- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Nyitlocker
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
fgordon
üzenetére
Szerintem megértettem, hogy mit akartál írni. Az általam linkelt képletek teljesen jól működnek Excel 2010 alatt. Mint az előző hozzászólásomban kifejtettem, a LibreOffice nem úgy kezeli a tömbképlet másolását, mint az Excel (szerintem hibásan, mert a tömbképlet eljárás a lényegét veszti el ezáltal, lásd a te példádat).
Nem csoda, hogy mindig az A1-es értéket kapod meg, mert ez a szerencsétlen minden D-beli cellában ugyanazt számolja. Gondolom másoltad a képletet, miután beírtad a D1 cellába, amit írtam. Na, akkor nézd meg, hogy a D2, D3... stb. cellában mi van. A válasz: ugyanaz, mint a D1-ben.
A második példámmal szemléltetve a dolgot: Excel 2010-ben ez van az egyes cellákban:
D1
=HA(C1;INDEX($A$1:$A$3;HOL.VAN(1;(B1=$B$1:$B$3)*(SOR(B1)<>SOR($A$1:$A$3));0));"")D2
=HA(C2;INDEX($A$1:$A$3;HOL.VAN(1;(B2=$B$1:$B$3)*(SOR(B2)<>SOR($A$1:$A$3));0));"")D3
=HA(C3;INDEX($A$1:$A$3;HOL.VAN(1;(B3=$B$1:$B$3)*(SOR(B3)<>SOR($A$1:$A$3));0));"")Remélhetőleg látszik a minta: a D1-ben látható "C1" ill. "B1" hivatkozások "C2", "B2" ill. "C3", "B3" hivatkozásokká frissülnek a függvény másolásakor. Namost az LibreOffice mindhárom D cellába azt írja be, amit az Excel csak a D1-be. Nem csoda, hogy az eredmény is mindig ugyanaz lesz.
Remélem, elég érthető voltam, ennél jobban már nem tudom magyarázni. Szóval szerintem de, az LibreOffice-ban van a hiba. Vagy csak máshogy működik, amit nem ismerek. De ha valamit félreértettem volna, javíts ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Építő/felújító topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Napelem
- Okos Otthon / Smart Home
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nyomtató topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ HunVillBill- 1 év garancia
- Használt Radiolink AT10 II távirányító készlet / 12 hónap működési jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50