- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scott_free
senior tag
excelben hogyan lehet soronként megismételni egy műveletet anélkül, hogy minden egyes sorba be kellene írni a képletet?
pl.
C3=A3*B3
C4=A4*B4
C5=A5*B5és így tovább.
-
Delila_1
veterán
válasz
mmarcimm #6996 üzenetére
A rendezett adatoknál egyszerű a dolgod.
Nem írtad, melyik oszlopokban vannak az adataid. Vegyük, hogy a rendezett oszlopod az A, és A2-ben kezdődnek a címsor miatt az értékek.
Felveszel egy új oszlopot, mondjuk az M-et. Az M2-be írj 1-et, az M3 cella képlete: =ha(A3=A2;0;1)
Ezt lemásolod az utolsó sorig, és egy SZUMHA képletben a tartomány az M oszlop lesz, a kritérium 1, az összeg_tartomány pedig az összegeket tartalmazó oszlop. -
mmarcimm
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy adott egy adatbázis ami sorbe van rendezve de duplikációkat illetve akár többször is tartalmaz egy féle dolgot. Egy oszlop alapján egy makróval le kéne ellenőrizni, hogy van e az adatbázisban duplikáció ha igen akkor egy másik oszlop értékeit szummáznia kéne, ezt a felsőbbikben tárolnia utána az alsóbbikat törölnie. Ennek kéne végigfutni a teljes adatbázison. Ha tudnátok ebben nekem segíteni nagyon hálás lennék.
Xtrem
-
ALbeeeee
csendes tag
Hello,
ez lett a jó!
LEN = megszámoljuk a karakterek számát
LEN(SUBSTITUTE) = MEGSZÁMOLJUK A CSERÉLT KARAKTEREK SZÁMÁT
kivonjuk egymásból a két eredményt és meg is van!Köszi!
________
Kedves Delila_1,
annyi vessző van amennyi név.( név, beosztás ) > az adatok adatbázisból jönnek
KÖSZÖNÖM A MAKRÓT!
_________
Nagyon kedvesek vagytok! A dolog megoldva, sikerült automatizálnom, amit akartam!
További szép napot nektek!
Üdv,
ALbee -
perfag
aktív tag
válasz
ALbeeeee #6990 üzenetére
Chip Pearson szerint:
"The following formula can be used to count the number of times that the character or string of characters in cell B1 occurs in the string in cell A1. For example, if A1 contains the string abcXdXeXf, and cell B1 contains the character X, the formula will return 3, since there are 3 'X' characters in A1. This formula does not distinguish between upper and lower case.
=IF(LEN(B1)=0,0,(LEN(A1)-LEN(SUBSTITUTE(A1,B1,"")))/LEN(B1))"Ez magyar Excelben:
=HA(HOSSZ(B1)=0;0;(HOSSZ(A1)-HOSSZ(HELYETTE(A1;B1;"")))/HOSSZ(B1))
Azzal, hogy nálam a 2007-es igenis különbséget tett x és X között. Bár ez mellékes, úgyis a vesszőket akarod számolni. -
Delila_1
veterán
válasz
ALbeeeee #6990 üzenetére
Szerintem 1-gyel több név van a cellában, mint vessző.
Józsi, Béla, Ancsa, Lujza -> 3 vessző, 4 név. Ha mégis azonos a nevek és a vesszők száma, a Vesszo=v+1 sorból töröld ki a +1-et.Írtam egy függvényt rá.
Function Vesszo(Cella As String) As Integer
Dim i As Integer, v As Integer
For i = 1 To Len(Cella)
If Mid(Cella, i, 1) = "," Then v = v + 1
Next
Vesszo = v + 1
End FunctionEzt bemásolod a fájlod VB szerkesztőjébe.
Alkalmazása: =Vesszo(A1) [ha a nevet tartalmazó cellád az A1]
Ugyanúgy másolható, mint a többi függvény. -
szilvi11
csendes tag
Sziasztok,
Van egy kis problémám a lapvédelemmel. Zároltam azokat a cellákat, amiket nem szeretném, ha megbolygatnának, és megkapta a lap a védelmet. A gondom az, hogy a zárolt cellák között vannak olyanok, amelyek más fájlokból kapják az értéküket, és ha a lapon van védelem, akkor nem tudok csatolást frissíteni vagy váltani. Adatfrissítés miatt a csatolásváltás lehetőségét meg kellene adnom a felhasználónak, de nem szeretném, ha a képletet átírnák, így oda meg kell a védelem. Tudna valaki erre valamilyen megoldást?
Előre is köszönöm -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6989 üzenetére
Szerintem kellene egy xlVeryHidden lap amire a munkafüzet Open eseménye beírná a dátumot, időt és a UserName-t.
-
ALbeeeee
csendes tag
Sziasztok,
lenne ötletetek egy adott cellában, hogyan tudom megszámoltatni bizonyos karakterek számát? A lényeg az lenne, hogy adott cellákban nevek és beosztások vannak felsorolva, vesszővel ( , ) elválasztva és a nevek számát szeretném visszanyerni. Ez a logika alapján 1 név egy vessző, és ezért gondoltam arra, hogy talán ez lenne a legegyszerűbb megoldás a számszerűsítésre. A kérdés már csak a hogyan!Valakinek ötlete esetleg?
Köszönöm szépen!
Üdv,
ALbee -
Hali!
Nem tudom, hogy egy ennyire egyszerű "azonosítás" megfelelne-e. Futtasd a makrót és láthatod, hogy milyen infókat tudsz lekérni ill. azok mit adnak vissza. Ha elég pl a számítógép neve és felhasználó alapján is loggolni, akkor megfelelhet.
Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Private Sub CommandButton1_Click()
List_All_Environ_info
End Sub
Function List_All_Environ_info() As String
Dim Counter As Integer
Counter = 1
Do Until Environ(Counter) = ""
Cells(Counter, 1).Value = Environ(Counter)
Counter = Counter + 1
Loop
End FunctionFire.
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Adott egy XLS amit felrakok egy hálózati helyre.
Ehhez a file-hoz mindenki hozzáfér (Read/Write).Azt szeretném elérni, hogy a táblázatot csak jelszóval tudják megnyitni, de aki így is megnyitja az csak read-only-ban.
Van erre lehetőség? -
Delila_1
veterán
Bekapcsolod az Adatok/Szűrő/Autoszűrőt.
A címsorban legördülőket, kis nyilakat kapsz. Ahova beírtad az 1-4 értékeket, a legördülőből kiválasztod a 4-est.Vagy egy másik lapon összegyűjtöd minden 4. sorodat. Az A1-be 1, A2-be 4 jön, ezt a kettőt együtt kijelölve lemásolod, ameddig kell. B1 képlete: =INDIREKT("Munka1!A"&A1) – ha a teljes táblázatod a Munka1 lapon van. A B1 képletét lemásolod, és ez a Munka1 lap A oszlopának minden 4. sorát adja majd.
-
Ok, hülye ötlet volt, mert így még ha csak azt mondom, hogy az értékeket illessze be, akkor is beilleszti a rejtett sorok adatait is.
Akkor a kérdés a következő: hogy tudom egy adott táblázat minden 4. sorából egy cellát úgy kijelölni, hogy ne tartson örökké 300-at jelölgetni, és hogy a másik táblázatban ezek az adatok sorkihagyás nélkül szerepelhessenek?
-
Sziasztok,
az e heti bugyuta kérdésem: adott egy táblázat, amiből minden negyedik sor adatai lennének nekem szükségesek egy másik táblázathoz adatként. Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy csak ezeket jelöljem ki? Igazából ami megoldást eddig találtam az a köztes sorok elrejtése, és akkor a kért adatok pont egymás alatt lesznek olyan formátumban, ahogy a másik táblázatba kell, tehát egymás alatt. Csak ez a sorkijelölgetéses módszer nagyon durvának tűnik, mivel vagy 300 sornyi adatra van szükségem, és minden számomra szükséges sor között van 3 "felesleges" sor.
Remélem érthető voltam, és hogy valamely fórumguru tud is segíteni a megoldásban, előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
Az eredeti kérdésedben az A1 cellába beírt érték hatására jelenjen meg a dátum a B1-ben, a képen a D oszlopba írsz, és az E-be várod a dátumot. Nem mindegy!
Erre itt van a makró.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 4 Then Cells(Target.Row, 5) = Date
End Sub -
Hali!
A másik topic-ban írt válaszod alapján, akkor ezek szerint, még nem tudod, hogy egy makrót, hogyan is kell létrehozni. Sebaj, elég egyszerű.
1. Nyisd meg az excel-t, lesz egy üres munkafüzeted ugyebár
2. Munka1 -lapon ALT+F11
3. Bal oldalt duplakatt Munka1 (Munka1)-en
4. Egyik lenyílóból Worksheet, másikból Change
5. Másold be a kódot, amit én vagy amit Delila_1 adott
Mindez képbenDelila_1
Én irányítottam ide kalasz barátunkat [link].Fire.
-
-
kalasz
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Az office topikból irányítottak át ide. A kérdésem a következő lenne: miként lehet megoldani (fügvénnyel vagy makróval) azt, hogy ha pl.: az "A1" cella értéke változik, akkor a változás dátuma bekerüljön a "B1" cellába?
Válaszokat előre is köszönöm .
Üdv kalasz -
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #6964 üzenetére
Nézd meg a privátot!
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #6962 üzenetére
=ha(hossz(b2)>6;"";fkeres(.....))
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #6962 üzenetére
Ha nem jön össze, küldd el a fájlt, földim.
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi #6960 üzenetére
Kell hozzá egy táblázat, ami a helységneveket, és a hozzájuk tartozó körzetszámokat tartalmazza, utána jöhet az FKERES függvény.
-
mimi_bacsi
tag
Adott egy több 10ezer sorból álló táblázat (OpenOffice). Több oszlopból áll, és azokban az oszlopokban, ahol a körzetszámnak kell lenni, az nem mind van kitöltve (sok sorban azonos helység van, azaz azonosnak is kell lenni a körzetszámnak. És sok körzetszám is megegyezhet, de más a helység (pl. Debrecen és Hajdúszoboszló körzetszáma is 52)
Van-e megoldás arra, hogy ahol 6 számjegyből áll a telefonszám és hiányzik a körzetszám, oda a helység jó körzetszámát írja be a program? Persze szinte mindegyik helységhez van legalább egy jó körzetszám.
(ahol 7 számjegyű a telefonszám, oda sajnos nem tudom, hogy 20, 30, 70-es számot írjon-e be, de ez a kevesebb) -
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #6943 üzenetére
2007-es verzióban sajna ezt nem találtam meg, megoldanám akkor úgy, hogy a 3 munkalapból kettőt elrejtek, az elsőre meg teszek parancsgombot. Az a baj, hogy valamiért nem vált rá az elrejtett munkalapra (ha nincs elrejtve a munkalap akkor működik).
Ezt írtam:
Private Sub Cmdsúgó_Click()Sheets("Súgó").Activate
End Sub
Próbáltam select-tel is de arra hibaüzenetet kaptam (Worksheet osztály select metódusa hibás).
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #6940 üzenetére
1. 2003-as verzióban a lapfüleket eltüntetheted az Eszközök/Beállítások/Megjelenítés fülön, ahol az ablakjellemzők csoportban kiveszed a jelölést a Munkalapfülek elől. A parancs megírása a váltáshoz biztosan nem okoz problémát, de akár hiperhivatkozással is közlekedhetsz a lapok között.
2. Egy másik cellában összegezheted az eddig beadott, és a most beírt értéket a Change esemény kezelésével.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #6939 üzenetére
El vagyok kényeztetve, köszönöm (valóban a 2007-et használom), igazán kimerítő válaszokat kapok, a dedós szintemhez mérten.
Ha adott nekem az interneten egy táblázat, amiben számomra szükséges adatok vannak, de csak úgy tudom bemásolni Excelbe, mint általános formátum, azzal tudok valamit tenni?
Konkrétan: szépen táblázatban vannak nekem felületméretek, de utána írva mindenhova gondosan, hogy m2. Nekem ezekből kellene átlagot számolnom, de alapvetően ugye értékhibával kidobja az átlagszámítási képletet, merthogy nem értelmezhető. Ezeket valahogy ki tudom szűrni? Vagy pedig az én magam egyszerű módján csináljak mellé még egy oszlopot, és irogassam át a számokat? Kicsit hosszadalmas lenne, bár elképzelni sem tudom, hogy ezt hogy tudnám megoldani.
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Két kérdésem volna:
1. Azt szeretném megcsinálni, hogy alul az összes munkalap rejtve legyen köztük pedig parancsgombbal lehessen váltani. Valami ilyesmire gondolok :2. Azt meg lehet-e csinálni, hogy ha pl. beírok A1-be 200-at, majd utána átírom ezt mondjuk 500-ra, akkor adódjon hozzá az előző összeg tehát a cellába 700 legyen (ezt már egyébként form hívással megoldottam, csak kíváncsi lennék van-e más megoldás).
-
Hali!
Az ablak felosztásának nevezik a dolgot, 2007-ben kattints egy cellán, amihez viszonyítva állíthatod, hogy mely sorok/oszlopok maradjanak fix-ek, és melyek scrollozzanak, ezután Nézet fül/Ablak csoport/Felosztás gombon katt
A függőleges és vízszintes(a képen kék) vonalakat húzhatod az egérrel "minden" irányba, ha megfelelően beállítottad, akkor panelek rögzítése. Mindez képbenBonyolultabbnak tűnik, mint valójában, de magadtól is rájössz majd...
Fire.
-
Üdvözlet,
a mai napra szánt arcpirítóan hülye kérdésem: hogy tudnám megcsinálni, hogy egy adott sor/oszlop (esetleg cellák) együtt mozogjanak a görgetési rutinnal? Ergo mindig látható legyen, a végtelen hosszú táblázatban.
Egy fél évecske, és felküzdöm magam az amatőr szintre excelből, kb. arra tippelem, hogy elfogynak az ilyen bárgyú kérdéseim.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sossy
csendes tag
Hy!
Beterjesztettem a főnöknek, úgy néz ki tetszik neki.
Azt mondta a megoldás legyen jó, a folyamat nem érdekli. Ez meg gyors és egyszerű, úgyhogy szinte tökéletes.
Sokat segítettél, megegyszer köszi! -
Hali!
Hát ha valóban jól írtad le a feladatot...
"...hogy excelben oldjak meg makróval..."
"Szerintem Word-be kéne átrakni az adatokat."Ez a lapján(és ha ez kikötés a feladatban), akkor nem jó a megoldásom, mert ahhoz nem kell makró ill. biztosan Word doksiba kerülnek az adatok..
Majd kiderül, ha meg mégsem jó ez a megoldás, akkor írj megint...
Fire.
-
sossy
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6934 üzenetére
Hy!
Hogy ez ennyire egyszerű? Azt hiszem köszönhetek neked egy szép napot! Legalábbis most sikerült megdobnod a kedvem!
Köszönöm! -
Hali!
Akkor nagyon leegyszerűsítve
1. Létrehozod a táblázatot, Autoszűrővel ellátod(így szűrhető adott érték alapján, hogy mely sorok jelenjenek meg a táblázatban)
2. Word-ben Körlevelet hozol létre, elkészíted a Törzsdokumentumot, aminek az adatforrásának, ezt az Excel-táblát adod meg.Fire.
-
sossy
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6932 üzenetére
Hali!
Ami nekem kell pontosítva... ameddig eljutottam. Kell egy munkafüzet, amiben munkalaponként fenn lesznek adatok (név, szül.idő, a.n. ... meg a többi szokványos adat). Több munkalapon kéne felvinni, mert fontos, hogy elkülönüljenek az adathalmazok és jól áttekinthető legyen. Szerintem Word-be kéne átrakni az adatokat.
A lényeg, hogy azt kéne megoldani, hogy egy táblázatból név vagy kód alapján átkerüljön egy új dokumentumba a táblázat egy-egy sora cellánként.
Remélem érthető.ui.: Bocs a pontatlan fogalmazásért, nagyon elszoktam sajnos...
-
Hali!
Na itt pontosítsunk.
1. Légyszíves készítsd el a táblát, aztán egy képet róla belinkelni
2. Excelben nincs doksi, csak Munkafüzet, azonbelül meg munkalapok. Ez azért nem mindegy, mert ha Excel-en belül állítasz össze (egy másik munkalapon) egy "formanyomtatványt" ahhoz megint más megoldás társul, mintha Word-be kellene átvenni az Excel tábla adatait.Fire.
-
sossy
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Tanultam anno programozni, de az régen volt. Most kaptam egy olyan feladatot, hogy excelben oldjak meg makróval egy olyasmi doksit, hogy az egyik munkalapon szerepeljenek adatok, amit kódszám alapján kattintásra át lehet vinni egy formanyomtatványra. Mondjuk soronként.
Valaki tudna segíteni, hol álljak neki?
Előre is köszi!
Szép napot! -
válasz
Delila_1 #6925 üzenetére
Működik nagyon szépen és jól, köszönöm.
#6926 Fire/SOUL/CD: ezt a felvetést is köszönöm, majdnem így van, ipari és mezőgazdasági épülettervezőként épp egy leendő telep kihasználtságához a telepítendő állomány átlagos heti életkorához kell. Sajnos ehhez is konyítani kell, nem elég, ha maga az épület szép/jó/költséghelyes/célszerű, ilyenekkel vegzálnak.
#6927 WildBoarTeam: majdnem így van, csak mint fentebb írtam, itt nem a dátum a lényeg, hanem a letelepítési periódus hetei, amik csak maximum tájékoztató jelleggel függnek össze a tényleges naptári hónapokkal.
Mindentől függetlenül köszönöm még egyszer, hogy ennyire alaposan foglalkoztatok a kis hülyeségemmel.
-
k.zola219
csendes tag
Sziasztok!
VB-ben kellene kellene egy ciklust szerveznem, ami végigmegy pl. B2-es cellától az N40-es celláig és ahol üres cellát talál oda beírja az A1-es cellában található értéket, ahol pedig szám van ott az adott cella értékét megszorozza A2-ben található értékkel.
Légyszi segítsetek, még kezdő vagyok VB-ben!Előre is köszi!
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6926 üzenetére
A 7-es szám láttán és is erre gondoltam.
zUlU53 (#6924)
Ha valóban dátumokkal akarsz dolgozni, akkor vizsgáld át az Excel függvényeit.
Esetleg az Eszközök/Bővítménykezelő rézben kapcsold be az "Analisys..." bővítményeket (mikor én foglalkoztam dátumokkal nekem Delila_1 mondta), mert lehet a neked való függvény azokban van.
Néhány függvény ideírok, lehet stimmel valamelyikre:
NETWORDAYS(kezdő_dátum;vég_dátum;ünnepek) - megszámolja a munkanapokat a két dátum között.
WEEKNUM(dátumérték;vissza_típus) - megadja, hogy hányadik hétre esik az adott nap.(itt a vissza_típusnál az kell, hogy melyik a hét kezdőnapja 1 - vasárnap, 2 - hétfő, ha jól emlékszem) -
Hali!
Ez 7-el való osztás, meg 7-nek a többszörözése egy "gyanút" keltett. Nem lehet, hogy estleg olyan feladaton dolgozol, ahol pl arra vagy kíváncsi, hogy pl egy adott nap, az az adott év/hónap/hét hányedik napja, vagy munkanap-e, stb stb. Mert ha esetleg igen, akkor erre vannak beépített függvények az Excel-ben...
Ha nem, akkor meg megkaptad a válszt Delila_1-től...
Fire.
-
Delila_1
veterán
-
Sziasztok,
látom itt azért eléggé senior kérdések és megoldások bukkannak fel, én kérek előre elnézést a kérdésemért, de megkönnyíteném a dolgomat, ha valaki segítene abban az egyébként valószínűleg mások számára dilettáns, nekem viszont fogós kérdésben:
Van egy cellám, ami úgy néz ki, hogy = (X+7)/7. Az X nem érdekes, számot jelöl. A lényeg, hogy periodikusan, pár cellával lejjebb meg kellene ezt ismételnem, annyi különbséggel, hogy: =(X+14)/7, aztán megint pár cellával lejjebb =(X+21)/7. Stb stb...
Lehetne ezt valahogy "intézményesíteni"? Csakhogy ne kelljen végtelenszer átírnom.
Biztos buta kérdés, de én Excelből minősíthetetlenül amatőr vagyok.Előre is köszönöm a segítséget!
-
ulrik19
tag
vagy megfordítod a gondolatmenetet (ha még lehet), és egy új oszlopban pl. x-szel jelölöd a színezendőket (előrehozandókat), majd feltételes formázással színezel, és ezen új oszlop szerint sorba rendezel.
-
Delila_1
veterán
válasz
superecneB #6916 üzenetére
Ha 2007-esnél régebbi verziód van, lefuttatod az alábbi kis makrót, ami a zöld hátterű cellák sorában a C oszlopba 1-et, a nem zöldek mellé 2-t ír. Ezután már tudod rendezni a C oszlop szerint, igény esetén a C-n belül más oszlopokat is bevehetsz a rendezésbe.
Sub szin()
Dim sor As Integer
sor = 1
Do While Cells(sor, 1) <> ""
If Cells(sor, 1).Interior.ColorIndex = 35 Then
Cells(sor, 3) = 1 'Itt írd át a 3-at, hogy ne a 3. (C) oszlopba írja a számot
Else
Cells(sor, 3) = 2 'és itt.
End If
sor = sor + 1
Loop
End SubA különböző zöldeknél a 35 helyére a megfelelő számot írd.
-
válasz
WildBoarTeam #6919 üzenetére
Hali!
Kösz, hogy megnézted. Reméljük superecneB 2007-est használ...
Fire.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6918 üzenetére
Kipróbáltam. Sajnos 2003 alatt nem müködik, nincs ilyen rendezési lehetőség.
Csak az oszlop szerinti sorba rendezés van.... -
válasz
Hali!
2007-esben ez megoldható, nézd meg, hogy működik-e 2003-ban is(teljesen elfelejtem a 2003-at lassan)
1. Alaphelyzet
2. Belekattintok az adott oszlopba, Rendezés és szűrés/Egyéni sorrend
3. Megjelenő ablakban meg lehet adni, hogy a Rendezés alapja, az a cella színe legyen, mindez KÉPBEN
4. Leokézod és ez lesz az eredményFire.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Szia
Tudtommal az Excel "formázás" alapján nem tud rendezni (vagyis neked csak az kell, hogy ezek előre kerüljenek, a többi sorrendje mindegy, bár jelen esetben mindegy).
Szerintem ez nem ilyen egyszerű, de pl ha van a keresett értékeidben valami közös, akkor az alapján, már szűrhetnéd (Autószűrő vagy hasonló?). -
superecneB
őstag
Üdv!
Tud olyat az excel hogy van egy oszlop amiben össze vissza vannak elemek, és 1-2(sok) elemet bejelöltem zölddel, és hogy azokat a zölddel jelölteket ugyan ebben az oszlopban hozza előre? Tehát csak az elemek sorrendjét változtassa meg! -
lazlo8
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6913 üzenetére
kösszi most már okés kell h legyen
-
Hali!
"...albánia területét 28 egész és 748 ezrednek érzékeli holott ez 28 ezer vmennyi nem?"
De igen, jól gondolod.Akkor csak annyit kell tenned, mielőtt végrejatod a cserés dolgot, hogy az adott oszlopot SZÖVEGKÉNT formázod(oszlop kijelöl, jobb egér, cellaformázás, szöveg, OK)
Ha ez megtörtént, akkor balraigazítottá válnak az értékek.Fire.
UI: Azért nem talált korábban semmit a csere, mert ha SZÁMKÉNT van jelen a pl 28,748, akkor(ahogy azt írtam is) az excel a veszőt a tizedesjegyek elválasztására használja. Ha ebben vesszőt keresel, akkor azt keresheted, mert csak a számformátum miatt jelenik meg a cellában, de nem fizikailag tartalmazza a vesszőt, nem úgy, mintha egy szövegként lenne a cellában.
-
lazlo8
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #6911 üzenetére
hello
országok területei vannak felsorolva azok vannak így elválasztva pl albánia 28,748 km2, spanyolország 504,781 km2. nah és ez az ami véleményem szerint hibás, vagyis nem vesszővel kellene elválasztani őket. mert így az excel pl albánia területét 28 egész és 748 ezrednek érzékeli holott ez 28 ezer vmennyi nem?
vagy vmit rosszul gondolok? és így sajnos nem tudok számolni velük normálisan.ctrl+h -s verzióval meg arra jutottam hogy az excel 2003 hogy a keresés eredménye nem hozott eredméynt
ha kijelölöm az oszlopot majd ctrl+h akor nekem bejön a keresés és csere fül
keresés fülön: keresett szöveg szerepel
csere fülön keresett szöveg
csere errecsere fült használom majd csere mind és vagy azt irja h a keresés nem jutott eredményre vagy pedig azt hogy a excel nem talált megfelelő adatot.
kössz amugy a gyors segítséget!!!
-
Hali!
Alapesetben a vessző a tizedesjegyek elválasztására szolgál, kérésedből olybá tűnik, hogy ezt a "konverziót" szeretnéd elvégezni
1. eset --- 444,1212 -> 4441212
2. eset --- 211.212,212 -> 211212,212 (lehet, hogy neked a 3. esetre van szükséged)
3. eset --- 211.212,212 -> 2112122121. esetben --- Kijelölöd az adott oszlopot, CTRL+H, Keresett mezőbe vessző, Csere mező üresen marad, Összes cseréje gombon katt.
2. esetben --- Kijelölöd az adott oszlopot, CTRL+H, Keresett mezőbe pont, Csere mező üresen marad, Összes cseréje gombon katt.
3. esetben --- Az első és második pontban leírtakat egymás után megcsinálni.
Fire.
-
lazlo8
tag
hello
egy fontos excel kérdésem lenne. Adva van egy oszlop amiben számok szerepelnek. a baj az hogy nekem ilyen formátumban kellenének 2234124432 (tehát semmi elválasztás)
a számok pedig a jobb átláthatóság kedvéért tizedesvesszővel vagy ponttal vannak elválasztva. tehát pl igy 444,1212 211.212,212 hogy tudnám melyik fügvénnyel eltüntetni a veszőket pontokat a számokból?
kösz előre is -
Delila_1
veterán
A personal.xls létrehozása a lehető legegyszerűbben:
Rögzíts egy akármilyen makrót: Eszközök/Makró/Új makró rögzítése. Lényeg, hogy a makró helyének a listából válaszd az Egyéni makró-munkafüzetben elnevezésűt. Semmi mást nem kell módosítani. Ezt OKézod, indul a makró, amit rögzítesz, pl. változtasd meg a betű színét, majd a rögzítés vége gombbal fejezd be. Létrejött a personal.xls, benne az első makróddal. Most nyisd meg a personalt: Eszközök/Makró/Visual Basic. Bal oldalon a personalhoz tartozó Modules könyvtárat nyitsd meg, és kattints duplán a Module1-re. Jobb oldalon megjelenik az általad rögzített makró. Ez alá másold be az általam küldöttet. A rögzítettet le is törölheted.
-
Delila_1
veterán
Vagy bemásolod a másik fájlba is, vagy ezzel együtt megnyitod, a másik legyen az aktuális, és ebből indítod a makrót.
Ha sokszor van ilyen feladatod, érdemes a personal.xls nevű fájlba tenni, és egy ikont kitenni hozzá az eszköztárra.
Keress rá itt a fórumon a personal-ra, több helyen találkozhatsz vele. -
Delila_1
veterán
Előkaptam a régi fájlodat, és kiderült, hogy ez ugyanaz - más adatokkal! Csak az üres A oszlopot kellett volna törölnöd, és a régi makró elintézi a rendezést.
A makrók közötti fő különbség, hogy az előző egy új ("Rendezve") lapra tette át az adatokat az új sorrend szerint, míg a mostani a saját lapon rendez. -
Delila_1
veterán
Ez a makró elintézi:
Sub Rendez()
Dim sor As Integer
sor = 2
Do While Cells(sor, 2) <> ""
Range("B" & sor & ":B" & sor + 3).Select
Selection.EntireRow.Insert
Cells(sor, 3) = Cells(sor - 1, 4)
Cells(sor + 1, 3) = Cells(sor - 1, 5)
Cells(sor + 2, 3) = Cells(sor - 1, 6)
Cells(sor + 3, 3) = Cells(sor - 1, 7)
sor = sor + 5
Loop
Columns("D:G") = ""
End Sub -
szisztok!
már volt hasonló kérdésem, de akkor csak a kész excel fájt kaptam meg, így most megint nem tudom megoldani a dolgot.
egy hülye program kigyűjtött nekem adatokat, de sajnos ilyen csúnya módon:
[link]ebből szeretnék két oszlopot csinálni, mégpedig úgy,hogy a B oszlopban meglévő számok alá, mindenhova kerüljön 4 üres sor a megfelelő számozással, és ezekhez a B oszlop beli értékekhez legyen párosítva a D, E, F, G oszlop.
tehát a C2->a mostani D1, C3->E1, C4->F1 és C5->G1, ésígytovább. remélem érthető voltam.köszi a segítséget
jah, és lenne még két fájlom, amit ugyanígy szeretnék megcsnálni.
Üdv,
bandus
Új hozzászólás Aktív témák
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Hardcore café
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fűnyíró topik
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest