Hirdetés
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Miért van a tepertőnek olyan homok állaga/íze? Főleg a bolti ilyen, de amit otthon csinálok (penny darabolt zsírszalonna) és nem sütöm túl az is ilyen valamennyire csak nem tudom hol a hiba. Úgy rémlik ezeréve amit disznóvágásokon ettem az jobb volt.
-
fradi81
veterán
Vagy vesztek egy caputot és egy évre megoldva az élesztő kérdés, főleg ha nem 1 óra alatt kell kész lennie.
-
fradi81
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Nem volt jó az eredmény, de a kenyereim se csak néha sikerült jól, ez a csatorna sokat segített most kezd összeállni a kép. Ha stabilan jönnek majd a jó kenyerek akkor a pizzát is próbálgatom majd kovásszal.
-
fradi81
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hát pedig ez vacakolós
470g kenyérliszt, 330g víz, 10g só, 95g kovász(igazi)
Dagasztás nem volt csak minden össze lett keverve, ~fél óra szünet hogy összeálljon a tészta. Hajtogatás, hogy kidolgozottabb legyen. Aztán vizes felületen kapott egy laminálást(ki lett húzva jó vékonyra amennyire engedte a hely), aztán összehajtva és gömbölyítve. Fél óra szünetekkel még 2 hajtást, aztán átraktam egy kelesztőbe, onnan kb 40% növekedésnél ki a 26 fokos tészta, előformázás-formázás, szakajtóba be-->hűtőbe kb 8 óra aztán kivettem még kicsit kelt és sütés. Gondolom élesztővel is lehet így hasonlót de azzal csak pizzát szoktam. -
fradi81
veterán
Köszi

-
fradi81
veterán
3 féle kenyérlisztből(gyermelyi, maros, manitoba oro) vason sült 800g-os kovászos, ez már alakul. Látom most nagyon megy a maros malom lisztje a következőben már csak az lesz, remélem beválik.
-
fradi81
veterán
R.I.P. sencor, szárazkenyér darálás közben konyec, élt 2,5 évet.
-
fradi81
veterán
chatgpt:
Ez nem marketing, hanem mikrobiológia:
Felbontás után:
levegő
kanál
nyál, por, spórák
Szobahőn a penész sokkal gyorsabban nő
Hűtőben:
lassul, de nem áll meg teljesen
👉 A „1 hónap” konzervatív, de reális időtartam.
Fontos:
Szobahőn pár hét = gyakorlatilag garantált penész, még ha nem is látványos.
Beraktam a fagyasztóba úgy néz ki tényleg bírja ott, folyékony marad. Így akkor nem is kell porciózni majd maradhat az üvegében. Egyébként nem nyúltam bele semmivel, mindig csak kiöntöttem egy keveset a kupakot visszanyomtam, csak hát a szobahő elég volt neki.
-
fradi81
veterán
Múltkor volt aldiban juharszirup akkor lett véve, most nézem mi van a tetején, pont olyan fehéj színű mint a linken. Ez kuka?
-
fradi81
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ezt még kipróbálom bár a végeredmény hasonló mint itt ez az átmenetes színárnyalatú, aztán majd váltok vas sütőre ha minden kötél szakad.
-
fradi81
veterán
Palacsinta sütőből milyen anyagút érdemes venni? A mostani valami kőszerű és teljesen jó, de csak egyszerű puha palacsinta sikerül vele, hiányzik az a retró égett szag meg a fekete foltok az íze is más. Alu,öntöttvas vagy acél?
-
fradi81
veterán
Ez kovászos leveles túrós batyu ugye?
Családellátós mozgóboltból van most ezt
akarom megcsinálni, ott aranyáron adják.

-
fradi81
veterán
Vannak ezek a felpumpálható vízspriccelők, ebből tudtok olyat amibe nincs káros anyag, tehát kaját is lehet vele permetezni?
-
fradi81
veterán
Szoktam venni füstölt kolbászt hentestől, felakasztani egy helyre ahol folyik belőle a zsír és szárad. Ha egy adott állapotában amikor még jó a pizzára mert nincs kiszáradva rakok a fagyasztóba belőle az úgy jó lehet?
-
fradi81
veterán
Hogy kellene ilyen betöredezős kis veknit gyártani? Amiben benne marad az ujj nyoma. Olyan állaga van mint régen a kis 10 forintos szemét zsemléknek
Olajos tejes tésztát próbáltam élesztővel de nem lett ilyen. -
fradi81
veterán
Allegros manitoba oro lisztből bevásároltam, remélem nem lesznek benne lakók
-
fradi81
veterán
Megkívántuk a nuggetset, szoky féle receptet csak csirkemellből de az tévút, tömör házi csirkemellsonka állagú volt, a gyári meg szemét. Kis youtube keresés után ez volt a recept. A lényeg hogy comb és kenyér legyen benne, a fűszerezés eltérhet, itt most fokhagymapor, só, bors, pirospaprika és édes szójaszósz ment bele. Lefagyasztva mehet későbbi felhasználásra. Ízre állagra illatra is jó lett.
[kép] -
fradi81
veterán
Vettem egy kis olcsó gyenge sencor kézi dagasztót, kis mennyiségű tésztához, de egész jó égett szaga lett pár perc alatt. Ha belenyomom a tésztába szenvedősebb, ha csak a szélén tekeri gyorsabb. Hogy érdemes használni ha nem akarom leégetni?

-
fradi81
veterán
válasz
Tibicsucsu
üzenetére
Szia
Van egy fb csoport ahonnan rendeltem múltkor így olaszból, édesség, ital, kávé, nagy a választék amit itthon nem kapni, hámozott paradicsomból rendeltem többet pizzához, 2,5kg-os 3 euro. -
fradi81
veterán
Hello
Bélzet fotó segítene kitalálni, de amúgy a kovászos kenyér alapból nedvesebb állagú mint az élesztős. Alul keltségtől is lehet ilyen. -
fradi81
veterán
Szilvásgombócot meg hasonlókat is szoktak, akkor gondolom ez is bírja.
-
fradi81
veterán
Ilyeneket honnan érdemes venni? Alin látom sok a szakadt gyenge minőségű.
-
fradi81
veterán
Mogyoróvajat mivel kevernétek össze, ha tölteléknek akarnátok használni, akár bejglibe?
-
fradi81
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Gondoltam unalmas pillanataimban teszek egy próbát a ciabattával mert imádtam a könnyed aldisat csak nincs kedvem venni, amiket látok a fb csoportokba azok meg kenyérszerűek. Élesztővel próbáltam kemencében és normál sütőben is sütni, bíztató volt csak megégettem őket, a kemencés sokkal jobban felfújódott 350C körül, mint a tűzhelyes 220-on vízzel permetezve. Ma próbáltam kovásszal, az új caputo cuoco liszttel, hát ilyen jót még nem ettem, mint egy krémes felhő, kis szárított paradicsom a tésztába és meg is van az aldis szint
Ezek kerültek bele.
[kép1], [kép2], [kép3], [kép4], [kép5], [kép6], -
fradi81
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Esetleg még ott a kókuszzsír, az árban és talán egészség szempontból is a vaj-margarin között lehet valahol. Most poénból sütöttem vele egy mákos kalács szerűséget, meg lehet enni, bár ebbe csak 10g ment. Lehet keverni is a zsírokat, kis rész vaj, nagyobb rész egyéb.
-
fradi81
veterán
-
fradi81
veterán
Tudja valaki hogy kell csinálni ezt a kemény ropogós buborékos bundát? Az eddigi próbálkozások nagyon nem ilyenek lettek.
-
fradi81
veterán
Bazsalikom levelek dobozban vagy zacskóban lefagyasztása mennyire lehet működőképes? Télen onnan raknám a pizzára.
-
fradi81
veterán
Otthoni hamburger húspogácsához kéne pár tipp, gondolom kéne valami prés amivel szép kerek, lapos nem széteső formát lehet csinálni. Aztán lefagyasztani is kell belőle, miben hogyan? Sütése is érdekelne, valami kevés zsiradékos módszer.
A bucik már célnak megfelelnek.
-
fradi81
veterán
Elmegy egy kis szabadidő cserébe nem kell annyit járni az orvoshoz a szemét kenyerek miatt

-
fradi81
veterán
Ha van közelben eco family, akkor ott vannak czelli lisztek, rendeltem már innen is tüskeszentpéterit. Ezekről jók a vélemények, nekem se volt bajom velük

-
fradi81
veterán
Na én meg ilyesmit akarnék csinálni, nagyon bejön az aldis ciabatta(vékony puha héj, felhő belső), csak a legtöbb amit látok az messze nem ilyen kinézetű, többnyire szottyos nedves bélzetűek amiket felraknak. Jó ez mondjuk biztos tele van mindenféle javító adalékkal

-
fradi81
veterán
válasz
mjxb90
üzenetére
Hali, kérdés milyen pizza a cél, ha nápolyi akkor muszáj egy jó(drága) sütő amit tud legalább 450 fokot. Ha hagyományos mint az egyszerű pizzériákban, oda nem kell semmi max egy pizzakő/vas. [pizza topik]
-
-
fradi81
veterán
Kipróbáltam a kovászos tepertős pogácsát pár napja ha már sütöttünk ki a szalonnából, nem lett szép mert nagyon puha volt minden, de amúgy ízre jóféle, van benne anyag. Instruktor Mária55
-
fradi81
veterán
Élesztős előtészta az hasonlóan működik mint a kovász, vagy ha már megérett, akkor is kell hozzá tenni még egyszer élesztőt hogy jól működjön? 0,3g élesztővel indítottam múltkor, utána már nem is raktam hozzá többet, lassan nőtt, nem is kelt meg rendesen.
-
fradi81
veterán
Van hogy kókuszreszelékből csinálok tej helyettesítő löttyöt. Hűtőben a tetején megkeményedik ez a zsíros tömb, mire lehetne felhasználni? Vagy esetleg vaj helyett/mellett a zsíros kelttésztákba jó lehet?
-
fradi81
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Igen teljesen jó dagasztás nélkül, én is kovásszal csinálom, ott láttam talán először így egy csoportban. Liszttől is függ valamennyire hogy mennyi víz jó neki ezt tesztelni kell, de egy átlagos bolti bl55 lisztnek olyan 65% elég is. Nálam nem lesz jobb ha mixerbe rakom, mint mikor mindent összekeverek, aztán fél-1 óra múlva hajtogatom fél óránként 2-3 alkalommal, ekkor megtörténik az ami dagasztás közben, csak itt már nincs meg az a ragacsos állag mert közben összeáll.
De akkor neked lehet egy mixer kell, mindent bele és annyi. Épp most találtam ezt: [link] Talán llyen kenyeres videókat kezdenék el nézegetni próbálgatni, aztán majd idővel kialakul hogy melyik módszer válik be. A lényeg: kevesebb vizet rakj bele először, aztán még tölthető bele később, ha túl kemény, inkább a formázás sikerességére menj először, és idővel nem árt csökkenteni az élesztőt, hogy ne azt érezd a kenyérben. -
fradi81
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Hali, formakenyér a cél vagy a hagyományos? Ha jó a sütő, nem vennék plusz gépet a kenyérhez, mivel dagasztani sem muszáj[elég hajtogatni], így olyat sem. Kelesztéshez csak idő kell, élesztő anyag mennyiségétől függ mikor süthető. Amitől ragad az a túl sok víz, mivel a legtöbb videóban 70+ % vizet használnak a gyakorlottabbak, de kezdőként ennyi nem ajánlott. Gondolom a hőtartása miatt divat az öntöttvas, de jénaiban is tökéletes a végeredmény.
-
fradi81
veterán
Kipróbáltam ezt a kinézett receptet, meg is van a keresett puha gyorséttermi *burger buci. Ugyan az az állag csak tudjuk mi van benne. 0.6g száraz élesztőt használtam az előtésztához, több már nem is ment bele. Majd valamikor kovásszal is megpróbálom ha így begyakoroltam.
-
fradi81
veterán
Aszalt paradicsom, ecetes vízbe is kell főzni kicsit szárítás után, vagy az nem lényeg a tartósításhoz, elég hogy olajban van?
-
fradi81
veterán
válasz
forras2
üzenetére
Hali
Még nem próbáltam de ezt néztem ki, mert extrapuha bucit akarok majd, hasonlót mint a gyorséttermi. Hátránya hogy kicsit bonyolultabb mint az átlag
-
fradi81
veterán
válasz
lorcsi
üzenetére
Öntöttvason próbáltuk a hagyományos kis pizzaforma helyett ott jobban megsült az alja, kb. ennyi pluszt ad a kő is, de ebbe nincs sok tapasztalat gyorsan átálltam kemencére. Hagyományos sütőnél a grillfunkció adna jóval nagyobb hőt ami kellene a pizzának a gyorsabb süléshez.
-
fradi81
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Nincs hátránya a dagasztás kihagyásának, semmi, csak vajas/tojásos tésztákat rakom a gépbe. Este kezdtem el a kefíres próbát. De más is próbálta épp tegnap rakott fel képet milyen kenyér lett belőle, és az ugye még egy új kovász.
-
fradi81
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Egyébként aki kovászt nevelne de egyszerűbben akarná megoldani etetgetések nélkül, van egyszerűbb módja is.
-
fradi81
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Igen szoktunk, ha már van kovász és kialakult a rutin, akkor nem vészes a dolog, nincs vele sok munka, csak előre kell tervezni. De idáig el kell jutni, ki kell tapasztalni így a türelmetlenebb embereknél ez nem működik. A zacskós bolti kovászos kenyerek nem igazi kovászosak, élesztővel készülnek. Minden élesztős receptet át lehet alakítani kovászossá.
-
fradi81
veterán
Nálam is szendvicskenyér sült(kovászos vajas), puha mint a disznó
-
fradi81
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Szerintem a kovászolt az igazi, a kovászos meg amit az áruházakban is kapni, de valójában élesztőt tartalmaz.
-
fradi81
veterán
Na és az sem mindegy hogy mi lesz belőle
Aztán mindenki el tudja dönteni nála melyik lisztnek van értelme. -
fradi81
veterán
válasz
btraven
üzenetére
Nem szeretem ezt főleg amikor feljön munka közben. Aldiban vettem múltkor üveglapot az és a fa deszka is jobban bejön.
bugizozi
A hagyományos nagyméretű szitát használom a liszt átszitálására, ilyen is van de sosem kerül a kezembe, talán mert sokat kell nyomogatni hogy átmenjen rajta fél kiló, rázni könnyebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Gyúrósok ide!
- Gitáros topic
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mr.Csizmás