Új hozzászólás Aktív témák

• bteebi

veterán

Sziasztok!

Egy program segítségével USB kábellel ASCII adatokat olvasok be egy mérőeszközből, egy körben 11 sort, az A oszlopba. Minden újabb beolvasáskor az eredmények az előző után íródnak. (Vagyis mivel hülye a program, ezért valójában a kijelölt cellába, majd onnan lefelé kezd el írni. De ha nem nyúl az ember semmihez, akkor az utolsó mérés után.)

A sorok egyesével, fentről lefelé íródnak. Nekem a 10. sorban lévő cella egy része kellene, ezt már megoldottam.

Egy event makróval próbáltam volna megoldani az automata eredménykiolvasást, de sajnos nem sikerült. A lényeg az lett volna, hogyha a Target cella tartalmának az eleje egy adott sztring, akkor abból a cellából szedje ki az eredményt és másolja be egy másikba.

És itt talán, vagy többek között a soronkénti léptetéssel van baj, egyszerűen nem működik az event makróval. A kód nagy része viszont jó, mert egy sima Sub-ban lefuttatva tulajdonképp működik. A kulcs valószínűleg a 2 alsó sor nem működésében van:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    ...
    Set Target = Columns("A")
    If Left(Range("A" & Target.Row), 4) = "Data" Then

A Target.Row-t valamiért fixen 1-nek veszi, nem "lépteti". Azt hogy lehetne megoldani? (A sorok egyesével íródnak.)

Előre is köszi a javaslatokat! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés