Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#26551) adalbert1 válasza Tibiajax (#26546) üzenetére


adalbert1
veterán

Az eredeti hangot ismerem csak, az teljesen okés (Brando hangja a legjobb, de Al Pacino-jé is nagyon rendben van) -sajna az első DVD kiadás szinkron nélkül jött ki, a szinkronossal meg úgy voltam, hogy biztos nem húznak le még egyszer (meg nem is érdekel túlzottan).

(#26552) gejala válasza WonderCSabo (#26550) üzenetére


gejala
őstag

A zenénél szerintem mondtam, hogy ha a rendező ki akarja emelni, akkor oké. Csak ne magától tolakodjon.
De szerintem megint nem ugyanarról beszélünk.

"Jajjistenem, hány film kapott már rengeteg díjat érdemtelenül..."
De ennyit? A TSN több kritikusi díjat vitt el, mint bármelyik film az elmúlt 10 évben. :U Az összes rangosat is.

"egy elég jó mintának számító"
Ez viccnek is rossz. Komolyan mondod, hogy ez a fórum számít bárminek is szakmai szemmel? Imdb színvonal max...

"Ez LOL."
Mi is? :F

"Rengeteg filmnél sokszor jobb a szinkron"
Akkor csak nekem nem jut eszembe egy se. Ja de, Frédi és Béni. :D

[ Szerkesztve ]

(#26553) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Következő a helyzet, és ezt asszem mind jól tudjuk.. Az igazán nagy alkotásoknak a magyar hangjait, annak idején, baromira el sikerült azért találniuk az itthoni művészeknek.. Nem ok nélkül emlegették a magyar szinkront, -művészetet, a legelismerttebbek között a világon.
Nézegetem már régebb óta ezt az oldalt, mely egyben emléktábla is a -sajnos- rengeteg elhunyt nagy művésznek. Szomorú és lesújtó, de egyben meg is értetik velünk, miért nevezzük a mostani filmek elkészült szinkronjait borzalomnak, és miért emlékszünk olyan szívesen vissza a régi nagy slágerfilmekre, amelyeket azokon a bizonyos közismert hangokon ismertünk meg.. Hol lettek volna a die hard filmek dörner györgy nélkül, vagy a bud spencer filmek, vagy a woody allen komédiák stbstbstb, ha eredeti nyelven adja le csak a régi királyi tévé, mint tették azt a környező derék országokban, romániában, stbstb..
Nekünk ez megadatott, én erre büszke vagyok, akárki akármit is leír itt, hogy jajj csak eredeti nyelven!...
Nem, ez egy régi, nagy alkotás és tudom, h annak idején magas színvonalú hangokat is találtak hozzá, és van ez az oldal, ahol lehet azt is látni, h annak idején két szinkronváltozat készül el [link] [link] A régivel lenne talán a legjobb, de én úgy érzem, most így belehallgatgatva, a '97-essel sem lesz ez rossz..
Marad a szinkron

Mellesleg a Maffiózókat is magyarul nézem, és úgy imádom.
Úgy tűnik, azért az igazán kiemelkedő alkotásokra még ma is próbálnak odafigyelni. Köszönet ezért

(#26554) koxx válasza Tibiajax (#26553) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

"Mellesleg a Maffiózókat is magyarul nézem, és úgy imádom."

Amikor én néztem akkor sajnos még nem volt kint az 5. 6. évad magyarul így kénytelen voltam angolul nézni. Nagyon furcsa volt Tonyt vagy Pauliet hallani az eredeti hangjukon, kellett jópár rész mire hozzászoktam. A szinkronhangokat nagyon eltalálták.

(#26555) gejala válasza Tibiajax (#26553) üzenetére


gejala
őstag

Igen, van sok jó magyar szinkron. De nem jobbak az eredetinél, legfeljebb nem rosszabbak.

A másik dolog, amiről meg szoktak feledkezni. A szinkronos hangkeveréssel szoktak ám gondok lenni, mostanában konkrétan katasztrofális tud lenni az eredetihez képest. Nem tudom, régen mennyire hozták a színvonalat, de erre is figyelni kell.

(#26556) Tibiajax válasza koxx (#26554) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

Furcsa volt magadat hallani, eredetiben?.... :Y :D

gejala várj, ez egy régi film.. itt azért nem voltak még olyan nagy dolgok az eredeti hangkeverésben sem, nem azon volt a hangsúly.. Kép, színjátszás, forgatókönyv..najó, meg persze filmzene..
De természetesen van igazad is, mai filmet / nemrég megjelentet én se nézek már, csakis eredeti sávval, mert egyrészt tutin szól, másrészt, az előző hszemben vázolt gondolatok miatt is...

szerk. most olvasom, amit írt WonderCSabo a #26550-ben. hát igen.... ez így van
hadd ne említsem Fairlane-t (van egy Fecónk.. :R :R ), a Csupaszt pisztolyt, a Vissza a suliba-t, a Ponyvát (igaz, az eredetiben is szuper), wayne világát, de sztem a Spencer/Hill-filmeket is azért imádják annyian idehaza, külföldön joval gyengécskébbek azért.. :) Bujtorék fantasztikus szerepet játszottak, a E.B.Clutcher-filmek személyes kedvenceim... :)

Az a kismillió sok éve ismételgetett idézetek nem léteznének, a remek szinkronok nélkül. :)

[ Szerkesztve ]

(#26557) Arnold2 válasza gejala (#26542) üzenetére


Arnold2
őstag

Amúgy abból indulunk ki ugye, hogy az Oscár 100%-ban igazságos, nem részre hajló és keresztény. Te magad is írtad, hogy vannak olyan emberek akik inkább megérdemlik.
Én pont ezért már régóta nem tartom mérvadónak az Oscar-t. A felhajtás körülötte lassan többet ér mint maga a díj (ugyanakkor itt jegyezném meg, hogy változatlanul hatalmas gratuláció Lenox fórumtársnak és társainak a szakmai Oscárét :R )

A TSN nekem sem jött be, és szerintem sem érdemelt volna meg ennyi díjat. De nem megyek bele, mert már van két fórumtárs akivel már diskurálsz róla.

(#26550) WonderCSabo: Rengeteg filmnél sokszor jobb a szinkron, mint az eredeti, sőt
A jó kis Ford Fairlane kalandjai Nagy Feróval pl :)

Tibi: szerintem is mehet szinkronosan. Bár ugye én eléggé elfogult vagyok a magyar szinkron iránt.

[ Szerkesztve ]

(#26558) cszn válasza gejala (#26542) üzenetére


cszn
őstag

Igaz nem lehet elmenni mellette, de mennyire lehet adni rá?
A RT-on annyit lehet megadni, hogy tetszik e vagy nem. Ez épp egy fokkal jobb csak annál, hogy valaki rákattint facebookon egy lájkra. Nem olvasod el mind a 200-nak a kritikáját amiben leírja, hogy mi tetszett/nem tetszett neki benne. Hogyan lehet összehasonlítani két teljesen más stílusú és hozzáállású filmet az alapján, hogy hány kritikusnak tetszett vagy nem?
Az imdb pontozása jobb lenne, de erre meg mindenki rászállt és a top250-ben már ott figyel a Wall-E meg a District 9 meg még lehetne sorolni hány nem oda való film.
A díjakról meg annyit, hogy amire még a legtöbbet lehet adni (Cannes) ott is előfordulhat olyan, hogy Tarantino zsűrielnöksége alatt megkapja a legjobb filmnek járó díjat a Somewhere, aztán a saját éves összesítőjében nincs benne az első tízben.

Szóval a díjakat és a pontozós oldalakat csak fenntartással. Inkább tessék kritikákat olvasni, mert azokkal lehet egyetérteni és nem érteni, de a pontszámokkal nem igazán. :U

(#26559) brownus válasza gejala (#26529) üzenetére


brownus
veterán

Másrészt nem mindig az kapja a díjat, aki adott évben a legjobb volt - na, ezért nem foglalkozom ki mikor mit nyert az oscaron/globeon... pl. az a mai napig vicc, hogy egy nicole kidman vagy a renée z. oscart kapott... úristen. egy show, nem több. a gálákon összejönnek a színészek és buliznak egy nagyot. azért egy ilyen bulira elmennék egyszer.vajon kivel lehetne emberi módon elbeszélgetni...

már csak ezerarcú tominak kéne oscart adni :DDD

(#26560) bandus válasza Tibiajax (#26556) üzenetére


bandus
veterán

szerintem is rengetegsok nagyon jó, kiemelkedő magyar szinkron van :K

amik hatalmasan jók szerintem: maffiózók, blöff, nagyon eltalálták a bad boys részeket is, a casinot, csak hogy hirtelen néhányat említsek.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#26561) brownus


brownus
veterán

szégyen rám nézve, de erről csak ma hallottam: http://beyondblackmesa.com/, pedig a játék örök kedvenc. /short film/

[ Szerkesztve ]

(#26562) WonderCSabo válasza gejala (#26552) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Rendben, többet nem vitatkozom Veled, mert totál felesleges.

Tibiajax: :R

(#26563) littlelion21


littlelion21
addikt

Tae Guk Gi/The Brotherhood of War [2004]: na ez ütött, nem kicsit. Kb. itt kezdődik a háborús film. Baromi jól összerakott, látványos, epikus mű. És 12,5 millából (!!!) készült. Miért csak ennyiből? Jah, mert nincs benne szpilberg meg tomhenksz...? Nem is kellenek.

Pár apróság ugyan volt ami szúrta a szemem, de így is

90%

(#26564) Tibiajax válasza littlelion21 (#26563) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nagyon jó az a film... megtartottam én is anno

(#26565) F34R


F34R
nagyúr

My Soul Take ről valakinek van véleménye érdemes megtekinteni?

(#26566) gejala válasza Arnold2 (#26557) üzenetére


gejala
őstag

Szerintem nincs különösebb gond az Oscarral, jó ideje már egyébként is a könnyebben befogadható filmek felé nyitottak. Sokszor nagyon erős a mezőny és csak egyet lehet választani, teljesen igazságos sose lehet. De aki megérdemli az Oscart (és nem csak egyszer sikerült nagyot alkotnia), az általában előbb-utóbb megkapja, csak ki kell várnia a sorát.
Plusz az Oscarnak üzenet értéke is van. Tavaly a The Hurt Locker győzelmében nagy szerepet játszott, hogy nő rendezte. Már régóta tartozott ezzel az Akadémia, hogy egy nő is kapjon rendezői Oscart. Tavaly ehhez kapóra jött egy nagyon aktuális témájú film, ami jó is.
Egy film igazi értékét meg csak az idő tudja eldönteni.

cszn:
Persze, el kell olvasni a kritikákat is. De a "gyorspontszám" is meglepően korrekt szokott lenni RT-n. Természetes módon kialakul, hogy egy film annál több kritikusnak tetszik egyértelműen, minél jobb. Ha van olyan dolog, amibe bele lehet kötni, valaki bele is fog és kicsit lehúzzák a pontszámot.
Az meg nem baj, hogy a 100% nem úgy jön ki, hogy mindenki el van ájulva tőle. Az a lényeg, hogy mindenkinek inkább tetszik, mint nem. Ennyi kritikusnál már ez is jelentős eredmény.
Különböző műfajú filmeket nem is hasonlítanak össze, csak azt nézik, hogy mennyire lett jól megcsinálva az adott film. Akciófilmmel is simán be lehet jutni 80-90% fölé, ha jó. A RT ugyanúgy megadja a 100%-t a Keresztapának, az Aliensnek meg az Evil Deadnek.

[ Szerkesztve ]

(#26567) littlelion21 válasza gejala (#26566) üzenetére


littlelion21
addikt

Hagyjátok már ezt vergődést.
Az Oscar-nak PR-értéke van, kb. más semmi, maradjunk ennyiben.

(#26568) cszn válasza gejala (#26566) üzenetére


cszn
őstag

Korrekt igen, de semmi több. Olyan zsánerfilmeknél mint Az Amerikai (szvsz az utóbbi idők egyik legjobb filmje) vagy pl. The Brøken (Tükör/szilánk) nem működik. Ránézek és nagy lehúzásnak tűnik pedig remek rétegfilmek. Vagy itt van az általad említett Bombák földjén ami RT-on 97% ami nagy túlzás, erre filmre pár év múlva alig fognak néhány emlékezni. Utána kell járni na. :)

(#26569) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Boardwalk Empire,(Gengszterkorzó ) nézi valaki?
Eddig három részt néztem meg, nagyon tetszik.
A soprano rendezőjétől. Túlzás a sok ember a rendezvényeken, kétlem hogy ennyien jártak volna, statisztikai adat hogy Második vh után 2 milliárd ember élt csak, előtte gondolom kevesebb.
Korhűen ábrázolva van, és sok név feltűnik, mint pl Lucky Luciano, Al Capone (itt még kisstílű gengszter) és nagyon agresszívak.
A szinészi gárda nem rossz, mondok is párat: Steve Buscemi (kutyaszorítóban) Stephen Graham (New York bandái, elég hű a gengszter formához, bár kicsit jobban elhízott az utobbi időben)
Mellékesen hozzáteszem az első rész rendezője Martin Scorsese.
Szóval várom válaszotokat mit gondoltatok a filmről ha láttátok.
Aki a maffiózókat látta, ebben is megtalálja a számítását, szerintem nagyon chillout.

(#26570) Tibiajax válasza bobalazs (#26569) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

nem soprano hanem The Sopranos

(#26571) Tibiajax


Tibiajax
nagyúr

Superman, Batman - Apocalypse
hd,angol
Ez is fasza volt
8/10

(#26572) tiv83us


tiv83us
veterán

Na megneztuk tegnap a Black Swan-t. Hu de bun rossz volt...

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#26573) don pardon


don pardon
aktív tag

Sziasztok!

Nemtom láttátok-e már de: "Anne Hathaway has been confirmed to play Catwoman in 'The Dark Knight Rises'!" by imdb

mondjuk Jessica Biel-t jobban el tudom képzelni a szerepben de szerintem Anne Hathaway sem lesz rossz

Ha 5 perc múlva nem jövök vissza, várjanak tovább! - by Ace Ventura

(#26574) Jhonny06 válasza tiv83us (#26572) üzenetére


Jhonny06
veterán

Már vártam.. :D

(#26575) tiv83us válasza Jhonny06 (#26574) üzenetére


tiv83us
veterán

:F

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#26576) Jhonny06 válasza tiv83us (#26575) üzenetére


Jhonny06
veterán

:F

(#26577) WonderCSabo válasza don pardon (#26573) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Benne lesz Catwoman? Ajjaj...

(#26578) tiv83us válasza Jhonny06 (#26576) üzenetére


tiv83us
veterán

Mit vartal?

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#26579) BITBOYS válasza tiv83us (#26578) üzenetére


BITBOYS
addikt

Ti aztán jól elvagytok :D

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#26580) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec (720p, francia hang m.f)
10/5

Szórakoztató, és pár poént sikerült elcsepegtetni, de inkább csak egy komolytalan és félvállról vett film, amit magának a történetvilágnak a kissé abszord-komikus ízével próbáltak felfűszerezni (amit gondolom a képregényből próbált áthozni a film író/rendezője). A karakterek is lopottnak tűntek (mármint hogy szerintem a képregény is erős "ollózás" lehetett, vagy sokan ollóztak már ebből a képregényből, ha az az eredeti...). Az animációk egy része is inkább csak béna, mint sem viccesen idióta (bár a karakter animációk egy része kiváló).

Még kis filmrokonsági SPOLIER: Rajta Aziz! Nyissa ki! -> Megnéztem IMDB-n, de sajnos nem az a kis Aziz nőtt fel az új szerephez, aki folyton elaludt a Fifth Element-ben. :))

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26581) Wyll


Wyll
őstag

A Könnyű nőcskének milyen lett a szinkronja? Elég szar ahhoz, megérje olvasni a feliratot?

(Egyszerűbben: szinkronosan vagy feliratosan szedjem? :D)

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#26582) Jhonny06 válasza tiv83us (#26578) üzenetére


Jhonny06
veterán

Hogy mikor írja be valaki, hogy szar a Black Swan.

(#26583) tiv83us válasza Jhonny06 (#26582) üzenetére


tiv83us
veterán

Nem ertem, valakit megsertettem vele, hogy nekem nem tetszett?

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#26584) koxx válasza Wyll (#26581) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Tökmindegy, szinkronnal és felirattal is szar film.

tiv: sztem itt még sokunknak nem fog tetszeni

[ Szerkesztve ]

(#26585) Arnold2 válasza tiv83us (#26583) üzenetére


Arnold2
őstag

Fél Magyarországot é Kambodzsából is egy kicsit....

U.i: :P

(#26584) koxx: pfff :)

[ Szerkesztve ]

(#26586) adalbert1


adalbert1
veterán

A szinkron témához: persze hogy rengeteg jó szinkron készült régen, másrészt az is igaz, hogy régen tényleg színészek voltak a szinkronszínészek is, valószínűleg ezért volt magasabb a színvonal (ill. még bejátszhat az is, hogy lehet akkoriban mikor még csak kevés "nyugati" film áramlott be, így jóval több idejük volt egy projektre -persze ez csak találgatás).
Mostanában pl. a Magnumot nézem újra :) (ill. gyerekkoromban nem láttam amúgy sem az összes részt), ezt el sem tudnám képzelni hogy ne magyarul nézzem.
Ill. nálam annyiból furcsa ez a dolog, hogy általában mindent úgy nézek újra is, ahogy először láttam. Pl. a Torrente 1-et magyarul láttam, így a későbbi újranézésekkor is úgy néztem, a 2-t viszont spanyolul, ezt az esetek nagy részében így nézem (ill. 1-2-szer magyarul is megnéztem).
Tony hangja nekem is furcsa volt angolul (talán ötödik évadig néztem anno magyarul), főleg hogy 1-2 helyen valami iszonyat vékony hangon szólalt meg (már a magyar hangjához képest).
A Keresztapás szinkronokat megnézve vannak jó magyar hangok is, de pl. Brando eredeti hangját szerintem nem közelíti meg egyik színész sem...

A Black Swan-hoz annyit fűznék hozzá, hogy a filmre kíváncsi vagyok, viszont a témaválasztás nem igazán hoz lázba...

(#26587) Odin_James válasza WonderCSabo (#26502) üzenetére


Odin_James
tag

"Mellesleg a Social network is blockbuster..."

:DDD

Az Oscar témához csak annyit szeretnék hozzá szólni, hogy bár még a jelöltek listáját sem tudjuk biztosan, már most sejthető, hogy az elmúlt évek legerősebb mezőnyével van dolgunk. Abban szinte biztos vagyok, hogy a Legjobb Rendezés díját Fincher fogja elvinni, de a Legjobb Film díjára nem mernék fogadni.
Sajnálom Nolan-t, hogy egy ilyen erős mezőnyben kell megmérettetnie magát és filmjét. Szinte már most biztos, hogy a fő kategóriák egyikében sem fog nyerni az Inception, bár már maga a jelölés is nagy megtiszteltetés.

[ Szerkesztve ]

(#26588) Odin_James válasza Odin_James (#26587) üzenetére


Odin_James
tag

Egy-két helyesírási és fogalmazási hiba sajnos becsúszott az előző kommentemnél.
Lejárt a szerkesztési idő! :O

[ Szerkesztve ]

(#26589) Wyll válasza koxx (#26584) üzenetére


Wyll
őstag

No megnéztem.
Nem az évszázad filmje, de azért szarnak semmiképp sem mondanám.
Sőt, igazából a mostanában kigördülő műanyagsorozat egyik legüdébb kivétele.
Szerintem. ;)

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

(#26590) Kidus válasza koxx (#26584) üzenetére


Kidus
őstag

En vegig azon gondolkodtam, kijojjek-e a mozibol, annyira volt erdekes.
Hat tyuk tava....
Mudramanak tunt, par elborult agyu csaj hiszteriazasarol szolt meg kicsit gusztustalan is, de hat izlesek es pofonok :)
Kivancsi vagyok, hogy akinek tetszett, annak miert.

Assuming Control

(#26591) cszn válasza Kidus (#26590) üzenetére


cszn
őstag

Egy különös csaj kiborulásáról szóló stíluskutyulmány, pszichothriller, dráma és néhol horror elemekkel. Azt hiszem sokaknak Natalie Portman játéka lehet ellenszenves ezzel az ultraérzékeny karakterrel. Nem gyakori az ilyen ember és a legtöbben - ahogy a filmben is - az ilyeneket levegőnek nézi vagy megvetően lenézi. Ha nem érdekelnek a különleges karakterek akkor érthető, hogy nem tetszett, de a kivitelezésben nem hinném, hogy sok hibát lehetne találni. :U

(#26592) WonderCSabo válasza Odin_James (#26587) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Szinte már most biztos, hogy a fő kategóriák egyikében sem fog nyerni az Inception

de a Legjobb Film díjára nem mernék fogadni

? Vagy esetleg nem az Inception, nem a TSN, hanem vmi más?

[ Szerkesztve ]

(#26593) brownus


brownus
veterán

FUCK, anna h. lesz macskanő.... bazdmeg nolan....

(#26594) WonderCSabo válasza brownus (#26593) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Egyáltalán minek macskanő? :F

(#26595) F34R válasza WonderCSabo (#26594) üzenetére


F34R
nagyúr

Mer biztos volt a képregényben is :P

(#26596) F34R válasza brownus (#26593) üzenetére


F34R
nagyúr

bleeh most nézem :S nem is szép :N

(#26597) F34R


F34R
nagyúr

Elhajlási engedély

ez nagy lesz :D

The Avengers

Ironman új páncélja :DDD

Hulkbuster

(#26598) WonderCSabo válasza F34R (#26596) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Hangover 3? :P Anne Hathaway sok minden lehet, de nem ronda az tuti. :)

(#26599) Odin_James válasza WonderCSabo (#26592) üzenetére


Odin_James
tag

A 3 legesélyesebb film:

The Social Network
Black Swan
The King's Speech

(#26600) F34R válasza WonderCSabo (#26598) üzenetére


F34R
nagyúr

Nem rondát mondtam :) csak nekem nem szép annyira

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Filmvilág - Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.