Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
Sziasztok!
Talán már többször is előjött Excelben az értékes jegyekkel való számolás, értékes jegyre való kerekítés problémája. Rákerestem, de nem találtam rá igazi leírást itt a fórumban, úgyhogy írok egyet én. Legalább háromféle módszerrel találkoztam, amit szoktak rá használni. Abból a legelső egyértelműen rossz (azt végül inkább nem írom le, mert tutira azt találná meg mindenki
), a második majdnem jó (a 0-kat nem teszi be értékes jegynek, tehát pl. a 0,01 három értékesre is 0,01 marad, nem pedig 0,0100), a harmadik pedig teljesen jó - "csak" annak a végeredménye nem szám, hanem szöveg (eggyel megszorozva természetesen szám lesz, csak akkor a fentebb írt probléma szintén megmarad). A képletek (A2-ben van a kerekítendő szám, a SignificantDigits pedig az értékes jegyek száma):=KEREKÍTÉS(A2;SignificantDigits-INT(LOG(ABS(A2)))-1)
=FIX(A2; SignificantDigits-INT(LOG10(ABS(A2)))-1;IGAZ)Az első képlet a második módszer, a második pedig a harmadik
. Remélem érthető. Ez utóbbira írtam egy egyszerű függvényt is:Function Sigdig(number As Range, SigDigits As Integer)
Sigdig = WorksheetFunction.Fixed(number, SigDigits - Int(WorksheetFunction.Log10(Abs(number))) - 1, True)
End FunctionEz pedig úgy működik, hogy:
=Sigdig(A2;3)Egy problémám van vele. Azt hogy lehet megoldani, hogy számot és tartományt is meg lehessen adni a képletben? Mert vagy ez működik, vagy az. Meg hogy lehetne azt megcsinálni, hogy szám legyen a végeredmény (ez esetben a fenti megjelenítési hiba nem zavarna), ne pedig szöveg? Előre is köszönöm a javaslatokat!

Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Formula-1 humoros
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Horgász topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus 15 Expertbook FHD Nano i5-13420H 4.6Ghz 16GB DDR5 512GB SSD UHD Graphics XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), a második majdnem jó (a 0-kat nem teszi be értékes jegynek, tehát pl. a 0,01 három értékesre is 0,01 marad, nem pedig 0,0100), a harmadik pedig teljesen jó - "csak" annak a végeredménye nem szám, hanem szöveg (eggyel megszorozva természetesen szám lesz, csak akkor a fentebb írt probléma szintén megmarad). A képletek (A2-ben van a kerekítendő szám, a SignificantDigits pedig az értékes jegyek száma):
Fferi50