- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
babacsillag
csendes tag
Kuldok nektek innen Irorszagbol egy igazi ir sajttorta receptet:
Hozzavalok: 600g omlesztett sajt
4 tojas
200g kristaly cukor
1 teaskanal kukorica liszt
1csomag keksz
5 csomag vanilias cukor / vagy 1 szal vanilia rud
300g vaj
Daralt kekszet ossze kell keverni a vajjal, ez megy a kivajazott torta forma aljara. Vastagsaga izlestol fuggoen 2-5 cm lehet. A tojas feherjebe megy a kukorica liszt, ezt fel kell verni habosra (mar amennyire lehet). Az osszes tobbi hozzavalot a sargajaval keverjuk el csomo mentesre. Hozza adjuk a felvert tojas habot, raontjuk a kekszre es 210 fokos sutoben (elomelegitett) fel oraig sutjuk, illetve addig, ameddig barna nem lesz a teteje. Meg kell varni, amig teljesen kihul, majd 1 orara hutobe tesszuk. Ezutan fogyaszthato.Az eredeti recept Breton galette biscuitot ir, en mindig tea keksszel keszitem. A sajt Philadelphia, de barmilyen omlesztett sajt megteszi. A fenti a sima valtozat, de van gyumolcsos valtozat is, ami ezerszer finomabb.Probaltam erdei gyumolcsokkel, eperrel es malnalval is. A kiwis nekem nem izlett, de batrak kiprobalhatjak. Es a tetejere is teszek gyumolcsot, szebb es finomabb is.
Teljesen kezdoknek is ajanlom, ez az a fajta suti, amit el sem lehet rontani. Ha teljesen kihult, csak akkor lehet felvagni, mert a sajt meg folyik a kozepen.
Jo etvagyat!
[ Szerkesztve ]
-
babacsillag
csendes tag
En is a zsemlemorzsat ajanlanam. Nem varom meg, mig teljesen kiszarad, en sutobe teszem a nagyobbra vagott kenyer darabokat es ott szaritom ki. Utana husdaralo. Atszitalom, az apraja megy zsemlemorzsanak, a nagyobb darabok mennek fasirt adalekba, es toltelekekhez.
Nem hasznalok semmi fele tartositot, elall 1-2 honapig biztos. Addigra elfogy nalunk.
-
babacsillag
csendes tag
Nagyon jot csinaltam tegnap, ha gyorsat, konnyut akar valaki...
6 tojast habosra kavartam soval, borssal, majorannaval, 2 ek szojaszosszal. Pici olajon merokanalankent megsutottem, mint a palacsintat (omlett). Hagyman gombat sutottem soval, borssal, majorannaval. Beletoltottem az omlettbe, feltekertem. Tetejere vastagon sajt ment.
Paradicsomot pasziroztam (hamozottat), so, bors, 1 ek. reszelt gyomber, 2 gerezd fokhagyma, bazsalikom. Ezt megparoltam. Ez is tolteleknek ment.
Probaltam mar zsirjara sutott gombaporkoltet is beletolteni, ugy is fini volt. Untuk a rantottat mar. Ha a paradicsomos es gombas tolteleket osszekeveritek, ugy is nagyon jo.
Holnap lesz az olajos fokhagyma premierje langoshoz. Megegyszer koszonom.
-
babacsillag
csendes tag
Szoval olaj. Koszonom mindenkinek.Kiokosodtam ismet, most mar a zold fokhagymatol sem felek annyira.
-
babacsillag
csendes tag
Rendkivul amator kerdesem lenne. Mostanaban tobbszor eszunk langost, es nem tudom, hogy kell a fokhagymat elksziteni melle. Probaltam csak megtorni, nem az igazi...Probaltam kicsi vizbe tenni, de masnapra zold lett. Ameddig nem irjatok meg, addig csak huzigaljuk rajta, mint a piritoson.
Koszonom. -
babacsillag
csendes tag
válasz ladybug #1170 üzenetére
Na szombatra be is vallalom a daralt husosat. Ugy kepzeltem, hogy megparolom a daralt hust, kicsit porkoltos beutessel. Tuzallo talba tennem, es csak a tetejere tennek tort krumplit, ra feher martast es sajtot. A tied milyen? Probaltam bolognai beutessel, de nem ment a krumplival a paradicsomos. Legalabb is nem volt a legfinomabb (nekunk).
-
babacsillag
csendes tag
Ma rakott krumplit csinaltam. Parom nem szereti a fott tojast, ezert a kovetkezo keppen csinalom:
Krumplit megfozom, osszetorom. Tuzallo edenybe pici olaj, ra a tort krumpli, ra a kolbasz, amit pici fustolt virslivel szoktam turbozni. Tetejere tort krumpli. Tojast tejjel felhabarom es ugy ontom nyakon az egeszet, hogy villaval picit bemozgatom a tal aljaig. Tetejere tejfol es sajt, petrezselyemzold. Mikor piros a teteje, akkor kiveszem a sutobol.Imadjuk, mert a tojastol olyan habos lesz, nem tud kiszaradni masnapra sem. Jo etvagyat. -
babacsillag
csendes tag
Van egy tuti repa receptem!
A repat minimum 4 reszre vagod(keresztben felezed es hosszaban felezed), alufoliara teszel egy sort belole(kb.20cm hosszan), megvajazod, vagyis eleg egy vajas csikot huznod keresztben, majd megsozod. Erre rakod a kovetkezo reteget, hasonloan megvajazod, es sozod. Harom regetnel nem rakok tobbet, nem parolodik meg.
Ezutan rahajtod az alufoliat minden oldalrol, es mehet az elomelegitett sutobe. 180 fokon fel ora kell neki, tobb adagot is tehetsz be egyszerre, de ne legyen 3 retegnel magasabb csomagonkent.
Az alufoliat hajtassal felfele tedd, ne follyon ki vaj. Ilyen repa izu repat meg sehol sem ettem, es az illata is fantasztikus. Nem igenyel forditast, kavargatast....Nem tudom, lehet e otthon kapni vaj spret, de mostanaban azt hasznalom. 3-4 fujas egy reteg repara, so, csomagolas, sutes es kesz.
-
babacsillag
csendes tag
Rem gyors kajakra vadaszom. Osregi villanytuzhelyem van es nagyon unom a napi 3-4 oras konyhai acsorgasokat.
Pl. ma delre langost sutottem
Pl. estere tejfolos csiremell csikok lesznek rizzsel, paradicsomleves piritott kockaval.Ha van hasonlo gyors kaja, szivesen vennem az otleteket.
Ui: Irben lakom, nem biztos, hogy van itt minden hozza.Keretik figyelembe venni.
Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Suzuki topik
- Interactive Brokers társalgó
- Tudományos Pandémia Klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Torrent meghívó kunyeráló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Flair Signature
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest