Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazából minden esetben ugyan azt a progit használtam. Számomra a feltűnő az az írási sebesség drasztikus csökkenése volt. Ezért írtam nektek.
Elvégeztem a javasolt tesztet. Ez jött ki:
Most nem fogom visszadugni a SATA2-be. Gondolom nincs ezzel gond, csak mint már említettem fura volt az írási sebesség lassulása, ugyan azon progi használata esetén. Te hogy látod? -
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
128Gb bagy 256Gb SSD vásárlása előtt állok. Javasolnátok néhány típust?
(Vagy hol találok vmilyen listát róluk?
) -
rostiron
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia
erre tudnál valamit mondani? -
válasz
cool13
üzenetére
All 0x00Fill-ben kellene mérni Crystal Disk Mark-al és akkor majd megjelenne a SATA2 és SATA3 közti sebességkülönbség. SandForce vezérlőseket ne tömöríthetetlen adatokkal mérj, ha a gyári adatokhoz szeretnéd viszonyítani a kapott eredményeket.
Ha így jársz el, akkor SATA2-es porton nem fog 300MB/s fölé menni semelyik sebesség sem, viszont SATA3-as porton meg jócskán.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
cool13
üzenetére
Az az 1 db fehér sata port SATA3-as, a többi SATA2-es, természetes, ha lényegesen kisebb sebességértékeket mérsz, a kék SATA2-es portokon. Dugd át a fehérre és telepítsd a deszka honlapjáról az OS-ednek megfelelő Intel Rapid Storage Technology Driver software V11.1.0.1006 drivert.
(ne a 11.5-öst és ne a W8 alá is jó drivert, mert az előbbi is furcsa dolgokra képes, az utóbbiról meg egyelőre nem sok mindent lehet tudni gyakorlatban, működése szempontjából.)Ha ezután is lassabb eredmények születnek a fehér SATA3-as porton, mint a SATA2-esen, akkor gebasz van.
-
Ezt írtam az "azonnali alaplapos kérdések" topikban:
P8B75-V alaplapon, melyik csatlakozóra dugjam, az OCZ Agility 3 SSD-t?
A fehérrel érdemes próbálkozni? Most a SATA3G_1-t használom.
Azt a választ kaptam dugjam át a szürkébe. Megtörtént. Azóta lassabb lett AS SSD benchmark programmal mérve.
AHCI rendben, ez alapján lett telepítve.
Még esetleg hátha fontos. Alaplap, proci, ram, csere volt a gépben. De a csere utáni állapot gyorsabb volt mint előtte. Csak azóta lassabb, mióta átdugtam a szürkébe. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Megjött az ssd-m
Ez a leírás alapján szeretném beüzemelni és lenne pár kérdésem.
Régebben mintha olvastam volna, hogy vannak lépések amiket ki lehet hagyni azok melyikek ?
Illetve hogy a " Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre" chrome böngészőnél hogy kell ? De ha van még ezeken kívül beállítani való azt is kérdezném !
Várom a mesterek válaszát.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hozzájárultam az adatbázishoz egy Buffalo SHD-NSUH64G eredménnyel.

HGyu
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
FrozenThrone
üzenetére
Ezt a topicot olvasd át.
Esetleg keress rá azon belül Agility 3-ra. -
-
Mankó
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Szerintem tökéletes. Sata 2-n egy mSata-val simán vállalható darab. Most már csak használni kell, és élvezni az előnyeit.

FrozenThrone: Ha csak nem Agility 4-ről van szó, akkor én nem ajánlom. Akkor inkább legyen OCZ Vertex 4 , vagy Samsung 830. Ezekkel nem szokott gond lenni.
-
Sziasztok!
Egy MSI U135DX gépbe szeretnék a sata -s 160 -as HDD helyére egy SSD -t. Egy OCZ Agility 60GB -os jó választás lenne bele?
-
csdm
senior tag
Vettem egy ocz vertex 3 120 gb ssd-t.
Dell D630 laptopban lesz használva. Azonban mielőtt végleges használatra bocsájtanám, egy másik dell D630-ban szeretném kipróbálni.
Win 7 et ha telepítek rá, kell valamire odafigyelni?
Ha az egyik gépben feltette, rá a win 7 et, és az ssd-t másik laptopba áttetem, akkor indíthatom ugyanazt a win 7et, vagy újból fel kell tenni rá a win7et? -
Mankó
veterán
válasz
baloghzr2
üzenetére
Nekem ugyanez a konfig (lapon van sata3, de összességében ua), csak a táp nem, és egy elég régi SLC-m van. Több dolgot is kipróbáltam, volt fent Intel RST, (több is) ASMedia sata drivere is. Értékekben 1-2 MB különbségek voltak.
Most csak simán feltelepítettem a Win 7 64 bitet, nem raktam fel az alaplapi cd-t, csak a SM driverét frissítettem eszközkezelőből, VGA driverét felraktam külön, meg Fast USB-t.BIOS-ban AHCI-t beállítottam, rendszerben Indexelés, Superfetch, Prefetch maradt alapon, a többi optimalizálást elvégeztem. Tesztekben van ami több lett, van ami kevesebb, de maga a rendszer használati sebessége a leggyorsabb az eddigi próbálkozások közül. Úgy hogy én most így használom, szerintem így is marad cseréig, ami nem most lesz.
-
baloghzr2
tag
Sziasztok,
A napokban fogok venni egy Samsung 830 128gb-os ssd-t.Soha nem volt még ssd-m,ezért fogalmam sincs milyen drivereket kell telepítenem és mit kell beállítanom a biosban!!!!
Ezért szeretném kérni a segítségetek,hogy mik azok a fontos dolgok,amiket be kell állítanom/fel kell telepítenem????!Konfigom:
Asrock h61m-hvs(Sata2)
Intel i3 2105
8 Gb Kingston Memória
Fsp Hexa 400w tápElőre is köszönöm!
-
Giovanny
őstag
Sziasztok, OO Defrag 15-ben hogy kell SSD-t optimalizálni? Mert elvileg ezt is tudja.
-
-
Khaosz55
addikt
Hali,
pénteken meglesz az ssd-m.
Két lehetőségem van vagy újra rakom a Win-t vagy átklónozom az egészet az SSD-re.
Arra gondoltam, hogy inkább telepíteném a Wint mert már 3 éve fenn van és már volt rajta minden ami lehetséges. Egy újratelepítés nem okoz problémát.
Viszont van fenn 1-2 játék amivel a fiam is játszik. Jó lenne ha nem tűnnének el az aktuális játék állás profil stb.
Ez hol tárolja a win? Users-ben ?
Ah felraktam a wint és játékot akkor csak bemásolom a könyvtárba és kész megmarad a profil ?
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi !
Várok türelmesen !
Üdv,
-
-
S.O.S.
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nincs levelezőm és nem tudom csatolni a teszt eredményt !
Az előző eredményt se tudtam feltenni valakinek elküldtem és úgy került fel !
Csatoljam ide az eredményt egy képfeltőltői oldal segítségével?(#43551) Sotho Az kicsit soknak tűnik

Üdv,
-
-
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Szeretném a Ph-s tesztek közé felkerülne a Vertex 4 ssd-m eredménye is ! Már van egy Crucial C300-as eredmény feltéve !
Ki tud ebben segíteni a konfig ugyanaz csak az ssd lett kicserélve!Üdv,
-
vazzz
őstag
Ez érdekes. Pedig official, whql. Szerintem nekem valami nagyon-számítógépem van, eddig egy rst sem okozott galibát, pedig szinte minden héten van újabb, nem hivatalos, és mindig a legfrissebb van fenn nálam. Többször nem is linkelek ilyet, nem akarom mások gépét tönkretenni hivatalos driverekkel

-
Tamoo
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké, köszi a segítséget és a cikket is! Már átnyálaztam, jövőhéten megküzdök vele.

-
-
Tamoo
nagyúr
Ha kifogytam a táp sata tápcsatlakozóiból akkor ilyen átalakító jó lesz nekem az ssd-hez ugye? [link]
Végülis egy samsung 830 lett a kiválasztott, 29ért ingyen házhozszállítással. Iponon megdobták az árát a kingstonnak tagnapról-mára így kb. azzal is ennyire jöttem volna ki.
-
Vieron
tag
válasz
hodostamas
üzenetére
Nekem SB600 van...
-
Vieron
tag
válasz
hodostamas
üzenetére
Ha nem muszáj, nem kell felrakni.
De nálam a 770-es chipset miatt kénytelen voltam felrakni, mert fagyott a win... -
Sonja
nagyúr
Két hetes most az SSD-m, és ez idő alatt 60GB-ot írtam rá (a win telepítést már levontam). Szerintem ez elég kevés.
Normál használat mellett ennyi. Nem óvom, mint a hímes tojást, de feleslegesen se telepítgetek rá. Minden program rajta van, ami kell, max frissítek és az e-mail megy rá. -
04ahgy
nagyúr
Egyértelműen az intel vezérlőre dugd az SSD-t, ezt jól látod.
A SATA3-nak címkézett kábelek leginkább minőségben, meg nüansznyi apróságokban térnek el a "hagyományos" SATA2-es társaiktól, igazából mindegy, melyiket használod. Én szín szerint szoktam elrendezni őket. Elektromos szemmel nézve egyezik a kétféle kábel.HGyu
-
Tamoo
nagyúr
Lapomon két sata vezérlő van.
Intel ICH9 4 porttal és Marvell 88SE6111 1 porttal (+ide). Jól gondolom hogy a leendő SSD-t inkább az intelre dugjam?
Sata kábeleknél mért írják egyikre-másikra hogy sata2, sata3... nem ugyanolyanok?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Aha, lehet elírtam.

Most ennyi:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 241.552 MB/s
Sequential Write : 210.093 MB/s
Random Read 512KB : 155.358 MB/s
Random Write 512KB : 194.922 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 8.600 MB/s [ 2099.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 8.580 MB/s [ 2094.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 96.144 MB/s [ 23472.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 91.441 MB/s [ 22324.6 IOPS]Test : 1000 MB [C: 47.8% (14.3/30.0 GB)] (x5)
Date : 2012/09/18 19:54:43
OS : Windows 7 Home Premium Edition [6.1 Build 7600] (x64)Ha így már ok, akkor jó.
Köszi a segítséget.

-
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most ennyit mért:
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 252.001 MB/s
Sequential Write : 217.321 MB/s
Random Read 512KB : 178.080 MB/s
Random Write 512KB : 198.469 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 7.148 MB/s [ 1745.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 10.294 MB/s [ 2513.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 140.664 MB/s [ 34341.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 108.514 MB/s [ 26492.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 45.3% (13.6/30.0 GB)] (x5)
Date : 2012/09/18 19:31:20
OS : Windows 7 Home Premium Edition [6.1 Build 7600] (x64)A lap:
m4a79 xtd evo. -
Crystal Diak Mark-al mérj, és ezt az AMD driver-t telepítsd ([link])
(Egyéni telepítést válassz és az USB Filter(szűrő) driver ne legyen bepipálva semmiképp, csak az AHCI)UI: Így elsőre kicsit furák az eredmények, de majd meglátjuk CDM méréssel és AMD driver telepítés után mit mutat (linkelhetnéd a deszka gyári oldalát, mert nem dobja ki a google elsőre, én meg most semmi energiát nem fektettem bele, hogy valamelyik "Local" asus site-on megkeressem)
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Lilian1987
üzenetére
Ne 0fill-lel nézd, hanem alapon. 0fill a Sandforce vezérlővel ellátott SSD-knek kell. Amúgy egész jó, szerintem teljesen OK. Az adatlapodon töltsd ki a konfigot, mert azért valamennyit számít, milyen vas van az SSD mögött.
Itt vannak az én értékeim ugyanevvel az SSD-vel: [link]. Itt pedig az eddig összegyűjtött tesztek: [link]
Mindenesetre azt tudd, hogy ha nagyságrendileg rendben vagy, akkor plusz-minusz 10% nem számít, nem érzed meg a gyakorlatban soha.
-
Carline
őstag
válasz
Lilian1987
üzenetére
-
Vladi
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megyek olvasom.

-
SATA IDE módban telepítetted az OS-t, vagy legalábbis az a vezérlő, amire az SSD-t kötötted az SATA IDE módba van állítva a BIOS-ba, ezért jelzi BAD-nek az AS SSD (mivel az optimális működéshez AHCI javasolt)
Nem néztem pontosan utána, de ezen kategóriájú deszka biztosan támogatja az AHCI üzemmódot, át kell állítani IDE-ről AHCI-re. Logout-omban találsz egy telepítési segédletet és annak a vége felé le van írva, hogyan is kell ezt kivitelezni. (egy registry kulcs értékének a módosítása kell először, ellenkező esetben nem fog elindulni a W7) -
vazzz
őstag
Új RST driver érhető el, ha valakit érdekel: 11.6.0.1030
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Segítésg kellene. VAlami gond van itt. samsung 830-asom van.
Az as ssd benchmark azt írja:
pciide - bad
1024 - okAkkor a partíció elvileg jó helyen van, de ahogy olvastam a driverrel gond van.
Adatlapon a gépem. A teszt se hozza a megfelelő eredményeket.Linux alatt próbáltam, ott jó sebességgel működik.
-
Rick4
félisten
Srácok. Vennék egy OCZ agility 4 128GB-os SSd-t a gépembe, amiben egy ICH7-es déli híd van, a jelenlegi 96GB-os Kingstonom tudja a garbage collection-t, vagyis magától csinálja azokat az SSD- tartósító funkciókat, amik kellenek, ez az újabb jó lesz ide?
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Magyar Logitech G915 Billentyűzet lehet +33.000.- Ft ból
- Bomba ár! HP ProBook 430 G4 - i5-G7 I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Gari!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Vagy hol találok vmilyen listát róluk?

Normál használat mellett ennyi. Nem óvom, mint a hímes tojást, de feleslegesen se telepítgetek rá. Minden program rajta van, ami kell, max frissítek és az e-mail megy rá.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)