Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
TMaX
csendes tag
Még pár dolgot kipróbáltam, az ubuntu ata error log problémával kapcsolatban.
Nem hinném hogy alaplapi bios vagy egyéb vezérlő probléma lenne az ssd-vel, ugyanis ha secure erase-t csinálok aztán fdisk-el partícionálom és formázom ext4-re linuxban vagy windowsban teljes formázást csinálok és ntfs-re formázom, vagy bármi más fájlrendszerre és aztán beteszem az ssd-t második háttértárnak ubuntu-hoz, akkor nincsenek ezek az ata errorok. Másolhatok is rá bármilyen adatot akár linux alatt, akár windows alatt, nem jön elő ubuntu boot alatt ez a hiba. Tehát csak akkor jön elő ha kimondottan ubuntu rendszernek használom az ssd-t és róla bootol az egész rendszer.(lehet hogy ubuntu beállítási probléma lehet?)
De ami furcsa a smart-ban, hogy csináltam linux alatti bad sector ellenőrzést(read only) az fsck-val az egész ssd-re és ezek az értékek növekedtek a smarton belül:Offline Uncorrectable 1242-ről 2234-re(második fsck futtatás után pedig 3172-re)
Multi Zone Error Rate 12-ről 14-re
Soft Read Error Rate 10-ről 11-re
Data Address Mark Errs 1-ről 2-re
Run Out Cancel 1-ről 2-reÚgy tudom hogy az offline uncorrectable bad sectorokat jelent, de ebben az esetben nem vagyok biztos. A smart értékeket webmin alatt SMARTsuite-al olvastam ki de smartctl parancsal még van ilyen is.
Raw Read Error Rate 6(ez az érték esett 7-ről 6-ra)
End to End Error 14
UDMA CRC Error Count 1524 ez már egy ideje ennyi(elején 0 volt amikor még nem volt az ssd-n semmi)De volt olyan is hogy először amikor az ubuntu servert felraktam és a log-ban voltak ezek az errorok gondoltam rosszul align-áltam(installon belül hagytam default-on az egészet) az ssd-t és próbáltam fdisk-el megváltoztatni a fej és sector méretet de nem engedte, lefutott de nem változott meg semmi csak partíciókat hozhattam létre mást nem, de azt is csak úgy ha nem ér teljesen az utolsó sector-ig mert akkor hibával leállt az fdisk. Aztán windows-ban align-oltam és formáztam ntfs-re, majd vissza a linux gépbe ekkor már megcsinálta normálisan.
Szóval abszolút nem értem a dolgot hogy miért csinálja ezeket.
Aktív témák
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ELADNÁD IPHONE KÉSZŰLÉKED? ADD EL A MOBILESHARKNAK GYORSAN ÉS BIZTONSÁGOSAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest