Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
S.O.S.
senior tag
válasz
kiskornel
üzenetére
Szia !
Nekem nem aktív az APM a CrystalDiskInfo felületen !
Jelent ez valamit !
Valaki tudja a választ?
Tegnap irtam a HD Sentinel csapatnak és a véleményüket kértem a hibás szektorok tekintetében!
Ma kaptam is választ amit idéznék !
"Természetesen nincs semmilyen hibás szektor.
A csatolt képen nincsenek hibás szektorok, a "Raw read error rate" attribútumot látom 7-es értékkel,
aminek semmi köze a hibás szektorokhoz. Elnézését kérem a gyártó nevében, ha ez félreértést
okozott, de biztosíthatom, hogy nincs hibás szektor, az igazat megvallva nem értem, miért merült fel
egyáltalán ennek lehetősége.
Emiatt nincs ellentmondás: mivel hibás szektorok nincsenek, ezért a szöveges értékelés is tökéletes
állapotot mutat és ezért a 100% kondíció.A másik említett programban sem látható hibás szektor."
Most már minden hasonló helyzetben lévő forumtársunk megnyugodhat

-
Hoffer
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Többen azt mondták nem kell formázatlant hagyni, csak formázotton legyen mindig hely!
Milyen drivereket érdemes frissíteni az optimalizáláson kívül? Mert nem tettem fel semmilyen drivert plusszba csak amit a win7 magától csinált! -
vedini
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
ugyaz ez jött ki +-1%
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
flashpointer
üzenetére
Kell a keret. 7mm-es SSD-t kell venned, pl Samsung 830-ak.
vedini: Windows driverrel is mérj egyet. Pár hsz-szel lejjebb láthatod az én eredményeimet (Ivy i5, 8GB RAM, SATA3). Elméletileg 300Mbps-nek kéne lenni nagyjából, de inkább kevesebbnek egy kicsit.
mp
-
flashpointer
őstag
helló, egy gyors kérdésem lenne: A mostani laptopomban egy 7mm magas hdd-van beépítőkerettel a tetején (ahogy gyárilag van), így rögzítve a házhoz. Ha teszek bele ssd-t akkor nem kell a beépítő keret? Úgy olvastam azok legtöbbje 9mm, és akkor csak a sata csatlakozó fogja rögzíteni?
-
kiskornel
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A smart 1-es pontját nézd!
CDI-vel a nyers olvasási hibák száma háromcsillió kilencvenkilecs quadrillió piko mikó három. Még rosszabb, hogy sentinel ábrázolta grafikonon. 0-ról felment erre a csilliós értékre.A gyártó szoftverében meg ezt mondja:
1: (SSD Raw Read Error Rate) Normalized Rate: 120 Sectors Read: 3137411 Read Errors: 0 -
freaghill
őstag
Azt hallottam, hogy a 64 gigás ssd-k lassabbak a nagyobb testvéreiknél. Igaz ez?
-
Hoffer
őstag
Akinek 120GB-os vagy nagyobb SSD-je van osztotta több partícióra vagy nem érdemes?
Nálam a dokumentumok HDD-n lesznek továbbra is! -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy CDI-nél az értékek kínaiul vannak. A másik jobban mutatja a lényeget.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Dell Latitude E5430 a noti, amiben van.mp
-
válasz
kiskornel
üzenetére
És ebben mi is a "rossz"?
Mert így első ránézésre nem igazán értem, hogy mire nem kaptál választ a CDI-vel...molnarpeter
Ha az IRST megfelelő verziójú és működik a TRIM is, akkor maradhat az.
(Megfelelő verziójú IRST/AMD és ASMedia AHCI drivereket végül is fel lehet pakolni, Marvell/NVidia/JMicron-t nem (Gigabyte SATA is gyakran Marvell vagy JMicron-t takar)) -
kiskornel
addikt
válasz
S.O.S.
üzenetére
Nekem is érthetetlen adatok voltak a SMART-ba, ezért én a Kingston svp200s3-asomhoz (ez a ssdnow v+200) letöltöttem a smart elemzőjét:
[link]Ilyeneket írogattak ki a progik:

Az SSD toolboxával meg egyből érthető választ kaptam a kérdéseimre. Mégiscsak a gyártó tudja, hogy mi mit jelent.

-
Bodor
veterán
válasz
faresz5
üzenetére
Ajánlott SSD-k közül az Agility3 bőven megfelel abba a laptopba.
-
keke69
őstag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Nekem is állandóan 30 fokot mutat!Agility 3
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Átmásoltam a 3d mark 06 kb 1.2gigás dat fájlját a Corsair Force GT 120G-ról (5.02) a Kingston V+ 200 120G-ra (503) arra nem volt időm, hogy lenyissam a másolási ablakot és meglessem a sebességet. Azért ki lehet számolni kb.

Jól tudom, hogy ugyan azt a sandforce vezérlőt használja mindkettő?
-

Az indulások száma mínusz számot vett fel és lassan eléri a nullát.
-
faresz5
aktív tag
Sziasztok!
Egy dell inspiron n5010 be milyen ssdt ajanlotok? elso generacios i5 van benne.
a cel:120/128gb sata 3 . nezegettem a corsar corce 3 illetve a vertex 3-4 agility 3-4-t.melyik lehetne a legmegfelelobb? oprendszer win8 prof eredeti. Koszonom a valaszokat. -
-
Bodor
veterán
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Mivel még szinte nyár van, folyton meleg van a szobában , így a gépben is , aminek a szellőzése sem lehet tökéletes, egyébként a 30 fok teljesen jó egy meghajtónak....
A hőmérséklet attól is függ, hogy hol van a gépben az SSD, és milyen programmal van ellenőrizve.
Nekem a HDS 25 fokot mutat, az AIDA 64 meg 29-et.... -
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Az agility 3-as ssdm hőmérséklete folyton 30 fok. Ez mitől van? -
S.O.S.
senior tag
Helló !
Irtam a HD Sentinel csapatnak,hogy tudnak-e segíteni a hibás szektorok tekintetében!
Remélem mihamarább kapok választ.
Azért ide is becsatolom a képet ,hátva van valakinek ötlete!
Még az lenne a kérdésem ,hogy miért nem aktív a "APM " a CrystalDiskInfo ablakba, És egyáltalán mit jelent?A régi Crucial C300-as ssd-nél aktív volt! -
Sonja
nagyúr
Hétfőn veszek egy Samsung 830 64GB-os SSD-t. A kérdésem az, hogy rögtön frissítsem a firmware-t, vagy használjam és, ha esetleg van valami probléma, csak akkor?!
Köszi! 
-
Bodor
veterán
-
Üdv!
A tesztalany: KINGSTON SVP200S3 / 120G, SandForce SF-2281VB1 vezérlővel.
HDD sentinel: Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
Friss, 1 órás win7. Legfrissebb BIOS (F5) (BIOS beállítások) és SSD firmware (503). Gigabyte GA-870A-UD3 2.1rev alaplappal a Crystal Disk Mark ezt produkálta:Driverek nélkül: (test data: all 0x00)
Driverek nélkül: (test data: random)
AMD ACHI driverrel: (test data: all 0x00)
AMD ACHI driverrel: (test data: random)
Kérdésem az lenne, hogy ezek az elvárt értékek? Én Winner_hun hozzászólásához viszonyítottam.
Mod: Ütemezett töredezettségmentesítés kikapcsolva. Van még valami beállítási teendőm?

-
Bodor
veterán
válasz
S.O.S.
üzenetére
Talán ezzel egyszerűbb lesz.
Ha több embernél , ugyanannál az SSD típusnál is ugyanazt a hibát írja ki a HD Sentinel, akkor esetleg először a program fejlesztőjének kellene egy részletes tesztet elküldeni, hátha a program rosszul látja.
-
S.O.S.
senior tag
Szia !
A mai nap én is ugyanolyan ssd-t vettem és nekem is azt irta ki, Már hárman vagyunk mert levelezek egy kollágával és neki is azt irta a HD sentinel !
Fogalmam sincs mi lehet !Talán akad itt ember aki tud rá válaszolni ! Én sajna nem

Talán irni kellene az OCZ-nek? Én nem vágom az angolt én kiestem
Üdv,
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Lenne egy kis problémám..

Új ssd újra állítgatások sora..
Nem engedi a futtatásnál kikapcsolni a hibernálást mert nincs rá jogosultságom
Ilyenkor mit kell csinálni?
Köszi a segítséget !
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
OCZ SSD-m van, ami gyárilag is már kisebb tárhellyel rendelkezik a védelem miatt, így megformázhatom az egész méretét vagy kell hagynom formázatlan területet is?
-
kiskornel
addikt
válasz
S.O.S.
üzenetére
Lehet, hogy elég lenne egy win7 indítási javítás. Én átmásolnám a particiót, majd minden más winyót / SSD-t kiszednék, és a telepítőben az indítás javítást futtatnám.
Persze, ha sok licenszes a win7-ed, és nem félted...
Múltkor olvastam 1 cikket, hogy ha csak nem az Ultimate verziót használod, akkor a 100MB-os partició felesleges lesz telepítés után. Persze internetről származik az info...
-
sz.j
nagyúr
Helyesbítek....
2. A linkelt képet elnézve másutt (másik vinyón) van a rendszered (Disk1-en) és megint másutt (Disk3-n) a 100MB-os rendszer számára fenntartott partíció ....., így egy kicsit "érdekes" lesz a klónozás
(#42639) S.O.S.
Ezért írtam előbb azt amit az Ui. tartalmaz....
Esetleg megpróbálhatod áthúzni a 100MB partíciót az ssd-re, hátha sikerül .... -
sz.j
nagyúr
válasz
S.O.S.
üzenetére
Nem muszáj kijelölni, elég ha egyenként áthúzod (fogd és vidd) az SSD-re azokat a partíciókat (pl. C + 100MB) amiket klónozni akarsz.

Ui.
1.Csak a "szűz" (nem particionált!) SSD és az oprendszert tartalmazó vinyó legyen csatlakoztatva a géphez.2. A linkelt képet elnézve másutt (másik vinyón) van a rendszered (C-n) és megint másutt (D-n) a 100MB-os rendszer számára fenntartott partíció ....., így egy kicsit "érdekes" lesz a klónozás
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Van másik program is ami jó ez helyett !
Az istennek se tudom egyszerre bejelölni neki hogy a wint + a 100 mb -ot is klónozza ! A választásnál nem lehet csak külön külön nem is jelenik meg az összes meghajtóm

vagy az oprendszert mutatja vagy a maradék 4 tárhelyet. Miért nem hozza fel egy oldalra az összeset ? Így nem tudom használni a programot! Gondolom nem elég csak az oprendszert másolni a + 100 Mb-is kell !Üdv,
-
audi100td
nagyúr
válasz
Carline
üzenetére
Nekem nem veszett el semmilyen adatom, fél perc alatt lezajlott az egész, még újraindítást sem kért. Korábbi FW verzióknál nem tudom hogy volt, azért nem árt menteni ha fontos cuccokat tárolsz rajta. Nekem csak egy frissen telepített Win8 ugrott volna, azt meg gyorsabb újrahúzni mint ha mentéssel vesződök.
-
L4mie
veterán
Helló Urak,
2 hónapos Agility 3 at szeretnék TRIM elni szoftveresen, ingyenessel ha lehet
egyszerű, gyors okos szoftvert keresek
Help me pls. -
Carline
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
A Kingston V+200 -nál a firmware frissítéssel a lemez teljes tartalma törlődik?
Ha igen akkor a lemez klónozóval (bootolható pendrájvos) ha csinálok teljes mentést egy másik lemezre és onnan a frissítés után vissza, akkor onnan folytatom a munkát ahol befejeztem. Ugye? -
-
válasz
d@minator
üzenetére
Pár napon belül 2-t lépett a FW? Akkor óvatosan vele, mert valamit nagyon elkettyinthettek. Ha semmi nem indokolja én várnék vele pár napot, nehogy tele legyen a net, hogy ez FW leamortizálta az SSD-met vagy hasonló bejegyzésekkel...
Az ilyen figyelmeztetéseket azért figyelembe illik venni
this update should only be applied if you are experiencing issues with your SVP200S3 drive, azaz csak akkor frissíts, ha valami hibát tapasztalsz a meghajtóval. Release NotesAz a figyelmeztetés meg annyit tesz, hogy az alaplapi SATA portra legyen kötve a meghajtó, tehát ne USB rack-ben vagy épp PCIE SATA vezérlőkártyán legyen az SSD.
-
d@minator
addikt
válasz
Hujikolp
üzenetére
Innen[link] töltötted le? Mert ebben a SVP200_FW 503.ffp fájl van jónak kell lenni. Most kicsomagoltam onnan tudom.
Meg van egy ilyen mondat a leírásban: Use only native SATA ports to perform upgrade. Do NOT use third party controllers. Tudok angolul de nem nagyon értem. Én úgy értelmeztem, hogy frissítés alatt sata2 portba dugtam de lehet rosszul értelmeztem.

-
válasz
Killerlaca
üzenetére
Ha megfelelő verziójú IRST driver-ről van szó, az nem szokott teljes fagyást okozni, de mint írtam korábban, a 11.5 furcsa dolgokra képes a 11.8/9 is elérhető developer-en, de azt még abszolút nem vizsgáltam. ha esetleg ilyen újabb IRST-t használsz, akkor érdemes egy régebbi verzióra lecserélni, hátha úgy megszűnik a gond.
Természetesen ha feltelepítettél teljes chipset/INF driver-t is esetleg, az igen, okozhat x-akták jelenséget, így szabálytalan csontrafagyást is.Hujikolp
Valószínűleg annyi a "gond", hogy még a gyári honlapon sem tették elérhetővé az újabb FW-t (502-vel kezdődik), így a FW frissítő progi sem tudja check-olni és letölteni. -
S.O.S.
senior tag
-
Killerlaca
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
A kérdésem az lenne, hogy okozhatta az Intel AHCI drivere a gépem random fagyását?
Köszönöm
-
audi100td
nagyúr
Windows 8 x64 esetén milyen AHCI drivert érdemes használni (Sata 6Gb/s - Intel B75 chipset)?
Ez nem akart felmenni.
-
batt
aktív tag
Simán ssd-ről is csinál érdekes dolgokat iszonyt sokat világit a hdd led!
De még nem fagyot! tesztelés folyamatban!
Viszont most úgy nézem,hogy a winyón van a win7 és mellé raktam be az ssd-t és Gw2-zök így nem tűnik rossznak !
Nem értem mi lehet a baj a gyári win7 driverrekel mért szarakxik az ssd?
-
skydragon
tag
sajna nekem 2 napja halt be a 2 hónapos sandisk ssd-m egyik percről a másikra :S (aki netalántán a gariztatásban tudna helpelni megköszöném)
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Kingston SSD-khez honnan lehet letölteni FW frissítéseket? A weblapjukon sajnos nem találom. Vettem egy V+200-at és ha van frissebb FW szívesen felraknám.
Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Persze 10% hely nincs formázva.
Dell Latitude E5430 a noti, amiben van.
Mert így első ránézésre nem igazán értem, hogy mire nem kaptál választ a CDI-vel...