- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #7499 üzenetére
Félreérthetően "javítottam", a LE az alapérték.
-
-
Delila_1
veterán
Lásd a #7485-öt. Ott Maci25 az A1; B1; C1 után az A2; B2; C2 kitöltésévél akarta folytatni az adatbevitelt. Nála az Eszközök - Beállítások - Szerkesztés fülön az Enter után továbblép opcióban az irányt jobbra kellett állítani, nálad lefelé. EZ az alapbeállítás, ott helytelenül írtam.
Tehát kijelölöd az A1:A6 tartományt, és kezded a bevitelt, majd újabb terület kijelölésével folytatod a munkát.
-
jasohn
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7496 üzenetére
És az lehetséges valahogy, hogy ez a leugrás ne kijelölés hatálya alatt ,hanem csak szimplán-kijelölés nélkül- egy oszlop előtt megtörténjen, mintha egy fal lenne jelen esetben a 7es oszlop előtt.
-
-
jasohn
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7494 üzenetére
Régi talán 2003-as vagy még régebbi, sajnos nem tudom pontosan, mert nyárimunkán használom.
Tehát ha én azt akarom, hogy A6-ról B1-re, majd B6-ról C1-re és így tovább, akkor csak a fent leírt beállításokat kell eszközölnöm?
És ha igen akkor hol?Ki kell jelölnöm azt az oszlopot amely előtt mindig lefelé lépjen vagy hogy?Köszi szépen a segítséget!
-
Hali!
Célszerű lenne megadni, hogy hányas Excel-t használsz...
2007
Excel gomb/Excel beállításai/Speciális/Jobb oldalt A kijelölt cellák az Excel lenyomása után áthelyezhetők elé tegyél pipát, lenyílóbó meg a Lefelé lehetőséget válaszd2003
Eszközök menü/Beállítások/Szerkesztés fül/Enter után továbblép elé pipa és szintés állítsd a lenyílóból Lefelé-reFire.
-
jasohn
tag
Sziasztok!
Hogy lehet megoldani azt, hogy egy táblázatban nekem csak a sorok első 6 cellájába töltse be az adatokat és mikor például az 1. sor 6. cellájában vagyok és beviszem az értéket és nyomok egy enter-t, akkor ne az 1. sor 7-es cellájába, hanem a 2. sor 1-es cellájába ugorjon.
Röviden A6-ról ne A7-re, hanem B1-re váltson és így tovább minden 6os cella után a következő sor 1esére ugorjon.Köszi segítséget előre is!
-
-
Bicé
csendes tag
Sziasztok,
Segítenétek picit?
Van egy munkalapom(munka1) és a D oszlopában 11 jegyű számok vannak. Azt szeretném, hogy egy másik munkalapra (munka2) kigyűjteni azon sorokat amelyekben ezek a 11 jegyű számok megegyeznek.Köszike
Bicé -
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
#7478-ra nem kaptam választ, de szerencsére időközben megoldódott.
Most új problémában várnám segítségeteket, mely már inkább Excel.
Van négy adatsorom a diagrammon.
Mindegyik 3D megjelenítésben.
Ebből 2 adatsort szeretnék 3D "szalag", vagy 2D grafikonként a már meglévő másik két adatsor 3D hasábos adatai fölött megjelentetni, de alapból az Excel nem engedi a 2 és 3D megjelenést kombinálni.
Tudtok-e valami megoldást?
Az Excelem 2002 (10.6501.6626) SP3.Előre is köszi.
-
perfag
aktív tag
Értem, ez egy extrém táblázat. Azt nem írod, hogy az adatokat Te magad viszed be, vagy más. Mert nem ugyanaz.
Megpróbáltam mi történik a cellák zárolásakor, de a D1:F1 bekavar. Nem ismerem a tábla korlátait, de én a D1:F1-et is zárolnám, valahol mélyen A15:C15 alatt vinném be az adatokat, amiket a D1:F1 egy egyenlőséggel átvenne. A beviteli cellákat meg kizárnám a nyomtatási területből, oszt annyi. -
Delila_1
veterán
Egy megoldás, aminél kicsit figyelni kell:
A beállításoknál jobbra állítod az enter utáni továbblépést (ez az alapbeállítás).
Kijelölöd az A1:C15 tartományt, és folyamatosan írod az értékeket, mindegyik után enterrel. A kijelölt tartományon belül A1; B1; C1; A2; B2; C2; ... A15; B15; C15 sorrendben töltődnek fel a cellák. Ezután a D1:F15 tartományt jelölöd ki, és folytatod a feltöltést.Figyelni azért kell, mert ha nem változtatod a kijelölést, a C15 után újra az A1 lesz aktuális, és felülírod az előzően bevitt adatot.
-
maci25
aktív tag
Sziasztok!
Most talán egyszerűbbet kérdezek és talán egyszerűbb is leirni mit is szeretnék.
Ha van egy táblázat ,meg lehet azt határozni elöre , hogy a tabulator lenyomása után melyik celába lépjen tovább?Esetleg ötlet az elözö kérdésre?
-
Delila_1
veterán
válasz
Antonio #7475 üzenetére
Másképp értem a kérdést, mint Perfag.
Úgy gondolom, hogy van egy (legalább 2 oszlopból álló) tartományod, amit két – változó – szempont szerint akarsz szűrni. A változó szempontokat egy-egy cellában adod meg, esetleg érvényesítés segítségével.
Ha így érted, add meg, hol vannak a szűrendő oszlopaid, és a két cella, amik szerint szűrni akarsz. Melyik cella változó értéke melyik oszlop kritériumát határozza meg.
Délután leszek csak gép közelében, ha addig nem kapsz választ, segítek.
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Statisztikával kapcsolatos kérdésem lenne?
Két különböző körülmény között mértem ugyanazon anyag megkötődését.
Tehát van két adatsorom, mindkét mérésben a mérési pontok száma azonos.
A két görbe lefutása szinte azonos. - szemre.
Statisztikai módszerrel is igazolnom kellene, hogy szignifikánsan nem tér el a két módszerrel kapott eredmény egymástól.
Mi jó erre? F-próba?Köszi a segítséget.
-
perfag
aktív tag
válasz
Antonio #7476 üzenetére
Erre a kérdésedre inkább nem válaszolnék.
Ami az előzőt illeti: nem autószűrő, mert azzal meglévő adatokat szűrsz. Amit Te keresel az az érvényesítés, a 2007-es Excelben ez az Adatok lapon van. A Megengedve lenyílóban válaszd a Lista lehetőséget. Ehhez persze kell egy előkészített lista. -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
egyszerű (?) kérdésem van
táblázat szerkesztés előtt állva, hol/és hogyan lehet beállítani azt hogy az autószűrő vel/ben csak az előre beállított beírt szöveg legyen választható? (bár lehet nem is jó helyen kapiskálok és ide nem is autószűrő kell)
Szóval azt szeretném hogy adott oszlopban az előre meghatározott szöveg (pl tool1 tool2 tool3) legyen választható (tehát ne kelljen beírni csak legördít és klikk) ,a másik oszlopban megint valami másik (quality, cost save, other) stb. Megoldható ez Excelben?
-
Delila_1
veterán
Az IF a magyar HA függvény angol megfelelője.
shev valószínűleg így oldotta volna meg:
=ha(c29="";e29*h$25;c29*h$25)Minden feladatra több megoldás létezik. Az előző megoldást arra gondolva írtam, hogy egy-egy sorban vagy műanyag, vagy alu keret szerepel. Amelyik éppen nincs a sorban, annak az 5-tel való szorzata 0, ezért nem változtaja meg az összeget a H oszlopban.
-
sz.j
nagyúr
Mindkettőtőknek köszönöm a segítséget
, most már hibátlanul működik.
@ shev7
A C-re és az E-re is megcsináltam a képleteket, de együtt nem működtek ..., az IF függvényt meg nem ismertem, sőt nem is tudtam, hogy mi az ....
Ha Delila_1 nem lett volna olyan kedves, hogy leírja áltam volna értetlenül -
sz.j
nagyúr
válasz
Delila_1 #7463 üzenetére
Úgy látszik, hogy az előbb nagyon érthetetlenül fogalmaztam ...
És félő, hogy most sem tudom jobban leírni ..., ezért inkább linkelek egy újabb képet is.Van egy termék ami műa.-ból és alu-ból is előállítható, de bármelyikből is készül mindegyikhez szükség van pl. "Keret"-re, amiből 5m kell darabonként (5m/db).
Én azt szeretném megvalósítani, hogy akár műanyagból (C oszlop) akár aluból (E oszlop) készül a termék, és ennek megfelelően a "C"-be vagy az "E"-be írom be a darabszámot, a termékhez felhasznált "Keret" mennyisége a "H" oszlopba megjelenjen.
Jelen esetben az alu termék esetén a keret "0" mennyiséget jelez, holott 3db×5m/db=15 kellene lennie.
Persze abban sem vagyok biztos, hogy ezt egyáltalán meglehet-e csinálni .....Remélem, hogy most valamivel érthetőbben írtam ...
Amúgy az eladás előtti készlet most nem érdekes, mert a "H" oszlop végén az oszlopban található össz. mennyiséget kivonom belöle / =H25-SUM(H29:Hx) /
Azaz a H25-ben található a készlet. -
pschio
őstag
hi all!
több oszlopban akarok értékeket számolni. például (A1:E30)
minden egyes cellában 1 szám található. a számok a cellákban 1-100-ig szerepelnek. meg akarom számolni, hogy az 1-es a 2-es a 3-as satöbbi szám hányszor szerepel az adott cellatartományban (A1:E30)a KERES függvénnyel próbálkoztam, de nem annyit számol amennyi kéne neki.
=KERES(1;A4:E30)
tudna valaki segíteni?
-
perfag
aktív tag
A felhasználók többsége az egérhez szokott, nem is tudnak az End billentyű varázslatról. Pl. kijelölöd a H oszlopot, lenyomod a Shift-et, nyomva tartod, ütsz egy End-et, majd a jobb kurzor nyilat és kijelölted H-tól jobbra az összes oszlopot.
És rengeteg ilyen trükk van, az Excelt a mai napig érdemesebb billentyűkkel vezérelni, nem egérrel. -
sz.j
nagyúr
Kicsit módosítottam a munkafüzetet és máris gondjaim támadtak ....
Azt, hogy tudom megcsinálni, hogy akár műanyagból vagy alumíniumból készül a termék, azaz a darabszám akár a "C" vagy az "E" oszlopba lesz beírva a felhasznált anyagok mennyisége a "H...J" oszlopokban helyesen jelenjen meg?
Kép -
maci25
aktív tag
válasz
Delila_1 #7451 üzenetére
Szia !
Köszönöm szépen , hogy segítettél a táblázatban.
Még annyi kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne megoldani , például az E1E5 illetve az F1F5 tartományban(oszlopban)szereplő számok megjelenjenek az A1A5, illetve a B1B5 tartományban.( azaz E1=A1, E2=A2, F1=B1,F2=B2 stb, stb) De ami nagyon fontos lenne, az az, hogy a kitöltést a gép felülről kezdje.Ezzel azt akarom mondani, ha pl. az E1-ben nincs semmi, csak az E2-ben ,illetve az F1 is üres, csak az F2-től van , akkor a másik oszlopban az A1-től és a B1-től kezdje a beírást.( E2=A1,F2=B1) és így tovább.
Ez a kérdés nem a tegnapi táblázatra vonatkozik, hanem ez egy teljesen más kérdés.
Köszi.
Maci felesége -
Troy.
addikt
válasz
Delila_1 #7455 üzenetére
köszi! Ezt én is ismertem, de nem gondoltam volna, hogy ki tudom jelölni a 24xx darab oszlopot.
( Azt hittem mindig megtoldja egy abc betűvel. (A , AB, ABC, ..stb
))
Viszont ha ezt meg lehet oldani, kíváncsi vagyok az inverzére! Miként tudom előkaparni az elrejtett oszlopokat?
köszi -
Terence12
tag
[link]
szóval ennyi áll rendelkezésre... és mondjuk adott egy olyan sorom, hogy számold ki 1000 Ft-ra a kamatot 2008.04.02 - 2010.01.28 időszakra...
szóval várom a megoldási javaslatokat akár priv-ben is a 7453 hsz-re. köszönöm -
Troy.
addikt
Hello!
Miként tudom azt megcsinálni, hogy tegyük fel, A-tól G oszlopig szeretném csak látni a dolgokat. Szóval utána ne legyenek oszlopok. -
Terence12
tag
Sziasztok, az a kérdésem lenne, hogy valakinek volt - e már tapasztalata jegybanki alapkamatok alapján történő késedelmi pótlék számítással kapcsolatban? Adott egy oszlopban a dátum ameddig az alapkamat érvényes és a 2. oszlopban pedig a %. a %-ok ugye folyamatosan változnak, így mondjuk egy 2004.05.05 - 2004.09.17 időszakra több %-os arányt is figyelembe kell venni... ha bárkinek van ötlete akkor szívesen várom, nembaj ha bonyolult ... köszönettel!
-
perfag
aktív tag
Volt már dolgotok olyannal, hogy a német anyacégnél Excel 2003-ban készült fájlt próbáltatok használni magyar Excelben?
Pl. Ha én rögzítek egy makrót, ami egy cellába beírja a HA() függvényt a magyar Excelben, akkor az így néz ki:
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=IF(R[-2]C[-2]>2,1,0)"
Tehát a HA() helyett IF(), a sor R, az oszlop C, a mezőelválasztó ,
Ehelyett a német Excel VBA-ban "=WENN(Z(-2)S(-2)>2;1;0
A függyény nevét sem fordította át, a sor Z, az oszlop S, a mezőelválasztó ;Van valami trükk, hogy a VBA-ban a makrók ne akadjanak ki, tudomásul vegyék, hogy most éppen egy másik lokalizált Excelben kell futniuk?
Lefuttattam egy Google keresést Macros from German excel don't work with English version, ez a kérdés felmerült már más fórumokon, de használható válaszra nem akadtam. Lehet, hogy németül kellene feltenni a kérdést, de úgy nem tudok. -
lappy
őstag
Szia
Amiről te beszélsz az az oszlopok száma (ami elfogyott!)Ajánlott az EXCEL 2007 használata:
Oszlopok száma
korábban: 256 (2^8)
mostantól: 16k (2^14)Sorok száma
korábban: 64k (2^16)
mostantól: 1M (2^20)
további adatokat itt találsz a 2007excelről! pl:
http://winportal.net/?id=1010 -
mutyi
senior tag
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy adott egy excel tábla amiben egy projekt terv van megjelenítve,de időközben elfogyott a sor. Folytatni kellene jobbra még,de nem engedi az excel mát tovább.
Lehet ilyenkor valamit tennik?
Az ucsó sor IO1 névre hallgat és tovább nem lehet görgetni. -
maci25
aktív tag
-
sz.j
nagyúr
válasz
Delila_1 #7436 üzenetére
Ugye SUM-ot akartál írni ..., mert úgy már tökéletesen működik.
Nagyon köszönöm a segítségedet és elnézést, hogy "lesrácoztalak", de ugye a nick alapján ezt sose lehet tudni.
UI.
A B3-at tulajdonképp annak is lehetne nevezni, különösebb jelentősége nincs a megnevezésnek. Persze ez az "E" oszlopra nézve is igaz, mert az E5-E17 közötti rész az elfogyott (eladott, felhasznált,stb) mennyiséget tükrözi.. -
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítség kellene.
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a felhasznált anyagot, minden egyes felhasználás után a vásárolt mennyiségből levonva az oszlop alján a valós készletet kapjam meg.
Sajnos az "E" oszlopban lévő függvény, amit sok-sok próbálkozás után beírtam, nem jó, mert mínusz előjellel jelenik meg az eredmény ...
[link]Mit kellene a =SUN(E5:E17)-E3 helyett beírni?
-
Delila_1
veterán
Legegyszerűbb kimutatást készíteni az adataidból. A SOR-hoz azt az oszlopcímkét tedd, amelyik a 0001, 0002, stb adatokat tartalmazza, az ADAThoz pedig a másikat.
Másik módszer, hogy egy oszlopban felsorolod az első oszlopban előforduló adatokat (legyen ez az új oszlop most az F). A G1 képlete (feltételezve, hogy a másik két oszlop az A és B):
=SZUMHA(A:A;F1;B:B), ezt kell lemásolnod az F oszlop adatai mellé. -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy excel táblám, ahol van azonosító oszlop, valamint ehhez tartozó összeg. Kb így
0001 10Ft
0001 50Ft
0001 20Ft
0002 44Ft
0002 40Ft
0002 20FtEzeket kéne összeadni valahogy így
0001 80Ft
0002 104FtHogy lehetne ezt megvalósítani ?
üdv
-
lappy
őstag
Szia!
Igazából nem értem hogy a tábla méretek után milyen méret van még?
Mert ha az egy darabszám ami pl ahoz kell hogy egy teljes dobozt összeállítsak akkor egyértelműen az kell szorozni majd a kért darabszámmal:
pl:
10*15*2 és kell 10 barab akkor 10*15*20 kell legyen? vagy az is csak egy méret (mélység?)
A megoldás nagyon egyszerű amúgy az előbb felvetett kérdés nélkül is!
MIvel 60 db féle doboz van így nem megoldható csak HA fg.-el
Én macróval oldanám meg!
Ami elrejti azokat az adatokat amelyik dobozból nem kell. -
maci25
aktív tag
Eddig ugy csinéltam ,hogy beirtam a méreteket egy táblázatba és utána kiszorozta az excel a m2 .De igy minden alkalommal be kell irni az összes müanyag lapnak a méreteit .Ha nem annál a gyártonl van jó árban rendeléskor az alapanyag amelyiknek a formanyomtatványát kitöltöttem akkor irhatom átt az egészet.Ezért arra gondoltam legyen egy egyszerü táblázat amibe bejönnek a méretek./de egyenlöre nem tudom behozni az egyszerü táblázatba sem a méreteket.
Kicsit kiegészitettem ezt is [link]
-
perfag
aktív tag
Mondjuk én még így sem értem ...
Én így értelmezem: Munka2 E oszlopában határozod meg a db. számot, ennek hatására az A és B oszlopból 3 adat átmásolódik, a C oszlopban lévő 3 adatot meg kell szorozni a darabszámmal és úgy átvinni?
Ennyi lenne a feladat? De ezt hogy szeretnéd megoldani?
Szerintem a darabszámot és a doboz méretet a Munka1-en kellene megadni valahol jobbról, minden harmadik sorban, amitől jól kitöltődnének az A:D oszlopok... jobban kellene definiálnod a célt és a módot. -
lappy
őstag
-
maci25
aktív tag
Sziasztok.
Segitségeteket szeretném kérni.
Adot egy excel táblázat A,B,C oszloppal,ezekben az oszlopokban müanyag lapoknak a méretei vannak pl 100mm*150mm*2db/.Ezekböl a lapokbol dobozkák készülnek.Van több méretü és tipusu dobozka,amihez különbözö méretű lapok kellenek.
Valahogy igy néz ki:
10 es doboz
-10*15*2 pl A1,B1,C1 cellák
-40*50*5
-90*70*1
-
-30 as doboz
-10*50*2
-20*30*3
-
-
-
Minden alkalommal ki kell számolnom mindegyik dobozkának a hozzá való méretű lapokat ami kell hozzá. Van arra valami megoldás ,hogy ha már egyszer kiirtam a méreteket egy tipushoz akkor azt következö alkalommal mát csak ki kelljen pipáni?Vagy ha több db kell ugyanabból a tipusból akkor csak beírok egy db számot.
Valahogy igy:
-10 es doboz : 10 db
-30 as doboz : 2 db
-
-
Az eredményt meg kilistázza egy táblázatba. -
Delila_1
veterán
válasz
kenesei1982 #7422 üzenetére
Szivi.
-
Delila_1
veterán
válasz
kenesei1982 #7422 üzenetére
Szivi.
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs #7420 üzenetére
Ilyen kevés adatnál az is jó, többnél nem szaporítanám a képleteket.
-
Fehér Mancs
tag
válasz
kenesei1982 #7418 üzenetére
Én ilyet úgy szoktam kreálni, hogy pl ha A1:A100-ig vannak az adatok, akkor a B1-be beírom, hogy "=A1", B2-be pedig, hogy "=B1&A2". Ha végighúzod, a B100-as cellába benne lesz a keresett eredmény.
-
Delila_1
veterán
válasz
kenesei1982 #7418 üzenetére
Valami elválsztót biztosan akarsz az adatok közé tenni. Az alábbi makró minden cella értéke után tesz egy vesszőt, és egy szóközt. Az eredményt az L1 cellába írja be.
Sub osszefuz()
For sor = 1 To ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
sz = sz & Cells(sor, 1) & ", "
Next
Cells(1, 12) = Left(sz, Len(sz) - 2)
End Sub -
hi,
van egy excel táblám 1 oszlopban egy jó csomó szám text formátumban.
arra lenne szükségem, hogy ezeket összefűzzem egyetlen text stringgé. a concatenate-tel próbáltam, de nem lehet neki kijelölni a cellákat, csak eyesével engedi. ha kijelölök több cellát (pl A1:A134) akkor csak a függvényt magát kaopm vissza a cellában.ötlet?
-
perfag
aktív tag
Nem jó a megszólításod, Excel guruk: John Walkenbach, Ole P. Erlandsen, Ole P. Erlandsen ... a jelszavas védelemről meg annyit, hogy én pl. az ő munkáikból tanultam már 15 éve is oly módon, hogy okos kis orosz programocskák segítettek megnyitni a fájljaik VBA kódját. A mai napig John Walkenbach jelszavával védem le én is a fájljaimat a mester iránti tiszteletből!
-
biker
nagyúr
No, excel guruk, érdekes dologra bukkantam: jelszavas védelem nem ér semmit az excelben
ti találkoztatok már ilyennel?
-
Fehér Mancs
tag
válasz
qpakcovboy #7397 üzenetére
Próbáld ezt:
=TNÉV(SZÖVEG(MA();"hhhh"))
-
Cuci3
tag
-
-
proci985
MODERÁTOR
segítséget szeretnék kérni, hátha már valaki próbált hasonlót.
két gépről kellene dolgozni egy adott munkalapon.
az egyik gépről jellemzően csak írnák, a másodikról jellemzően csak olvasnák. viszont, megeshet, hogy korrigálni kell, ilyenkor a második gépnek is tudnia kell felülírnia a táblát úgy, hogy a mentés után a másik gépről lehessen továbbra is menteni (na, itt van problémám a megosztott munkaterülettel). tud erre valaki valamilyen megoldást?
illetve vészmegoldásként még az is jöhet, ha más-más munkaterületet használna a két résztvevő, és a javításokat manuálisan csinálnánk, ha ez megoldható. de minél egyszerűbb lenne a dolog, annál jobb lenne.
illetve jó lenne, ha mentés hatására automatikusan frissülnének a munkaterületek. a megosztott munkaterületnél, pontosabban a közös használatnál van egy ilyen opció, hogy munkaterület frissítés, de ez valamiért nem akar működni. a Windows SharePoint Services 3.0 jó a célra? közben nézem, a sharepoint csak server 2003/08ra megy fel, a gépeken meg xp/vista van.
segítséget előre is köszönöm!
-
lappy
őstag
válasz
qpakcovboy #7405 üzenetére
Szia!
Hasonló megoldás Delila1-hez:
=FKERES($B$1;Munka1!$A$2:$I$10;OSZLOP();0)
B1=a kereset hónap
A2:I10 a keresési tartomány(itt most 3 hónap)
oszlop() az aktuális oszlop számát adja
0 pontos egyezés
=FKERES($B$1;Munka1!$A$2:$M$10;8+OSZLOP();0) március esetén a változás
jó munkát hozzá!! -
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #7405 üzenetére
-
qpakcovboy
őstag
Igazából egyenlegközlőket gyártok lakóknak egy társasházba
A probléma a következő. Van egy exel file 1 munkafüzete amiben tárolom az előírásokat - befizetéseket - egyenlegeket
a 2 munkafüzetbe pedig az egyenlegközlők vannak valahogy így:
A gond az, hogy az 1 es munkafüzet adatait szeretném beilleszteni a 2 munkafüzet táblázatába. Ez kisebb házaknál nem olyan nagy gond, mert megoldom így (=Munka1!J4) de egy nagyobb háznál ez elég sok munkát jelent.
Úgy tudom, hogy a lakások száma alapján valahogy az FKERES függvénnyel meg lehet oldani azt, hogy csak beírom az egyenlegközlőben a lakásszámot és kiadja az aktuális egyenlegközlőt. Létezik ilyen?
-
qpakcovboy
őstag
Igen, nagyon úgy tűnik, hogy indexelni fogom. Lesz még egy elég összetett kérdésem, kb 10 perc múlva felteszem, csak megpróbálom illusztrálni is
pill
-
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #7402 üzenetére
Ez 11 egymásba ágyazott Ha függvényt feltételez, holott csak 7 ágyazható be.
Legegyszerűbb az INDEX. -
qpakcovboy
őstag
Esetleg ez:
=HA(HÓNAP(MA()) > 0;"Január";HA(HÓNAP(MA()) > 1;"Február"....
-
Delila_1
veterán
Mit szólsz ehhez?
=FKERES(HÓNAP(MA());H1:I12;2;0)& " egyéb szöveg"
A H1:H12 tartomány 1-től 12, Az I1:I12 a hónapok neve nagy kezdőbetűvel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest