Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pero19910606

csendes tag

Sziasztok!

Készítettem egy étrendet:
    http://data.hu/get/6173019/Szalkasitas.xlsx

Igazából minden összefügg mindennel, tehát ha mondjuk a hétfői ebédet átírom, akkor változik az ottani tápértékek, meg a nap végén is, majd ezeket berakja az 1. munkafüzeten lévő táblázatba, ahol még kiszámolja, hogy azon a napon miket ettem. Ez különösebben nem is volt bonyolult, csak időigényes és nem igazán praktikus.

Ezért szeretnék csinálni egy olyan táblázatot is ahol beviszek szinte mindent olyan élelmiszert,amit én enni szoktam és azoknak a tápértékeit is.
    A lényeg az lenne, ha én átakarom írni az étrendemet teljesen pl: Hétfőn ebéd: csirkemell 0,2 kg;rizs 0,1 kg ezt ki akarom mondjuk cserélni krumplira és marhahúsra, akkor azt úgy megadja nekem és ne kelljen újra írni a képletet, mert ugye a krumplinak és a rizsnek is mások a tápértékei, ezért más cellákra kéne hivatkozni.

Tehát meg lehet azt úgy oldani, hogy ha beírom azt hogy "krumpli", akkor megkeresné, hogy a sok adat közül hol is van ez, majd össze szorozná a mennyiséget (pl 200 g), a krumpli fehérje tartalmával, szénhidrát tartalmával stb. Így akkor sokkal egyszerűbben lehetne variálni az étrendet, és nem kéne számolni papíron, hanem megcsinálná helyettem az excel.

Remélem érthető voltam :) Ha valakinek van ötlete azt nagyon megköszönném :)

Sziasztok!

Új hozzászólás Aktív témák