Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ngabor2

    nagyúr

    válasz pc-user #1487 üzenetére

    én úgy szoktam csinálni, hogy egy lábasba öntök kevés olajat, felforrósítom, bele a gríz, kevés só, meg cukor. addig pirítom, míg egyenletes halványbarna nem lesz, ehez igen intenzíven kell kevergetni, kapirgálni. mikor elérte ezt az állapotot, akkor középre kaparok bele egy kis lyukat a lábas aljáig, és kb. 1-2 dl hideg vizet öntök oda, és gyorsan elkeverem az egész grízzel. további vizet adok hozzá, mindaddig, míg majdnem összeáll... ehez gyakorolni kellett egy párszor, bár a gyakorlásnál túlvizezett se lett rossz. aztán addig keverem, míg ismét szét nem esik. végig közepes lángon, lángelosztóval kell melegíteni. a vége fele lehet kóstolgatni a sósságát/édességét, nomeg a puhaságát. ha kész, le kell vnni a lángelosztóról és konyharuhával letakarva hagyni kihűlni, hogy ne száradjon meg.

    nagyon szeretem a grízestésztát lekvárral, csak sajnos most nem ehetek :O

Új hozzászólás Aktív témák