- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
Elakadtam egy gondolatmenetben
asszem megsem ertem teljesen a "loop" logikajat még.
Ennek a makro resznek azt kellene csinalnia, hogy vizsgalja G oszlopt es ahol "Value1" erteket talal ott vegrahajtani par dolgot, ahol "Value2"-t ott mast, ahol "Value3" -t ott megint mast. Majd ha visszater a lap tetejen ujra az elsö "value2" ertekhez akkor vegzett. (atlathatosag kedveert leegyszerüsitettem, hogy a Value1,2,3 talalatokkor mit csinaljon, szoval elsö sorban a logikai hibat keresnem, nem alternativ makrot a feladatra
)
Nagyjabol jol müködik, de megsem. En ugy kepzelnem, hogy ennek ugy kellene futnia, hogy elindul G1 töl, megy lefele folyamatosan, majd eleri a tabla aljat, visszaer G1 re megy, megy es amikor elerte megint a value2 t akkor megall.
E helyett ez többször egymas utan, össze vissza vegzi el a müveleteket. Egyedül az elsö If nel ( a mycell) müködik ugy ahogy kell. A többi nem. (szoval a makro fut, meg is all, de a vegrahajtando parancsokbol latom, hogy valami nem jo, valahogy többször visszater es vegrahajt utasitasokat ugyan abban a cellaban.....bogarasztam a netet, futtattam többfele probalkozast, amiben valtoztatgattam ezt azt, de sehogy sem jo
)
igy elsö blikkre, meg tudjatok mondani, hol a logikai hiba?
Dim i As Integer, mycell As Range, myfind As Range, mycell2 As Range, elso As String, mycell3 As Range
Set myfind = Range("F:F").Find(what:=myValue2, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext)
If Not myfind Is Nothing Then
elso = myfind.Address
Do While True
Set mycell = Range("F:F").Find(what:=myValue2, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlPrevious, after:=myfind)
Set mycell2 = Range("F:F").Find(what:=myValue1, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlPrevious, after:=myfind)
Set mycell3 = Range("F:F").Find(what:=myValue3, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlPrevious, after:=myfind)
If Not mycell Is Nothing Then
i = mycell.Row
Range("G" & i).Value = Range("=F" & i).Value
End If
If Not mycell2 Is Nothing Then
i = mycell2.Row
End If
If Not mycell3 Is Nothing Then
i = mycell3.Row
End If
Set myfind = Range("F:F").Find(what:=myValue2, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, searchdirection:=xlNext, after:=myfind)
If myfind.Address = elso Then Exit Do
Loop
End If
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen autót vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest