Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pulay

csendes tag

Sziasztok!

Egy összetett problémám van, nagyon hálás lennék érte ha valaki válaszolni tudna rá.

Szituáció:
    Van egy excel file-om amit pendrive-on szeretnék megmutatni valakinek. Viszont és itt - jön az első kérdés - meg tudom-e oldani, hogy a pendriveról ne tudja átmásolni a file-t a saját gépére? Ha igen, akkor hogyan?

Második kérdés: meg tudom-e oldani, hogy ha megnyitotta a file-t akkor se tudja lementeni a gépére? Az írásvédettség védelem a mentés ellen, de a Mentés máskénttel simán kijátszható. Találtam egy scriptet amit ha bemásolok a fejlesztő módba (alt+f11) a ThisWorkbook alá akkor "kiiktatja" a mentés másként funkciót de ha bezárom és újra megnyitom az excel-t akkor elfelejti ezt a scriptet és megint lehet menteni. Erre van valakinek ötlete?

Itt a script:
    Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
    Cancel = True 'Cancels any request to save the file
    End Sub

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
    Application.ThisWorkbook.Saved = True 'Tells Excel that the file has already been saved (this prevents Excel from requesting that you save the file when you close it)
    End Sub

Harmadik kérdés: meg lehet-e oldani, hogy az adott munkafüzetből ne tudja kimásolni az adatokat egy üres excelbe? Ha igen, hogy?

Összességében olyan megoldás kellene, hogy ne lehessen sehogy az adatokat kimenteni (persze tudom, hogy a print screen ellen nincs mit tenni, de azt leszámítva sehogy)

Kérem aki tud segítsen :) Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák