Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aladaar

tag

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni, bankkivonat rögzítését szeretném automatizálni, azonban a bankból nem lehet egy épkézláb excel, még táblázatot sem lekérni, max rtf formájú nyomtatandó kivonatot. Azt még megoldottam, hogy a különböző típusú tranzakciók különböző mennyiségű sorból állnak, és ezek szerkezete sem egységes, viszont minden oldal eleje fejléccel kezdődik, és néha egy tranzakcó eleje és vége más oldalra kerül, így excelben nem tudok megfelelően hivatkozni a keresett sorra. Feltöltöttem egy mintát,

tehát azt szeretném, hogy bemásolom az rtf-t az eredeti fülre, a munka fülön A2 cellától kezdődően adja vissza úgy, hogy kiveszi az üres sorokat, és ha egy sor "Terminál" karakterekkel kezdődik, akkor törölje a sort, és azt követő 5 sort is.
    Illetve még azt kérném, hogy hogyha munka C oszlopában a fv értéket hoz:
    -és E oszlop #HIÁNYZIK hibát dob, ezen sorok D-H mezőit másolja a hiányos fülre,
    - a többi sor D-H mezőit pedig az output fülre, ha a H oszlop értéke "bankktg" vagy "kártyás", akkor ezen sorokat összegezve, csak egy-egy sorban.

előre is köszi, gondolom ehhez már makró kell, abban sajnos nem vagyok jártas.

további szép napot,

A.

Új hozzászólás Aktív témák