Új hozzászólás Aktív témák

• truz

csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni lenti megoldásában.

Office Pro 2019-et használok.
    Egy random példával szemléltetném a feladatot:
    Vegyünk egy idegenvezetőt, aki havi kimutatásokat szeretne készíteni arról, hogy melyik múzeumban hány forintot hagyott ott belépőkre az adott hónapban.

Az első munkalapon a havi összesítők vannak 1 nagy táblázatban, első oszlopban felsorolva a múzeumok, a többiben pedig havonta a múzeumok havi összesített belépő díjai.

A többi munkalapon egymást követően a havi kimutatások.
    ('A' oszlopban: dátumok)
    'B' oszlop: múzeumok
    'C' oszlop: belépődíjak

A következővel próbálkoztam:
    A havi munkalapon az 'E' cellákban felsoroltam a múzumok neveit, és mellé az 'F' oszlopokban a SZUMHA függvénnyel kiszámoltattam a havi összes belépődíjat adott múzeumra vonatkozóan. Ez működik, ok.
    Ugyanezt szeretném az első munkalapra átvinni, úgy, hogy ne kelljen beiktatni a havi munkalapokon ezt a plusz beszúrt oszlopos kanyart, hanem egyből az első munkalapon csinálja meg az excel a számítást.
    Van erre tök egyszerű mód, csak még a tizenötszöri ilyen-olyan próbálkozással nem sikerült :B , vagy csupán makro, VB, egyéb komplikálással megoldható :F ? (ahhoz nem értek semmit)

A munkalapok közötti áthivatkozásokat illetően a munkalap fülek elnevezéseinél van az excelnek bármi olyan kis trükkje, hogy nem lehet pont, vessző, szóköz, stb.? Pl. jelenleg '2021. jan.' formátumú az elnevezés. Mondjuk, a '2021jan' se oldotta meg a problémámat, persze, eléggé esélyes, hogy máshol (is) akad némi tudatlanság a képleteimben, ugye :D .

Arra is keresném a megoldást, hogy az első munkalapon lévő táblázatban lehet-e olyat, hogy kb. "egy kattintással", végighúzással bekerüljenek a havi adatok, vagy egyesével végig kell szöszölgetni mindegyik havi munkalappal?

Köszi előre is az ötletelést :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés