-
LOGOUT.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Próbáltam már a kettőt együtt csirkével, nem volt vele semmi gond.
A borssal kapcsolatban: Ha olyat akarsz, ami gyerkőcöknek is bejöhet :
- brassói
-tejfölös -gombás csirkefalatok (majorannás-tört feketeborsos ) orsótésztával Nyammi"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
MEgéreztem volna a répa ízét, szerintem. Mert a répát nem eszem meg. De mondom ezt mifelénk vadasosnak hívták, lehet köze sincs a sima vadashoz.
Bár lehet igazad van, de akkor tuti nagyon kevés répát rakhattak bele. Inkább ilyen mustáros-tejfölös jellege volt jobban. Azóta próbáltma párszor vadast enni, de rossz íze volt mindnek.
Na lehet egyszer megkérdezem az ottani konyhásokat!"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Pedig én azt a fajta vadasost nagyon szerettem. Bár hallottam már olyat is, hogy a vadasos és a vadas az nem egy és ugyanaz."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Anno az általános suli konyháján nagyon szerettem a vadasost
Sajnos azóta mindenütt csak olyan változattal találkozom amiben van répa is, azt meg utálom, és kiskoromban sem ettem meg, tehát az amit anno a suliban kaptam, az 100% répamentes volt.
Nem tudja ennek valaki a receptjét? Kicsit olyasmi jellege és színe volt , mitn a bakonyi szósznak, de másabb volt az íze. Mustárosabb azt hiszem.
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
tzatziki.
Kell hozzá kígyóubi, kefír/natúr joghurt , meg fokhagyma és só.
Az uborkát le kell reszelni, besózod, rá a szétnyomott fokhagymát, majd a kefírt. Ha igényes vagy mehet bele feta sajt is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Hát csak arra figyelj, hogy nehog yinkább palacsintatésztás sör legyen Mert akkor nem lesz itt este beszámolás
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ez nem tudommi de nálunk nem is hasonílt a rakott krumplira
Nálunk:
10 tojás, 2 pohár tejföl, d dl tej, és egy rúd parasztkolbi kell a krumplik mellé(az kb egy fazék)...
Megolajozott tepsiben egy sor héjában főtt, szeletekre vágott krumpli a tepsi aljába, rá egy sor szeletelt főtt tojás, rá egy sor szeletelt parasztkolbi, 3 DL bögrében tejjel összekevert tejfől + tej a tetejére, majd megint egy sor tojás, emgitn egy sor krumpli, és megint egy bögrében összekevert tej+tejfől, mjd egy ksi olaj a tetejére locsolva.Majd be a sütőbe fél-egy órára. Na ez nálunk a rakott krumpli."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz csirkemano #361 üzenetére
Hát ez nálam abszolút nem hasonílt rakott krumplira.. oké van benne tojás, meg kolbi , meg tejföl is... de a tojszli nem főttt, nem olyan réteges satöbbi... de egyszer azért kipróbálom így is
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Húsvétra készült finom sütemény
Én találtam ki hogy is cisnáljam
Vaniliás-mazsolás csiga
-1 csomag leveles tészta
-1 csomag puding + a pudinghoz fél liter tej és 3 evőkanál cukor
-1 csomag mazsola
A leveles tésztát kinyujtjuk, a leendő csiga méretétől függően vékonnyabbra vastagabbra.
Elkészítjűka pudingot, majd hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, rákenjük a kinyújtott tésztára majd mazsolát szórunk rá.
Feltekerjük, majd berakjuk 1 órára a fagyasztóba
Ha eléggé megdermedt, akkor kivesszük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tepsibe rakjuk.
Hagyni kell közte kis helyet, mert meg fog nőni. Berakjuka sütőbe.
Kb 30 percig sütjük közepes lángon.
Okos dolog a leveles tészta, sok midnen készíthető belőle.Múlrkot virslis croissant készítettem belőle."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Srácok mti csináljak ma ebédre?Nem tudom eldönteni.
Van itthon:
Krumpli, rizs, hal, sajttal töltött pulyka, szalámi, tejföl,sajt, fűszerek, stb.
ötlet?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nem tudom nyissak e egy olyan topicot hogy olcsón finomat.
Mivel kolis lesz nemsokára hugi is, és nem tudom mennyire megy neki a főzőcske ezért jó lenne ilyesmi topic.
Nameg azt hiszem drizztnek is jól jönne.
Pl. milyen helyeken érdemes kajálni milyen jó, gyorsan kész kajákat lehet kapni , ami ráadásul olcsó is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Nem nem félreértesz.
Sajna mártások, pörköltek nála kiesős dolgok, de a pácolt sült hús jöhet...
Ezért is gondoltam, hogy az a mártás, amit én szépen frankón megeszek, nos neki abban megpácolom"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Tecsóban vettem mindig erdei gombás pulykamellfilét, isteni volt, és sosem száradt ki. Mi ugyanis szeretjük a krumplival bevágni a sütőbe, majd fél óra múlva a szgép elől kikászálódva, szépen kivenni, és megenni. Magyarul olyan kaja amivel baromi keveset kell tökölni
Sajna az említett husinak mostanában felnyomták az árát, valami 1600 Ft kilója, így nem veszem meg... Gondoltam esetleg ilyen gombas martasban megpacolom, azt majd úgy sütöm ki, de ezt még nem csináltam meg eleddig.
Párom nem igazán szereti a nagyon olajos dolgokat, ezért azt sem igazán komálja, ha serpenyőben ''sütögetem a pecsenyéjét''
Integra : ez tök olyan mint amit én is csinálok, csak enyémbe még megy a kolbi
[Szerkesztve]"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Tildy féle csináld magad körözött, vagy valami olyasmiEgyébként ki nem állhatom a körözöttet, de ezt még én is megettem)
hozzávalók:
-túró
-vöröshagyma, bár lilával még fincsibb
-tejföl
-parasztkolbi, vagy bármilyen jó sötétpiros-barnas szalámi (általában a paprikás szalámik...)
-ízlés szerint bors, majoranna
Ezeket keverd össze és kész is. Tejföllel tudod a sűrűséget jól beállítani."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Ha vegetán itt az ételízesítőt értitek , akkor én szoktam a pörköltbe rakni.
Leírnám a receptjét sebtiben:
olajon hagymát üvegesre párolunk, rádobjuk a husit, hogy ''megpörkölődjön'', majd amikro mar kicsit megsült, akkor tűről le egy őpillanatra, pirospaprika bele, tűzre vissza.
Kicsit átforgatni, vízzel felönteni, és:
-télen lecsót rakni bele, ha nincs paprika és paradicsom friss
-amikor van, akkor persze paradicsomot , paprikát.
Egy ksi delikát még bele és kész is.
Babfőzelék, a legegyszerűbb:
fél napot áztatjuka tarkabababot, majd megfőzzük, mikor már majdnem kész, akkor tejes-lisztes habarással besürítjük. (de valaki rántással szereti)"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
tildy féle jó kis gombapaprikás
kevéske étolaj
1 kis fej hagyma
25 deka gomba (attól függ emkkora adagot akarunk, lehet több kevesebb...)
1 pohár tejföl
delikát
pirospaprika
só, akinek kell esetleg bors
kevés liszt.
A kis fej hagymát üvegesre pároljuk az olajban, majd rászórjuk a szeletelt gombát.
Amikro már szépen ''összefonnyadt'', akkor rá a pirospaprikát és a sót, delikátot és felöntjük vízzel.Főzzük még egy kicsit,közben tejfölt összekerjük kevés lissztel, majd kb. fél óra után felöntjük ezzela keverékkel.
Kellemes paprikás állagot kell kapni.Jahm és iszonyat finom.
Kaja 2.
Tepsiben sült sültkrumpli fűszeres hallal.
na ezt mirelitből is el lehet készíteni, a halat pedig csak befűszerezni kell és bevágni a sütőbe a krumpli mellé.
Ott lehet nyugodtan hagyni, fél óra és kész is."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
Új hozzászólás Aktív témák
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest