Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#58201) lexter00 válasza Antraxon (#58195) üzenetére


lexter00
őstag

Vagy AKG K323 guglizz rá egy webshop ma még akciózza 2500ft-ért.

(#58202) LyonnaisFan1 válasza Antraxon (#58195) üzenetére


LyonnaisFan1
őstag

Ahogy Lexter00 kolléga is mondja sztem az AKG K323 [link] a legjobb megoldás nagyon max 3000-ért.

Ha még sietsz akkor az edigitaltól megrendelhető, és jövőhéten a kezedben is lehet.

Tegnap óta nekem is van, eddig tetszik. A kicsit rövidebb kábel megszokható, és bármikor hosszabítható külön hosszabítóval.

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#58203) korpicschess válasza LyonnaisFan1 (#58202) üzenetére


korpicschess
veterán

Na akkor még sem vagyok teljesen hülye. :)

Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄

(#58204) octolith


octolith
tag

Sziasztok!

Jelenleg egy Jays a-Jays One+ fülhallgatót használok. Ezt szeretném lecserélni. Szeretem a hangzását, hozzá nem értőként talán úgy tudnám meghatározni, hogy telt hangja van, jó basszussal karöltve. Ami a gondom vele, hogy széles (tangle-free) kábele van, ezáltal elég nehéz, a ruhámhoz könnyen hozzátapad, húzza a fülem. Emellett egy kis basztatás (ruhán dörzsölődik, vagy csak matatom) is nagyon belehallatszik a fülhallgatóba.

A páromnak egy Piston 3-a van. A hangja nekem kevésbé tetszik, mint a sajátomé. Olyan "dobozhangzású". Sem a mély hangok, sem a közepesek nem jönnek olyan jól elő, szerintem. Szóval ennél egy kicsit jobb hangzású fülest keresek.

Spotifyt használok, a Sony Xperia Z3-as készülékemen. Nagyon vegyes, hogy miket hallgatok. (Caro Emerald, Avicii, Calvin Harris, a Spotify Deep Focus Playlistje, Robin Schulz, Macklemore, Lost Frequencies, néha jazz, reggae).

Azt hiszem, hogy amire szükségem van, az egy kiegyenlített vagy középkiemelésű (meleg hangképű) fülhallgató. Azt hiszem, talán a mostani One+omat is nagyjából ide lehet sorolni. Az ár nagyjából 5000 Ft. IEM kialakítást szeretnék mindenképpen. A kábelvezetés mindegy, az is, hogy szimmeteikus vagy aszimmetrikus, ahogy a mikrofon/távirányító léte (vagy nem léte) is. Ahogy írtam, lejátszásra egy Sony Xperia Z3-as készüléket használok. A kinézet tökmindegy, csak jól szóljon.

Kérlek, segítsetek ebben. Ha az 5000-hez képest pár ezer forinttal drágábban lehet kapni sokkal jobbat, ami nekem megfelelne, az is érdekel.

Előre is köszönöm!

(#58205) #16820480 válasza octolith (#58204) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ha a Piston 3 hangja neked nem tetszik, akkor valószínűleg nem kiegyenlített, hanem mélykiemelt/basshead fülest keresel. A kategóriájában a Piston elég jó hangot ad, annál jobb lenne mondjuk egy VSD1, VSD3, ezeket lehet fül felett elvezetni, ami jelentősen csökkenti, talán meg is szünteti a kábelzajt. Ezt a viselési módot amúgy kipróbálhatod a mostani füleseddel is, lehet, hogy nem is kell újat venni. Illetve még a másik megoldás, hogy csipesszel a gallérodhoz rögzíted, akkor is csökken a kábelzaj.

(#58206) pocketpair


pocketpair
csendes újonc

Sziasztok!

Fülhallgatót keresek, de teljesen tájékozatlan vagyok a témában (a topicindító téma összefoglalót természetesen elolvastam :) ). Akkor bele is vágnék, a "hogyan kérjünk segítséget" mentén:

Árkategória:

20-30 ezer Ft.

Stílus, amiket hallgatok:

szó szerint mindent, de a főbb műfajok: rock, és elektronikus zene. Elektronikus zene terén pl. Depeche Mode, Moby, Unkle,etc.

A lényeg, hogy nem ilyenekre gondolok:
[link]

Valamint sok rock zenekarnál viszonylag lényeges a zongorakíséret/egyéb vonós hangszer adott esetben (Pl. Nick Cave)

Mit várnék el tőle:

Igazából nem tudom, eddig csak pár ezer ft-os füleseim voltak, szóval a nem létező elvárásaimat nem nehéz túlszárnyalni. Egyetlen ilyen dolog talán, hogy ne töredezzen a kábel, de gondolom az árkategóriában ez már nem gond.

Milyen kialakítást keresek:

a: inkább In-ear típusút szeretnék
b: sima kábelvezetés lenne a megfelelő
c: normál kialakítás, nyak mögötti nem szimpatikus
d: nincs szükség mikrofonra/távirányítóra

Egyéb:

Semmi extra.

Az a kérdés viszont felvetődik, hogy nekem szükségem van-e egyáltalán 30 ezer forintos fülesre, hiszen eddig csak pár ezer forintos termékeket használtam. Nem lenne elég egy 15 ezer forint körüli? Csak a minőségbeli ugrás miatt kérdezem. A 15 és a 30 ezer közötti hangzásbéli különbséget -mint amatőr a témában- lehet, hogy nem fogom érezni. Vagy ez hülyeség? :)

Köszi

(#58207) pocketpair válasza pocketpair (#58206) üzenetére


pocketpair
csendes újonc

Bocsi, már nem tudtam szerkeszteni a hsz-t.

A mit várnék el tőle részhez még azt hozzátenném, hogy pc-hez is szeretném használni, szóval a kábel érjen el a fülemtől a lábam melletti pc házhoz. :) köszi

(#58208) Tulku válasza pocketpair (#58207) üzenetére


Tulku
veterán

Max 1,2 m-es kábelesek a fülesek...tehát mindenképp toldó kell...

Van itt ajánlott best buy 20-30 között...ami kiegyenlített hangzású...Vsonic GR07....de mindenképp tanácsos előtte meghallgatnod...viszont azt szinte minden műfajon meg lehet szokni...

Viszont ha magyar garosra fened a fogad nomononál meghallgathatóak a soundmagic-ok...ott biztos találsz kedvedre való hangzású darabot...van is mintabolt ahol kipróbálható (egy-két oldalt kell visszaolvasnod).

E80 nem egy elvadult árú darab és elég jónak írják le...de mindenképp hallgasd meg saját játékossal...

(#58209) monti0222w válasza pocketpair (#58207) üzenetére


monti0222w
addikt

Szia, csatlakoznék az előttem szólóhoz, SM E50-E80-ból amelyiket hangzásra szimpatikusnak találod, meglehet őket vásárlás előtt hallgatni. A bolt neve Nomono bolt rá tudsz keresni a neten is. :)

[ Szerkesztve ]

(#58210) kemcso válasza Tulku (#58208) üzenetére


kemcso
Ármester

Jó lett a bohóc ;)

(#58206) pocketpair ha szgép mellett használnád miért nem gondolkozol fejhallgatóban? Ennyiért már egész jó hangot kapsz, zárt, kényelmes, stb?
Ha viszont maradsz a füles vonalon és lényeges a hagyományos kialakítás, akkor Soundmagic-kat meg tudod hallgatni Bp-en, vagy feljebb ott pl a Zero Audio Duoza is.

(#58211) Tulku


Tulku
veterán

W60 tapasztalatok így 5 nap után...

Kellett neki az ezüst kábel, minden jobb lett tőle...ha decemberben még nálam zenél (alapos a gyanú) akkor alapvetően ezzel mutatnám meg, csak egyéni kérésre teszem fel a gyárit...
Nekem alapvetően comply-val tetszik, egy-két változtatással...kicsit meghosszabbítottam a vetőcsövet és az M-es comply-t kihúztam a végére...így a teltség érzet mellett igen kontrollált de megfelelő a magas tartomány és a közepek nem visszhangosak (nekem kissé azok szilikonon).

W30 hangját egy hét alatt szoktam meg, a w4r-hez kellett egy hónap és némi szivacs hegyesztés...úgy már ellettem volna vele, de úton volt a w60 ezért mennie kellett...nem bántam meg...max a pénztárca..

W60 hangját nem kellett szoknom...azonnal éreztem hogy az eddig hallott fülesek fölött áll, nem kell kompromisszumot kötnöm hangzás terén...a külföldön emlegetett krémes weston hangzást pedig nagyjából a gyári vezetéknek tudtam be, mint kiderült igazam is lett...

Most minden teljes, kellő, testes dinamikával, már-már az arcon landoló közép tartománnyal (Diana Krall kisasszony leszállhatna a fejemről...most zenét akarok hallgatni...de Biondi hegedűje is mindig az orromhoz ér..a vonót úgy kell kerülgetnem...) és nagyon részletes de nem bántó magasakkal...

Magasak...mikor eddig hallottam olyan fülest aminek a magas tartománya elég részletet adott, mindig az volt a bajom hogy ráült mindenre és egy idő után bántó lett...mindenhol elő akarta adni magát...épp így jártam a mélyekkel is...na itt csak akkor szólalnak meg és annyi energiával amikor és amennyi kell...nem kevesebb, nem több...

Nem igazán elekrtonikus zenén csillog, ott annyira nem érzem azt a különbözetet ami köztük van...sőt néha a w30 hazudozása jót is tesz egyes zenéknek...
De hangszeres zenén igazán pazar...nem lehet leírni, olyan többletet ad hozzá, amiteddig nem hallottam...minden nagyobb első sorban...

Na kiírtam magamból... :)

(#58212) bucsher válasza Tulku (#58211) üzenetére


bucsher
őstag

P1et neki! P1et a bestiának! :)
Gratula a bohóchoz! :)

In the pipe - five by five!

(#58213) f4lcon válasza hszilard666 (#58178) üzenetére


f4lcon
őstag

van, de nem jó. ha szeretnéd kipróbálhatod, még nem adtam el.

szerk: megjött a HZSound EP001
hát engem már a csomagolással levettek a lábamról ;]

[ Szerkesztve ]

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#58214) Tulku válasza bucsher (#58212) üzenetére


Tulku
veterán

Többé nem gúnyolhattok...hiszen ez maga a gúny...nincs rajta mit szépíteni :)

P1 egy igen meleg hangú játékos annak minden nemes tulajdonságával...nem biztos hogy jó a szinergia...egy ilyen analitikus játékos mint az AK100 viszont megfelelő melegséget kap a westontól még ezüsttel is...

Egyébként igen keveset hallgattam a P1-et w30-al...az a kezelési gyorsaság...na olyat még játékostól nem láttam...
Hangjában a dinamika fogott meg...de lehet w60-nal már túl sok lenne...Sheratannak is vmi ilyen tapasztalata volt vele...na nekem nem...

[ Szerkesztve ]

(#58215) vicze válasza f4lcon (#58213) üzenetére


vicze
félisten

25$-ért elég durva a csomagolás. :)

(#58216) bucsher válasza Tulku (#58214) üzenetére


bucsher
őstag

Áhh, mindig ezek a prekoncepciók. :U Csak meghallgatod és onnantól nincs visszaút. Persze neked van igazad, jobb ha emiatt inkább meg se hallgatod. :B

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#58217) biokox válasza Tulku (#58211) üzenetére


biokox
tag

Gratulálok mester

(#58218) Tulku válasza biokox (#58217) üzenetére


Tulku
veterán

Neked is az Audíízhez! De látod fejesen innen is van világ...csak drága :)

(#58219) niof válasza niof (#58146) üzenetére


niof
addikt

A hosszú hétvége utáni első nap tapasztalata az egyedi illeszték mod-ról:

Olyan csend van! :))

Komolyra fordítva! A mélyek sokkal inkább jelen vannak, a pontosabb és stabil illesztés miatt. Nem sok, nem nyomja el a többi tartományt, csak testesebb, feszesebb. Mivel a toldalék teljesen végigéri a szivacsot ezért a közép és magas tartományban változást nem tapasztaltam.
A tömegközlekedés és a forgalom zajai csak halkabb részeknél hallhatóak, ott is csak minimális, már nem zavaró mértékben. Nálunk, a melóhelyen, ha "száguldanak" a targoncák, azért tudnak csörögni-zörögni, alig észrevehető ezzel. Ha az őszi iskolaszünetnek vége, kíváncsi leszek, hogy a szokásos gyerekzsivajt mennyire tompítja a buszon, de a fentiek tekintetében jónak kell lennie! :)
Amúgy a remek szigetelés miatt, a hangerőből is vissza lehetett venni, ami szintén nem mellékes.

Boldogság van! (végre... :D )

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

(#58220) f4lcon válasza vicze (#58215) üzenetére


f4lcon
őstag

ha erre Sony lenne írva 100 USD-ért árulnák.
legalább....

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#58221) cappa72


cappa72
nagyúr

Vettem egy Philips SHE2001-et.
Ilyet ne vegyetek.
Első hallásra is a "szolok-e rádiót hallgatni" kérdés jutott eszembe.
Borzasztóan szól.
Csak azért írtam le, nehogy más is ebbe a hibába essen...

B.C. Rich Platinum Warlock eladó 105kHUF

(#58222) vicze válasza f4lcon (#58220) üzenetére


vicze
félisten

300$-ért kaptam ilyen csomagolást Sony-tól. ;]

(#58223) octolith válasza #16820480 (#58205) üzenetére


octolith
tag

Rendben, nagyon szépen köszönöm!

(#58224) f4lcon


f4lcon
őstag

viszont most írta kínai eladó, hogy a csomag elveszett a postán - érdekes, nem én reklamáltam, hanem ők jöttek ezzel - szóval az Awei ES800M egyelőre lógva van. kértem küldje újra, remélem ideér időben.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#58225) pocketpair válasza kemcso (#58210) üzenetére


pocketpair
csendes újonc

Köszi a hozzászólásokat! Ha BP-n járok mindenképp felkeresem ezt a helyet.

Tulku: sajnos egy fülessel már befürödtem, egy idő után nyomja (csak) az egyik (lol!) fülkagylómat, de valami irdatlan módon. Tudom, hogy ez nem nagy minta, de viszonylag nagy és párnázott a fülre ülő része. Kipróbálnom meg felesleges élőben, mert jellemzően tényleg csak 2-3 óra után jelentkezik a dolog.

Plusz utcán is szeretném használni. De így, hogy írtad lehet szétnézek a fülesek piacán is. Köszi

(#58226) bucsher válasza pocketpair (#58225) üzenetére


bucsher
őstag

A fülhallgatóknak nincs nagy párnázott részük, amik nyomják a fület... :U (jobb felső sarokban a magyarázó ábra)

In the pipe - five by five!

(#58227) Tulku válasza bucsher (#58226) üzenetére


Tulku
veterán

Szerintem ő fejest keresett...

(#58229) bucsher válasza Tulku (#58227) üzenetére


bucsher
őstag

Erre próbáltam utalni... :B

In the pipe - five by five!

(#58230) lexter00 válasza FoLey-v (#58228) üzenetére


lexter00
őstag

Szerintem vacak,összefoglalót nézted?Ott vannak jó fülesek.

[ Szerkesztve ]

(#58231) FoLey-v válasza lexter00 (#58230) üzenetére


FoLey-v
addikt

Most néztem és mind 3 ezer ft fölött vannak,de most látok itt aprón használtan 3k-ért Xiaomi Piston 3 youth ez jó? Vagy az AKG 323 a jobb?

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#58232) inthro


inthro
aktív tag

Van köztetek olyan aki használt vagy hallgatott már egymás után Xiaomi Piston 2-es & Soundmagic e30-as fülest?
Érdekelne a vélemény és egy kis összehasonlítás.
Előre is köszönöm. :R

◕‿◕

(#58233) lexter00 válasza FoLey-v (#58231) üzenetére


lexter00
őstag

Új és 2700 ft Igaz Kínából jön ami 3hét kb

(#58234) FoLey-v válasza lexter00 (#58233) üzenetére


FoLey-v
addikt

Ehhez a külföldről való megrendeléshez sosem volt tapasztalatom. Ez csak maga 2700ft+posta?

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#58235) lexter00 válasza FoLey-v (#58234) üzenetére


lexter00
őstag

Nincs posta,ingyenes

(#58236) FoLey-v válasza lexter00 (#58235) üzenetére


FoLey-v
addikt

Értem köszönöm még fontolom. :R

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#58237) K1LLMy53Lf válasza FoLey-v (#58236) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

sima P3at elég durván akciózzák most ennyiért mindenképpen best buy... (3600-3700ft)
egyedül akkor nem fogod szeretni, ha nagyon erősen basshead fülest keresel

[ Szerkesztve ]

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#58238) f4lcon


f4lcon
őstag

huha, ez az EP001 meglepően jó :)
baromi könnyű meghajtani (telefon tulajok előnyben) és bejáratás nélkül is egész szépen részletez
a minőség továbbra is 1A
roppant kényelmesen ül a fülben, akár aludni is tudnék vele, mert nem lóg ki a fülkagylóm síkjából.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#58239) f4lcon


f4lcon
őstag

4 armatúrát 100 usd alatt valakinek? [link]
bocs ha már volt :D

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#58240) mijos


mijos
senior tag

Vezeték nélküli fülesek közül mit tudnátok ajánlani ?

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#58241) assemble válasza mijos (#58240) üzenetére


assemble
addikt

Semmilyet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#58242) xmaas válasza mijos (#58240) üzenetére


xmaas
őstag

Vezetek nelkul szerintem ebbe a topikba max te kapsz par "fullest" valakitol hogy ilyeneket kerdezel
:D

Az a baj ami hasznalhato is lenne az draga mint a fene es nem is annyira jo mint egy vezetekes szerintem inkabb viseld el a kabelt es kapsz olcson egy jo hangzast , semmi ertelme rafizetni egy zsak penzt egy kozepes hangert

(#58243) FoLey-v válasza K1LLMy53Lf (#58237) üzenetére


FoLey-v
addikt

Köszönöm majd utàna érdeklődök. :R

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#58244) Tulku válasza f4lcon (#58239) üzenetére


Tulku
veterán

Nem tudni milyen armatúrát használnak, milyen a keresztváltó, hogy hangolták össze őket, milyen a közösító (úgy látom itt simán betolják a vetőcső elé) de meg merem kockáztatni....a magas tartományban bántóan éles, egyébként mosott hangkép...

De mivel ez egy katlan (Kína) azt is megkockáztatom hogy a nagy számok törvénye alapján egyszer vmelyik gyártó itt is betalál és elfogadható hang születik...eddig amiről egyáltalán jókat lehet olvasni az a dunu (na nem ebben az árkategóriában) de kifinomultabb fülűek ott is észreveszik a csalást...kínzó magasak, meg sem közelíti azt a szerkezetet (K3003) amiről koppintották...

(#58245) bucsher válasza Tulku (#58244) üzenetére


bucsher
őstag

Á, nagyon bizalmatlan vagy, ennyire nem tudják elrontani! Én kinézek belőlük egy shure-szerű részletes, de hiányos - szétesett hangképet, minőségben úgy valahol a 215 és a 315 között. Meg egész jól néz ki! :)

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#58246) biokox válasza Tulku (#58218) üzenetére


biokox
tag

Köszönöm tegnap hallgattam 1 Gold Note hp 7 el na az odavert neki most vehetek fejhallgató erősítőt nincs mese ezeknek a hordozható kütyüknek korlátai vannak föleg fejeseknél olyan apró részleteket hallottam az általam ismert zenéknél ami teljesen új volt nekem

(#58247) Tulku válasza biokox (#58246) üzenetére


Tulku
veterán

Sajna hordozható vonalon bizonyos fokú kiteljesedést iem füles hozhat hatalmas véráldozatok árán...komoly fejesekhez meghajtó kell alaposan...én ezért kapartam fel egy olyan hangig ami elfogadható a számomra...hosszú távon....

(#58248) biokox válasza Tulku (#58247) üzenetére


biokox
tag

Bezony igazad van

(#58249) f4lcon válasza Tulku (#58244) üzenetére


f4lcon
őstag

ennyi pénzért nyilván nincsenek csodák. ;)
itt nem is a hang minősége lehetett a fő cél hanem, hogy a 4 armatúra beférjen, és ez "unique selling point" legyen

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#58250) lexter00 válasza f4lcon (#58249) üzenetére


lexter00
őstag

Megjött az AKG K323-m,hát nem vagyok elájulva tőle,nekem kevés a mély a Maxell Metallics ebben sokkal jobb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.