 év múlva kiderül, hogy baromság volt az egész, és jön a következő divathullám. Nem érdemes felülni neki.
A vegánság egy érdekes dolog. Igazából maga a jelenség nem zavar, mármint hogy valaki nem akar húst meg ilyesmiket enni. Szíve joga. Ami aggasztó, hogy politikai hátszele van a dolognak, és ahogy te is írod megpróbálják ráerőszakolni az emberekre. (Amúgy ugyanaz a csoport csinálja ezt is, mint a bevándorlást, a élelmiszer ipari terrort, pl a kacsa, liba tenyésztők, méhészek, stb. csesztetését, a gender (ál)tudományt, és még lehetne sorolni.) Nehéz megmondani, hogy miért, talán nem fogy a szója eléggé, és ha nő a kereslet, akkor felnyomja az árakat, vagy passz. Mindenesetre biztosan nem merő jóakaratból, bár a sok "hívőt" ezzel hülyítették be.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #39702 üzenetére
de nem am,bekotsz,mint a beton es lassabban is regeneralodik,mindenkeppen tennek be 1-2 nap laza totyogest egy ilyen combos edzes utan.Laza 140pulzus alatti laza,sot ma kezd szinte setarol es par km utan ha rendesen bemelegedett akkor eleg atvaltani totyogesre.
-
ígyvanferi
addikt
Toltam tegnap 7x1000 R500-at (a szigetkörön 500 m-enként vannak a jelzések). Ebből mondjuk az egyik kb. 850 m volt, és az utolsó R500 is csak 350 m körül, szintén a szigetkör sajátosságai miatt.
Tök jól ment, igazából 6-ot terveztem, de a 6. végén még csak a budai oldal közepén jártam, inkább betoltam még egyet. Az utolsó kettő azért elég küzdős volt, de a tervezett tempó megvolt. A végére kész lettem, mint a matekházi. Alig vonszoltam magam hazáig azon a bő 2 km-es levezetésen. Volt aztán étvágy rendesen. Ráadásul barátnő este rábeszélt még egy kis közös sportra is. Nagy szerencse, hogy ma csak fél 2-ig dolgozom, lehet sziesztázni.Tom, jól emlékszem, azt írtad, résztávozás után nem jó full pihenőnapot tartani? Estefelé kocogok kicsit akkor.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
lejart az idő
amúgy semmi bajom azzal ha valaki meleg, vegán, jehova, fekete, kék...amig engem nem nem akar erőszakosan megtériteni, de mikor az arcomba kapom, hogy megennék-e egy kiskutyát, mert az is ugyanolyan mint egy csirke, és milyen szivtelen dög vagyok, meg amúgy is miattam puszulnak az esőerdők, mert marhát tenyésztenek a helyükön, no ezzel feltudják......az agyam.
azzal nem vitatkoznék, hogy ma egészségtelenebbül táplálkozunk, bár azt hiszem a szovjet érában is megvolt az adagunk a ma már betiltott kemikáliákból rendesen.[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gurulunk, WAZE?!
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Path of Exile 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.