Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
filózoli
senior tag
válasz raven12 #37698 üzenetére
1. Valóban, csak olvastam. Most viszont hallom is. 1.1 Olvastam a head-fin.
2. A K3003-al kapcsolatban azt olvastam, hogy speciális ízlés kell hozzá.
3. Az IE800 pedig ebből a szempontból hasonló az IE80-hoz: all-rounder.37698: Igaz, én is csak szórakozom. Amúgy pedig filozófus lévén imádok vitázni - ez nálam szakmai "ártalom"...
[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
válasz filózoli #37701 üzenetére
Egyébként:
2. csak ezt már nem akartam firtatni, de: ettöl miért nem lehet basshead? Az eredeti állitás amit kihoztál az az volt, hogy a hibrid nem érhet fel a dynamic driveressel, amit én cáfolni kivántam de te félrebeszéltél.az utolso kommented is mellébeszélés, mitöl logikus az, hogy az ie800 hasonlo az ie80-hoz, mert jo a mélye, tehát allrounder?
[ Szerkesztve ]
-
filózoli
senior tag
válasz raven12 #37706 üzenetére
1. Azért, mert a mélyek ugyan erősek, de még sincsenek túlhangsúlyozva, és nem nyomják el a középtartományt.
2. A hibridnek vélhetően erőtlenebb a basszusa, plusz időzítéskülönbségek lépnek fel a frekvenciaspektrum visszaadása során.
3. Egy all-rounder fülesnek nem csak a részletességben kell jól teljesítenie - ilyenek az armatúrás fülesek -, hanem az erős, megfelelően természetes basszusvisszaadásban is. -
törölt tag
válasz Zoli133 #37675 üzenetére
Ezzel nagyjából egyetértünk, de azért szerintem a 45+ kategória az már olyan, hogy oda nem esnek be csak úgy emberek, hogy "van 80 ezrem, mit ajánlotok?", hanem általában valamiről váltanak, van elképzelésük hova akarnak feljebb lépni. Akinek meg egyláltalán nincs, annak szintén nem igazán jó semmit ajánlani, mert fogalma sincs róla, hogy mit vesz (ahogy az előző füles talákozó előtt még innen is kb senkinek nem volt róla fogalma, hogy mit tud a W4R, az 535 meg a 425 egymáshoz képest, és az alsóbb kategóriákhoz képest).
Én nem törnék pálcát egyik mellett sem, mert nagyjából annyira hasznos benthagyni a 45+ kategóriát, mint kivenni. Szerintem érdekességnek bent lehet hagyni, felőlem még akár néhány CIEM is bekerülhet, hogy ezekre pályázunk, ezekre érdemes figyelni, ilyen is létezik. De ha azt mondjátok, hogy ne kerüljenek be, akkor kiveszük őket, ilyen egyszerű Ebben az esetben viszont akkor légyszi írjátok meg, hogy mi az, amit nem érdemes az összefoglalóban szerepeltetni.filózoli: Nem arról van szó, hogy a Ferrari rossz lenne. De csak képekről meg videókról hogy a csudába tudnád eldönteni, hogy a félautomata kormányváltót használni például ugyanolyan kényelmes és élvezetes számodra, mint mondjuk egy Porsche Turbo kézi váltóját...?
Amúgy az AKG az hibrid, van egy DD és 2BA benne. Nem basshead, de ez csak hangoláson múlik, amit ráadásul tudsz utólag cserélhető filterrel állítani#37707: Hogy micsoda a micsodában? Te most olyanokat mondasz, ami nem csak elég vad, de egyébként is: honnan veszed? Hallottál már egyáltalán hibridet, hogy milyen a basszusvisszaadás? Hogy milyen a hangképe, vagy úgy egyáltalán? Ja, ott a "vélehetőleg" Tehát nem tudod, de azért kitartóan vitatkozol
Érdekes lesz szerintem nagyon például az a két Sony hibrid, amit most mutattak be, ha csak hasonló hangképet tudnak a 3003-hoz, akkor már iszonyat jó vételnek fognak minősülni[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #37670 üzenetére
+raven12
Srácok félreértitek azt amit szeretnék!
Nem azt mondom, hogy legyen ajánlott, hanem azt, hogy említsük meg ezt a 3 fülest tájékoztatásként, hogy ilyen is van. (k3003, ie800, se846)
Csak azért, hogy teljesebb legyen a lista...
Dőlt betűvel...
Mondjátok már meg, hogy ezzel mi a probléma? Ne az se315 mellett legyen már 846, attól hogy szegény országban élünk és vélhetőleg senki nem akarja megvenni az utóbbit..
(#37677) kemcso
+1
Igen akár ajánlott is lehet...(#37678) Bodz
Ez sem biztos. Lehet, hogy valakinek tapasztalata nincs, de pénze van dögivel.
Meglátja az akg-t aztán megtetszik neki és megveszi.
Mi meg kipróbáljuk...Amúgy én nem értem, hogy miért baj, hogy 45k fölött részletezzük a listát.
Részletesebb jobb, nem? Egyáltalán nem is értem az ellenérveket. Pl. azt, hogy senkit sem érdekelnek ezek. Mégis ezt honnan tudjátok? Látjátok a jövőt??
Nemegyszer volt olyan, aki 80-100k körül keresett fülest amúgy, ha visszaemlékeztek.
Annak idején én is kb. ebben a kategóriában nézelődtem.(#37707) filózoli
Látom lemaradtam erről vitáról... Be lehet még kapcsolódni???
-
Zoli133
addikt
válasz #16820480 #37708 üzenetére
De ha beesik valaki és meglátja akkor ne vegye már meg. Aki 40(45) felett keres cuccot az kérdezzen. Részemről az egész kategória kikerülhetne mert nem látom így értelmét. (Most néztem, hogy ie800 meg se846 is benne van amikkel aztán pláne nincs semmi tapasztalat)
(#37709) Ati1979: Megemlíteni, hogy ilyen is van? Annak mi értelme? Ennyi erővel akkor bármi bekerülhet, ennek nem pont az a lényege, hogy egy általunk tapasztalataink alapján szűkített lista? ( Nah meg még egyszer belegondolva nem nagyon van értelme ennek a kategóriának, kérdezzenek, az összefoglaló az ismétlődő kérdések elkerüléséért/általános tájékoztatásért fele, ha bent hagyjuk ezeket "mert ilyen is van" azzal milyen általános kérdést válaszolunk meg? ÁLtalános tájékoztatásnak meg nyilván nem felel meg mert nincsenek ott a konkurensei. )
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
-
raven12
senior tag
válasz filózoli #37707 üzenetére
1. de már megint kitérsz, arra kérdeztem rá, hogy miben hasonlít az IE80-hoz az IE800, amitől mindegyik all-rounder? Ez volt az állításod. nyilván nem attól allrounder, mert erőteljes a basszus és nincs túlhangsúlyozva. Na mindegy, hagyjuk.
2. vélhetőleg. itt a kulcsszó. érvelni ki fog? Amúgy a második fele akár még éppen logikus feltételezés is lehetne, de ez nem válasz a kérdésemre.
3. lásd 1. Most abban hasonlít az IE80 meg az IE800, hogy megfelelő a basszusvisszaadása, ezért mindkettő allrounder, pedig az IE80 basshead az IE800 meg natural?Ati: bucshernek +1, legyen hiteles a lista. Megemlíteni minek? De tényleg, most azért, hátha beesik valaki és tájékozódni akar? nemáááááá. Ezt te se gondolhatod komolyan
Viszont szvsz ezt a vitát tartsuk a topikjában.[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Ati, lenne kedved valamikor az Astell/Kern-t LG G2 mellé dobni? Kíváncsi lennék borzasztóan.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
xxman
senior tag
Üdv!
Én egy fél óra múlva indulnék venni egy fülest.
Most néztem az Alle BestB.-ba az AKG K321 9E helyett csak 4e.
Megéri? Azt hallottam hogy az nem olyan jó…
Ha ez nem , akkor olyan max.6-7ft-ig milyen fülest ajánlanátok?
FONTOS szempont hogy ne 2hónapig bírja (igaz én szüttyőben tartom a fülest) , és természetesen a hangminőség. Most jelenleg Samsung gyári Galaxy S3-hoz mellékelt fülesét használom (iPhone-on ) és igazából ez sem egy rossz füles , de kicsit jobbat szeretnék.
Valakinek valami gyors tipp? Vagy jó az az AKG?Ja és legfőképp elektronikus , néha kis klasszikus zenét hallgatok , ha ez befolyásol valamit.
[ Szerkesztve ]
I just wanna have some fun.
-
vodkaboy22
addikt
Na üdv gondoltam ide írok hosszú idő után mivel nálam eddig csak a fejhallgató ...
No de mind1
Jobb hordozni néha egy fülest persze.
Szóval viszont van egy érdekes heppem.
Nálam csak a nagy impedanciás fejes játszik már. legalább 100Ohm. De van 250-es 300-as 600-asom is.Így hasonló nagy impedanciás füles érdekelne. Kérdés mit tudtok ajánlani 15-45000 között amiről tudjátok hogy legalább 100Ohm-os.
Nem vagyok márka..uzi amíg nem beatsről van szó azzal békén lehet hagyni...
És még egy fontos célpont: Baromi kényelmes legyen (Eddig csak sennheiser-t választottam és abból is az oldschool-t mer az agybadugosból eddig nem sok kényelmes volt amit kipróbáltam.)Zene terén Vivaldi-tól Rammstein-en keresztül ArminVanBuren-ig mindent hallgatok mikor mit. De fejesekben főleg a V-s melegkarakterű az ami tetszik.
Kösz az infót!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Zoli133
addikt
Akit érdekel a fülhallgatós találkozó és ég nem tette meg, kérem töltse ezt ki.
Köszönöm.szerk: vodkaboy: itt már az 50 OHm is hatalmasnak számít nem hogy ami fölötte van.
[ Szerkesztve ]
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
kisi
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget, ezek alapján körvonalazódni látszik, miket lenne érdemes próbálni.
Kár, hogy konkrét tapasztalatok nincsennek, vagy nem írtátok, melyek azok, amik biztosan mennek (felvevőgomb) androidos telefonnal.
Köszönöm : Kisi
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #37710 üzenetére
Oké úgy látom más irányból közelítjük meg ezt a dolgot. De végül is erről van szó, de azért pár kivétel belefér szerintem. Amúgy az ue900-at is csak sheratan hallotta. Azt is töröljük akkor?
Az akg k3003-at sheratan hallotta. Az se846 ez alapján a teszt alapján vele egy kategória. [link]
Ok tudom ne ítéljünk, tesztek alapján, meg 1 ember véleménye alapján, de azt figyelembe véve, jó lejátszó mellé akár ajánlottak is lehetnek ezek a fülesek.
Remélem a jövőben több tapasztalatunk is lesz ezekkel kapcsolatban...
Lehetnek ezekkel kapcsolatos kérdések. Pl. Mit ajánlotok ak100 / 120, colorfly C4, ibasso D100 mellé.
Én ezeket ajánlanám pl. (persze meghallgatás után)
Attól, hogy ritka ez a kategória attól még létezik...
(#37726) baluka26
Nincs akadálya dolognak!
Ritkábban vagyok Pesten, de nemsokára lesz füles találkozó és oda megyek biztosan. Esetleg azon a napon vagy ott jó lenne neked? (22-ike lesz vélhetőleg) Van külön topicja is amúgy...
Lesz ak100 is... -
Zoli133
addikt
-
ku-cu
tag
válasz vodkaboy22 #37730 üzenetére
Kevés ilyen füles van, a nagyobbik gond viszont hogy egytől egyig kifejezetten száraz, analitikus hangúak. Olcsón, az etymotic kinds5 (300 ohm) érhet meg egy próbát, ill van ebay-en egy használt grado gr8. Ez utóbbi 120 ohm, és valamelyest melegebb hangúnak tartják, viszont árában nem olyan hű de jó. (egy armatúrás)
Amúgy a heir audionak van egy 350 ohm-os szuperfülese, vagyonokért.Az a mutáns sony meg elég érdekes. Aktív zajszűrős, beépített erősítője van.
Amúgy mi haszna van hordozható lejátszóba, telefonba ilyen nagy ellenállású fülest dugni?
-
vodkaboy22
addikt
Nagy impedanciás dolgoknak nagy előnye, hogy nagy Damping-et jelentenek az erősítő felé (Kicsi a visszahatása az erősítőre a terhelésnek), illetve DIY vonalon nálam az a nagy előny hogy tudnák magamnak olyan kis erősítőt csinálni aminek a végére ha kell tennem kondit akkor elhagyhatom az elektrolitot és csak jó fólia kondi is elég. A nagy impedanciának sok előnye van még pl ezek. De ha még érzékeny is (fülesek legalább 100dB/mW ugye? ) akkor kisebb fogyasztás mivel kevés árammal is elvan a nagy impedanciás cuccos.
Na röviden ezek. Én a DIY dolog miatt tenném. Több olyan fejeserősítőt is csináltam már aminek a végére direkt nem tettem elektrolit kondit csak 10-20-40uF fóliát mivel 40uF már elég 100Ohm-hoz megfelelő basszushoz. 20uF+300Ohm meg már testremegtető mélyekre is képes. Viszont 32Ohm-hoz kell a böszme nagy 470uF elektrolit kondiVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
ku-cu
tag
válasz vodkaboy22 #37741 üzenetére
-
-KP-
addikt
Szerintetek Sony MDR-EX50 és Soundmagic E30 között meg fogom hallani a különbséget egy ősrégi mezei sound blaster live 5.1 analóg kimenetén? Egyáltalán van itt olyan, aki hallotta a kettőt egymás mellett?
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Hölgynek szeretnék fülhallgatót venni (in-ear), egy Apple Ipod Touch-on fogja a leginkább R'n'B zenéket hallgatni. Szinte csak mp3, de elenyésző számban flac (persze nem R'n'B kategóriában) Az 5e-10e Ft-os körben szeretnék venni valamit. Esetleg még ha nagyon cifrázhatom akkor piros vagy fehér színű legyen... de ez nem fontos.
Melyik a best buy ebben a kategóriában?
Köszönöm előre is!
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Gitáros topic
- Még javulhat az Arrow Lake-S platforn teljesítménye
- BestBuy topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok