Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Egyébként 10-20e Huf között (környékén) mi az ajánlott manapság? Jól sejtem, hogy ugyanaz, mint fél éve?
-
monti0222w
addikt
Amit én tudok most mondani, ami lejőtt a két füles meghallgatásából, az hogy szintet, szinteket léptek feljebb az E50 inkább a kellemes több mélyt produkáló, nagyobb térrel rendelkezik mint amit az E10-nél hallhatunk.
Az E80 szerintem meg a rock, klasszikus zenére hibátlanul használható nagyon jó közép és magas tartományal , persze nem hiányzik belőle a basszus sem, de közel sincs annyi benne mint az E50-ben ami inkább a hiphap zenére alkalmasabb, persze ez az én véleményem, lehet vele akár egyet érteni vagy nem, de én így látom. Meg merném kockáztatni hogy a gr-07 kihívója lehet, + még ahol kell még kellemes basszus is produkál, ha jól emlékszem a 07-ben ez nem annyira volt meg. Ezért is szeretnék egy össze hasonlító meghallgatást. -
monti0222w
addikt
válasz BigBlackDog #57601 üzenetére
Szerintem hallgasd meg SM új füleseit, érdemes, akár az E50 akár az E80-at a meghallgatást a contaxq feljebb már írta, de ide írom én is, az Arany J. u. metrótól nincs messze a Deák tér fele kell menni a bal oldalon a Révay közben találhatod a sarkon van valami élelmiszer bolt és közvetlen utána lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz BigBlackDog #57601 üzenetére
Ott van még az Ostry KC06, kicsit rizikós,10-15%-os a hibás darabok száma. Aztán az Astrolec AM800, sheratan vett, meg van vele elégedve.
-
vicze
félisten
válasz monti0222w #57602 üzenetére
Akkor jól értelmeztem a leírásokat, hogy az E50 mélykiemeltebb mint az E80, az kicsit kiegyenlítettebb.
Hát kíváncsi vagyok melyik fog bejönni mert a V és a kiegyenlített között valahol a félutat szeretem.
Egyiket esélyes hogy elhozom, ha van mikrofon nélküli. -
K1LLMy53Lf
senior tag
így meló közben kicsit nézelődtem (ahogy időm engedte) és arra jutottam, hogy a Zero Audio-val járok a legjobban (pontosabban az a leg kockázatmentesebb számomra).
A kérdés így 2 versenyzőre redukálódott: Zero Audio Tenore vagy Basso.
Valakinek esetleg van tapasztalata mindkettővel? (Vagy akár csak az egyikkel +P2/3, VSD3S?)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
kemcso
Ármester
válasz K1LLMy53Lf #57606 üzenetére
Szerintem te leszel az első, aki bevállalja, még senki se írt ide, aki vett volna. Úgyhogy hajrá, a topic nevében is és kérünk beszámolót
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz kemcso #57608 üzenetére
ohh nagyszerű, akkor ismét fórumok/review-k bújásával töltöm az estém, hogy döntsek.
Nem tudom mikor lesz meg, mert szerintem X3-mal együtt veszem majd.
Beszámoló meg természetesen lesz valamilyen, de csak P3hoz képest ugyebár"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
contaxg
veterán
válasz K1LLMy53Lf #57609 üzenetére
Én a carbo basso-t venném.
Ne kérdezd, hogy miért, de általában igazam van!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vicze
félisten
Hát elvileg elég egyszerű, a nevekből eredően a Tenore "magas kiemelt"(kiegyenlített-nek írják inkább), a Basso mélykiemelt(ez egyértelműen mindenhol mélytúlsúlyosnak írják). Szóval?
Azért driver flex itt meg van említve, persze lehet véletlen/egyedi eset, +VSD3S-hoz is van hasonlítva a Tenore.
Illetve egy vs. cikk, hogy egyszerűbb legyen a keresgélésed.
[ Szerkesztve ]
-
Simi-San
tag
Sziasztok,
Nekem van mind2, plusz most beszereztem Japánban egy DUOZA-t is!Tenore - Kristálytiszta kiegyenlített, kellemes eltalált mélyekkel
Basso - Ugyanaz könnyedség/Tiszta hang mint Tenore (90%-ban) iszonyat jó mélyekkel
Duoza - mind2 füles legjobb tulajdonságai és mintha armatúra szólna pedig dual dynamicHa további kérdésed van esetleg írj,de viszem majd őket hallgatózásra!
Üdv.
R.ルーク、お前の父はわしだ!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
köszi a linkeket, természetesen megnézem őket.
ugyanakkor a nevük ellenére annyira nem teljesen egyértelmű, hogy melyik lenne jobb választás. Természetesen addig ok, hogy a Basso-ban több a mély, de hogy egy P3hoz képest mennyivel, pl ezt nem tudtam meg egyelőre (ahhoz tudok legjobban viszonyítani, utána P2, majd VSD3S, viszont utóbbihoz nem szerencsés, mert csak a legkisebb illesztékkel tudtam próbálni. Esetleg még Senn Momentum in-ear-hez viszonyítva tudnám eldönteni, hogy mennyi az annyi, mert azt max kölcsönkérem főnöktől ) Illetve ehhez még hozzájön, hogy head-fin lévő topikjában főleg trance/house stb zenéket kedvelő emberek írnak ezekről, így ez megint nem jó viszonyítási alap. Ugyanakkor azt is többször olvastam, hogy a Basso szeparáció/tér szempontjából is jobb egy picivel, viszont ellenkező véleménybe is belefutottam már
Mindenképpen olvasgatok még, van még kis időm, X3 még csak most jött ki szombaton, mire lesz megfelelő mennyiségű user review, addig van időm (habár lehet, ha külön megrendelem a fülest, mert jelen pillanatban egyre jobban tetszik... sajnos mindkettő )Illetve természetesen élek Simi-San kolléga felajánlásával is, és kifaggatom picit (fülestali nekem sajnos kizárva, mert Pécs azért nincs olyan közel BP-hez, ahol egyébként is szökőévente 1x járok, vagy ritkábban )
szerk.: egyébként engem a szibilancia zavar ("sziszeg/éles"), a drive flex-el semmi bajom (mármint az nem kizáró ok, max óvatosabban kezelem)
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
félisten
No, megrendeltem onnan. És még kaptam 70 cent kedvezményt is.
Viszont; ha esteleg mp3 lejátszóval támadna kedvem hallgatni, akkor kell valami átalakító, hogy a föld érintkezés jó helyen legyen? Ugyebár a 4 érintkező vs. 3 érintkető problémája...
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
hobbyone
aktív tag
-
Simi-San
tag
válasz hobbyone #57616 üzenetére
Nem volt semmi baj az armaturásokkal sem(meghallgattam mindet), csak előbb szereztem be a dinamikusokat. Egyébként a vicc az egészben, hogy mind a tenore mind a basso nagyon közelít az armaturás pontossághoz és tisztasághoz csak közben megtartják a dinamikusok előnyeit, a DUOOZA meg ugyan ez csak a köbön!
[ Szerkesztve ]
ルーク、お前の父はわしだ!
-
BigBlackDog
veterán
Megvolt ma a "nagy" Sounmagic meghallgatás (E30, E50, E80). Sokat nem akarnék írni, megpróbálom összefoglalni a lényeget.
Az E30-al kezdtem. Képeken jobbnak tűnt. Kicsit a műanyag házikó olyan olcsónak hatott nálam, attól féltem, hogy mikor töröm el véletlen. Méretre egész kicsi, relatív kényelmesen fülbe lehetett ültetni, kisebb fülkagyló esetén is. Hangra V karakter valóban, a mélyekkel és a közepekkel nem volt gondom a saját árkategóriáján belül, viszont a magasai kicsit mosottnak hatottak számomra.
Következő példány volt az E80. Meleg és mélygazdag. Meg V karakter. A magasai számomra nagyon tiszták voltak (persze az árkategóriáján belül), a közepekkel nem volt gondom. A mély tartomány nekem sok volt (talán a Piston 2-nél fogott el hasonló élmény), de pontosak voltak, nem nyomtak el semmit.
Az E50 talán az arany középút. Jóval kevesebb mély, mint az E80-ban, kicsit a közepe is előtérbe került a zenének. Viszont sajnos a magasai sem csilingeltek olyan szépen, de még mindig sokkal jobbak voltak, mint az E30-nál.
Az E50 és az E80 felépítése is korrekt, érzésre rendesen egyben van a fémház, ráadásul méretre egész diszkrétek. A hangzásuk részletessége érezhetően az E30 felett áll szerintem.
Ahogy láttam, mindhárom Soundmagicnél hasonló, vagy ugyanaz volt a kábel. Kicsit vékonynak tűnt számomra, de ennek ellenére lehetséges, hogy tartós. Kábelzaj mindháromnál saccra ugyanolyan mértékű, nagyjából átlagosnak mondanám. Izolációról nem írnék semmit, saját illesztékkel nem próbáltam ki, csak a számomra kicsit nagy gyári szilikonokkal.
Ha választani kéne a háromból, akkor az E50-re szavaznék. Számomra eléggé kellemes volt a hangja, igazából csak a magasak csilingelése hiányzott nekem az E80-ból, illetve egy fül feletti kábelelvezetést segítő kialakítás.
Persze ez mind csak a saját véleményem, ezt tessék szem előtt tartani!
Ja, és piros pont a helynek és a türelmes, segítőkész eladónak! -
contaxg
veterán
válasz BigBlackDog #57619 üzenetére
Köszi, hogy kipróbáltad! Annyit hozzátennék, hogy ezek új, bejáratatlan fülhallgatók aminek a hangja változni fog.
(#57611) vicze1
A tenor egy azaz 1 armatúrás konstrukció(amit én kerülnék) a basso 1db dinamikus hangszóróval van szerelve.Ezért is lehet, hogy egy-két példány flexelhetett. Emiatt egy kicsit "koszosabbnak" tűnhet a hangja,de valószínűleg hallgathatóbb hosszútávon.#57618) Simi-San
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
contaxg
veterán
válasz K1LLMy53Lf #57621 üzenetére
ott a pont az ultramicro driver unit zavart megszerintem
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
tipuka
addikt
jó olvasni a tapasztalatokat, jó magam is az E50 és E80 között gondolkodok, csak egy meghallgatás választ el valamelyiktől.
-
Simi-San
tag
válasz K1LLMy53Lf #57621 üzenetére
Pontosan!
Tenore - 1D
Basso - 1D
DUOZA - 2DSingolo - 1BA
Doppio - 2BAÉs a frissen szerzett nyalánkság csak nektek, amire nem rég tettem szert, és igen csak be fog férni az ajánlóba 20e-ig!!!
[ Szerkesztve ]
ルーク、お前の父はわしだ!
-
kemcso
Ármester
válasz balazs1022 #57626 üzenetére
Ha ennyire kíváncsi vagy rá miért nem rendeled meg? 12$ az Ali-n
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
5-10k körül tudtok ajánlani olyan nem agybadugós fülest, aminek használható hangzása van, és nem cicereg?Buliban hasznos! =]
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Szeretnék venni valami normális fülhallgatót 50 euró környékén. Amazonon néztem sennheiser van több felé is ami tetszik de hallani még nem hallottam egyiket se. Cx 300, 3.00 rol vélemény? Más márka is lehet, előre is köszönöm az ajánlatokat.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
vicze
félisten
válasz BigBlackDog #57619 üzenetére
Ööö.
"E80. Meleg és mélygazdag. Meg V karakter."
"E50 talán az arany középút. Jóval kevesebb mély"
vs.
"E80 szerintem... ...nem hiányzik belőle a basszus sem, de közel sincs annyi benne mint az E50-ben"I'm confused.
-
Tulku
veterán
válasz BigBlackDog #57633 üzenetére
Esetleg más forrásról másképp szól...
Kemcsot terhelem privátban "aranylövéseimmel" de tudnék meglepő dolgokat mesélni, amit internetes hifipisták is alátámasztani látszanak...
Pl Cowon D2-nél egy mély energiákkal tarkított fejes - HD 415 - visít semmi méllyel, egy másik visszafogottabb pedig mélytengerré válik...
Westone W4r (hogy ne csak anonim információkkal dobálózzak) igen mély szegényen szól, egy utcai sanyi két pálcás pedig olyan mélyeket produkál hogy na...
Sokat jelenthet egy eltérő dap hangkép is...
Fericske: sztem a "vs" utáni részt nem ő alkotta...
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Anaren91 #57630 üzenetére
mire megfogalmaztam, amit akartam, addigra kaptál választ, de azért leírom én is
Nekem nincsenek túlzottan nagy ismereteim fülesekkel kapcsolatban, de (ahogy ezt az összefoglalóban is szerepel) a Senn ár/értékben nem a legjobb, alacsony árkategóriában meg főleg nem. Én egyedül a momentum in-eart hallottam, ami elméletileg köröket vár az alatta lévő típusokra, így ebből kiindulva egy P3 veri őket
Látatlanba egyébként azt mondanám, hogy bármelyik Vsonic, Ostry, Zero Audio, Piston, MEElectronics stb-stb (vagyis minden, ami az ajánlóban van) sokkal jobb választás ebben az árkategóriában lévő Senn füleseknél. A megfelelő típus pedig már attól függ, hogy milyen hangzást/hangképet keresel"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
inf3rno
nagyúr
Nekem CX 400 ii van, tudom ajánlani, kivéve, ha futáshoz, ilyesmihez kell. Ülve jó hallgatni, de mozgás közben vagy ha fúj a szél, akkor nagyon kábelzajos. Utazáshoz szoktam használni, használtan is lehet venni tök olcsón. Sokáig bírja, az enyém már több, mint 5 éves, a tokja már szétrohadt, a csiptetője is eltört, de a füles még mindig jó.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
contaxg
veterán
Itt jön az hogy kinek mekkora a hallójárata és milyen illesztékkel próbálja ki a fülhallgatót Egyébként az E80-at igen nehéz összekeverni az E50-nel
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Annak idején csak Sennheiser meg AKG volt nálam, ami szóba jöhetett, meg azt hiszem Apple-nek volt valami 10k körül. Szóval ezt a kettőt tudom ajánlani, mert már akkor jók voltak. A maradék ilyen 15k árkategóriában az utóbbi 5 évben jött be a piacra, biztos vannak nekik jók, de én nem vennék tőlük. Volt még 1-2 márka, ami 30k körül meg még fentebb kezdődött (láttam gyémánt berakásos füleseket is milliókért), elképzelhető, hogy ők is árulnak ma már olcsóbbat, nem követtem a dolgokat az elmúlt 5-10 évben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
kemcso
Ármester
válasz inf3rno #57640 üzenetére
Ha nem követed az utóbbi 5-10 évben a dolgokat, akkor hogy tudod nagy biztonsággal azt ajánlani, hogy ezek a jók most is? Mert nem jók, ár/érték arányban nagyon elment mellettük a piac, megjelent a sok kínai márka, akik hangban jobbat nyújtanak.
Neked is javaslom az összefoglaló elolvasását, nem véletlenül van ott. Sennheiser/AKG NEM ajánlott.Earbud: na ott nincs választék nagyon, kihalóban van. Ami viszonylag elfogadhatóan szól az az Apple earpods (az eredeti). Külföldről a Yuin pl, aminek jó hangja is van
-
Simi-San
tag
válasz BigBlackDog #57625 üzenetére
Nekem tetszik külcsinre is, meg hát a Full-FÉM ház hatás nagyon király, a kábel viszont igen csak olcsóra sikeredett, de azért ki lehet bírni.
Hangját illetően, meglepően részletes, neutral filterrel kiegyenlített még is elég sok méllyel találkozunk, mind ezt úgy hogy nem megy a többi frekvencia rovására. A másik fekete és arany filter elviekben mély kiemelés (eléggé Fun hangzás világot kapva) illetve magas/vokál kiemelést ad (ezt még nem próbáltam ki).
A füles összeszerelése csillagos 5, a csomagolás iszonyat igényes (mint egy legót úgy kell szétszedni) megér egy misét! (a tokról nem is beszélve)
ルーク、お前の父はわしだ!
-
Simi-San
tag
A füles házát illetően, elég nagyra sikeredett, így a Fit lehet problémát fog okozni, viszont nekem is elég kicsit a hallójáratom és nincs gond, a súlya miatt végig a füledben marad, abszolút elviselhető!
Ami egy picit zavaró talán (valószínűleg burn in után szuper lesz) a magasok sziszegése/szibilanciája, de ez már rengeteget javult az első hallgatózás óta.
ルーク、お前の父はわしだ!
-
Tulku
veterán
válasz Simi-San #57645 üzenetére
Egy dolog a nagyság és egy másik a megfelelő illeszkedés...Shure és Westone "dobozai" kerekek és a fül azon részébe ülnek ami megfelelően tudja befogadni őket...ha viszont ezek ilyen szögletesek és fémből vannak, akkor...majd meglátjuk....
Közeleg a hideg....
Fülesekkel valakinek tapasztalata télen?
Membránok, armatúrák hogyan reagálhatnak a hidegre, illetve célszerű-e simán, sapka nélkül viselni őket?Vagy télre vegyek fejest?
-
niof
addikt
Én pont fordítva szoktam lenni, télen hordom inkább a fülest, mert féltem a fejesem műanyag pántját a hidegtől. A PP sokkal ridegebb lesz a hidegtől, egy rossz mozdulat, és törik is ketté! Nyáron viszont megint a fülesé a főszerep, mert akkor meg meleg van a fejeshez. Szóval tavasz és ősz fejes, nyár és tél füles.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest