- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
válasz
cinemazealot #45899 üzenetére
Igazából a 3D annyira nem érdekel, csak ha már ott van/lesz/ilyesmi...
Elsősorban 1080p 2D az, amire kellene, állítólag erre a rá szánt pénzért bőven jó lenne. A régi tévé mint említettem eléggé elmaradott gépezet, fullHD csak elég otvaros módon megy rajta (elvégre a panel 1366 -os), 4k meg (egyenlőre) nem téma még nálam.
-
cinemazealot
addikt
válasz
CirrMee #45898 üzenetére
Találtam egy rokon tévé topicot, talán itt tudnak mondani valami okosat a készülék képességeiről. Ha képes az SBS/OU tartalmak megjelenítésére, szerintem jó vagy még egy darabig a J1800-zal.
Amúgy ha rám hallgatsz, nem a 3D alapján választasz tévét. Én projektorral szoktam néha 3D-zni, ami ráadásul minden sort kitölt, nem úgy, mint ez az LG (ez ugyanis szemenként csak minden második sort használja, ezáltal függőlegesen csökken a felbontásod), és érdemi tartalom és megfelelő méretű kép híján nem olyan nagy durranás. Érdemi tartalom a BD3D lenne, de arra nem akarok költeni. A méret már megvolna, de épp mostanában gondolkozom azon, hogy a 2 méter széles vászon elé kb. 2 méterrel kellene ülnöm ahhoz, hogy kényelmesen elmerülhessek a 3D-ben. Ha már 3-4 méterre vagyok tőle, nem tökéletes. Tévével nem tudom, mi a helyzet, de a méret/távolság értékekre/arányokra ott is nagyon oda kell figyelni ahhoz, hogy jó legyen. De jelen készülékkel így is úgy is csak "csíkos" 3D tartalmat fogsz látni.
-
CirrMee
addikt
válasz
cinemazealot #45897 üzenetére
Egy Lg 42lm640s géphez tudnék hozzájutni használtan (valami oldal, ahol az általad említett dolgok szerepelnek?). Eredetileg sima 1080p témára lett kinézve, de elkezdte piszkálni a fantáziámat a 3D része is.
Ha a J1800 elboldogulna a dologgal, akkor alapvetően nem cserélném, mert idáig elég volt mindenre. Későbbiekben természetesen lesz az is cserélve, csak most más élvez prioritást anyagi értelemben.
-
cinemazealot
addikt
válasz
CirrMee #45896 üzenetére
Legelső sorban szükséged van egy 3D-képes megjelenítőre, aztán annak (és a minőségi elvárásaid) függvényében el lehet gondolkozni, hogy elég-e a jelenlegi HTPC-d vagy sem.
Ha ugyanis a megjelenítő (tévé vagy projektor) képes magától feldolgozni a H-SBS/H-OU tartalmakat (amik általában Full HD vagy 2 x Full HD felbontású képanyagot képviselnek), akkor ha a jelenlegi gépeddel már játszottál ilyen videókat, továbbra is megteheted, a 3D-vé alakítást a megjelenítő fogja elvégezni. Ha azonban a megjelenítő "buta" és pl. csak a BD 3D tartalmakat hajlandó befogadni HDMI-n, akkor az a kérdés, hogy a géped képes-e ezt előállítani számára.
-
CirrMee
addikt
Lehet én keresem rossz helyen, és azért nem találom...
Valaki tudná vázolni, hogy 3D tartalmakhoz mi a követelmény hardver oldalról? Egy ezeréves (inkább 8, elsők között gyártott, még fénycsöves LCD) tévét tervezünk leváltani, és eljátszadoztam a 3D gondolatával is. Egy J1800/Win10/Kodi (16) dolgozik a HT gépben.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
oszkarfincs #45894 üzenetére
Az erősítő a PC felé elküldi a saját EDID adatait, amikor bekapcsolod. Aztán, amikor a TV-t kapcsolod be, akkor ismét elküldi, összefésülve a saját és a TV EDID adatait. Emiatt kapcsolódik újra a PC az erősítőhöz. Próbálj arra keresni, hogy a videókártyád driverének meg lehet-e valahogy adni egy fix EDID file-t, hogy ne a HDMI kábelen jövő infókat használja.
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
gorbep #45893 üzenetére
Hát de a tv-t csak akkor akarom bekapcsolni, ha nézem.
A gépet pedig nem csak mozira használom, tehát az általában már megy, amikor filmezni akarok.
Én már azt sem értem, hogy ha egyszer fizikailag az erősítőbe van dugva a gép, akkor miért nem azt látja egy fix kimenetnek? A problémát szerintem az okozza, hogy az erősítő túl intelligens és ha ki van kapcsolva a tv, akkor saját magát jeleníti meg kimeneti eszközként; ha pedig megy a tv, akkor meg a tv-t. A windows meg ezt úgy érzékeli, mintha csatlakoztatnék és leválasztanék egy-egy monitort. De ez miért van így?
Azt már meg sem említem, hogy a hang csak addig szól, amíg megy a kép. Tehát ha zenehallgatás közben standbyba megy a monitor, akkor a hang is elalszik.
-
gorbep
senior tag
válasz
oszkarfincs #45892 üzenetére
ez a Plug & Play "csodája" ... a gondot az okozza, hogy egy HDMI porton több eszközöd van, Audió és Videó, amiket nem egyszerre kapcsolsz ki és be...... sajnos sokat nem tudsz vele tenni... a legüzembiztosabb, ha mindig a HTPC-t kapcsolod be utoljára... és ki elsőként... akkor nem lesz semmi ilyen anomália...
-
oszkarfincs
aktív tag
Sziasztok,
Vásároltam egy Yamaha erősítőt, amit hdmi kábellel kötöttem a PC-re (hang és kép is ezen megy ki). Az erősítőből szintén egy hdmi kábel viszi át a jelet egy tv-be. Eddig sima ügy.
A probléma ott kezdődik, hogy egy monitor is van a PC-re kötve display porton. (mindkettő 1080p és tükrözéssel használom.) Az a gond, hogy amint bekapcsolom a tv-t, akkor a windows valamiért elveszi a képet a monitoromról is pár mp-re, és ilyenkor 3-4 alkalommal villan az kép. Ezután beáll rendesen, de ha kikapcsolom a tv-t, akkor megint elkezd villogni, sőt percekkel utána is néhányszor.
Megfigyeltem, hogy egy-egy villanás alkalmával megváltozik a hangkimenet neve. Win lejátszó eszközökben felváltva jelenik meg a tv és az erősítő neve. Most amellett hogy idegesítő a random villantgatás, ilyenkor a hangkimenet is elállítja nekem.
Mit csinálok rosszul? Amíg nem volt az erősítő a rendszerben, addig simán tudtam ki/be kapcsolni mindegyik megjelenítőt, nem voltak egymásra hatással.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r #45887 üzenetére
de, amd kadenciahelyes. akár alaplapi, akár VGAról beszélünk.
valaha nem zavart a 15percenként 1 röccenés, de most már zavarna 1-2 drop is.
nem csak ezért, de sztem htpcbe AMD való. -
canniball
nagyúr
válasz
dagobah #45886 üzenetére
A /PH jelöli a passzív verziót.
Ha a nevezett házak egyike lesz a befutó akkor egy tipp: vedd ki a merevlemez tartót, ezzel javítod a szellőzést.
Ami még eszembe jutott: a Wesena (és más gyártók hasonló kialakítású) házai, de egyrészt ezek szellőzése közel sem tűnik olyan jónak mint az IX-eké, másrészt nem tudom beleférnek-e a keretbe. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
dunkel #45883 üzenetére
Ez elég bütykölős, arra gondoltam esetleg az új szériával változott a helyzet. Nem tudom gyakorlatban mennyire zavarna az a min 2 drop (ugye ilyenkor bereccen a kép). De AMD-re is olvasom, hogy sokkal jobb alapból, de az se 100%-osan kadenciahelyes.
A Shield-ben meg tudták csinálni a kadenciahelyességet, az önmagában 70K-tól kezdődő videokártyáiknál meg eszükbe se jut? Nem akarnak ezek több videokártyát eladni szerintem
, lehet én is inkább AMD-ra váltok majd...
-
canniball
nagyúr
válasz
dagobah #45884 üzenetére
A "jól néz ki" teljesen szubjektív dolog, a mATX lap miatt pedig a kis méret és a paneltáp eléggé necces lesz. Nekem csak a Chieftec HM-03 ugrik be (nemrég mintha láttam volna itt a HA-n), de abba ATX táp megy (vehetsz a helyére paneltápot vagy PicoPSU-t...de akkor elszáll az ár), és esetleg a Chieftec UE-02, de az meg SFX tápos. Könnyebb lenne a helyzet ITX lappal. Nézelődj pl. itt, hátha akad valami ami megfelel.
Csak a szemem nem szúrja ki, hogy ITX lapról van szó.De akkor mit jelent az M a nevében?
Chieftec IX-01/IX-03? Kapható táppal is (azt hiszem nagyjából a megjelölt áron) és annál kisebbet nem nagyon találsz. -
dagobah
csendes tag
Sziaszok!
A HTPC -mnek keresek új házat, semmi más nem lenne benne csak a QC5000M-ITX/PH alaplap és egy SSD.
Fontos lenne, hogy kűlső tápos és a lehető legkisebb legyen. Mit ajánlanátok ami jól is néz ki és kb. 20-25 ezer forintból kijön (szép állapotú használt is lehet)? -
dunkel
őstag
válasz
SunMount3r #45879 üzenetére
24p-t meg lehet rajta csinálni. 60p-t nekem nem sikerült helyesre.
-
StLui
veterán
válasz
SunMount3r #45879 üzenetére
Hát tuti nem jellemző htpc-ben
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #45871 üzenetére
Úgy látom akkor még senkinek nincs itt 1060-as kártyája se...
-
-
generic
senior tag
win10-es htpc-n meg lehet oldani, hogy egy adott mappát a merevlemezen meg tudjak úgy osztani, hogy telefon/ipad/macbook simán tudja másolni szerkeszteni a mappa tartalmát? Jelszót is tudok adni neki esetleg?
-
PuMbA
titán
válasz
robi222 #45874 üzenetére
Már rottyon van a géped
MPC-HC-ban filmlejátszás közben nyomd meg a CTRL+J billentyűkombinációt és 10 mp múlva dobj ide egy screenshot-ot, hogy megnézzük, hogy hol a szaggatás
Még nyomd meg háromszor a CTRL+J-t és eltűnik a sok betű. Milyen géped van egyébként? Milyen Windows-zal? N-es Windows verzió? Milyen verziójú VGA drivered van?
-
robi222
senior tag
Szerintetek miért akad és mit kellene állítani ,hogy szép simán fusson a film Mpc-mc alatt?
Mindegy ,h 4k vagy divix megy ,folyamatosan picit szaggat a kép.
Pl egy 4K film alat a memoria 30% proci 25% megy .Gondolom nem ott van a hiba. -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy az új Nvidia 10XX sorozatú kártyák hogy állnak a kadenciahelyességgel? Pl. a 23.976fps megy már nekik rendesen, vagy még mindig csak az integrált Intelek tudják tökéletesen?
Van már erről itt tapasztalat?
Illetve: Már kérdeztem 1x, de szerintetek az nem jó ötlet/megoldható, hogy játékra egy külön Geforce-ot és filmezéshez az integrált Intelt használjam? Vagy ez túl körülményes, gyakorlatban nem lehet csak úgy váltogatni a videokártyák között, meg összeakadnának a driver-ek stb?!
HT+Játékra is jó PC építésére gondoltam, de egyik téren sem szeretnék kompromisszumot...
-
generic
senior tag
Sziasztok, kodiban meg lehet valahogy oldani, hogy a filmekneknél az infókon kívűl meg lehessen nézni youtube előzetest is valahogyan?
-
robi222
senior tag
válasz
MasterMark #45863 üzenetére
Ez az AC3Filter nagyon bejön ,pont ilyent keresek .Csak az a probléma , hogy az mpc alatt nem akar működni vagy nem tudom párosítani. Pedig nagyon jó lenne.
Le tudnád írni hogyan kell össze hozni őket? -
Patice
Topikgazda
válasz
MasterMark #45863 üzenetére
ACFilter szerintem csak az integrált hangkeltőhöz, vagy hangkártyához jó. USB kijárat esetén kétségeim vannak...
-
Patice
Topikgazda
-
robi222
senior tag
válasz
MasterMark #45860 üzenetére
Htpc usb kimeneten menne a hang a 8 csatornas epitett dac-ba.Ezt szeretnem valamennyire processzoralni,frekit vagni,hangerot allitani hangfalankent.Ez a minimum amit meg kell oldanom ,h mukodjon a mozim.Az mar csak hab a tortan ha equ-ni is tudnam, vagy lenne program ami bemerne es kijavitana a szoba akusztikat.Ugy mint a Dirac.
Tudom ,hogy az erositok is csinalnak ilyent de azt most arulom . -
robi222
senior tag
Tudnátok olyan programot mondani,amivel a htpc-ről kimenő hangot tudnám állítani hangfalanként?
5.1 szettet -
bajnokpityu
félisten
válasz
Nono0000 #45849 üzenetére
EVRel akarsz számoltatni, v madVRel? ha előbbi, akkor 4K még problémás, utóbbi sima ügy,úgyis directxben kuldi ki a képet 4kban.
amivel igazán van értelme madVR VGAzni, az az rx480 és az r9 290 390. ezek nem passzivak,de aftermarket garivesztes hűtéssel bármelyik nagyon csöndes lehet. teljesitményük madvr alatt egál.
-
Nono0000
tag
válasz
canniball #45850 üzenetére
Már megbocsáss, de ennyi erővel zárd be a témát, mert mindenki átirányítható a megfelelő topikba.
Mellesleg az összefoglaló első mondatát idézem "Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!", ezek szerint kár volt végigolvasni másokkal ellentétben. Nem véletlenül tettem fel itt a kérdést, gondoltam jóhiszeműen, hogy itt hozzáértő fórumtársakat találok - akinek nem inge nem veszi magára -, de ezt a választ pont a topikgazdától.... Félre ne érts, nem sértődtem meg, csak csalódott vagyok. A többiektől természetesen továbbra is várok javaslatokat. Köszönöm! -
canniball
nagyúr
-
Nono0000
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném egy videokártya kiválasztásában.
1. verzió: HDMI 1.4 csatlakozó, 3840x2160 felbontás 30 fps, csak AMD lehet.
2. verzió: HDMI 2.0 csatlakozó, 3840x2160 felbontás 60 fps, szintén AMD.
Örülnék, ha a hűtése passzív volna.
Kérlek benneteket ajánljatok valamit.
Köszönöm! -
atika88
senior tag
Sziasztok!
Egy időt/formátumot álló htpc lenne a célom:
alapgép: ASROCK Beebox-S 7100U
ram: HyperX 8GB Impact Notebook DDR4 2133MHz CL13 KIT HX421S13IBK2/8 (nem vennék 4GB-ot mert drágább úgy)
m2.PCIe: PLEXTOR 128GB M8Pe(G) M.2 PCIe 2280 PX-128M8PeG (hogy a win10+Kodi hasítson rajta)
2.5" slot: egy nagyobbacska SSD/HDD menne bele majd későbbMennyire lenne életképes ez így perpillanat mostanság?
Köszi a tippeket! -
Polllen
nagyúr
Végül egy J3160 lett innen apróról, 3k-val lógott csak ki a keretből.
IGP-nek mennyi ramot érdemes megosztani?
-
kimi02
őstag
Pl : rámegyek , hogy film hozzáadás , kiválasztom a Windows hálozat SMB lehetőséget , utána Workgroup és a NAS.
Ezt írja ki , hogy hiba : operation not permitted (magyarul : a művelet nem engedélyezett)Synology nas van.
-
Patice
Topikgazda
válasz
kimi02 #45833 üzenetére
LE-ben a SMB engedélyezés azt jelenti, hogy azon az eszközön, amin az LE van elindítasz egy Samba szervert, így Sambán elérheti helyi hálón a többi gép is, ha egy munkacsoportban vannak és ugye van mit megosztani az LE-s gépen.
SMB-t a NAS-on kell engedélyezni, de ez gondolom megvan, mert írtad, hogy gépen megy. Gépen gondolom kért felhasználónevet + jelszót. Ha igen, akkor ezeket kell megadni az LE-ben is SMB mappa felcsatolásához. Ha nem kért PC-n jelszót ("guest" mód engedélyezett), akkor LE-n se kellene kérnie. Kérdés, hogy nálad hogy van ez beállítva a NAS-on.
-
canniball
nagyúr
Ahogy Polllen is írja: ebbe slimline ODD megy. Viszont feltétlenül szükség van arra a házon belül, olyan gyakran használod? Mert most hirtelen belegondolva nem sok ház ugrik be* amibe normál méretű fér és paneltápos. Azaz egyrészt növeli a ház méretét, másrészt amiben ilyennek van hely abban többnyire ATX/SFX tápnak van hely ami még tovább növeli a méretet, a zajt, a fogyasztást és az árat.
* Egész pontosan egy: a Gigabyte MIB T5140, de olyat szerintem már csak használtan kapsz.
Mod. Ha táp nélküli házat veszel akkor alternatíva lehet egy picoPSU, de azt nem tudom itthon lehet-e kapni.
-
canniball
nagyúr
Viszont ha van még öt másik merevlemezed akkor azok továbbra is ott fognak lógni... De ha neked jó akkor nekem is.
Ami a komponenseket illeti.
Alaplapból kb. bármelyik manapság kapható integrált példány jó fHD-ra, így lehet passzív is, van több a kínálatban.
Memória egyéni ízlés szerint.
Házból azt javaslom olyat keress amihez jár paneltáp, akkor a PSU sem fog zajongani. Mint pl. ez, de persze hogy melyik tetszik az szubjektív dolog.
Merevlemez van, esetleg egy távirányítót még veszel mellé és kész vagy. -
kutga
félisten
válasz
Polllen #45819 üzenetére
Minél kisebben, ami be tud fogadni legalább egy sata2 vinyót és a dvd író/olvasót. WD Red vinyóról van szó, a hangjával nincs bajom, most egy külső házban van. Az RPI2-n ugyebár nincs aktív hűtés így esténként csak az duruzsol.
Árban csak tapogatózom, de ha 100k alatt kijön az nem baj.
Egyszobás a lakás, nagyon máshova nem tudom rakni a gépet, úgyhogy alapvetően az RPI helyett keresek valamit.
-
Polllen
nagyúr
Mennyi a keret és milyen méretben gondolkozol?
A 3,5" hdd-ket halknak tartod? Azért kérdezem, mert ha azok hangja nem zavar, akkor nem feltétlen kell passzív gépben gondolkodni.
Sőt, szerintem azon is elmélázhatsz, hogy az rpi marad a tv-re kötve, máshol meg összeraksz egy gépet, ami streamel az rpi-nek.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ha szeretnék összeállítani egy halk (esetleg passzív) hűtésű htpc-t egy hd (későbbiekben fullhd) tv mellé, hogy lenne érdemes elindulni?
Van otthon elfekvőben pár 3,5"-os hdd meg odd rackben, az egész egy RPI2-re van kötve, az meg hdmi-n keresztül a tv-re és rengeteg a kábel.
-
Attas
aktív tag
Üdv!
A régi XBMC-ben amit használtam a filmeknél a listában a címeik mellett látható volt a kis borító kép. A kodit feltéve valamiért nem tudom elő csalni ezt a funkciót.. Be lehet valahogy varázsolni? Jelenleg a filmek kiadásának évszáma szerepel a filmek előtt.
Köszönöm a segedelmet ha lesz.. -
kimi02
őstag
Libreelec+Kodi alatt jóval sötétebbnek tűnik a kép mint Win10+Kodi.
Erre tudtok valamit ? -
Patice
Topikgazda
válasz
Roland861010 #45805 üzenetére
Kb.
OS tárhely meg minimum egy pendrive, vagy SSD.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Roland861010 #45801 üzenetére
Ami jelenleg meg tud mindenféle formátummal birkózni natívan, hardveres gyorsítással (4K/60fps/HDR/10bit/HEVC), az a Kaby Lake proci.
Asztali fronton még várni kell rá, mobil fronton (laptopok) asszem már elérhető, ezért már megvásárolható kis hazánkban az Asrock BeeBox-S friss változata is.
Egyes kodekekkel (pl. VP9) hibrid módon már az Asrock J4205-ITX is megbirkózik (10 biten), így már ez is jó lehet.
A másik út a dedikált VGA. AMD RX 460 asszem már bírja a 4K lejátszást.
-
válasz
Roland861010 #45801 üzenetére
Egy 400-as sorozatú dedikált AMD VGA-t 2x2 GB RAM és egy i3-5 CPU-t.
-
Roland861010
veterán
Szerintetek milyen gépet kellene a kodi alá rakni ami tényleges 4k-t el bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Mikrotik routerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Linux kezdőknek
- EAFC 25
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged