Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
joker1220
üzenetére
4lyuk aztán nagy moddolás.
de a célnak mindenesetre tökéletesen megfelel:
portalanítás nem fért bele!De hogy egy kicsit értetlenkedjek is... Nem húztam le a vinyókat win7 telepítés előtt.
tudtam hogy valamit elfelejtek... nem telepítés előtt egy héttel kellett volna olvasni a "segédletet".
Most ha valamelyik hdd-t kivenném a gépből elképzelhető, hogy nem indulna a win7?
-
Feanor1031
tag
válasz
joker1220
üzenetére
Sata 2-n megy. Tegnap került rá új windows hirtelen felindulásból és még egyáltalán nem állítottam rajta semmit. Most kezdtem volna ez alapján De már az első ponton megbukott a dolog, mert azt mondja, hogy FSUTIL segédprogramhoz rendszergazdai jogok szükségesek. Úgyhogy most kicsit kétségbeesve itt ülök egy SSD-vel, amin semmit sem állítottam...
-
-
válasz
joker1220
üzenetére
Akkor másképp fogalmazok: Elég lett volna egy Load BIOS Defaults is...
A beta BIOS-ban nem működnek(az, hogy vannak új beállítási lehetőségek, azok nem jelentik minden esetben, hogy azok működnek is), vagy még nincsen benne minden funkció, továbbá tartalmazhat hibát is.
Beta BIOS-ra csak akkor frissítünk, ha tényleg minden egyéb dolog ki lett zárva és semmi sem használt. Ha szerencséd van, akkor nem fogsz egyéb problémákkal szembesülni, viszont ha megjelenik a végleges, akkor arra frissíts. -
válasz
joker1220
üzenetére
"Nem gondoltam volna hogy ennyire szarul kezelte a hozzá adott driver meg a normál, nem béta állapotú bios:S"
Hát nem is, ugyanis ilyen mértékű sebességnövekedéshez se az AHCI drivernek, se a BIOS-nak semmi köze. Pontosabban a BIOS-nak van hozzá köze, de nem úgy ahogy gondolod. A képlet nagyon egyszerű, korábban nem volt jól beállítva a BIOS (megfeledkeztél SATA3 módba állítani a portokat, ezért csak SATA2-ön mentek, mert van ilyen opció ezen a deszkán), aztán amikor a BIOS-t frissítetted, akkor a BIOS alapbeállításokra áll vissza, ami egyúttal maga után vonta, hogy SATA3 módba állította a portokat, ugyanis az a default beállítás.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Természetesen az AHCI driver lecserélése szükséges volt, béta BIOS-t használni viszont nem túl szerencsés dolog...
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
de a célnak mindenesetre tökéletesen megfelel:
tudtam hogy valamit elfelejtek... nem telepítés előtt egy héttel kellett volna olvasni a "segédletet".

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)