- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
-
Ance
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
jansky1
senior tag
-
perempe
veterán
Az én nagymamám csokiszalámit készített, azt ettünk sokszor.
A ő sós süteményei felejthetőek voltak a margarin miatt.Rendes ételei közül a köménymagos leves és a túrós tészta maradt meg bennem. A házi tészta persze egész más volt, mint a bolti. Most már tudom, hogy a tészta volt a kulcs, attól volt jóval jobb az ő túrós tésztája, mint az itthoni. Azzal ugye el kell játszani (nyújtás, szaggatás), viszont a nokedlivel nincs ilyen probléma, vmikor csinálok én is már.
-
krizmo_
Topikgazda
-
Moleman
addikt
& #7638 Mr.Csizmás
Köszi! Kipróbálom.#7641 Ereshkigal
Ilyen márványost még nem használtam, de a Berlinger Haus cuccok nagyon jók, a Penny-ben nagyon sok teflonos serpenyőt és néhány rozsdamentes lábast vettem már, a legjobbak, amit eddig használtam. Ha szimpatikus ez a márványbavonatos dizájn, szerintem érdemes kipróbálni.
Van itthon pár nagyon régi kerámiabevonatos fazék és serpenyő is, már karcos a bevonat, az egyik már hajlamos leégni is, de alapvetően nem rosszak azok sem.
Rozsdamentes acél serpenyőt még nem használtam, de szívesen kipróbálnám, ha le is tapad, könnyű takarítani.
Viszont a teflonbevonat sem mindenható, teszkós wokban szoktunk bő olajban sütni, az aljára leszálló panír néha nagyon oda tud égni.
-
fradi81
veterán
-
body007
addikt
-
batagy
őstag
-
DrDobos
őstag
-
jansky1
senior tag
-
Donki Hóte
veterán
Ilyenkor télen nagy kincs a friss menta, letörném az asszony kezét, ha a meglévő mentát elpazarolná teába, amikor mojitót is lehet csinálni

Erről jut eszembe, nyáron viszont van mentánk dögivel. Van valakinek egy jó mentaszörp receptje ?
Van fodormenta (sokkal több), meg borsmenta is. A mojitóba a fodormenta a jó, de szörpöt melyikből érdemes csinálni?
-
solfilo
veterán
-
TheProb
veterán
-
solfilo
veterán
-
bugizozi
őstag
Én is ezt akartam linkelni, nálunk is tavaly "lazac wellington" volt, idén is az lesz

-
j.bravo
addikt
gyerekkori rossz élmény az alapja, máig emlékszik hogy kb ovis korában egy balatoni keszegezés után a szülei ijedt arccal etetik vele a kenyérbelet, hátha kijön a torkából a szálka.
Azóta olyasmit sem, amiről tudja hogy nincs benne szálka. Szeretné szeretni, de nem megy
Anyósomnak ellenben tetszene ez a recept.A cukkinirózsákat tuti ki fogjuk próbálni!

-
Beni2360
félisten
-
krizmo_
Topikgazda
-
perempe
veterán
-
perempe
veterán
-
Kaba
veterán
-
Ance
őstag
Igen. Lényegében ez. Liba, vagy kacsamájat szoktam szuvidálni rendszeresen. Az a nagy előnye, hogy a máj mérete szuvidáláskor nem csökken. Korábban folpack-ba tekertem a fűszerezett májat, így egy rudat készítettem, ami utána ment a szuvidáló zacsiba. Mikor kész volt, akkor a rudat csak berakja az ember a hűtőbe és lehet szeletelni pirítósra fügelekvárral. Király kaja.
Mostanában viszont elkezdtem bűvészkedni, mert a máj aszalt fügével, vagy barackkal és pisztáciával vagy dióval van töltve. Ehhez jobb az ilyen tál, mert beleszorítom a cuccot és úgy megy a vákuum tasakba, a tálban készül el. Egyszer láttam erről egy videót, ott mutatták. Mondjuk az olyan tál volt, amin nincs kilógó fogantyú sehol, a tető sem lóg ki. Egyelőre fémből találtam [link] de azt nem fogja szeretni a fólia (kiszakad). Hát ennyi a történet. Amíg nem találok, addig szenvedek a töltöttnél is a rúdba tekeréssel, mert megéri. Van egy kezdeti próbálkozásról képem: -
Ance
őstag
-
Kaba
veterán
-
TheProb
veterán
-
pohár
félisten
-
krizmo_
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
törölt tag
-
krizmo_
Topikgazda
-
törölt tag
-
FerNandor
őstag
-
vedini
őstag
-
JetiRulez
őstag
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
-
Borify Péter
aktív tag
-
rii
nagyúr
-
Borify Péter
aktív tag
-
csyo
senior tag
kiegészitettem a HSZ-em ezzel is közben...
a recet neve mellé lehet irni, hogy pl: leves - borsóleves (esteleg azt is, hogy vega, agy diétás, stb)
így a keresőbe elég ha azt irom "borsó" és kijön az össze sborsós étel. Vagy beirm "főzelék"
vagy beirom "desszert" s kijön.
De ehhez oda kell irni: "mákos guda - desszert" vagy "rigójancsi - desszert"
mert a leves szóra kijön a húsleves, mert benne van a nevében. De a torta szóban nincs benne a desszert. -
Jofi81
őstag
-
rii
nagyúr
-
BITBOYS
addikt
-
ngabor2
nagyúr
-
pc-user
senior tag
-
pc-user
senior tag
-
pohár
félisten
-
pohár
félisten
-
pc-user
senior tag
-
hanee
senior tag
-
brownus
veterán
-
bandus
veterán
-
Eagl3
veterán
-
ngabor2
nagyúr
-
Integra
titán
-
Jofi81
őstag
-
Jofi81
őstag
-
Jofi81
őstag
-
brownus
veterán
én újabban már vegetát sem használok, mert ad a levesnek egy olyan vegetás ízt, csak só, vegyes őrőlt bors, pár darab egész fekete bors. ha finomak a zöldségek, és a hús sem tápos csirke már ott van az alapíz, én krumplit szoktam még a levesbe tenni.
(igaz ez tyúkleves) ha zöldség levest csinálok, azt pirosba szoktam. meg dinsztelem a hagymát, meg a répát, egy picit az őrőlt piros paprikát. aztán jöhet a víz meg a többi zöldség...
-
rii
nagyúr
-
babacsillag
csendes tag
Na szombatra be is vallalom a daralt husosat. Ugy kepzeltem, hogy megparolom a daralt hust, kicsit porkoltos beutessel. Tuzallo talba tennem, es csak a tetejere tennek tort krumplit, ra feher martast es sajtot. A tied milyen? Probaltam bolognai beutessel, de nem ment a krumplival a paradicsomos. Legalabb is nem volt a legfinomabb (nekunk).
-
7
addikt
-
ngabor2
nagyúr
a "milyen irányba változtatná" arra vonatkozott, jogy jobb lenne-e tőle, vagy "ütnék egymást", mint a karfiol meg a vargánya (elveszik egymás ízét tapasztalatom szerint. bár frissen meg lehet enni, de külön mindkettő jobb).
egy deci bor miatt nem veszek egy üveggel, és mostanában nem iszok, úgyhogy nem fogyna el. nem zsemlegombóc lesz hozzá (olyat nem is csináltam még), hanem vagy tészta, vagy galuska. a tészta esélyesebb.
-
ipavlidu!
tag
-
bajuszati
tag
-
bajuszati
tag
-
talmida
Közösségépítő
-
RedWing
aktív tag
-
talmida
Közösségépítő
-
Chili7
őstag
-
Chili7
őstag
-
ngabor2
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sütöttünk pogácsát a második recept szerint.Nem lettek levelesek, kicsit kiszáradtak, de azért jó volt.Megettük.

Másodszor, már nem foglalkoztam a hajtogatással.Túl sok időbe telik. Az összetevőket összegyúrtam, kelesztettem. Nagyobb kockákra vágtam, nem száradtak ki.Finomak lettek.
Nem baj ha nem leveles, így is jó (hamarabb kész). -
Janoska26
addikt
A Tuborggal elbánok Én a hejnekent nem szeressem

PazsitZ: Megyünk?Felveszlek féluton kis kerülővel, oszt jól meglepjük őket

Én nem félek
Sőt viszek a kakaóscsigámból is, hétvégén dütöttem, csak a tésztából kifelejtettem a zsírt, vagy a margarint
huhhhúú, kopogott rendesen 
-
PazsitZ
addikt
-
Janoska26
addikt
-
ipavlidu!
tag
-
ipavlidu!
tag
-
ipavlidu!
tag
-
ipavlidu!
tag
-
törölt tag
-
Makaveli
senior tag
-
bandus
veterán
-
tbs
addikt
-
tildy
nagyúr
-
rii
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
-
rii
nagyúr
köszi .. (:
igen .. rakott cuccos lenne belőle ... (:
megint csináltam olyan cukkini+padlizsán+karfiol+brokkoli+patiszon izét ... a brokkolit kihagyom ... most már keves olivaolajat tettem csak rá ... a brokkoli helyett lesz majd ez a kápoaszta, mert a brkkolit elő keleltt volna főzni ... kemény lett ...
-
rii
nagyúr
-
ngabor2
nagyúr
ez se hangzik rosszul, de mivel úgyis ritkán eszek levest, meggyőtrem magam, hogy ebből egy karfiolos gombaleves lesz. lehet, hogy fura párosítás... majd kiderül.
mod: no, kész is a leves, finom lett. nem is bonyolult:
megpucoltam a gombát: kb. fél kiló csiperke, ennek lehúztam a kalapbőrét, egészben leöblítettem, majd felszeleteltem, valamint kb. 30 dkg vargánya, ezt csak megtöröltem, felszeleteltem kb. fél dió nagyságúra,
rózsáira szedtem a karfiolt, kb. 1 kilós volt, de nem tettem bele mindet, mert a fazék kicsinek bizonyult az elején.
1 szál petrezselymet, 1 sárgarépát, 1 kis darab zellert felkarikáztam
beletettem egy fazékba, annyi vizet öntöttem rá, ami épp nem lepre el, 2-3 ujjnyival az alapanyagok alatt volt a kezdeti vízszint. fővés során öszeesik, és akkor már jó lett.
beletettem 2 leveskockát meg egy kis delikátot. plusz sót nem, mert utólag egyszerűbb sózni.
Mikor majdnem megfőtt, 1 kanál lisztből világos rántást készítettem, 2 dl hideg vízzel felengedtem, majd beleszűrtem a levesbe. mikor felrottyant, beletettem egy kis doboz tejfölt. 3 tojásból liszttel galuskamasszát csináltam, és beleszaggattam. ismét felrottyant, és kész is. a kanál majdnem megáll benne, így a finom
a vargánya nagyon finom ízt adott neki. egy kicsit utánsóztam, tettem rá egy kis frissen őrölt borsot. asszem megvan mára és holnapra a kajám. ha meg marad, lefagyasztom

mod2: nem rossz... de azért lehet érezni, hogy valami kimaradt belőle... méghozzá a hagyma. azt sajnos utólag elég macerás beletenni, talán egy kis lében ha megfőznék egy kis fej hagymát, az még beleférne... csak kérdés, hogy érdemes-e vele vacakolni, hisz így is elfogyott már fele

a másik, ami hiányzik, de könnyen pótolható, a bors. talán jobb is, ha utólag, frissen töröm bele a borsot. a sót nem mondom, mert én mindig sótlanul főzök. most sikerült annyira, hogy én is megsóztam... -
brownus
veterán
-
brownus
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- TP-LINK routerek
- OLED monitor topic
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Izgalmas étel.

Az nagyon sok munkával jár, kitartást!

Mr.Csizmás
krizmo_