Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-13 08:31:56

LOGOUT.hu

A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49208) Fire/SOUL/CD válasza andreas49 (#49188) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Itt az a gond, hogy cellába nem lehet képet betölteni, csak ahhoz igazítani. Az, hogy látszólag a felirattokkal együtt mozognak a képek, azt úgy oldják meg, hogy a kép méretének megfelelően vannak beállítva a sormagasságok ill. oszlopszélességek és amikor beszúrják a képeket, akkor az ALT gomb nyomva tartása mellett mozgatják a képet és így igazítják az adott cellához, de nem kerül bele a cellába. Ha a billentyűzeten a kurzormozgatókkal ráállsz egy látszólag képet tartalmazó cellára, akkor az adott cella tartalma üres lesz, itt az alábbi képen láthatod miről írok (A3-ban szöveg, B3-ban a kép, B3 üres).

A másik gond (orvosolható), hogy a beszúrt képekre objektumnévvel lehet hivatkozni vagy magára a kép fájlnevére (ahogy a HDD-n/SSD-n tárolva van)
Az alábbi kép bal-felső sarkában jól látható, hogy a Garfield kép beszúrása után az Excel automatikusan a Kép 1 objektumnevet adta neki.

Egy makró csak akkor fogja tudni megoldani az általad felvázolt feladatot, ha valahogy a szöveges országnevekhez egyértelműen tudja társítani az ahhoz tartozó képet.
Mint fentebb írtam, 2 lehetőség van.
1. Szépen egyenként át kell írni minden egyes kép objektum nevét az ország nevére (előbbi képet alapul véve a Kép 1-t Garfield-re)
2. Szépen egyenként át kell nevezni a képek fájlnevét az ország nevére és újra beszúrni őket.
Magyarország szöveghez-> Magyarország.png
Albánia szöveghez-> Albánia.png

200 országnál és azokhoz tartozó képeknél egyik sem 1-2 perces meló, de az 1. pontban javasolt módszer lényegesen egyszerűbb és gyorsabb.

UI: Ezt azért még időben döntsd el, mert egyik hozzászólásodban másik munkalapra kellene másolni, másik hozzászólásodban meg már munkafüzetet említesz...

"Megoldható-e képlettel vagy macro-val, hogy képet másoljunk egyik munkalapról a másikra?"

"Ebből kell leválogatnom ~50 nevet képpel együtt (mindig más), de ezt új munkafüzetbe."

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Excel topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.