Hirdetés
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Nem értem, h emberek miért csinálnak problémát egy ssd telepítéséből...

Ez is csak egy háttértár, úgy formázod, ahogy akarod!
Javaslom az alapértelmezettett rendszer alá!Mármint mihez képest fogja vissza a teljesítményt? A jelenlegi helyzethez képest, ssd előtt?

Ahhoz képest nem. (De ez függ attól is, h jelenleg egy, vagy több hdd-d van-e, vagy ugyanazon a lemezen van a rendszer, mint a swap, stb)
Az ssd-hez magához viszonyítva már igen, értelemszerűen.Az utolsó kérdésre meg saját tapasztalatból szólva:
Itt van nálam jelenleg egy kingmax pendrive, mondom kipróbálom a readyboost-ot, h van-e értelme egyáltalán az én rendszeremnél.
Nos ez a szolgáltatás elvi működéséből adódóan prioritást élvez a swaphoz képest, vagyis előbb ehhez nyúl hozzá a rendszer. Nos hd sentinel alatt mindössze pár nap alatt ilyen 40 gigányi írást naplóztam, és csupán 2-3 giga olvasást. (ergó nekem fölösleges a readyboost)
Na most az ssd-t 26.-a óta naplózom, és azon ennyi idő alatt 54 gigányi írás történt, napi 7700 mega átlagban. Nos ezek alapján ha ssd-n lenne a swap, akkor az összes írásnak kb 42%-át tenné ki a swapolás. Ez arányosítható az élettartamra is.
Jah, de ez pontatlan, mert nem 26.-án raktam be a pendrive-ot, és nem a mai napig mértem a hazsnálatát, szal a 42% az erős alábecsülés! Persze az összes szám az én géphazsnálatomra vonatkozik. Főként játék, net. Ssd se hiszem, h mostantól olyan sokat írna, mert már kb minden progit felraktam rá, amire szükségem van.Milyen mértékben tudja csökkenteni az SSD élettartamát, ha a Lapozó az SSD-ről működik?
Az én konklúzióm: nagyon!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy attól nem félek, h hamar tönkremenne. Mindenki ettől van beszarva, hát sztem így is túl fog élni még egy jópár gépcserét...
Meg ezek már nem az első generációk.
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Bittorrent topik
- Raspberry Pi
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BIOS topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- HPE Smart array P440 PCIe3 x8 SAS Controller (749797-001)
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)