Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fferi50

Topikgazda

válasz bocsi6 #24560 üzenetére

Szia!

No ez az a jelenség, amire szerintem pillanatnyilag nincs normális megoldás.

Próbáld a következőt:
    Az excelt nyisd meg egy üres munkafüzettel.
    Menj át a VBA nézetbe (Alt+F11 vagy Nézet - makrók - visual basic)
    Az immediate ablakba írd be:
    application.enableevents=false
    Ezután nyisd meg a kérdéses munkafüzetet. Ha előjönnek az activex vezérlők, akkor kapcsold vissza az eseménykezelést: application.enableevents=true
    De semmi garancia nincs arra, hogy a következő megnyitáskor nem fog összedőlni az egész excel....

Másrészt érdemes lenne megnézni, milyen "references" az amit elér az excel. Azt is a VBA nézetben láthatod. Lehet, hogy kellene egy activex komponesekre hivatkozó MS dll. De erre sem vennék mérget.

Én már több hónapja küzdök ezzel a problémával és nem találtam rá olyan megoldásra, ami garantáltan kiküszöböli.
    Nagy eséllyel valamilyen memória kezelési hiba - vagy programozói "hanyagság" - okozza. Ez utóbbit azért tettem idézőjelbe, mert egyébként nem következetes az összeomlás. Van, hogy ugyanaz a program napokig megy hiba nélkül, aztán teljesen váralanul jön a baj, nem indul el, hanem kiakasztja az excelt.

Még valami, amit a szerkesztőlécen látsz beágyazként az sajnos már nem activex vezérlő, hanem munkalap vezérlő - valamelyik sorstárs irta, hogy "átalakul az activex vezérlő munkalap vezérlővé".

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák