Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
szepsy
senior tag
Hali.
Már a második OCZ Vertex 2-esem adta meg magát.
Mit kérjek helyette, ami megbízhatóbb?
Azt hittem, hogy az OCZ az jó..:S
Alaplamom: ASUS M3-N78-EM -
apro
senior tag
válasz
BigestEGOist
üzenetére
hali
Hát ott valami gubanc van nekem a Samura SSD-64-re 7.8-at ad Win7 Ultim 64bites
hali -
Agony
aktív tag
válasz
BigestEGOist
üzenetére
Ezeket az értékeket milyen konfigban és SDD-vel érted el?

-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A samsung 830-as ssd az SandForce 2 -es ? -
HZoli87
veterán
válasz
BigestEGOist
üzenetére
MS AHCI illesztőprogram esetén ennyit ad.
-
Bodor
veterán
válasz
BigestEGOist
üzenetére
Mert a Windows Élményindex nagy W-vel és nagy É-vel egy kalap sz@rt nem ér, nem érdemes törődni vele. Azért....
-
BigestEGOist
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sziasztok valaki meg tudja mondani hogy miért csak 5.9 pont ot ad a wondows élményindex erre ? :
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 506.185 MB/s
Sequential Write : 487.872 MB/s
Random Read 512KB : 466.421 MB/s
Random Write 512KB : 470.917 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 37.081 MB/s [ 9053.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 88.152 MB/s [ 21521.6 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 206.076 MB/s [ 50311.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 343.416 MB/s [ 83841.7 IOPS]Test : 50 MB [C: 89.6% (100.1/111.7 GB)] (x1) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/09/26 18:21:52
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x64) -
BigestEGOist
csendes tag
Sziasztok
Szeretném kérdezni , hogy mire jó a hot plug mód ssd vel
És hogy miért csak 5.9 pontot ad az ssd re a Windows Élményindex .. ?A választ előre is köszönöm
-
banderasz77
addikt
-
henkel6
csendes tag
Üdvözlet.
15000ft ig milyen ssd javasolt,win7 nek,csak.
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megszívlelem a tanácsot .

-
Most hirtelen kell mennem egy géphez, nincs időm részletesebben pár dolgot kifejteni(amit amúgy is privátba tennék), viszont itt csak annyit javasolnék, hogy amiket már nehezebb kapni, azokat ne szedd ki a listából, max pl írd melléjük, hogy már nem vagy nagyon ritkán kapható. Mindezt azért, mert egyrészt külföldön még lehet kapni számos modellt(van aki hozzá tud így jutni) ill. van ugye használt cikkek kereskedése is, így ha esetleg valaki használtan vesz egy régebbi SSD-t, akkor még mindig segítséget kap a leírásod/ajánlásod alapján, míg ha kiszeded ezeket a meghajtókat, akkor nem.
-
Bodor
veterán
Tisztelt Topiklakók!
Szeretném az objektív és megfontolt véleményeteket kikérni SSD ajánlás témában, mert ugye nem babra megy a játék ( hanem SSD-re ). Nem sürgős a dolog, nyugodtan olvassátok el a linkeket, van idő rá.
A szempontok a következőek:
1: Kiszedném az ajánlásból az XP-hez javasoltakat, mert már nem lehet egyiket sem kapni.
2: Kiszedném az ajánlásból az Agility 3-at, egyrészt azért, mert ugye sokan panaszkodtak rá , másrészt kifutó termék, hamarosan úgysem lehet kapni. Van helyette elég sok hasonló árkategóriájú SSD.
3. Kiszedném az ajánlásból az Agiliy 4-et, és a Vertex 4-et is ( bizony! ) , a következő linkekben látott okok miatt. LINK, LINK, LINK.
Samsungnál a 80% -os telítettségnél való teljesítménycsökkenést el tudom fogadni, mert azt a 20 % -ot általában mindenki úgyis üresen hagyja.
4. Kiszedném az ajánlásból a Samsung 470-et, mert már alig lehet kapni, pedig jó SSD.
5.Annak ellenére, hogy itt a topikban nem sok gyakorlati tapasztalat van a következő típusokkal,és egyes típusok drágábbak is mint az átlag, mégis betenném őket az ajánlásba, hagy színesedjen a paletta. Reméljük nem lesz velük probléma a jövőben.
* Crucial v4
* Sandisk Extreme
* Intel 520 és 330
* OCZ Vertex 3 MaxIOPS
* ADATA XPG SX300 ( mSata ! )
* Transcend SSD720Szóval várom a véleményeket ( akár privátban is, hogy ne legyen a topikban ebből a kérdéskőrből vita) , melyekből remélem sikerül eldönteni, hogy melyek legyenek a jövőben az ajánlott SSD-k.
Üdv
-
joker1220
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak az Intel chipset drivert írtod vagy az AMD Chipset Driver (include chipset \ sata raid driver) -t is ignorálni kell!?

-
IRST-t igen, chipset-et meg irtom tűzzel-vassal...
Az a 2 ismeretlen eszköz közül, a PCI kezdetű, az valószínűleg az IMEI(Intel Management Engine Interface) driver-t hiányolja, az SM bus elképzelhető, hogy chipset-ben van, de akkor se telepítsd fel az egészet, hanem tömörítsd ki és kézzel tallózd be a mappát, majd a W7 megkeresi azt az egy kis driver-t, anélkül, hogy a teljes telepítésre kerülne és mindenbe belekontárkodjon.
(SM bus tartozhat még a VGA-hoz is, amit a VGA driver is eltüntethet)UI: Windows updtae-ről is jöhet driver az ismeretlen eszközökhöz, általában a nem kötelezőek közt szokott lenni. (Nem kell az összes nem kötelezőt felpakolni, csak azt, ami egyértelműen valamelyik hardverhez tartozik)
-
Agony
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Végülis Intel Sata2-n hagytam, igy az alábbi eredményt hozta:
Egyenlőre se IRST nincs telepitve, se Chipset, de az Asus oldalán ezeket néztem hozzá,:
Intel Rapid Storage Technology driver software V10.1.0.1008 for Windows 32/64bit XP & 32/64bit Vista & 32/64bit 7.(WHQL)
Intel Chipset Driver V9.3.0.1019 for Windows Win7 64bit---(WHQL).
Ha jól láttam a guidedodban te is ezt az IRST meghajtót ajánlod hozzá.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
No, hát így kijönne USA local tax nélkül 195 USD-re, ami barátok közt is alsó hangon 43k. Mire ott leadózzák, addigra lesz vagy 50k, és mit tesz isten, itthon pont 50k egy garanciális számlás példány áfásan.
Sajnos nem éri meg. Mindig ez van. Olyan ez mint a dealextreme, oda is mindig felmegyek, hogy ott minden van, és mindig pont az nincs ami kellene. (Mondjuk király húshőmérőt vettem 5 dó-lá-ré
) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
DeFranco
üzenetére
Nem kevés. Olyan cuccoknál éri meg, amit nem lehet itthon beszerezni. Repjegynél még mindig olcsóbb.
-
rimobela
csendes tag
válasz
banderasz77
üzenetére
Kifogyhatott a készlet.
-
rimobela
csendes tag
Ha valakit érdekel, még 12 óráig http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820147164&nm_mc=EMC-GD092612&cm_mmc=EMC-GD092612-_-index-_-middleBanner-_-SSD-EB0
enter promo code: EMCYTZT2258 , ha a készlet ki nem fogyott minusz 60USD. JÓ SSD-t! -
LordAxwell
senior tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
-
Az egyetlen szegmens a 4KQD32 Read lehet, ahol magasabb értékeket lehet(ne) kihajtani belőle, az írás az rendben van, mert 4KQD32-ben az max 120MB/s...
Megpróbálod, aztán ha nem jön össze, akkor eldöntöd, hogy visszatedd-e az ASmedia-ra vagy sem, hozzáteszem nem fogsz semmi különbséget tapasztalni sebességben OS alatt, ellenben ha Intel vezérlőn sincs jelentősnek mondható változás, akkor tedd vissza nyugodtan ASMedia-ra. -
Agony
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
LordAxwell
üzenetére
-
Agony
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben, köszönöm a gyors választ, mindjárt átköltöztetem.
-
"A guideodban lévő IRST driver ajánlott ahhoz is? Csak mert akkor még most átköltöztetem, amig csupasz a Windows."
A 11.2-es is még elfogadható driver, de ennél újabbat ne telepíts. Ha átköltöztetésen azt érted, hogy átdugod SATA2-re, akkor igen, azt célszerű még most megtenni.
(A TRIM működését pedig nem elfelejteni ellenőrizni, ha telepítsz külön AHCI driver-t, ha nem) -
Agony
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Érdemes lenne akkor még most átdugni az Intel Sata2-es vezérlőjére?
Nagy file-ok nem nagyon fognak rajta járni, csak oprendszer és a felhasználói programok.A guideodban lévő IRST driver ajánlott ahhoz is? Csak mert akkor még most átköltöztetem, amig csupasz a Windows.

-
Ezek teljesen jó eredmények ASMEdia porton, szvsz az ASMedia driver nem fog ezen jelentősen változtatni(vagy lehet, hogy semmit sem). Ha mégis kipróbálod, akkor szintén a leírásomban linkelt ASMedia driver-t használd.
UI: Ha igazából nem nagy fájok másolására használnád az SSD-t(méretéből ez valószínű), akkor inkább az Intel SATA2-es portba(szintén a legalacsonyabb sorszámúba) kellene átdugni az SSD-t, mert bár ez esetben a SEQ eredmények 300MB/s alá fognak esni, viszont a 4KQD32 szegmenst jelentősen megdobhatja(erre még adott esetben az IRST driver is rásegíthet) és rendszermeghajtónál az említett szegmens fontosabb, mint a SEQ.
(a deszka oldaláról a Intel Rapid Storage Technology driver software V10.1.0.1008 driver-t használd, ez még egy jó IRST driver, ami az újabbakról nem feltétlenül mondható el) -
Agony
aktív tag
-
Carline
őstag
válasz
S.O.S.
üzenetére
címzett: attila.kiss79@gmail.com
tárgy: SSD+teszteredményLevéltörzs:
-=----------------------------------------------------=-
Tesztelo_neve=
Oprendszer=
EgyebOprendszer=
OprendszerBit=
Gyarto=
EgyebGyarto=
Tipus=
Kapacitas=
Csatlakozo=
EgyebCsatlakozo=
Chipset=
EgyebChipset=
Alaplap=
Seq_olvasas=
Seq_iras=
512K_olvasas=
512K_iras=
4K_olvasas=
4K_iras=
4K_QD32_olvasas=
4K_QD32_iras=
CDM_verzio=
Egyeb_megjegyzes=
muvelet=Levél szerkesztése
--=--------------------------------------------------=-- -
S.O.S.
senior tag
Helló !
Kellene 1 email cím mert nincs levelező rendszerem és nem tudom elküldeni a Vertex 4 ssd-m eredményét !
Tud valaki segíteni!
Üdv,
-
04ahgy
nagyúr
válasz
petymeg
üzenetére
A topik első hozzászólásában vannak hasznos cikkek linkelve. Én csak feltelepítem a win7-et, használom, és semmit nem állítok. Ez néhányak szerint gond, mások szerint nem. Nem kell particionálni, csak ha szeretnéd, és bármit telepíthetsz rá, amit csak szeretnél, és elfér. Pár GB szabad helyet azért az optimális működéshez célszerű hagyni a meghajtón.
A HDD-t particionálod, ha akarod, és egyben hagyod, ha nem.
HGyu
-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Most szereztem be egy második SSD-t a játékok számára. Lenne 2 kérdésem:
- milyen fájlrendszerrel formázzam meg (exFAT vagy NTFS)?
- érdemes-e a fw frissíteni (jelenleg 502 van fent), mert azt írja csak abban az esetben frissítsünk, hogyha fennáll a probléma -
petymeg
addikt
Sziasztok!
Az új konfigomba vettem egy SSD-t 60 gigás OCZ Agility 3-t illetve mellette van egy 1 TB-s WD SATA3 HDD. (Még nem hozták ki,de mire ideér szeretnék világosan látni a témában.)
Semmit se tudok az SSD meghajtókról csak annyit, hogy erre kell telepíteni az oprendszert - ami nálam Win 7 lesz- mert akkor gyorsabb. Mit érdemes tudni, hogy kell telepíteni, van e valamilyen trükk? Kell e aprózni -particionálni ezt a 60 gigát? Egyéb szoftvereket telepíthetek ide? Bár a 60 giga elég hamar elfogy mert az oprendszernek kell vagy 20...Illetve szerintetek - ez egy kicsit off- az 1 TB-s HDD-t kell particionálni, vagy lehet egyben hagyni? A 64 bites Win 7 tudja kezelni? Bocs a láma kérdésekért, de nem vagyok épp túlképzett a témakörben.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
Nekem 60-70 másodpercről esett 27-29 másodpercre a boot idő.
A 128-as több szempontból jobb, ha nem csak netezős gépnek használod, hanem pár program is fel kell hasaljon a gépre, akkor azért elkél a plusz tárterület. Színtiszta anyagi kérdés, ha szorít a cipő, teljesen megfelel a 64-es, de jobb a 128-as.
Azt, hogy a notid 100%-ban ki tudja-e használni az SSD erejét, azt nem tudom, de ez így nem is igazán fontos. A helyzet az, hogy most a gépek 98%-ában az SSD a legtágabb keresztmetszet. A gyakorlatban azt sem érzed meg, hogy sata2 vagy sata3 lap van alatta, benchben duplája, érzetben meg minimális (ha nem semmi) mert a többi alkatrész nem tudja tartani az iramot.
-
joker1220
őstag
válasz
Negreanuka
üzenetére
Ha az ssd ről megy a windows akkor nem tudod frissíteni! Pont ezt jelenti!
-
vazzz
őstag
válasz
Negreanuka
üzenetére
Te olvasol is, vagy csak írsz? Írd már le, hogyan csinálod, pontosan, mert addig nem tud segíteni senki.
Csak Windows Vista ill Windows 7 alól frissíthető, xp alól nem.
Ha az ssd-re telepített Windows alól akarod futtatni az updatert, NEM fog menni, csak másik hdd-re/ssd-re telepített rendszer alól futtatható a frissítés.
Ahci módban történjen a frissítés.
Ha ezek közül bármelyik hibádzik, nem fog sikerülni, hiába írod be akár percenként ide. -
Negreanuka
csendes tag
[link] Valaki erre! Pls! Sehogy se jó :/
-
rétisün
veterán
én azért eltüntettem azt a rejtett partíciót, legyen egyben az egész, "ghostolásnál" könnyebb vele dolgozni.
(#43832) Bodor: mint feljebb írtam, értelmeztem és használtam is az általad inkelt cikket. köszi neked is és a szerzőnek is még egyszer

(#43841) Vasinger!: boot időben én se veszek észre olyan egetrengető gyorsulást, de a rendszer azért pörgősebbn működik, progik indulása, betöltése
-
bsh
addikt
válasz
Negreanuka
üzenetére
azt jelenti, hogy annak a meghajtónak a firmware-ét nem tudod frissíteni, amelyikről éppen fut a windows. egy másik lemezen lévő windows-t kell használnod (ami lehet egy másik gépben is) és az alól tudod frissíteni a firmware-t.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
banderasz77
üzenetére
Nem tudom, annó nézegettem 1-2 ilyen youtube videót, hogy mennyi idő alatt bootol be SSD-vel néhány gép, de olyan hűha nagy különbség nem volt. A programok betöltődésén látszott, de maga boot időn nem sok mutatkozott. meg, max 1-2 mp így szemre.
Vagy ez egyáltalán nem így van?
A notim 100%-ban ki tudna használni az SSD erejét? Tehát nem korlátozná be a proci vagy az alaplap?
-
Negreanuka
csendes tag
Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update.
-Toolbox will not update a primary system drive (e.g. drive letter "C:"). You must run Windows from another drive and then update your SSD using Toolbox.
Ez mit jelent ?
-
-
bsh
addikt
válasz
Negreanuka
üzenetére
itt le van írva minden. hogy próbálod?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy DELL Latitude E6430-as noti. Van benne SATA3 is. Tervezek belevenni SSD-t, az lenne a kérdésem, hogy lenne e értelme a következő feltételek mellett:
Igazából amit arról futtatnék az az OS lenne, a böngésző, C fordító program és apróbb programok.
Játékra igazából nem lenne, csak sulihoz lenne a noti, netezésre, programozásra meg ilyenek. A cél az lenne, hogy az OS hasítson, ne kelljen sokat várni a programok betöltődésére.
64 vagy 128 GB-os lenne ajánlott?
Látványos gyorsulást lehetne elérni egy 7200-as HDD után?

-
baboss
őstag
A biosban még a procit húztam.
-
Negreanuka
csendes tag
Sziasztok! Tud valaki segíteni nekem? Vertex 3-as 120 gb-os SSD-n szeretném frissíteni a firmwaret, de amikor elindítom a frissítést megszakad bizonyos százaléknál és kiírja,hogy erro, és eltűnik a SSD az updater menüjéből ,de ha újraindítom akkor megint látszódik ,de aztán megint errort ír ki, letölti és elkezdi telepíteni ,de ott bizonyos százaléknál error :S Valaki segítsen mert megőrülök

-
baboss
őstag
Na végre kezd alakulni 
Köszönet [Bodor] segítségének Nagyon segítőkész volt.

De még mindig lehet javítani rajta,csak nehezen megy.

-
rétisün
veterán
nézd meg a lemezkezelésnél melyik vinyó/partíció a rendszeré. ha máshova nem tett egy 100 MB-os rejtett partíciót rendszerfájloknak, akkor nyugodtam kiveheted akármelyik vinyót azon kívül, amelyiken a rendszer van, el kell indulnia.
én is így jártam, nem húztam le a többi vinyót, aztán ez lett:
szerencsére erre is van megoldás,köszönöm Fire/SOUL/CD kollégának a cikket!

(#43751) Bodor: köszi, miután oda is figyeltem mit olvasok, meg is értettem miről van szó.....

-
Ha az alaplapom nem támogatja az AHCI-t, akkor milyen drivert tegyek fel? W7.
Jelenleg ez van:
Microsoft, 6.1.7601.17514A meghajtónál meg ezt írja:
6.1.7600.16385A baj az, hogy a HDD így néha mintha laggolna. Pl. belépek egy könyvtárba, ahol sok fájl van, akkor a megjelenítés, ikonok megjelenítése akadozik.
-
batt
aktív tag
Valaki már tart 4-5-6-7-8 TB-nál ?
Csak viszonyítás véget!
Ha igen plz egy kis infó kondíció!
-
batt
aktív tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
JAAAAAAAAAAAAA
Basszus de hülye vaok!
persze, partíciót kell létrehozni és formázni
sajátgép jobbklikk, kezelés, lemez kezelés
ott kell lennie az eszköznek--jobb klikkVagy kezdheted az op rendszer telepítést!
Segítség:
-
batt
aktív tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
frissítés után újra indultál és nincs ssd a sajátgépben?
Biosban látod esetleg?
-
batt
aktív tag
válasz
Negreanuka
üzenetére
Ha nem az ssd-n levő rendszer alól próbálod meg frissíteni és esetleg meg probáltad az ocz tool-t rendszergazdaként futtatni és így is ez a hiba jelenség akkor én pass-olom!
Ja és persze remélem a kép alapján nem xp-n próbálod ugyi?
Mert az OCZ Toolbox Windows Vista / Windows Vista 64 / Windows 7
-
szepsy
senior tag
Hali.
Kapcsolom be a gépet, asus logos kép és semmi, ha delt nyomok a bios sem jönbe, de legalúl írja , hogy auto-detecting ahci port 1.., alaplapon jump-al bios reset semmi, ha kihúzom az ssd (ocz vertex 2 60 gb) akkor minden ok, de ugye ezen van a win , szal nem jön be semmi egyértelműen.
Ssd nélkül a bios is bejön,
Kb féléve nem emlékszem pontosan, de mintha ugyanez lett volna a baj, pc szervíz (Eger), 5e ft-ért megállapították, hogy az ssd-vel van valami, wint se lehetett rá tenni...
Vissza küldtem saját kölcségre természetesen, ahonnan vettem (Bp), ők meg ahonnan beszerezték, és végül küldtek egy újat.
De ugye 5e volt a viszgálat, csomó telefon, csomagköltség...Mit csináljak, tiszta ideg vok:S

Ja és azt se tudom fejből, van e rajta valami fontos adat...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
joker1220
üzenetére
4lyuk aztán nagy moddolás.
de a célnak mindenesetre tökéletesen megfelel:
portalanítás nem fért bele!De hogy egy kicsit értetlenkedjek is... Nem húztam le a vinyókat win7 telepítés előtt.
tudtam hogy valamit elfelejtek... nem telepítés előtt egy héttel kellett volna olvasni a "segédletet".
Most ha valamelyik hdd-t kivenném a gépből elképzelhető, hogy nem indulna a win7?
-
batt
aktív tag
válasz
Negreanuka
üzenetére
nekem is egy pár pillanatra olyan mintha megfagyna a gép de várni kell!
Ha régebbi FIRMWARE -ed volt és most a legfrissebb lett 2.22 akkor megcsinálta!
-
batt
aktív tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Így van! Ha rá rakod az ssd re a rendszert akkor már nem fog menni!
Ocz-nél az aktuális legfrissebb FIRMWARE RELEASE is v2.22
Ha ez van rajta akkor nem muszáj de nem árt!
-
Negreanuka
csendes tag
sziasztok! valakinek valami ötlete a Vertex 3 firmware telepítést elkezdem, és befagy az egész számítógép és nem enged semmit csinálni, többszöri neki futásra is ezt csinálja!
-
ADATA 128GB SATA3 2,5" (ASP900S3-128GM-C) SSD
vagy
Intel 120GB SATA3 2,5" s330 (SSDSC2CT120A3K5) SSD?~ Egy árban vannak, garancia ugyanannyi melyik a gyorsabb-jobb a mindennapokban (nem játékra)?

-
FLATRONW
őstag
Sziasztok!
Most szereztem be egy második SSD-t a játékok számára. Az lenne a kérdésem, hogy milyen fájlrendszerrel formázzam meg (exFAT vagy NTFS)? -
Agony
aktív tag
Holnap jön meg a 830-asom (így egy hét után... ) és az alábbi felmerült firmware kérdéssel kapcsolatban, bennem is felmerült a kérdés:
Érdemes a most még működő gépbe betenni az SSD-t, frissíteni a firmwaret, aztán kihúzgálni a vinyókat és úgy felrakni rá a W7-et vagy pedig instant mehet rá az op.rendszer és ha feltelepedett, utána frissíteni?
Aktív témák
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRA GIGA AKCIÓ! CTO 0perces SKY MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 1000GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Na végre kezd alakulni