Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
W40 mellé berakod ezt a kosárba, és akkor letudva minden.
(#55451) kona005: Mindegyik amit utána linkeltem még létezni fog, csak az a kérdés, hogy mikor. Legelőbb a 300$-os Dash lesz, amit szeptemberben szállítanak. Utána talán kb. decemberre a a svédeké, és a Dot meg fene tudja mikor az még csak most kampányol pénzért.
(#55450) mzso: Edigital, xiaomishop.hu vagy xiaomi.hu, de lehet máshol is van, de ugyanannyi mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szerintem a Retro DJ egy rémes fejhallgató, annál sokkal inkább vennék bármilyen fülest az összefoglalóban ajánlottak közül. Egy Piston simán szebb hangot ad, bár valószínűleg kisebb térrel, mert ugye a hallójáratodban szól egy apró driver.
zack: Mondjuk nehéz előre tudni, de ha van rá igénye az embernek, akkor érdemes lehet egyből a legjobb elérhetőt venni, mert az eladásokon azért sokat bukik az ember (az új árához képest).Simán az ár harmadát-felét otthagyod minden eladásnál, ami egyre feljebb lépkedve egyre több.
whited: A CX400-nál simán jobb lesz szerintem. Az a füles egyedül kényelemben jó, amúgy nem nagyon éri meg.
vicze1: Amellé már inkább a Lear 4.2-t venném
-
benfolds
őstag
válasz nrb263 #55421 üzenetére
én is ezzel a dilemmával küzdöttem (E10s, mert nekem kell a távirányító), és kezdésnek rendeltem egy piston 2-t. tehát végül is nem piston 3-at, de azt is rendelhettem volna, sok különbség nincs, elvileg a p2-ben több a basszus, a p3-ban meg a tér, de olvastam már ennek az ellenkezőjét is. a p2 vs. E10s meccset pedig az ár döntötte el. előbbi kevesebb, mint felébe kerül, és senkitől nem hallottam vagy olvastam olyat, hogy az E10 egyértelműen jobb lenne (bár a legtöbben egyetértenek abban, hogy az E10 több basszus produkál). részemről a P2 csak egy próba, ha nem jön be, akkor maximum 500-1000 ft-tal olcsóbban el tudom adni, mint amennyiért vettem, ennyit mindenképpen megér a kísérlet. utána szerintem p3-mal folytatom ugyanezen logika mentén, és csak azután jön az E10. lehet kezdeni E10-zel is, de egyébként semmi garancia nincs rá, hogy a három közül pont az jönne be.
[ Szerkesztve ]
-
benfolds
őstag
ehh, most nézem, hogy a pistonnak nem asszimetrikus a vezetéke. lehet ennek ellenére kényelmesen használni nyak mögött elvezetve? biciklin igencsak zavar, ha elől himbálózik a kábel.
-
törölt tag
válasz benfolds #55456 üzenetére
Igazán sokkal több terük szerintem nincs az earbudoknak. IEM-be is kerülhet nagy driver, mert csak maga az illeszték megy a füledbe, a driver ugyanúgy kívül van. A Sony-nak meg ATH-nak vannak például ilyen elég furán kinéző fülesei, amiknek nagy drivere van.
Inkább az szól bele a tér méretébe, hogy nem a füledben (hallójáratodban) szól a driver, hanem mellette pár centire. De ez csak egyéni elképzelés, nem biztos, hogy tényleg így van.szerk.: A Pistont is tudod úgy használni, hogy a hátad mögött van elvezetve a kábel teljesen (akár póló alatt), olyankor nem lifeg elől. Konditermes edzéshez is inkább úgy a jó, mert nem akadsz bele a súlyokkal. Illetve lehet még emellett fül felett átvetni a kábelt, hogy stabilabban megálljon a füledben.
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz #16820480 #55458 üzenetére
"Inkább az szól bele a tér méretébe, hogy nem a füledben (hallójáratodban) szól a driver, hanem mellette pár centire. De ez csak egyéni elképzelés, nem biztos, hogy tényleg így van."
Végre valaki leírta...tegnap óta nem mertem lányos zavaromban ezzel bombázni a nagyérdeműt, mert...
Tehát ha ketten így látjuk, akkor nem dilemma...legfeljebb már két rossz konklúzió lesz az éterben.
Van ugye a fejes membránja - ami jó esetben majd fülkagyló méretű - és itt már kapcsolódhatnánk a membrán méret > nagyobb tér elmélethez, de szerintem inkább a membrán és a befogadó rész (kalapács-üllő) közötti tér rezgése, felharmonikusai, késlekedése adják a fejesek terének savát-borsát...és ezt 1 cm3-nyi térrel versenyeztetni nem ildomos.Szerintem már ezért lehet(ne) nagyobb terük az earbud-oknak, illetve az iem-ek terét vmilyen más módszerrel turbózzák (még az is megfordult a fejemben, hogy párba válogatják a gyors-lomha membránokat, hogy az egyik fülben létrjövő késleltetés nagyobb teret eredményezzen, de tudom hogy ez merő agyalágyultság)...
-
B3ny00
aktív tag
Sziasztok, tönkrement a HTC one x+ hoz kapott Beats audio fullhallgatom. Hasonló tudásút tudnátok ajánlani?! Előre is köszönöm!
Xbox One GamerTag : Gyurisub | Subaru Impreza Gc8 | Htc One | Htc One X+
-
törölt tag
A dinamikus drivereseknél csak egy driver van odlalanként általában, így ha az egyik lomhább a másiknál, akkor az ugye állandóan egyik oldalra tolja el a hangzást, nem pedig a zenének megfelelően.
De én megmondom őszintén, hogy nem nagyon hallok megkülönböztethető teret fülhallgatóknál
B3ny00: Hmm, olyan tudástú nem biztos, hogy tudunk. Jobban valószínűleg igen
-
kemcso
Ármester
Frissíteni kéne az összefoglalót, átnéztem, az alábbi fülesek már nem vagy csak nagyon korlátozottan kaphatók:
Maxell Metallics
Sony MDR-EX50
Sony MH1 -> 1 helyen kapható, ott viszont 2e Ft, kérdés, hogy tényleg van-e készleten, ha igen nagyon jó ár, de valszeg már limitált a készlet
Sony MH1C -> 14-20 között van, úgy sztem már nem ajánlott
Vsonic GR06Amik viszony újak, bekerülhetnének esetleg:
Piston 3
Piston 3 youth
Vsonic VSD2: kevesen hallották, de a VSD széria általánosan jó hangú
RHA T10: kérdéses, elvileg kevesen hallottuk és éppen a 30-50-es kategória tetején van, viszont igaz rá, ami a 750-re: vastag kábel, strapabíró driver, stb. A hangja meg V, de van benne magas, közép. A GR07 sztem féláron jobb hangban, de a garancia, felépítés, stb. miatt ajánlható lehetne -
törölt tag
válasz kemcso #55463 üzenetére
+1
Pont most talátlam rá, és szerintem bekerülhetne az összefoglalóba a bejáratós zajok miatt ez az oldal, vannak mp3-ban, meg magasabb minőségben is ingyen letölthetők, szépen összeszedve, magyarázattal együtt.
A fülesekkel egyet kell értsek. Illetve nem ártana még betenni earbudhoz azt a cuccot, amit valaki vett itt régebben, elfelejtettem a nevét, valami B betűs márka, mint lehetőség. Illetve alsó kategóriában meg kéne még próbálni 1-2 márkát, JVC, Panasonic, Philips, mivel ezek kaphatók általában sok helyen, hátha van ajánlható.
-
addikt
erre már én is gondoltam, hogy 10 ezerig 4-5 fülhallgatót veszek az MM-ben és elviszem egy füles találkozóra. hátha bővülne az ajánlottak meg a ne ajánlottak köre.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
watchfun
tag
Rendelt már valaki a xiaomishop.hu oldalról? Elutaltam a pénzt, de annyit sem írtak, hogy megkapták. Emailre semmi válasz, a telefonszámuk csak zenét játszik... Aggódjak?
[ Szerkesztve ]
-
-
-
zack
nagyúr
válasz bucsher #55476 üzenetére
Az hogy mi mennyiért nem megy el, az levon bármit is a minőségéből értékéből?
Én teljes mértékben elégedett vagyok vele. Biztos jobb a Westone, de úgy gondolom, pont annyival, hogy keményen szívnám a fogam, miért fizettem érte ennyit.
Én is árulom az ETA 7750 Valjoux szerkezetes órámat 200k-ért 2 hónapja. Hogy mennyire jó ár, a bolti 430k körüli ára mutatja. Még 1,5 év garis, számlás, dobozos, szép állapotú. A kutyának sem kell jelenleg, de még csak érdeklődő sincs, pedig ez az óra férfiembernek alap "ékszer" elérhető áron. Motorom dettó. 800k magasságát éri, 630-ért még bottal sem piszkálták meg a telefonjukat, hogy legalább egyeztessenek, és megnézzék. Egyre kevesebb az emberek pénze az ilyen luxuscikkekre, mint füles, óra, motor stb.De van ellenpéldám is. Az IE8 úgy ment el, hogy hívtak, a hirdetésem már archív, de hogy megvan e még, mert érdekelné. 42e ki is csengetett érte.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kemcso
Ármester
válasz darvinya #55467 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de ettől még nem kapható a MH1, az MH1C meg drága.
(#55475) sheratan +1, GR07 kicsit drága podcasthoz
(#55476) bucsher azért ha veszel 3e körül egy Piston 3 youth-ot, akkor marad még pár sörözésre való
(#55477) zack Westonnál nem hiszem, hogy szívnád a fogad, de erősen forrás-igényes úgyhogy ott nagyban függ, hogy miről hallgatod.
Az eladás meg tényleg lutri, a Westone pl pikk-pakk elment, de van amire hónapokig rá sem néznek... -
MCGaiwer
addikt
az órával, füles értékesítésével az a baj, hogy akinek ilyen minőségre van igénye és pénze, az megveszi újan, akinek meg pénze nincs, az jellemzően magasabb igénnyel se rendelkezik. Sajnos a férfi ékszert küllemből produkálja egy ~40ezres eldobható óra, a belső meg keveseket érdekel, hiszen azzal nem lehet "villogni"
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
benfolds
őstag
válasz osztraksajt #55459 üzenetére
köszi, akkor neked a P3 jobban bejött, mint a P2? E10M távirányítója működött az M7-el? (én is azzal használom majd a P2-t, amit tegnap rendeltem, de amikor a Soundmagicen gondolkodtam, akkor E10S-t nézegettem, mert azt hittem, hogy androidhoz az való, az M-es pedig ios-hez.)
próbálta már valaki a zero audio carbo tenore-t? lachlan nagyon dicséri.
-
benfolds
őstag
vélemények, hogy a fehér-ezüst piston 2 mennyire gay? szvsz legalább egy 6/10 gay. nem mintha az arany olyan nagyon férfias lenne...
-
Tulku
veterán
-
zack
nagyúr
válasz kemcso #55478 üzenetére
Ehhez a Westone-hoz én is úgy gondolom nem 770C dukál, de még 100k nem lesz lejátszóra. Illetve lenne, de nekem ennyit nem fog érni a dolog. Úgy gondolom, hogy a 770C (olcsó forrásból 26k) + GR07 (olcsó forrásból 23k) pont tudni fogja azt 50k-ért, amire szükségem van. W30 + AK legalább az 4-5x lenne árban, és közel se biztos, hogy annyira elégedett lennék, mint amennyi lét beletoltam.
(#55488) Tulku
Egyen nem egyen, Valjoux szerkezetes óra 450-től kezdődik. Ha meg nem Tissot, vagy Certina, akkor bőven guriga felett. Rolex-et nem hasonlítanám a Tissot-hoz sem árban sem presztízsben, sem a felhasznált verkek tekintetében. Egy normális nem arany Rolex 3-4 gurítás. Ez már órában nem az én árszintem. De egyébként ha már ez az árszint, akkor inkább egy Panerai mint egy Rolex.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
mzso
veterán
válasz #16820480 #55454 üzenetére
"Retro DJ egy rémes fejhallgató"
A mély orientáltságon kívül nincs vele semmi baj. Neked mi nem jó?"inkább vennék bármilyen fülest az összefoglalóban ajánlottak közül"
Az ajánlottak közül nekem metallicsom az van. Közel sincs a színvonal a Retro DJ-hez képest.
Ezt a terezést sosem értettem. Egy fej/füllhallgatónak nincs tere, egyenértéküek, mitől lenne? Térérzet max akkor van, ha valamilyen módon áthallás történik, szoftveres vagy hardveres. Igazi térhatás meg gyakorlatilag csak binaurális felvételnél van. (Vagy mi más lehetne a "tér"?)
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
Volt Panerai is...meg sem közelítette a Sub-ot...sem hordhatóságban, sem pontosságban, sem megbízhatóságban...mégis csak egy ETA az is még ha hozzá is nyúltak az olaszok.
Akkor 7-8 kilóért mentek a használt subok, ma gondolom 1 fölött vannak...életem legjobb órája volt, véstem, kalapáltam benne, de járás eltérése nem volt...Jaegert, Dubuis-Deprazt alázta rendesen...És persze igen...egy 7750 is magasan jobb bármilyen noname szerkezetnél...persze a kaszni sem mind1...
Na de ez erősen off...majd törölnek...
-
vicze
félisten
"fej/füllhallgatónak nincs tere"
Vagy nem hallottál olyat aminek van. Úgy 30e felett(vagy inkább 100e) lehet már nagyon jó térrel/szeparációval rendelkező fülest venni. A lényeg, hogy térben elkülönülnek a hangszerek, tehát hallod, hogy hova lettek pozicionálva pl egy koncert felvételnél. Akár azt is meg tudod mondai, hogy egyik a másik mögött szól annyira jól szétválasztja a füles.
Csak azért mondom, mert régen én se gondoltam bele ilyesmibe, amíg nem hallottam a két fülemmel, és tényleg elképesztő tud lenni. -
kemcso
Ármester
válasz bucsher #55486 üzenetére
Az idő sztem semminek nem tesz jót, így elöregszik idővel a driver, megtörik a kábel is a GR07ben. Jah és lehet 1-2 év múlva kijön a VSGR87, ami sokkal jobb lesz
(#55493) mzso Nem, a hangja is más [link].
(#55496) sheratan újra +1, nekem se jött be, nagyon nem a RetroDJ, ezért nem is hasonlítottam ahhoz fülest.
-
MCGaiwer
addikt
Tudtok-e kézzelfogható (füllel hallható) különbségről a Yuin PK2 és PK3 között?
Annyira nem vagyok otthon a témában (mondjuk úgy, hogy egyáltalán), ezért nehezen tudom összehasonlítani a neten található véleményeket. elsősorban telefonról és PCről hajtanám. Ajánlottak valahol ebayről DIY moddolt PK2-t, amiről nem igazán tudom, hogy mégis mi (kábelt láttam kicserélve).Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Tybee000
aktív tag
Vettem egy Maxell Mettalics Chrome-ot Eddig pont azt hozza hangminőségben, amit vártam tőle
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest