Hirdetés

2024. július 3., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#54751) Pyttawrx válasza SkyLine3000 (#54747) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Minden ok azzal az ssd-vel. Ez user error volt. :) Nem megfelelő hds

(#54752) SkyLine3000 válasza Pyttawrx (#54751) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Ezért néztem meg mindkettővel, a régebbivel és a legújabbal is, hogy van-e különbség köztük? A régebbit törlöm is. :) Remélem, tényleg csak ez volt és a lassulós problémák is megszűnnek végleg.

(#54753) King Unique válasza SkyLine3000 (#54750) üzenetére


King Unique
titán

Lehet értelme akár több diagnosztikai programmal is megnézni, tesztelni az SSD állapotát, de csak akkor, ha azok a programok megfelelően kezelik az adott SSD-t. Ahol ez az 5.20-as HDS-nél eleve nem teljesült, vagyis azzal nem volt sok értelme vizslatni az SSD-t. :N

(#54754) Multibit válasza SkyLine3000 (#54743) üzenetére


Multibit
veterán

Elég gáznak tartom, hogy 1-2 év alatt gyakorlatilag tönkremennek.

Szomorú lenne, ha ez igaz lenne :N
A korábbi routeremben egy ősrégi Samsung 840 Pro üzemelt - hibátlanul. EZ még ma is teszi a dolgát egy öreg Lenovo laposban. Az asztali gépemben egy MLC-s SKHynix dolgozik 2018 óta.

(#54755) SkyLine3000 válasza Multibit (#54754) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Én már csalódtam a Kingstonban és Samuban is. Utóbbiból alig volt valami, amivel ne lett volna baj... WD merevlemezem is van egy tele adatokkal, amiket szerencsére sikerült mentenem. Pár év alatt rendesen leamortizálódott, pedig nem vagyok hc júzer. De amint írtam, Hitachi és Toshiba merevlemezekkel még sosem volt gondom, sok éve hibátlanul futnak. Külső, belső. Mindegy. remélem, csak vakálma volt az egész és tényleg nincs baja az ssd-nek.

#54753 King Unique: Eszembe sem jutott, hogy a régebbivel nem kompatibilis az ssd.

(#54756) Graphics válasza SkyLine3000 (#54755) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Különítsük el a Hdd-ket az SSD-ktől , mert az előbbiből leszűrt tapasztalat nem húzható rá az utóbbira. :)

-

(#54757) SkyLine3000 válasza Graphics (#54756) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Nyilván nem ugyanaz a két technika. De előbb, utóbb minden elromlik, elromolhat. :)
De nagyon úgy néz ki, az kavarhatott be, hogy a hdd a dvd helyén van és időnként menet közben lecsatlakozik, vagy épp a gép nem látja. Ahogy kivettem a gépből, egyből hasított a rendszer. Sajnos ez a dvd helyén lévő megoldás nem a legmegbízhatóbb, mert ezt már tapasztaltam több notimban, különböző típusú kerettel is.

(#54758) tom14621


tom14621
csendes tag

Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni mert már megőrülök. Adott egy MSI B450M PRO-M2 Max alaplap. 4 éve tökéletesen megy a Samsung 860 SSD és egy HDD. Kb fél éve vettem bele egy 1TB -s Apacer AS2280P4U m.2 ssd. Azóta vannak olyan játékok Diablo 4. EA WRC, Assetto Corsa Competizione, Iracing amik 1-2 alkalommal elindultak vagy el se indultak és rögtön "kék halál" Bad_pool_caller újraindul a gép. Viszont van olyan játék ami nem okoz neki gondot. Richard Burns Rally, Le Mans Ultimate, Rennsport. Nem értem mi a probléma. Kérlek ha valaki tud tanácsot mi okozhatja segítsen mert már a netet is feltúrtam sok videót is megnéztem de semmi nem segített. Amíg volt hely a Samsungon addig át tettem a fent említett ACC Iracing szimulátorokat de már elfogyott a hely és az m.2 pedig gyorsabb lenne illetve nagyobb is és természetesen a szimulátorozás miatt vettem hogy majd azon lesznek ezek.
Előre is hálásan köszönöm :R :R

(#54759) Dr. Akula válasza tom14621 (#54758) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Pedig Google 1. találat: A 0xC2: Bad_pool_caller kódú hiba kijavítása. A legegyszerűbb szerintem egy Win reinstall, partíciótörlés után.

(#54760) molnarpeter


molnarpeter
nagyúr

Crucial MX500

Current Pending Sector Count néha felugrik, 1-3-4 értékek voltak az elmúlt hónapokban, aztán rövidesen le is megy megint 0-ra. Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel? Két dologról olvastam, miszerint lehet egyfelől firmware bug, másfelől komolyabb hiba előszele is [link], de egyéb érték nem változott szerencsére, egyelőre HDSentinelben az értéket mínuszba korrigáltam, hogy ne csipogjon annyit.

(#54761) Galahed


Galahed
senior tag

Sziasztok!
Home assistant tapasztalat érdekelne SSD-vel kapcsolatban.
HAOS alá keresek SSD-t. (csak HAOS, más nem lesz rajta)
A Home Assistantra jellemző az állandó naplózás.
Samsung-ban gondolkodom. (szóba jöhet más is)
Ezért kérdezem hogy mennyire ragaszkodjak a Samsung enterprise sorozathoz vagy elégséges lehet az Evo sorozat is? Ha van tapasztalat HAOS - SSD-vel más tipussal, szivesen veszem ha megosztjátok.
A SATA III kevésbé melegszik mint az M. 2 típus írásnál?
Mi a véleményetek, melyik legyen? (jelenleg SD kártyáról fut, annál nagyjából bármi jobb...) köszönöm!

(#54762) ricsip válasza molnarpeter (#54760) üzenetére


ricsip
addikt

A Reallocated sector count v. Bad sector count nem növekedett meg (a Raw value) amikor a Pending sector lement 0-ra?
Vagy amit mondasz, az is lehet h. néha bizonytalankodik, akkor azokat megjelöli, de aztán jónak tűnnek és ezért visszaminősíti jónak. Mondjuk akkor az eléggé firmware bug gyanúsnak tűnik. Vagy ha ennyi bizonytalan szektor van, akkor mondja rájuk h. rosszak, és akkor az is egyértelmű dolog. De a 2 között bizonytalankodni a legrosszabb módszer.

-

(#54763) molnarpeter válasza ricsip (#54762) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Ahogy olvasgattam, a pillanatnyilag nem elérhető szektorokat, ahol lehet épp csak normális művelet zajlik, ide számolja. Mindig nullára áll vissza, és nincs reallocated/bad sector :K

(#54764) Cyberslider


Cyberslider
őstag

Sziasztok! Írtam a Milyen SSD-t vegyek topicba, egyelőre nem érkezett még válasz.. utolsó vagyok. Azért jó lenne már rendelni valamit, ezért itt is megkérdezném, hogy milyen lehetőségeim vannak.

1TB ssd kéne, most cseréltem a gépet, egy Asrock B660 Steel Legend lett a lap, ahol van egy M.2 (PCIe Gen4 x4) csatlakozó, szóval kézenfekvő, hogy valami Samu 980/990 pro-t tegyek bele, de engem a számok nem annyira, inkább a melegedés érdekel, mivel csendes gépet szeretnék, nem szeretném, ha probléma lenne. Ezért kérdem itt is, van olyan SSD ami kompatibilis ezzel a csatlakozóval, és ha nem is "rekorder" de kevésbé melegedős? Vagy ezek mind egy kutya? Van még ami ajánlott? Csak kérdezem :) :R Köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html

(#54765) Graphics válasza Cyberslider (#54764) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Akkor melegszik leginkább, ha ki van porgetve.

Ha nem hajtod ki fullON, nem fog.

-

(#54766) Dr. Akula válasza Galahed (#54761) üzenetére


Dr. Akula
félisten

Mennyire gond ha bedöglik menet közben? Elég ha majd akkor raksz bele másikat ha épp lesz kedved? Mert akkor bármi ami olcsó. A SATA azért melegszik kevésbé, mert lassabb, és úgy nehezebb felhevülnie, de ez nem a csatlakozó miatt van. Szerintem a legolcsóbbnál (azért ne valami hamisított noname kínai legyen) csak akkor érdemes jobbat venni, ha kevés anyagi ráfordítással _sokkal_ tartósabbat kapsz. A sebesség szerintem itt tökmindegy, főleg ha SD kártyáról is elfutkározik.

(#54767) Galahed válasza Dr. Akula (#54766) üzenetére


Galahed
senior tag

Köszi a választ.
A sebesség tényleg tökmindegy, nem szerver. Csak folyamatosan naplózza az eseményeket. Ezért érdekelt a véleményetek. :R

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.