- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Tudtok forrást (rendelős) ahonnan Magyar hüvelyes termékeket lehet rendelni?
Kell nézzek más forrást a spáron kívül mert a szemem majd kiugrott mikor megláttam honnan vannak náluk ezek a termékek: Kanada, Mexikó, Etiópia - talán a legközelebbi a Szlovák volt. Köszönöm, de nem vásárolnék 10000+ km-ről érkező semmit[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Donki Hóte #12017 üzenetére
Mostmár nem is tudom mi legyen vele. Az a perkelt nagyon megtetszett
Egyébként a két hátsó combját külön fagyasztottam így lehet kétféle kaja lesz a végeredmény (nem egyszerre persze)
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Na ezek nagyok jók! Ez a szalonnás, fokhagymás, sütőbe bedobós dolog tetszik. Milyen fűszer illik hozzá?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Vettem a hétvégén egy nyuszit. Már nem volt bundája, nem simogatásra érkezett
Szóval, a két hátsó combját külön, és a többi részét megint külön zacsiban elfagyasztottam, de máris ingeranciám támadt elkészíteni. Mondjatok nekem receptet, h mit csinálhatnék belőle. Persze nekem is megvan az ötletem de kíváncsi lennék Ti, h szoktátok elkészíteni
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
BigBlackDog #11951 üzenetére
Nekem egy BlitzWolf van. Azért ez lett mert akkoriban ez volt akciós
Egyébként minél nagyobb legyen a sütőtere és kb. ennyi amit nézni kell szerintem.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
BigBlackDog #11949 üzenetére
Nekem mióta megvan az airfryer nem sütöttem semmit zsiradékban. "Csodálkozom" is néha ha ilyesmit eszek másnál, h tiszta olaj az egész. Szóval szerintem igen, lehet élni zsiradékban sütés nélkül
Ki kell tapasztalni, néha egy nagyon kevés olajjal meg kell kenni a dolgokat.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ki-milyen lecsó variációkat szokott készíteni? Mivel benne vagyunk a szezonba így heti 1 lecsót meg kell enni
De, h ne unjam meg teljesen kellenek az ötletek
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Tegnap túróstésztát (nem csuszát mert nem volt olyan tésztám) csináltam és azon gondolkodtam, h lehetne feldobni. Alap "tuning" dolgok ugye: jófajta (zsíros) túró, tejföl valami jóféle tészta és a szalon pörc. Az utóbbit gondoltam kicsit feldobom (hamár gagyi dobozos előre felaprított szalonnát találtam csak): pirítottam hagymát zsíron (nem csak dinszteltem), megsóztam, abba a szalonnákat szinten lepirítottam (kicsit oda is kapattam). Kiszedtem a lábosból és a tésztát ebben a kicsit odakozmált zsíros, hagymás edénybe főztem ki (lekapargattam a kozmát az edény faláról, h belefőjön a tésztába az íze).
Fotó csak erről az állapotáról készült, utána gyorsan elfogyottMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Az szép fogás volt
Akit érdekel, h miért érdemes ilyen deszkát használni:
Először is tisztázzuk, hogy mit nevezünk vágódeszkának. A boltokban kapható egyszerű formára vágott falapot vágódeszkának csúfolják, pedig semmi köze a vágódeszkához. A erezete a felületen végig fut, ha vágunk rajta akkor elvágjuk az elemi szálakat. A vágásnyomok egyre csak szaporodnak, majd apró darabokban hullik ki a szilánkosra összevágott fadarab.
A vágódeszka közepe bemélyül, a kifarigcsált fadarabok egy apró részét meg észrevétlenül megesszük. Aki műanyag vágódeszkát használ, az ugyan úgy tele lesz vágásnyomokkal és bennük baktériumokkal. Hiába mossuk le alaposan a felületet, a baktériumok egy része a vágásnyomban benne marad, és elkezd szaporodni.
A jó vágódeszkának a bütüs felületén vágunk, így a keletkezett vágásnyomot a mellette futó újabb vágás szépen bezárja, odébb hajlítva az elemi szálak végeit. Minél kevesebb a vágásnyom annál kevesebb baktérium tud megtelepedni a vágásokban. A bütüs vágófelületű vágódeszkák sokkal tovább is használhatóak, mert nem mélyül ki a közepük, ha csak nem bárdolunk rajta. A bárddal történő darabolást a bütüs vágódeszkák is megsínylik, könnyen szét tudjuk hasítani a vágódeszkát erős csapással, mint a felállított fadarabot a tüzelő vágásnál. A húsboltokban lévő bütüs hústőkéket ezért acél pántokkal fogják körbe ami megakadályozza a széthasadást. Vágódeszkánál ez nem járható út, ezért az ilyen pár cm vastag bütüs vágódeszkán ne vágjunk bárddal. Nem erre készültek.
Már elég sok tanulmány bebizonyította, hogy a fa vágódeszka élelmiszer biztonsági szempontoknak jobban megfelel mint a műanyag társa. A húsboltokban nem is használhatnak műanyag húsvágó tőkét, csak bütüs végű fából készült tőkét. A fának van egy nedvesség elszívó tulajdonsága, így hamarabb szárad ki a vágásnyom mint a műanyagon, ezért a baktériumok is kevesebb ideig tudnak szaporodni a nedves környezetben.Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Mr.Csizmás #11853 üzenetére
Az nem rossz, 2 cm vastag: határesett
#11852Blackhole13:
Ilyesmi? Na jó, ez minden csak nem olcsóDe pl. ez már emészthetőbb:
És nem is usankás (erdélyi elvileg)Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Top cat #11849 üzenetére
Hát ha áztatod pár órát és megszívja magát akkor valóban. És nem ezekre az ikeás vackokra gondoltam - amik ~1 cm vastagok, azokat állandóan széttörőm - hanem a normális ~3 centisekre (még a múlt rendszerből maradtak rám, ilyenek vannak otthon), azok nem vetemednek sehová
Van egy ilyesmim is csak ettől sokkal szebb, lilás árnyalatú fából:
De ilyesmi is megteszi:
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Blackhole13 #11842 üzenetére
+1
Fa mindenképp. Le kell folyó vízben suvickolni (kis mosogatószer és/vagy ecet) aztán ki kell tenni a napra megszáradni (az uv sterilizál). Ettől nincs természetesebb megoldásMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Essejó #11830 üzenetére
én egyszer vágtam le az egyik ujjamból egy hasonló darabot munka közben (akkoriban még dekoroztam - és ha jobban visszagondolok nagyobb darabot
). azóta semmi hasonló => megtanultam egy életre, h figyeljek oda jobban ha éles "szerszámmal" dolgozok. ezt valami "minden rosszban van vmi jó" hsz-nek szántam és jobbulást
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Új öntöttvas edényt / lábost, hogyan kell "beavatni"?
ChatGPT
Az új öntöttvas edény beavatása, vagyis a szezonálása (fűszerezése) fontos lépés ahhoz, hogy az edény tapadásmentes legyen és hosszú ideig tartson. Itt van egy részletes útmutató, hogyan kell beavatni az öntöttvas edényt:1. Előkészületek:
Tisztítás: Mosd meg az új edényt forró vízzel és enyhe mosogatószerrel. Ez segít eltávolítani a gyári szennyeződéseket és olajokat.
Szárítás: Szárítsd meg teljesen az edényt. Ez fontos, hogy az olaj jól tapadjon az edény felületéhez. Egy kis tűzhelyen melegítéssel gyorsan megszáríthatod.
2. Fűszerezés (szezonálás):
Olaj kiválasztása: Használj növényi olajat, például lenmagolajat, napraforgóolajat vagy repceolajat. Ezek jól működnek magas hőmérsékleten.
Vékony réteg olaj: Önts egy kis olajat az edénybe, majd papírtörlővel vagy egy ronggyal egyenletesen kend szét az olajat az edény belsején és külsején, beleértve a fedőt is, ha van.
3. Sütés:
Sütő előmelegítése: Melegítsd elő a sütőt 200-250°C-ra (400-500°F).
Edény sütése: Helyezd az edényt fejjel lefelé a sütő rácsára. Helyezz egy sütőlapot vagy alufóliát a rács alá, hogy felfogja az esetlegesen lecsöpögő olajat.
Sütés ideje: Süsd az edényt 1 órán át. Ez alatt az idő alatt az olaj polimerizálódik és tapadásmentes réteget képez az edény felületén.
4. Hűtés:
Hűtés a sütőben: Hagyd az edényt a sütőben kihűlni. Ez segít, hogy a fűszerezés rétege megszilárduljon és tapadjon az öntöttvas felületéhez.
5. Ismétlés (opcionális):
Ha a tapadásmentességet tovább szeretnéd javítani, ismételd meg a fűszerezés folyamatát 2-3 alkalommal.
További tippek:
Rendszeres karbantartás: Használat után mindig tisztítsd meg az edényt meleg vízzel és egy puha kefével vagy szivaccsal. Szárítsd meg teljesen, majd kend be vékony réteg olajjal, mielőtt elteszed.
Savanyú ételek kerülése: Az első pár alkalommal kerüld a savas ételek főzését (pl. paradicsom), mivel ezek károsíthatják a friss fűszerezést.
Ezekkel a lépésekkel biztosíthatod, hogy az új öntöttvas edényed hosszú távon jó állapotban maradjon és kiválóan működjön.
4oMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Mr.Csizmás #11794 üzenetére
Ráégetni a fekete rétegre? Lehet...
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Beni2360 #11779 üzenetére
Ez a zsiradék kérdés érdekes. Meg fogom próbálni, h akkor adom hozzá amikor csipog a gép (ilyenkor lehetne hozzáadni még a magokat pl.) és elkezdi a második dagasztást. Csak ezzel annyi a gond, h észre kell vegyem, h csipog
Egyébként amit leírtam recept az majdnem kitölti az egész gépet (akkorára megnő a végére a kenyér) szóval nem tudom mitől lenne úgy jobb, de megpróbálom.
A gőz problémádat meg nem értem
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
lumpy92 #11772 üzenetére
Két összetevőből áll egy csésze kávé:
1. kávé bab
2. víz
Ha az egyiknek nem jó a minősége (íze) oda az egész. De írhattam volna kv helyet sört isSzóval sok mindentől meg kell(ene) tisztitani a csapvizet mielőtt felhasználod. pl.: lebegő szennyeződések (rozsda, homok, iszap fordul elő leggyakrabban), vízből a klórt, a rákkeltő klórszármazékokat, egyes gyógyszermaradványokat és a szerves szennyeződéseket, amelyek a víz kellemetlen mellékízét és rossz szagát okozhatják.
Összeollóztam egy oldalról
Ilyesmi.
Csak nálam kikerülhető az RO szűrő (a tetején keresztben a nagyobbik tartály), mivel ha azon is átmegy a víz akkor közel steril lesz = nincs íze, nem oltja a szomjat de tökéletes a kávéba és a kenyérbe
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Beni2360 #11766 üzenetére
Itt az én tuti receptem:
- nedves dolgok a gép aljába:
240g tisztított víz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet (nem sima hanem valami finom, pl.: fehérbor, alma vagy balzsam ecet)
1 evőkanál só
Ezeket mikróban megmelegítem kicsit, elkavarom és megy a gépbe- száraz dolgok:
- 500 g liszt (garat malmos lisztet használok (bl-80) ezt tetszőlegesen keverem valami mással, pl: 450 / 50 bl-80 / rozs vagy: 400 / 100 bl-80 / teljeskiőrlésű
- 1 száraz élesztő
- 2 evőkanál cukor (nád)
- ha úgyvan "tuningnak" teszek bele: köménymagot / hagymát / kurkumát
Ezeket jól összekeverem és mehet a gépbe.A gépen semmit nem állítgatok mert alapból az 1-es programon van, 750 g-os kenyeren és közepes sütésen, csak nyomom a start gombot. 3 óra és készen van
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ezt a kenyeret megcsinálhatná valaki, mert a nyálam elcsöppen ahogy a videót nézem
Mondjuk annyira nem tűnik egyszerűnek (a robot asszisztensem írta a receptet, nem tudom mennyire valid...
Ezt tudod, h kell csinálni?
Fluffy Japanese milk breadChatGPT
Igen, a "Fluffy Japanese milk bread" vagyis a japán tejes kenyér (más néven Hokkaido kenyér vagy Shokupan) egy nagyon puha és levegős kenyér, amelyet a Tangzhong technikával készítenek. Ez a technika egy előfőzött liszt és víz keverékét használja, ami segít megőrizni a kenyér puhaságát és nedvességtartalmát. Itt van a recept:Fluffy Japanese Milk Bread Recept
Tangzhong (előfőzött keverék):
3 evőkanál liszt
1/2 csésze víz
1/2 csésze tejTészta:
2 és 1/2 csésze kenyérliszt
3 evőkanál cukor
1 teáskanál só
2 és 1/4 teáskanál instant élesztő
1/2 csésze langyos tej
1 tojás
1/4 csésze vaj, szobahőmérsékletenElkészítés:
Tangzhong elkészítése:
1.1 Egy kis lábasban keverd össze a lisztet, a vizet és a tejet.
1.2 Főzd közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik és sima, gélszerű állaga lesz (kb. 5 perc).
1.3 Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.Tészta elkészítése:
2.1 Egy nagy tálban keverd össze a kenyérlisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt.
2.2 Add hozzá a langyos tejet, a tojást és a kihűlt Tangzhongot.
2.3 Kezdd el gyúrni a tésztát (géppel vagy kézzel), amíg összeáll.
2.4 Add hozzá a vajat, és folytasd a dagasztást, amíg a tészta sima és rugalmas lesz (kb. 10-15 perc).
2.5 Formázz egy gömböt a tésztából, és tedd egy enyhén olajozott tálba. Fedd le fóliával, és hagyd kelni meleg helyen, amíg megduplázódik (kb. 1-2 óra).Formázás és második kelesztés:
3.1 Miután a tészta megkelt, oszd három egyenlő részre.
3.2 Nyújtsd ki az egyes darabokat téglalap alakúra, majd hajtsd be mindkét oldalt középre, és tekerd fel, mint egy szivart.
3.3 Tedd a tésztatekercseket egy kivajazott kenyérformába.
3.4 Fedd le fóliával, és hagyd újra kelni, amíg a tészta a forma tetejéig ér (kb. 45 perc - 1 óra).Sütés:
4.1 Melegítsd elő a sütőt 175°C-ra.
4.2 Kend meg a tészta tetejét egy kevés tejjel vagy felvert tojással, hogy szép aranybarna legyen.
4.3 Sütőben süsd kb. 30-35 percig, amíg a kenyér aranybarna lesz és az alja kongó hangot ad, ha megkopogtatod.
4.4 Hagyd a kenyeret hűlni a formában 10 percig, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni egy rácson.
Ezzel a recepttel igazán puha és levegős japán tejes kenyeret készíthetsz. Jó sütést!Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Így nézett ki végül:
Került bele lilahagyma és kukorica is végül. A tetejére meg snidling (amit a kertben találtam - szépen virágzik
)
A kinti falout sütőben készült, 40 perc fedővel és 20 perc fedő nélkül. Mit mondjak, elég jó lettJah, a köret kurkumás, zöldséges rizsa lett
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Mustáros, tejfölös csirkemell sütőben sütve. Van ilyen?
Ha nincs akkor ma feltalálomEgy kis kukoricát még el tudnék benne képzelni. Vagy krémsajtot keverjek a szószba?
A köret még a kérdés. Tegyek a tepsibe krumplit is? Vagy külön főzzek mondjuk zöldséges rizsát? Rizset? Rizst? Rizstet?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Napi temu ajanlo 😁
Rendeltem egy fokhagyma nyomot. Van az a regi oldscool a fiokba persze - de na - nem igazan hatosos sztem. Bele ragad a fele...
Ehhez csak ero (suly, h ranyomd a pultra) kell
Szoval aki fokhagyma grindert keres, nezzen raMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
fradi81 #11593 üzenetére
Fallout rakottas taszegyli - "majdnem" vegán recept
Az egész úgy készült, h nem voltam hazafele boltban - de főzni kellett vmit így jött az, h ami van otthon abból főzünk
Elég sok fajta por alapom van (kaptam őket), kiválasztottam egy rakottkarfiolt.- jó sok zsíron megpirítottam pár szem hagymát, ezzel kentem ki a tepsit
- pár szem krumplit sós vízben héjastól félig megfőztem, ez ment alulra felkarikázva, reszelt szerecsendóval, sóval, borssal meghintve.
- találtam a mélyhűtőben mexikói keveréket és egy fél karfiolt. Ezeket is félig megfőztem, tört foghagymával, babérlevéllel, friss lestyánnal. Ez a zöldségmix ment a krumplira.
- A maggi cuccot hideg tejben elkevertem, 3 tojással, reszelt gouda sajttal és ráöntöttem a zöldségre.
- kb. 40 perc a fenti sütőben és kész is volt[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Nem tudom ki nezi a fallout sorozatot, de muhelybe telepitett fozo alkalmatossagom kicsit hajaz ra:
Egyebkent a vegeredmeny nem nez ki rosszul sztem:
No majd meglassuk
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Digitalpimp #11577 üzenetére
Meg ahogy látom csavart is lehet benne pirítani
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Zöldbabfőzeléket lelehet fagyasztani? Azt tudom, h mindent lelehet, az lenne a kérdés, h ehető marad kiolvasztás után?
Megfőztem 1 kg sárga-zöldbabból (van benne 3 szem krumli is és joghurttal van habarva), kb. az egész héten nekem kellene enni így gondoltam elteszem
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Akarnék lesütni zsírban oldalast. Namost sertés zsírt nem nagyon használnék. Mennyire szentségtörés kacsa / liba zsírba oldalast sütni?
Jó lesz a végeredmény?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Mr.Csizmás #11226 üzenetére
Malmok léteznek, saját szememmel láttam már
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Ezt ide teszem lehet valaki ilyesmit keres:
Az AIWA LO-1020-LO kovácsolt aluminium edényszett
Lehet gagyi, nem tudom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Keef_Lee #11059 üzenetére
Ha leves készítése előtt áll, akkor a fazék után érdemes nyúlnia a konyhaszekrényben keresgélve. De melyik is az tulajdonképpen? A fazék magassága nagyobb, mint az átmérője, így a viszonylag kis alapterület nagy befogadóképességgel társul. Ezt általában lassú tűzön készítendő ételek, főként levesek esetében használhatja eredményesen. Folyékony, vagy nagyrészt folyadék alapú ételek remekül elkészíthetőek benne, és akár egy nagy családi ebéd alkalmával is elegendőnek bizonyul, így nem kell több edényt bevetni a cél érdekében. Ha torkos a család, a szintén lassú főzést igénylő töltött káposztát is elkészíthetjük benne, de spagetti, makaróni főzéskor is hasznosnak bizonyul. Minimum 3-4 literes változatban kaphatóak, a választáskor pedig érdemes a magasabb minőség mellett dönteni.
A fazékkal ellenben a lábas alapterülete nagyobb, mint oldalfalának magassága, jellemzően tehát nem levesek készülnek benne, hanem gyakorlatilag minden egyéb. Elődje három lábon álló volt, mivel szabad tűzön készítették benne az ételeket, innen a lábas elnevezés. Létezik nyéllel ellátott változata is, mely kiválóan alkalmas mártások, szószok elkészítésére, de víz vagy tej is kényelmesen forralható benne.
Én kb. mindenre a fazék szót használom
Na meg, h vájling[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
btraven #11033 üzenetére
Azzal a fix pengéssel speciel én semmit nem tudok hámozni, akkor már inkább egy sima kés
De a spárban szoktam látni ha olyat szeretnél.
Amit lentebb linkeltál az tök jó zöldségre (krumplira) de kell kés alakú is ha olyan forma zöldség kerül a kezedbe.Ha visszább lapozol a topikba nemrég volt ilyen hámozókról eszmecsere
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Mr.Csizmás #10878 üzenetére
Hát ese rossz
Na ha összetörtem amiket rendeltem majd rápróbálokMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
balazs1956 #10874 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, de közben nem bírtam magammal és bepróbáltam 2 típust:
Meglássuk.
Egyébként a fiskars-t láttam legkomolyabbnak, 4k+ HUF-értMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Nekem is eszközajánlat kellene. Zöldség hámozót keresek ami nem törik össze a kezembe fél év alatt
Legutóbb 2 db kerámia pengéset kaptam úgy fél éve - mind2 összetört már
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
tobias40 #10820 üzenetére
Én zúzapörköltöt csináltam hasonlóan ahogy leírtad:
Aljára zsiradék, hagyma, 1-1 paradicsom/paprika apróra vágva, fűszerek, erre a zúza, só majd annyi víz, h ellepje (ami sok volt mivel a zúza is engedett kicsit és a kemencében/ rómaitálban nem tud elpárologni így kicsit leveses lett...). 3,5 óra alatt kész volt.[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Többször csináltam (próbáltam inkább) kefires kenyeret kreálni, de elég tömör lett - mondjuk finomnak finom lett
Szóval ha túl tömör a végeredmény az azt jelenti, h kevés benne a víz? Mert más összetevőn nem változtatok csak a kefir mennyiségével (súlyával) kevesebb vizet használok.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Digitalpimp #10769 üzenetére
Nem lesz melege a spajban? Nálam ott is meleg van - nincs ott klíma
És hány naponta kell ott etetni? És hűtőben? Etetésnél mindig új befőttesüvegbe kerüljön? Vannak még kérdésimMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
krizmo_ #10761 üzenetére
Íze nem nagyon változott (nem is volt vele bajom) inkább csak a textúrája, jóval légiesebb
Most, h készen van a kovászom mehet a hűtőbe? És, h kell eljárni ha használni szeretném? Erre nem tér ki a dokumentáció
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
krizmo_ #10757 üzenetére
No a tegnapi kenyerembe került egy kanál kovászt. Mivel géppel csinálom így az elején a langyos cukros olajos vízbe tettem, ~10 óra késleltetéssel, h reggelre legyen kész. Most nem tudom, h miért de majd kijött a formából a kenyér, nagyon fasza levegős lett
2 dolog változott. A kovász és, h tettem bele 100 g extra sikér lisztet.
Ilyet:Már a garat malmos kenyérlisztből dolgozom és mindig kerül bele teljeskiörlésű tönkölybúza liszt - 100g spáros míg el nem fogy, utána az is garat lesz
Szóval ez egy rossz kísérlet volt mivel két tényezőt változtattam...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Szabi volt a múlt héten így belevágtam kovász nevelésbe
Minden tök jól megy (ma lesz 7. napos) de mibe kellene nevelni / tartani befőttesüveg helyett? Úgy bele tud ragadni, h alig bírom kivakarni belőleNagyából kiszedegetem aztán mosogatógép de elég körülményes
Fémet szeretni? Mert vannak kis fém keverőtáljaim. Vagy rakjam kis jénaiba? Vagy mibe?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Beni2360 #10735 üzenetére
Ezek jó infók köszi. Mondjuk most egy darabig nem kell lisztet vennem - 19 kg-nál volt a szállítási költségben ugrás, így kénytelen voltam 19 kg-t rendelni
Most nézem a Tüskeszentpéteri liszt-et, nincs nekik kenyérlisztjük
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
fradi81 #10731 üzenetére
Hát lehet. De valamilyen "tartalom" az nő benne. Ásványianyag talán. A rost tartalma biztos, h nő (vagyis megmarad benne) abból meg következik az előbbi. Meg van hamu tartalom is. De, h az mire jó azt nem vágom
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
krizmo_ #10729 üzenetére
Tökmagolaj nekem is van otthon, de azt még nem próbáltam kenyérbe - salátára szoktam locsolni inkább, szójaolajat teszek a kenyérbe. Na majd megpróbálom azzal
Egyébként minél "teljeskiőrlésűbb" a liszt annál magasabb a fehérjetartalma. Nem? Mert a szám a megjelölés végén a szemcseméretet jelöli, magyarán annál kevésbé van leőrölve. AszemMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
MrSealRD #10725 üzenetére
Eskü, h az előbb nem volt náluk se, mostmár elérhető
Még egy kérdés. Ha ilyen kimondott kenyérlisztet veszek akkor már nem fog kelleni bele rétesliszt? Csak amivel tuningolni akarom pl.: rozs, teljeskiőrlésű, etcMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Honnan szoktatok lisztet (kenyérhez) rendelni? Legalább 5 kg-s kiszerelésben és nem 1000 Ft / kg áron...
Lenne a garat malom lisztje (~500 Ft) de nem elérhető sehol.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
válasz
MrSealRD #10595 üzenetére
Ez pont olyan mint a kertészkedős topikba valaki megemlíti, h nem kéne minden problémára kemikáliákkal válaszolni. Az "öregek" (akik az apjuktól / nagyapjuktól tanulták a mezőgazdálgodás) fel vannak háborodva, h lehet ellentmondani több 100 éves (najó legyen sok éves) tapasztalatnak. Akkoriban tök jól kiirtotta a gombát, kártevőt a vegyszer - jó az most is. Azt amikor megkérdezi vki, h Te azt meg is eszed miután rálocsoltál egy fél vegyiüzemet? Persze, régen is megettük
Ebbe az érvelésbe nem tudok belekötni, a tapasztalat az tapasztalat
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
Kis kenyérkérdés
Retenetmód profin gyártom már a kenyereket: megvan a tuti víz / liszt arány (természetesen több fajta lisztből), magvak, fűszerek - még olívabogyó is
- szokott kerülni a kenyerembe de egy dolog még nem hagy nyugodni. Picit hamar kiszárad (letakarva, hűtőben tartom) mint a bolti "jó drága" kenyerek. Tuti valami "segédanyagot " tesznek bele. De mit?
Egyébként nem úgy szárad ki mit a gagyi bolti (hogy kalapáccsal kell feltörni) csak a vágott felülete kicsit keményebb lesz mint a belseje... Egyébként a tegnapi kenyerem kakukkfüves, elég jó lett
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Alakul a kenyerem. Sok volt benne a víz
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Szeretnék ötleteket kapni, h mivel lehetne javítani a kenyeremen
Jelenleg (aszem 4. próbálkozásra) ilyen a külleme:
Több tesztalany szerint is finom
Az összeállítása:
3 dl víz
3 evőkanál szója olaj - ezt több dologgal is próbáltam már: vaj, zsír. Most a szójaolaj jött
5 szem kockacukor (nincs otthon "sima" kristálycukor a nádcukrot meg nem akartam beletenni)
lisztek:
120g rétesliszt
70g teljeskiőrlésű búzaliszt
310g bl55
1 teáskanál szódabikarbóna
Rendes kenyérlisztet még nem vettem, ezért így kevertem a dolgot
1/4 élesztő (12,5g) - kovászbarát még nincs, élesztőzők jelenleggép beállítása:
3-as program (rozsos kenyér)
1-es súly (500g)
2-es barnaságA problémám, h a végén összeesik a kenyér teteje. Feljön szépen domborúra de a végén összeesik a teje: mint egy vulkán úgy néz ki a végeredmény
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Én semmilyen "kész" húskészítményt nem szoktam venni boltba. Van a faluba fasza hentes, az nem rak bele csak sót meg fűszereket a kolbászba
Meg szoktunk télen kollegával mi is tölteni. Na az tuti, abba tényleg csak a belevaló kerül. Mondjuk ez a többesszám kicsit barokkos túlzás - én a nyárikonyhába a fűtésért felelek legtöbbször - na meg az italokért
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
krizmo_ #10474 üzenetére
Megnéztem néhányat, és van bennük élesztő, ez nem kovászos recept.
Jah, h amiben van élesztő az már nem is kovászos?Ez bizony így van, ezért is van az, hogy a vadkovászos termékeket kell előnyben részesíteni, mert azokban biztos, hogy nincs élesztő. - Szoktam venni ilyen kenyereket, de nem tudtam eddig mit jelent a vad szó.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
ernyo15 #10470 üzenetére
Köszi, közben én is találtam pár receptet / leírást
Ide teszem hátha más is keresne:Hagyományos és kovászos kenyér receptek kenyérsütőgéphez
HÁZI KENYEREK - KENYÉRSÜTŐGÉPPEL!
Kenyérsütő géppel miként készítsünk kenyeret -> Ez jó kis alapozó gépekhezEz is érdekes lehet:
Liszt kisokos – melyiket válasszam?Ez meg a legérthetőbb kovászkészítési "recept" - számomra
Élesztőmentes kovász kenyérlisztbőlMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
válasz
Mr.Csizmás #10455 üzenetére
Jó rég néztem már ott szét, köszi
Mondjuk ezek egyikse gépes recept. Vagy mindegy?
Tök nem vágom ezt a géppel kenyeretcsinálni dolgot[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Úgy néz ki, h veszek egy kenyérsütőmasinát. Tudtok mutatni / írni recepteket? Kis méretű (tömegű) kenyérke lenne a cél, ha lehet minél egészségesebb kivitelben (rozsos, magvas, teljeskiőrlésű, ...) és ha lehet minél egyszerűbben
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Mozilla Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest