- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cuci3
tag
válasz Delila_1 #6374 üzenetére
Sisak, nehézvértezet fenn, láncos buzogányomat itt forgatom.
Sajna a gondolatomat nincs idő leírnom, illetve még a korábbi postokat sem olvastam vissza. Ja és személyes okok miatt a "csak zöld betűtípus" részt "csak kék betűtípus"-ra váltottam (emögött nem politikai, vallási vagy futball-huliganizmus áll, hanem a színtévesztő vagyok és a zöldet baromira nehezen tudom megkülönböztetni egypár másik színtől )
Előljáróban: Az "eger" szöveg nekem egyértelműen definiálja Egert (mégha Egervár ott is van), és Egervárhoz legalább az "egerv" szöveg szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz lakatosturbo #6375 üzenetére
Az animáció eltüntetése
Egyik módszer:
Vezérlőpult -> Megjelenítés -> Megjelenítés fül ->Hatások
Vedd ki a pipát a Menük és eszközleírások áttűnése előtti négyzetből.Másik módszer:
Futtasd a Regedit-et, menj a HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop \ WindowsMetrics mappába. A Szerkesztés -> Új -> Karakterlánc menüt választva vigyél be új objektumot. Nevezd ezt el MinAnimate-nek, kattints rá kétszer az objektumra, és írd be a 0 értéket. Lépj ki a regisztrációs adatbázis-szerkesztőből, és indítsd újra a gépet. A lekicsinyítés és felnagyítás ettől kezdve gyors lesz, mint a villám.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
-
ulrik19
tag
Sajnos (?) a VB elég rugalmasan kezeli ezt a témakört. abban sem vagyok biztos, hogy a dim x, y as string esetében x és y is string lesz-e,nem csak y. (és x meg variant)
Viszont ha ezzel lenne a gubanc, akkor már korábban is jelentkeznie kellett volna.
Ha a kódban nem történt változás, valamint ugyanazon a gépen, ugyanazzal az excellel lett megnyitva, de más adatokkal, akkor az adatokkal van a "hiba". Pontosabban ott kell keresni ennek a hibának a forrását. (pl. vlookup-nál a hibajelzést: #missing)
Nálam ilyen esetben szintén ugyanez a hiba jött elő. Ami megoldódott az cells(x,y).Text alkalmazásával.
...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6386 üzenetére
da beugolom ezt a sort írja ki:
If adat = "SPEARS" Then z = z + 1
ha kiskippelem ezt a sort, akkor akövetkezőt
ha így írom:
If adat = "SPEARS" Then
z = z + 1akkor a
if adat = "PEARY/PENSACOLA" Then e = e + 1End If
Next
Sheets("Data").Cells(47, fil) = znext-nél áll meg.next whitout for-al. de van for.
-
veterán
válasz ulrik19 #6385 üzenetére
semmi...
minden nap készítek erről a filesről egy mentést... a tegnapi simán lefut a mai mai adatokkal ne.
Ha a mai adatokat bemásolom a tegnapi reportba akkor az is megáll. Tehát az adatoknál lenne változás, de ott nincs.
a változás az lejet, hogy a 21-es oszlopban az adatokat egy VLOOKUP eredménye.de akkor sem értem mi lenne a gond, hiszen max olyan értékek szerepelnek benne, ami a kritériumoknak nem felel meg, és kész. -
félisten
Hali!
Lemaradt ez endif, akkor így
If adat = "SPEARS" Then
z = z + 1
End IfAmúgy meg én is azt kérdeztem volna, amit ulrik19, szóval mi változott, vagy esetleg maga az office csomag változott?
A Type Mismatch típushibára utal, tehát az And-es sorban keresném a hibát, de mivel azt írtad, hogy nem abban a sorban írja ki, ezért nem tudok mást elképzelni, azaz mégis.
Debuggold a kódot lépésről-lépésre, aztán ha mégis az And-es soron fog leakadni, akkor tuti, hogy a megadott cellákból nem megfelelő adatokat hasonlítasz össze...Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
ulrik19
tag
de az adat változó nem integernek van deklarálva?
én sosem szerettem az adat=cells(x,y) megadást, mert ez jelentheti magát a cellát, mint objektumot. (tudom, elvileg a .value a default tulajdonság, de akkor is)
szóval én ezzel kezdeném, de nem biztos, hogy ez a hiba forrása:
dim adat as string
ill.
adat=cells(x,y).value...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6380 üzenetére
hopp.. bocs
most viszont a next whitout for hibával áll meg az END IF utáni nextet bejelölve
e = e + 1
End If
Next <---- ITT ÁLL MEG!
Sheets("Data").Cells(47, fil) = z(#6381) ulrik19 nem, szöveg van, ami generic
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6378 üzenetére
de ez eddig így ment
azét megcsinálom, csak érdekes[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hali!
A Then utáni részt rakd új sorba, tehát:
If adat = "SPEARS" Then
z = z + 1Ha ezt megteszed, akkor az If adat = "TRAVIS" Then y = y + 1 sorral lesz gondja. Sajnos mindegyiken el kell végezni a módosításokat.
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
veterán
Sziasztok!
van egy macro-m, amit még a Ti segítségetekkel íródott, és tegnap óta, Type Mismatch hibával megáll
a kód ez:
Sub pivot()
Sheets("IDE_MASOLD").Select
Dim sor, z, y, x, w, v, u, t, s, r, q, p, o, n, m, l, k, j, i, h, g, f, e, adat, ossz, fil As Integer
Dim filter_1, filter_2, filter_3 As String
z = 0: y = 0: x = 0: w = 0: v = 0: u = 0: t = 0: s = 0: r = 0: q = 0: p = 0: o = 0: n = 0: m = 0: l = 0: k = 0: j = 0: i = 0: h = 0: g = 0: f = 0: e = 0
filter_1 = Range("Data!C40").Text
If filter_1 = "ALL" Then
filter_1 = "BOARD": filter_3 = "DT BOARD"
End If
For fil = 1 To 25
filter_2 = Sheets("Data").Cells(46, fil)
For sor = 2 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
adat = Cells(sor, 21)
If Cells(sor, 4) = filter_1 And Cells(sor, 17) = filter_2 Then
If adat = "SPEARS" Then z = z + 1
If adat = "TRAVIS" Then y = y + 1
If adat = "AZEDA" Then x = x + 1
If adat = "LAGUNA" Then w = w + 1
If adat = "KEY WEST" Then v = v + 1
If adat = "SULLIVAN" Then u = u + 1
If adat = "CORSICA" Then t = t + 1
If adat = "GILLIGAN" Then s = s + 1
If adat = "THURMAN" Then r = r + 1
If adat = "TAHITI" Then q = q + 1
If adat = "YEBISU" Then p = p + 1
If adat = "ZANZIBAR" Then o = o + 1
If adat = "HAWKE" Then n = n + 1
If adat = "BARBADOS" Then m = m + 1
If adat = "CAYMAN" Then l = l + 1
If adat = "LIONS GATE" Then k = k + 1
If adat = "SIBERIA" Then j = j + 1
If adat = "GREAT BELT" Then i = i + 1
If adat = "AMBRASSADOR" Then h = h + 1
If adat = "FOLSOM" Then g = g + 1
If adat = "BONDI/BENZ" Then f = f + 1
If adat = "PEARY/PENSACOLA" Then e = e + 1
End If
Next
Sheets("Data").Cells(47, fil) = z
Sheets("Data").Cells(48, fil) = y
Sheets("Data").Cells(49, fil) = x
Sheets("Data").Cells(50, fil) = w
Sheets("Data").Cells(51, fil) = v
Sheets("Data").Cells(52, fil) = u
Sheets("Data").Cells(53, fil) = t
Sheets("Data").Cells(54, fil) = s
Sheets("Data").Cells(55, fil) = r
Sheets("Data").Cells(56, fil) = q
Sheets("Data").Cells(57, fil) = p
Sheets("Data").Cells(58, fil) = o
Sheets("Data").Cells(59, fil) = n
Sheets("Data").Cells(60, fil) = m
Sheets("Data").Cells(61, fil) = l
Sheets("Data").Cells(62, fil) = k
Sheets("Data").Cells(63, fil) = j
Sheets("Data").Cells(64, fil) = i
Sheets("Data").Cells(65, fil) = h
Sheets("Data").Cells(66, fil) = g
Sheets("Data").Cells(67, fil) = f
Sheets("Data").Cells(68, fil) = e
z = 0: y = 0: x = 0: w = 0: v = 0: u = 0: t = 0: s = 0: r = 0: q = 0: p = 0: o = 0: n = 0: m = 0: l = 0: k = 0: j = 0: i = 0: h = 0: g = 0: f = 0: e = 0
Next
Sheets("Data").Select
Cells(1).Select
End Subhibának ezt a sor adja besárgítva:
If adat = "SPEARS" Then z = z + 1Szerintetek mi lehet a gond?
-
Cuci3
tag
válasz lakatosturbo #6375 üzenetére
Szerintem nem Excel beállítás, legalább is én nem tudok róla.
Szerintem nézzél körül itt: Vezérlőpult / Rendszer / Speciális fül / Teljesítmény beállítások.
Itt a Vizuális hatásokból szedd ki a ki- és beúsztatási lehetőségeket. -
lakatosturbo
aktív tag
Ezt az animációt hogy lehet lehetne kikapcsolni amikor kiválasztom a SUM fügvényt?
[link]Origin: viktorvill Steam: viktorvill
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6370 üzenetére
Az A1:B1 tartományra 4 szabályt ad, az A4:D129-re másikat.
Igen, xls-ben tetted fel, de nem volt benne semmi, ami a 2003-ban nem lenne értelmezhető.
Cuci, csak töltsd le a linket a #6313-ról, ne olvasd el a sok hozzászólást. Legalább lesz ugyannak a szövegnek, feladatnak egy újabb értelmezése.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Cuci3
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6370 üzenetére
"Csak mivel elég érdekesnek tűnt, gondoltam megosztom veletek, remélhetőleg még lesznek érdeklődök, akik egy "kis" agytorna gyanánt nekiugranak."
Ha lesz rá energiám, és visszaolvasom ezt a rengeteg posztot, és a napocska is sütni fog még, akkor talán igen. -
félisten
válasz Delila_1 #6369 üzenetére
Hali!
Nem tudom az összpontszámot, egyik PH-s fórumtárs keresett még valamikor tavaly privátba, hogy ebben a feladatban segítsek neki, én is így, ezt az 1 feladatot kaptam.
Csak mivel elég érdekesnek tűnt, gondoltam megosztom veletek, remélhetőleg még lesznek érdeklődök, akik egy "kis" agytorna gyanánt nekiugranak.
Én szeretem az ilyen feladatokat, és örültem volna, ha annak idején nekünk is ehhez hasonló "nehézségű" feladatokat hoztak volna példaként, nem pedig a szokásosakat.
(Meg akkor nem kellett volna megtanulni magamtól)Más:
Korábban említést tettél rá, hogy 2003-ban csak 3 szabályt lehet megadni. Először nem is figyeltem fel rá, de most hirtelen végig gondolva ez nem igazán értem, nálam ugyanis 5 szabály van.
Na most ennek az lehet az oka, hogy 2007-ben készült tábla, de 2003-as formátumba mentettem?
Hogyhogy nem reklamál a 2003-as formátum az 5 szabály miatt(és működik persze)?Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6368 üzenetére
A módosított B1 képlettel (2-3 hozzászólással ezelőtt) már az is megy.
Érdekelne, mennyi a teljes feladatsor max. pontszáma, ha ez az 5. számú 31 pontot ér.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz Delila_1 #6367 üzenetére
Hali!
Jó elbeszélünk egymás mellett, sebaj, dagad a szürkeállomány legalább...
Szóval akkor ezt nem valósítja meg, az utoljára belinkelt táblád."Példaként: ha A1-be a „bük” karaktersorozatot írjuk, akkor B1-ben jelenjen meg Bük neve, míg Bükkösdhöz csak legalább négy karakter beírásával juthatunk („bükk”)."
Ez már nem félreérthető asszem...
Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6366 üzenetére
Az utolsó mondatod nem szerepel a kiírásban.
Szerintem jobb, ha több választási lehetőség esetén üres marad a B1, míg nem teszi a felhasználó egyértelművé a dolgot.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz Delila_1 #6365 üzenetére
Hali!
Ezt csak egyféleképpen lehet értelmezni
ha nincs a megadott karaktersorozattal kezdődő község: piros cellában világossárga betűk;
ha több ilyen is van: sárga alapon piros betűk;
ha pontosan egy ilyen község van: zöld betűk;
üres cella esetén maradjon az eredeti cellaszín!Az üres A1 kivételével minden esetben kerül valamilyen szöveg B1-be.
De persze tudom mire gondolsz, és ha úgy oldottad meg, akkor úgy is jó.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6364 üzenetére
Nem vagyok biztos az értelmezésben. Ha ez igaz, akkor az előző változat a jó.
A B1 képletén annyit módosítottam most, hogy bük, vagy eger beírásakor jelenjen meg Bük, vagy Eger.
=HA(HIBÁS(HOL.VAN($A$1&"*";$A$4:$A$129;0));"Nincs";HA(VAGY(DARABTELI(A4:A129;A1)>0;DARABTELI($A$4:$A$129;$A$1&"*")=DARABTELI($A$4:$A$129;INDEX($A$4:$A$129;HOL.VAN((BAL($A$1;HOSSZ($A$1)) & "*");$A$4:$A$129;0);1)));INDEX($A$4:$A$129;HOL.VAN($A$1&"*";$A$4:$A$129;0));""))
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Delila_1 #6363 üzenetére
Hali!
Ez sajnos teljesen rossz értelmezés, ugyanis B1 csak és kizárólag akkor lehet üres, ha A1 is üres. Minden más esetben B1-be kell kerülni egy helység névnek(vagy ha nincs semmilyen egyezés a listában, akkor akár lehet nincs találat felirat is) a megfelelő cellaháttér- és betűszínekkel.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6361 üzenetére
bük-nél nem is jelenhet meg, mert az lehet Bük, és Bükkösd.
Az as-nál, vagy bélm-nél már megjelenik.Zöld is csak akkor lesz az A4:D129 tartomány, ha sikerült konkrét helységet kiválasztanod a megfelelő számú karakterrel.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz ulrik19 #6359 üzenetére
Szerintem ezen nem a sorrend változását értették, hanem az esetleges bővülést. Azt meg könnyű módosítani a $A$129-et átírva.
Kiinduló adat > több (vagy kevesebb) vár.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz Delila_1 #6360 üzenetére
Hali!
Nem jó. Most meg ha bük-öt írok A1-be, akkor nem jelenik meg semmi B1-be.
szerk
Konkrétan B1-ben soha nem jelenik meg semmi
Meg al beírásakor, még a listában sem jelölődik ki semmiValamit nagyon módosítottál...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Sikerült úgy megoldani, hogy a B1-be csak akkor írja be a helység nevét, ha az A1-be bevitt érték alapján csak ez az egy lehet igaz.
[link]A sárga hátterű tartomány feltételes formázásán is kellett módosítani.
Egy dolog nem stimmel: ha az A1 üres, a formátum nem lesz alapbeállítású. 2007-ben meg lehetne adni ezt is, a 2003-ban csak 3 feltétel adható meg.
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6358 üzenetére
Oké!
csak emiatt kérdeztem:
de a megoldásnak olyannak kell lennie, hogy ha bármely kiinduló adat változik, akkor a táblázat továbbra is az eredeti elvárásoknak megfelelően működjön...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
félisten
-
ulrik19
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6352 üzenetére
Azért az még érdekelne, hogy az ABC sorrendiség adottságnak tekinthető?
...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
félisten
-
ulrik19
tag
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6346 üzenetére
A1-ben a bük lehetne Bükkösd is a B1-ben.
-
Delila_1
veterán
-
félisten
-
ulrik19
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6347 üzenetére
Értem. Akkor Delila megoldása jó (feltételezve az ABC rendezettséget)
-
ulrik19
tag
Az ABC sorrend az alapfeltétel (adottság) volt?
Mármint, hogy az adatok településnév szerint vannak sorbarendezve.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Nem vagyok biztos benne.
"Elvárjuk azt is, hogy egyértelmű azonosítás esetén a B1 cellában jelenjen meg a község eredeti (teljes) neve, mégpedig pontosan abban a formában, ahogyan az A oszlopban szerepel (pl. kis- és nagybetűkre helyesen)."Vagyis a bü beírása után a B1-ben ne jelenjen meg semmi.
-
félisten
válasz ulrik19 #6345 üzenetére
Hali!
"a bü egyértelműen azonosítja bük-öt, vagy nem?"
Bük-öt igen, de attól még a listában van bü-vel kezdődő más község is, ezt jelezzük sárga alapon piros betűkkel.Fire.
-
félisten
válasz Delila_1 #6344 üzenetére
Hali!
Mód
De mégis csak megnéztem, csak nem ugrott be mi a rossz benne.
Az a hiba, ha bük kerül A1-be, nálad akkor is sárga alapon piros a felirat, holott a bük egyértelműen azonosít egy települést a listában, azaz zöld betűknek kellene hogy legyenekFire.
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6343 üzenetére
hali,
akkor nem értem:
a bü egyértelműen azonosítja bük-öt, vagy nem?
ha igen: miért sárga alap piros betű
ha nem: miért zöld bük sora, és miért szerepel a neve B1-ben?bü esetén miért pont bük zöldül (micsoda szókép ) miért nem bükkakármi?
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6343 üzenetére
Akkor mi nem jó a másodjára feltett fájlban?
-
félisten
válasz Delila_1 #6339 üzenetére
Hali!
Sárga alapon piros betükkel A1-ben bü és B1-ben Bük, és a listában a Bük sora legyen kijelölve zöld alapon. És ez nem szerintem, hanem a feladat leírása szerint.
Amúgy örülök, hogy nekiugrottatok, bevallom sejtettem, hogy ha valaki neki áll az biztosan Te meg ulrik19.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6338 üzenetére
a javított #6337 sem? melyik elvárásnak nem felel meg? valószínűleg nem teszteltem minden lehetséges módon
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6338 üzenetére
Szerinted az A1 bü értékénél mi jelenjen meg a B1-ben?
-
félisten
Hali!
Na látom dolgoznak a szakik rajta , meg várom ki-milyen módszerrel oldja meg. Eddig sajnos még egyik sem jó...
Fire.
-
ulrik19
tag
válasz ulrik19 #6336 üzenetére
most nézem, nem is jó... nem kezeli jól a bü - bük - bükk "problémát" na, akkor még dolgozom rajta
így jónak tűnik
B1 CSE képlete:
=HA($A$1="";"";HA(SZUM(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;1;0))=0;"";HA(SZUM(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;DARABTELI($A$4:$A$1000;A4:A1000);0))=SZUM(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;1;0))^2;INDIREKT("A"&MAX(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;SOR(A4:A1000);1)));HA(SZUM(HA(A4:A1000=$A$1;DARABTELI($A$4:$A$1000;A4:A1000);0))>0;INDIREKT("A"&MAX(HA(A4:A1000=$A$1;SOR(A4:A1000);1)));""))))[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz ulrik19 #6334 üzenetére
hmmm, nagyon be akartam biztosítani a bővítési lehetőséget (65000 sorral)
amennyiben lejjebb viszem, pl 1000-re, elég gyors (és egy jó ideig elegendő a mennyiség is)így B1 CSE képlete:
{=HA($A$1="";"";HA(SZUM(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;1;0))=0;"";HA(SZUM(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;DARABTELI($A$4:$A$1000;A4:A1000);0))=SZUM(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;1;0))^2;INDIREKT("A"&MAX(HA(BAL(A4:A1000;HOSSZ($A$1))=$A$1;SOR(A4:A1000);1)));"")))}...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6333 üzenetére
ez alapján szerintem nem:
Elvárjuk azt is, hogy egyértelmű azonosítás esetén a B1 cellában jelenjen meg a község eredeti (teljes) neve, mégpedig pontosan abban a formában, ahogyan az A oszlopban szerepel (pl. kis- és nagybetűkre helyesen).
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6331 üzenetére
ez pedig az én verzióm.
meglehetősen lassú, de szintén nem használ segédcellákat
B1 képlete (CSE képlet!)
{=HA($A$1="";"";HA(SZUM(HA(BAL(A4:A65000;HOSSZ($A$1))=$A$1;1;0))=0;"";HA(SZUM(HA(BAL(A4:A65000;HOSSZ($A$1))=$A$1;DARABTELI($A$4:$A$65000;A4:A65000);0))=SZUM(HA(BAL(A4:A65000;HOSSZ($A$1))=$A$1;1;0))^2;INDIREKT("A"&MAX(HA(BAL(A4:A65000;HOSSZ($A$1))=$A$1;SOR(A4:A65000);1)));"")))}
illetve mellékelem a színezést:
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6331 üzenetére
köszi!
ez már oké, viszont ha pl. beírom "al", akkor jelzi, A1-B1 színével, hogy több találat van, viszont B1-be berak egy konkrét településnevet (az első találatot), ami által a táblázatban be is színezi az adott sort (sorokat)
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6323 üzenetére
ha
- nincs A1-gyel kezdődő település: nincs találat
- van A1-gyel kezdődő település:
a) pontosan 1 ilyen település van (a kastélyok számától függetlenül): pontos találat
b) ha több ilyen település van:
i) egyik település neve sem pontosan A1: több találat
ii) egyik település neve pontosan A1: pontos találat (hiába van még hasonló név)Ezek alapján kell a színezést is megoldani.
a) üres A1
b) több találat
c) pontos találat
d) nincs találat...az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
Delila_1
veterán
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6319 üzenetére
A feladatban ott is a minta: as esetén Aszód (zöld betűk, azaz pontos találat, hiába van ott két kastély)
Az általad idézett szöveg nem arra utal, amire írtad, ugyanis:
bü esetében jelezze: bük és bükkakármi
de bük esetében csak bük-öt jelezze, mert az egyben pontos találat, hiába része bükkakárminek....az élet igazságos, mert pl. akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik...
-
Delila_1
veterán
válasz ulrik19 #6317 üzenetére
Lehet, hogy másként értelmezzük a feladatot?
Buda azért szerepel kétszer, mert a listában is kétszer található meg, két kastély is létezik ott.
A bo-val kezdődő település pontos kereséséhez több karaktert kell megadni.
»Feladatunkat nehezíti, hogy a községek között vannak olyanok, amelyek közül az egyiknek a neve teljes egészében tartalmazza a másikét (pl. Egervár – Eger). Ilyen esetben azt várjuk a táblázattól, hogy azt is fogadja el, ha a rövidebb nevet pontosan beírtuk (zöld betűk), és a hosszabb nevet csak (legalább) egy további helyes karakter esetén azonosítsa. Példaként: ha A1-be a „bük” karaktersorozatot írjuk, akkor B1-ben jelenjen meg Bük neve, míg Bükkösdhöz csak legalább négy karakter beírásával juthatunk („bükk”).«Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6315 üzenetére
megvan mi a gond: megkeresed az első olyan településnevet, ami az adott betűkkel kezdődik. Megnézed, hogy ebből a településből hány található a listában, és az alapján színezel. Viszont a formázás nem ettől kellene, hogy függjön, hanem attól, hogy az adott betűkkel kezdődő településekből hány különböző van.
-
ulrik19
tag
válasz Delila_1 #6315 üzenetére
nem rossz, viszont valami nem stimmel a Tieddel
ha beírom A1-be: bo , akkor egyértelmű eredményt ad: Bodajk, pedig több bo-val kezdődő van. Ugyanakkor be esetében jelzi, hogy több be-vel kezdődő található a listában.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
A linkelt feladatban benne maradt egy rossz helyre tett szűrő, és egy makrórögzítés.
Nem kívánt törlendő!Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6313 üzenetére
Hol kell jelentkezni a plusz pontért?
[Itt van a megoldás][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #6312 üzenetére
Vagy ha ez sem megy esetleg valakinél, akkor INNEN
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #6311 üzenetére
Hali!
OOPS! Elrontottam a linket, szóval akit érdekel, az INNEN töltse le. Sorry!Fire.
-
félisten
Hali!
Egy fórumtárs, még tavaly kért segítséget EHHEZ a feladathoz.
Csak azért raktam be, hogy szakavatott szakik(szakihölgyek ) egy kicsit megtornásztassák a szürkeállományt.
Segéd adatok/oszlop(ok) stb nélküli megoldásért plusz pont jár.Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
válasz Fire/SOUL/CD #6309 üzenetére
Köszönöm a segítséget, így már működik.
Cuci3-nak is köszönöm az észrevételeket.
-
félisten
válasz Robb202 #6307 üzenetére
Hali!
Magyarban így néz ki
=HA(B6<>"";FKERES(B6;Munka2!A1:C24;2;HAMIS);"")
Angolban meg így
=IF(B6<>"";VLOOKUP(B6;Munka2!A1:C24;2;FALSE);"")
Itt a szintaktika a lényeg, nem pont ott vannak az adatok, ahol nálad.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Robb202
tag
Bocsánat, hogy megint idepofátlankodok.
OO-ban a következő képlet működik:
=IF(B6<>"";VLOOKUP($B6;$Munka.$A6:$D$100;3;0);"")
Tehát egy másik munkalapról vegye be az információkat ha a B cellában ez és ez van
Szerettem volna ezt Excelbe átültetni de sajnos nem működött.
Mi a megfelelő képlet Excelre, mert ez így sem jó:
=IF(B6<>"";VLOOKUP($B6;$Munka!$A6:$D$100;3;0);"")
Illetve az mondja az Excel még, hogy a képlet végén a 0 már sok? Próbáltam magyar függvényelnevezéseket is használni de nem sikerült.
Mi lehet a hiba?
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6303 üzenetére
Akkor jól sejtettem, hogy ott is működik. Köszönöm.
-
félisten
válasz Delila_1 #6302 üzenetére
Hali!
"Nézd már meg, hogy egy kimutatáson belül is működik-e. Én abban próbáltam."
Arra bólogat az a kis Smiley, hogy kimutatásban is működik, 2007-es Excelben is, azt kérted, hogy nézzem meg nem?
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #6301 üzenetére
Tudom, hogy azt használod, csak a minta nem kimutatásban készült.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Villanyszerelés
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- OpenMediaVault
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest