- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- votlage71: Kábel menedzsment
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
Hirdetés
Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
vargapdavid #43199 üzenetére
Én is hasonló eredményeket kaptam...
Én klónoztam a meglévő wint, ez a leírás alapján....
haddent: Nem is tudtam a Samsung 99%-ról kezd, az egyik gépemben nekem is Samsung SSD van, és az is 99%-os mióta nálam van...
-
vargapdavid
tag
válasz
B-L-A-C-K #43197 üzenetére
Még csak éjszaka sikerült próbálkoznom vele, de nem voltam elég alapos, újból kell kezdenem op rendszer telepítést..
Amúgy 0fill-ben 450/400 körül volt állítgatás után.. Abszolút korrekt..
Ja és pirospontot mindjárt osztok és kérek szépen is..
Nem tudtok esetleg valami fincsi recovery programot? Vagy nem ajánlott csinálni alapértelmezett 'képet'?
-
haddent
addikt
Üdv!
Bő 4 hónap használat után visszatértem egy kis tapasztalattal, hátha valakinek hasznos lehet. Szóval idén május elején szereztem be egy Samsung 830 -at, azóta 1.15TB lett rá írva, és még mindig 99% -os (félreértések elkerülése végett kb. 1 nap alatt ledobta magát 99% -ra, utánnaolvastam, a Samsungok valamiért 99% -ról kezdenek..). Sebességek nem változtak, hasít. Nagyon örülök, hogy ezt választottam, máshonnan hallani "érdekes" és problémás dolgokat, csak ajánlani tudom! -
B-L-A-C-K
titán
válasz
vargapdavid #43196 üzenetére
Na-na, az én volt SSD-mnek hasítania kell mint a szél...
Megvagy amúgy elégedve vele?
-
vargapdavid
tag
válasz
vargapdavid #43195 üzenetére
Szégyellem magam, hogy nem olvastam visszább.. Megkaptam a válaszokat.. Köszönöm!
-
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Egy OCZ Agility 3 120GB SSD van a gépemben. Próbáltam tesztelni Benchmark-okkal, de elég lassúnak tűnik nekem a 120/70-es sebesség. Tudna valaki ötleteket adni, hogy mitől lehet ez? 2.22 FW-s.
AHCI módban vagyok, adataim közt megtaláljátok a gép paramétereit.
Köszönettel:
Dávid -
Bodor
veterán
válasz
DeFranco #43188 üzenetére
Igazából nem érdekel,hogy a Samsung miért ajánlja az indexelés kikapcsolását, én a saját tapasztalataimnak hiszek, azokat meg olvashattad. Pl. a hibernálás meg a lapozófájl sokkal többet ír az SSD-re, és az én felhasználói szokásaimhoz teljesen felesleges.
(#43191) Tarill : ha IDE módban is tutira megy a TRIM, és gyors a gép, akkor szerintem maradhat úgy a legközelebbi telepítésig, de akkor majd érdemesebb lesz AHCI módban telepíteni.
Egyébként nem kell újra rakni a rendszert AHCI módban sem, meg lehet buherálni. LINK INFO -
DeFranco
nagyúr
Indexeléssel kapcsolatban távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak veled, de felmerül bennem a kérdés akkor a Samsung miért javasolja a kikapcsolását?
Nekem ez a lista a mérvadó, mert kb. ezekre mondanám magamtól is, hogy szükséges, és nem hülyeség: Superfetch, Defrag, Readyboost, Indexelés off minden más anyukahelyénmarad.
-
Bodor
veterán
válasz
B-L-A-C-K #43182 üzenetére
Azóta is fáj a fejem...
(#43183) golyani: Nagyon sokan vesznek Agility3-at a jó ára miatt, ezért természetes, hogy több hibáról hallani, itt a topikban meg főleg, hiszen inkább azok járnak ide, akiknek problémájuk van vele. Agility 4 tulajról még nem is nagyon tudok itt. A neten kereshetsz meghibásodási arányokat.
(#43184) Killerlaca : Szerintem ezek teljesen jó értékek, most már ne nyúlj hozzá, csak használd.
(#43185) Tarill: Gyakorlati tapasztalat alapján én mindenképpen azt javaslom, hogy maradjon az indexelés. SSD-nek semmi baja nem lesz tőle, és nagyon hasznos alkalmazás, kár lenne nem használni. tapasztalat 1.
tapasztalat 2.monosz: Szerintem egyszerűbb ha hagyod az SDD-t a SATA2-es porton, úgysem érezhető különbség, csak a tesztekben.
-
Tarill
őstag
az nagy gáz ha ssd-n van a rendszer de win7 ben a windows search szolgáltatást nem kapcsolom ki? csak jól jön a start menüben a kis kereső. nem zabálja az ssd-t?
-
golyani
őstag
OCZ agility 3-ról mik az általános tapasznyalatok? leginkább a meghibásodási arány érdekelne.
Illetve az agility 4-re is kivi vagyok. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
60, 64Gb-os méretben 30e Ft-on belül most melyik SSD-t éri megvenni? Nem tudom milyen új chipek meg lapkák vannak, de szeretnék a közeljövőben beszerezni egy SSD-t, csak nem tudom melyiket.
-
worxland
addikt
válasz
kingpython #43174 üzenetére
Mögétehetsz egy nullát, és akkor már elég sok.
-
vazzz
őstag
válasz
Killerlaca #43175 üzenetére
Ahogy Bodor is írta, kiegészítve azzal, hogy sandforce vezérlős ssd-t Crystaldiskmark 0fill beállítással, vagy ATTO Disk Benchmark-al tesztelj, hogy a gyári adatokhoz közeli számokat kapj.
kingpython: Tényleg nem túl sok, normál használat mellett 8-10 év.
-
Bodor
veterán
válasz
Killerlaca #43175 üzenetére
-
kingpython
aktív tag
Oké értem köszönöm szépen a válaszod! Hát kétszer is lett telepítve, mert elsőnek az egyik rossz rendszert telepítettem. Meg csináltam több sebességtesztet is mondjuk ezen a téren nincs probléma jó gyors. Bár néha be beakad kicsit a Firefox de ez nem tudom minden a hibája. Azt még akartam kérdezni, hogy valahol láttam már csak nem tudom hol, hogy ezek olyan 60-70 TB-ot bírnak ki vagy valamit nagyon elnéztem, csak mert az így nem is tűnik olyan soknak?
-
vazzz
őstag
válasz
kingpython #43168 üzenetére
A friss telepítés rengeteg írással jár, sok az ideiglenes file, ami létrejön, majd törlődik, win frissítések, stb. Adj neki 1-2 hetet, be fog állni a napi írásod. Egy sebességteszt is ~20gb írással jár, ezt is vedd figyelembe, de ne idegeskedj rajta, használd és kész. Nincs szenzor abban az ssd-ben, úgy, mint sok másikban sem, ezért írja. Agility3 pl mindig 30 fokos, de abban sincs szenzor.
monosz Majd számolj be róla, hogy egyáltalán jó-e valamire, amit linkeltem
-
kingpython
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Corsair Force 3 120GB-os ssdt és lenne két kérdésem:
Az egyik hogy 19 óra üzemidő van benne most és 186GB összes írt adatmennyiséget mutat a HDSentinel holott kb. 32GB lett rámásolva az op. rendszerrel együtt ez valós vagy mért ilyen sokat mutat? A másik hogy nem mutatja a hőmérséklet a HDSentinel hanem ezt írj:
A hőmérséklet kijelzés nem támogatott ezen a merevlemezen.
A merevlemez hőmérő szenzora hibás. Az általa mért érték: 128 °C
Most akkor nem támogatott vagy rossz? Nem értek az ssd-k hez és fogalmam nincs ezekről -
Bodor
veterán
válasz
Drizzt01 #43157 üzenetére
Semmilyennel. Ez nem a programon múlik, hanem az adatmennyiségen. 80 GB-ot nem fog egyik program sem 50 GB-os SSD-re átmásolni....
Ha tényleg csak az oprendszer lenne jelenleg a "C" meghajtón, akkor nem lenne ilyen gond.
Klónozás előtt törölni, vagy át kell másolni másik meghajtóra a felesleges ( nem oprendszer és programok) fájlokat, és kész. -
Drizzt01
őstag
Sziasztok , olyan kérdésem lenne , hogy milyen progival tudom átrakni az op rendszert az SSd-re a vinyóról , ha az SSd kisebb mint amit át akarok költöztetni adat mennyiség.
-
-
B-L-A-C-K
titán
Na adhatom el az Agility3-at, kaptam egy 256-os SSD-t...Akit esetleg érdekelne a pár napos 120-as, érdeklődjön nálam, vagy a hirdetésemben...
Hát ez gyors volt, már foglalva is...
-
DeFranco
nagyúr
Jók azok, jók azok, csak kompatibilitási probléma léphet fel (vagy gyári hibás, de ez más márkánál is előfordulhat).
Kellene egy nem marvelles gépen egy tiszta telepítést csinálni gyári winnel. Elvileg kellene mennie a marvellel is, csak nem 100%-os sebességen, de mennie kellene. Nézz rá HD sentinellel mit mond...
-
BRIKLY
veterán
Kicsit már bánom,hogy nem adtam el a HDD-met,és vettem nagyobb SSD-t.
Kicsit drága a mérethez képest,de nagyon jó!
Azt hiszem eladom a HDD-t, és veszek még egy 60-as Agility-t,és megy raid0-ba.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #43144 üzenetére
A Chrome a favorit
A Tempes infót köszi, eddig csak a World of Tanks telepítésénél volt annyi probléma, hogy kevés volt a 256MB, így megnöveltem 512-re; nameg a RAMDisk program maga sem szívlelte a dolgot... Viszont akkor a Temp megy vissza a C:-re
mp
-
troly
tag
válasz
DeFranco #43078 üzenetére
Bocs hogy csak most válaszolok de valami más gond is lehet a gépemen mert egyszer kétszer meg is fagy de talán nincsen összefüggés.Az ssd-i kiprobáltam amd-s gépben is amd-s vezérlővel is de ugyan az történt mint nálam. De ha azt mondod nem jók ezek az ocz ssd melyik ami jobb ha kell be tudom cseréltetni csak normál áron fizetnék rá.
Igen belátom ha jobban körülnéztem volna elkerülhető lett volna.
Tudsz valamit ajánlani? -
slycugel2000
tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne:
Éppen most raktam össze egy új konfigot egy samsung 830 256GB SSD-vel.
Rendszer még nincs rajta, meg tudom nézni valamilyen módszerrel, hogy milyen firmware van rajta? (kell-e frissíteni)
Vagy mindenképpen át kell raknom a régi gépembe, ahol van win7 és oda kell telepítenem a Magician Tool-t?Köszi!
-
válasz
molnarpeter #43143 üzenetére
Esetleg Firefox vagy Jégsárkány(IceDragon) böngésző(FF motorra épül, akárcsak a Dragon a Chrome-ra) nem jöhetne szóba? Csak azért, mert akkor a RAM-ba lehet "cache"-elni. TEMP-re meg csak annyit, hogy vannak olyan progik(fejlesztőkörnyezetek, CAD, Adobe PS, FW, FP, stb stb), amiket telepíteni sem lehet, ha nem a rendszermeghajtón van a TEMP. Nyilván, ha nem vagy érintett, akkor oké.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
molnarpeter #43140 üzenetére
Először a RAMDisk-et lődd le. Az felesleges úgyis.
Mi van rajta? Temp? Pagefile?
#43143: szerintem mehet nyugodtan az SSD-re. Ha sokat eszik, majd kiteszed, de hidd el, nem kell vele foglalkozni.
-
Bodor
veterán
válasz
FireKeeper #43130 üzenetére
Én erről az oldalról, a sima AMD SATA AHCI controller-t javaslom, nem pedig az egész chipset drivert....
-
DeFranco
nagyúr
válasz
molnarpeter #43135 üzenetére
Pár másodperc, talán valamivel kevesebb, mint HDD-vel, de azzal sem volt hosszú. A boot idő töredéke.
-
Möhe
addikt
válasz
molnarpeter #43135 üzenetére
Folyamatosan "játszok" vele. Nem igen tudok hosszabb időt huzamosan rászánni jelen esetben,sajnos. Csak a kiegészítőket amik így utólagosan eszem jutnak teszem fel folyamatosan. Miért fontos, hogy meddig tart a kikapcs?
-
válasz
newclass #43123 üzenetére
Másik, a feladatra alkalmas klónozót is próbálj meg, ami akár lehet, a tesztben nem szereplő AOMEI is(a teszt hozzászólásaiban linkelve van, nem kell sokat keresni).
Ha netalántán így sem lesz jó a klónozás, akkor régen rossz, ugorj neki egy tiszta telepítésnek(Logout-omban szintén találsz telepítési segédletet) -
Möhe
addikt
Üdv.
Beléptem a klubba egy Samsung 830 128Gb-vel. Hiba nélkül megy, pik-pak W7 install 20 perc alatt megvolt.
Emígyen hasít e: -
d.beni
aktív tag
sziasztok!
samsung 830 ssd-nél ha firmware-t frissitek töröl mindent az ssd-mről? -
Mania
senior tag
válasz
FireKeeper #43130 üzenetére
-
FireKeeper
nagyúr
nem akarlak terhelni, de ha esetleg egy közvetlen linket tudnál adni, nagyon hálás lennék
rákerestem hivatalos forrásból, de most épp nem működik az AMD honlapja, és nem akarok tévesen valami szutykot felrakni.de ha esetleg más valaki tudnak adni direkt linket adni friss, AMD-s AHCI driverre, jöhet
-
_ak_
addikt
Köszi!
FireKeeper: sajnos nem tudom pontosan, először a Asrock honlapján lévő AHCI drivert tettem fel, majd az AMD oldaláról leszedett 12.8-as catalysban lévő. nem emlékszem már a verzió számra.
Tapasztalatok alapján érdemesebb AMD drivert használni vagy tök 8, h melyik legyen?
-
faresz5
aktív tag
Nah én is szétszedtem a Dell insp N5010-t és átraktam a hdd helyébe az ssd-t.(Jó móka volt, az idióták leragasztották a billentyűt, alig tudtam felszedni.)
Win8 alatt 12Sec alatt bootol be a 34sec helyett. Jóval gyorsabb lett, ráadású egy csomó dolog ami a win7-s ajánlott beállítások között volt, az alapban bevolt állítva. -
newclass
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #43112 üzenetére
Igen, megfogadtam vazzz tanácsát (köszönöm neki) és azt is klónoztam!
Köszi a linket (és a cikket!), korábban már átnéztem és magával a Macrium használatával így tisztában voltam.
Külön nem particionáltam az SSD-t. Csak amit írtál (megformáztam), és utána már látta a Win7 az SSD-t.Sajnos megint a tanácsotokat kell kérnem:
Szóval túl vagyok a klónozáson és szeretném ha a Win7 az SSD-ről indulna.
Az első Sata helyre dugtam be az SSD-t (valahol olvastam, hogy ez is számíthat).
Beállítottam a Bios-ban, hogy onnan bootoljon.
Kihúztam a HDD-t.Elindul a gép...bejön a Win bejelentkező/boot képernyő...majd elkezdődne töltődni a Win, de itt megáll.
Esetleg valakinek van ötlete mit csinálhattam rosszul? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Illusion1010 #43120 üzenetére
All 0x00 (0 Fill) beállításon futtasd a tesztet.
-
Illusion1010
senior tag
Üdv!
A napokban beszereztem egy Kingston V200+ jelű ssd-t.
A lapom: [link]
JMicron JMB36X a sata3 vezérlő rajta, driver telepítve van.
Ezek normális eredménynek számítanak SATA3 csatlakozón?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
flashpointer #43118 üzenetére
Semelyik itt az aprón veszem egy sráctól.
-
vazzz
őstag
-
-
ToBeY
nagyúr
Ha csak win gyorsítására használnám az ssd-t (win és program files lenne rajta csak) akkor van-e értelme vertex4-re dupla annyit kiadni agility3 helyett?
-
válasz
newclass #43110 üzenetére
Ahogy vazzz is írta, ilyen esetben át kell költöztetni a 100MiB-os partíciót is.
Klónozáshoz viszont ez esetben már közel sem mindegy, milyen szoftvert használsz, épp ezért ez ilyenkor jól jön: Klónozó teszt.UI: Ha klónozás lesz, akkor felesleges volt particionálni is az SSD-t, mert a normális klónozó progik amúgy is megteszik.
-
newclass
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #43107 üzenetére
Még annyit kérdeznék, hogy klónozni szeretném a "C" és "D" meghajtómat az SSD-re. (egyiken a Win7 van, a másikon az Office, programok, stb...) de van egy olyan partíció is, hogy "rendszer számára fenntartott". Ezt is érdemes az SSD-re raknom?
-
newclass
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #43107 üzenetére
Köszönöm!
-
batt
aktív tag
-
-
newclass
tag
Sziasztok!
A következő probléma kapcsán kérem segítségeteket:
Samsung 830-as SSD-t Bios felismeri.
WIN7 felismerte, telepítette az eszközkezelőt.Az "Intézőben" viszont nem látom az SSD-t.
Próbáltam, hogy adok neki "betűjelet", de ezt sem tudtam megtenni.Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszönöm!
Aktív témák
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) Recertified, új, több db
- Kingston NV1 500GB M2 NVMe SSD
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 980 500GB M.2 NVMe SSD 3500MB/s 100/100 újszerű állapot
- SAMSUNG 980 PRO 1TB PCIe Gen4 SSD - BRUTÁL GYORS, hibátlan állapotban!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest