Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
egy kis segítségre lenne szükségem feltételes formázás történetben
adott csoportosított felsorolás, hozzá kapcsolódóan értékelési oszlopokkal, x-et kell tenni az adott számérték oszlopába.
azt szeretném, hogy ha az x az első két oszlopban van, akkor az adott sor piros, ha a 2. kettőben sárga, ha az utolsó 3-ban akkor zöld legyen.
a képletet nem tudom összerakni:S
Illusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
sziasztok
fogok kapni egy minimum 10-15000 soros legyűjtést excelben (lehet, hogy ezt szűkíteni, darabolni fogom a könnyebb kezelhetőség érdekében.
ebből a sok sorból kellene majd egy előre elkészített excel sablonnak megfelelően adatokat beszúrni adott cellákba, majd menteni adott cellában található (ez is importálva lesz) tartalom alapján (a tartalom lesz a neve a filenak).
erre kellene valami makró, ami megkönnyíti a munkát
köszönöm előre is
ps: egy sorból egy file lesz
[ Szerkesztve ]
-
mormota
senior tag
válasz mormota #33049 üzenetére
konkrétabban a forrásfile
F2 celláját a sablonfile C1
G2 -> C2
L2 -> C3
H2 -> C4 cellájába kellene másolni
majd az egész kitöltött sablont el kéne menteni a C3-ban található névenújrakzdeni a 3. sorban ugyanígy az F,G,L és H oszlopokkal, stb stb stb, amíg van rekord a forrásfileban
-
mormota
senior tag
válasz Delila_1 #33051 üzenetére
köszönöm szépen, DE
megnyitni nem nyitja meg, nyitva kell lennie, hogy menjen
a mentés részénél error 1004-el megáll, mondván, hogy method 'SaveAs' of object '_Workbook' failed
és debugnál ezt sárgítja:ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & Range("C3") & ".xlsx", _
FileFormat:=xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=FalseIllusztrálok, tehát vagyok
-
mormota
senior tag
sziasztok
erőforrásbarátabbá szeretnék tenni egy legyűjtést azáltal, hogy nem ugrálok és copy pastázok két fül között darabonként, hanem tömbbe copy-zom ki a kívánt adatokat egymás után, majd egyszerre illesztem be a kellő helyre
az a muris a dologban, hogy egy adatbázis-szerű táblázatból kell kiszedni, ahol egy sorban van egy adott helyiség, és a hozzá tartozó 2-3-akámennyi (max 22) adat 6-os blokkokban az i oszloptól kezdődően
a legyűjtésnél pedig minden sorban szerepeltetni kellene az adott adatbázis sorához tartozó helyiség két azonosítóját (B és D oszlop)
remélem érthető voltam
addig sikerül eljutnom, hogy megszámoltatom vele, hogy hány 6-os blokk van az adott sorban, de hogy ezeket betenni a tömbbe sikerült-e azt már nem tudtam leellenőrizni, azt meg még csak megoldani se tudtam, hogy a legyűjtés kellő helyére bemásolja a 6-os blokkokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lexus, Toyota topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- ZIDOO médialejátszók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest