- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: A teljesség igénye
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Bár kerülő megoldással már megoldottam a problémámat, amivel kapcsolatban kérdezni szeretnék, de továbbra sem hagy nyugodni, hogy csak én vagyok hozzá „kevés”, vagy képlettel ezt nem is lehet megoldani (makró megoldás köszönöm nem érdekel, csak képletben gondolkodom).
Adott egy táblázat – nevezzük 1. táblázatnak – (az alább képen pirossas színnel jelölve), amelyben egy adott termékhez tartozó időszaki árat keresek. Egy másik táblázatban – legyen ez 2. számú táblázat – (kék színnel jelölve) valamennyi termék valamennyi időszaki ára szerepel (az időszakok nem egyforma hosszúak, és termékenként eltérő számú időszaki ár van).Az FKERES függvény ugye csak 1 feltétel szerint tud keresni. Ha nem dátum lenne az egyik keresési feltétel, akkor A-B illetve E-F oszlopokat összefűzve tudnék 2 feltételre keresni, de a dátumra vonatkozó közelítő keresés miatt ez esetemben nem lehetséges. (Itt jegyezném meg, hogy a kerülő megoldásom az volt, hogy minden egyes napra előállítottam az éppen érvényes árat, és az összefűzött értékre kerestem – így ez a megoldást már nem keresem.)
Az elvi megoldásom az volt, hogy a keresendő termék 2. számú táblázatban lévő helyzetét (-tól / -ig sorait) a HOL.VAN illetve a DARABTELI függvények segítségével megkeresem, majd az így kapott sorokat használom fel tartományként az FKERES függvényben.
C2 cella képlete, az elvi megoldásomban:
=FKERES(B2;ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1);2;1)
Az eredmény azonban „ÉRTÉK!” hiba.
A képletből a tartományra vonatkozó függvény:
ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1)
annak eredménye:
"$F$2:$G$3"
Vagyis az eredmény jó lenne, ha nem lenne ott az idézőjel.A kérdés adott: a probléma orvosolható valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Apple iPhone 14 Pro / 256GB / Voda függő ( függetlenités alatt ) / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50