- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Most olvastam a chromecast2-ről, ebben már egész korrekt a hardver. Már csak az a kérdés, hogy át tudja e küldeni az erősítőnek a különböző hangformátumokat, avagy elég mindjárt az erősítő hdmi slotjába dugni és az megoldja, illetve küldi tovább a képet a tvre? 3d gondolom felejtős, meg az isok is, de 1080p azért jó lenne.
Logitech harmony távcsatival lehet e ugyan vezérelni, vagy marad a mobilteló? -
Mankó
veterán
válasz
Patice #44193 üzenetére
Jó lenne ha megvalósítható lenne, mert bejön a DS Videó felülete, meg a használhatósága.
Honnan szerzünk ilyen kici/óccó kliens gépeket és milyen szoftver lesz rajta?mert az ötlet jó, csak még nem láttam ilyen megvalósítást.
A jelenlegi tp-link wdr3600 is elég lenne szerintem kábellel meg simán.
canniball: A házasítással kapcsolatban én is ide jutottam. Hogy htpc-re szükségem van e a medx600 után kérdéses, hogy megéri e az idő és pénz, csak azért hogy Kodim legyen. Patice verziója viszont még jó lehet.
-
canniball
nagyúr
Külső elérés PC-vel is megy. Hogy a többi igényed mi azt nem tudom (mint ahogy azt sem mit tud egy Synology vagy Xpenology), de gondolom (szinte) mindenre van megfelelő sw.
Ugyanakkor ha nem akarsz zajforrást én eleve elvetném a két eszköz házasítását, ha más nem hát a vinyó zörögni fog; jó az úgy külön ahogy most van. Persze hogy ettől függetlenül a médiajátékost cseréled-e HTPC-re az más kérdés. -
an0ny
tag
Az én halk HTPC-n és torrentezőm: egy Thermaltake Element Qi házban van bent 3 hdd (2x 3TB RED és egy 2,5" 500GB-os) + egy előkésztés a 4. RED-nek. Az alaplapon nem volt zajforrás (Asrock N3150-ITX), de a táp ventije borzalmasan zajos volt, ezért először azt lehúztam és levettem a táp burkolatát is. Ilyenkor egy idő után sajna túlmelegedett az egész és leállt. Vettem egy Noiseblocker NB Blacksilent X-1 ventit a ház belső oldalára, hogy átfújja az egészet, BIOS-ban legalacsonyabbra vettem a sebességét, de automata opcióval, ha kell a plusz levegő felpöröghessen. Tökéletes lett. Hallható zaj ~0, gondolkodok még egy ilyen ventillátoron, mert elfér. Bónuszként a 3 háttértár tápját kapcsolhatóvá tettem és kivezettem az előlapra, ha kell csak akkor kapcsolom be őket, a rendszer (Libreelec Dual Audio) meg elketyeg a noti wincsin Transmission-al... (csak tartalomfogyasztáskor és letöltéskor van bekapcsolva). Még egy CEC adapterre pályázok és perfekt lesz. Remélem valaki tud belőle ötleteket meríteni.
-
Patice
Topikgazda
Hja, akkor a meglévő hardveres alapokon XPeno és csak kici/occó kliens eszközök kellenek szétszórva.
Pl. Googel ChromeCast (Audio).
DS Video-val tudtommal jól megy.
DS Audio-val nekem vannak gondjaim jelenleg a ChromeCast Audio-val, de ez is szvsz. csak idő kérdése, hogy megoldják.
Csak kell hozzá egy erős router és mindenhol van neked film/zene vezetékek nélkül.
-
Mankó
veterán
válasz
canniball #44190 üzenetére
Nem csak töltögetésre kell a nas, hanem pl. külső elérésre és minden olyan funkcióra, amit pl egy Synology nas tud, csak pl xpenology alapokon.
Hálóba, ahol a tv van, nem kell plusz zaj forrás. Látom a hdd miatt nem úsznám meg a venti nélküliséget, szóval vagy átalakítom az elképzeléseket és kompromisszumokat kötök vagy maradnak a jelenlegi dedikált megoldások.
Már így is túl sok a doboz a lakásban, jó lenne a számukat és a méreteiket csökkenteni - ezért agyalok a lehetőségeken. -
Mankó
veterán
válasz
canniball #44187 üzenetére
Ok, windows alatt is mehet a 2 alkalmazás, töltögetés és média lejátszás, de akkor elveszik a nas többi előnye, ami pl. Xpenology-val meg van. Xpenology + Kodi párosítás Ubuntu alapon esetleg?
Ha meg virtualizálsz, az meg már egy másik történet. Kell tudnia a hardvernek, (hogy oda tudja adni a hardvereket pl a nasnak) másrészt egy stabilitási probléma odavághat a nas-on lévő adatoknak -> nagyobb a rizikó is.
Egy olyan megoldás lenne a legjobb, hogy a háttérben megy a nas natívan, de filmnézéskor a tv-re váltva már a kodi fut.
Volt egy qnap ts-251-em, az tudta ezeket a funkciókat, de egyrészt hangos volt, hálóba nem jó, másrészt a teljesítménye is nagyon harmatos volt nas funkciókra. Lassú volt a másolás, torrent össze vissza ugrált, a kezelő felülete meg 8 gb-val az elmegy kategóriát súrolta alulról. 100 ropi volt hdd nélkül és valljuk be többre számítottam. 3. nap vissza küldtem.Jelenleg egy j3160-os DC-s lapom van 2x4 Gb rammal, meg egy 3 Tb-s wd reddel. Ha megoldható lenne a nas + htpc együttes használata ezzel a konfiggal, akkor a jelenlegi CM 110-et lecserélném egy passzív kisméretű csodára, a belső red-et pedig egy 2 tb-s 2.5-es noti winyóra és egy eszközben megoldott lenne az egész.
A Kodit elirányítgatnám egy Harmony távcsatival és már is spórolnék egy eszközt.
Sajnos erre még nem találtam normális megoldást, másrészt nem tudom, hogy mennyire örülne a notiwinyó egy venti nélküli Orange háznak pl. -
stigma
addikt
válasz
robi-k #44185 üzenetére
Megtörtént, belefért egy Coolink 6-os ventri és azt hittem probléma megoldva de sajnos nem.
Baj az volt szerintem hogy 1 HDD miatt berezonált a NAs háza, és az okozhatta az irritáló hangot.Tette alá dekorpapírt , rongyot is segített, de nem oldotta meg a problémát.
Amúgyhosszútávon mindneképp le akartam cserélni a NAS-t mert vettem erősítőt +5.1-et amihez már a Rpi asszem kevés lett volna.
-
stigma
addikt
Igen.
Mondjuk rendszer tekintetében mindegy Ubuntu vagy Windows van, mert mindkettőnek ugyanaz a szerepe mint mondjuk egy asztali gép tekintetében.
Bebootol, majd a torrenteket a Transmission végzi el, be van téve automatikus indításaba az Ubuntu-val vagy épp Windows-al.
Kodi is szintúgy az autómatikus indításban van betéve és illyenkor már csak maga a Kodi felület az amit látsz semmi mást.ASztali gépen kipróbálhatod hogy amilyen parancsikort az Startup mappába teszel Winodwsba azt autómatikusan elindítja bebootolás után.
Nekem Win10 is tökéletesen ment, egyetlen oka hogy Ubuntura cseréltem a HD hangok voltak, melyeket tud az erősítőm.
-
stigma
addikt
Nekem Gigabites routerem volt, NSA325v2 + 3TB WD, melyről BD iso-t néztem, és mellette még futott 50-70 torrentem. Ezt cseréltem le HTPC-re.
Rpi2-m volt openelec-cel , ha jól emlékszem 16.-os kodival, mert az támogatja a iso lejátszást.Egyetlen hátrámom nekem az volt a szobában volt a NAs, hangos volt és helyette váltottam HTPC-re, amit írtam. (~80k volt , úgy hogy már volt az említett 3TB-os red vinyóm)
-
Mankó
veterán
válasz
cinemazealot #44181 üzenetére
Jaja, pont erről beszélek. Eddig ott tartok, hogy vagy egy htpc-s egybe épített, passzív megoldás kodival, vagy marad a meglévő medx600 csak frissített tudástárral.
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #44179 üzenetére
3d és iso-k (full hd) van hogy fölé ugranak. Amikor a Zyxel nas-om volt, eléggé meghálálta a filmnézés, hogy gigabit routerre váltottam. Aztán lehet, hogy a mostani Xpenó rendszerrel és NFS-el megugraná a lécet, de kitudja, nagy érvágás lenne, ha a csere után meg mégis akadna, szaggatna a hang.
-
Mankó
veterán
válasz
Patice #44177 üzenetére
Ott még nem tartok, mert eltántorít a 100 mb-es háló. A jelenlegi x600-ban nagyon jó, hogy gigabites van. plusz nem is biztos, hogy jó csere lenne medx600-ról a raspberry.
Mindig csak a sok utánajárás, kár hogy a társaságomban csak én vagyok ilyen próbálkozó, tesztelgető emberke. Milyen egyszerű lenne most csak kölcsönkérni egy hétre próbára. -
Mankó
veterán
válasz
stigma #44175 üzenetére
Újragondolva az írásaitokat (Patice-ét is) sok kompromisszumot kellene kötni ezért a házasságért. Mivel tv alá, úgymond hálószobába menne a nas+médialejátszó, a nagy ház, venti sok winyó párosítást ki is húzhatjuk.
Jók a leírások, de rengeteg türelmet igényel a megvalósításuk, és valószínűleg több hiba lehetőséget is hordoznak magukkal, ami viszont már a stabilitás, használhatóság kárára menne. -> azt pedig kár lenne beáldozni.Egyszóval marad a dedikált nas, valahova a szekrény mélyére száműzve, hogy ne legyen szem előtt. A kodi féle megoldást lehet egy rasberri pi-vel is elérem, ennek még utána kell járnom, s lehet a mostani lejátszóval is elérhetek hasonló eredményt.
Ettől függetlenül mindenképpen hasznos volt gondolatban végig járni a lehetőségeket, mielőtt beleugrok valami hülyeségbe. -
stigma
addikt
Hello, nekem van, Win10-et és Ubuntu-t is használtam kifogástalanul.
Konfigom:
- Asrock 3150 + 2x4GB ram +120GB-os SSD + 3 TB WD Prurple + 3TB WD RED + Bitfenix Prodigy ház + 1 db 12-es ventillátor ami a HDD-nek van.Ubuntu Server 16.04 fut, Desktop gui-t feltettem mert nem vagyok profi.
Transmission (Torrent) + Kodi 16.1 +FTP+Spotify + Plex szerver fut a gépen.Ubuntu alatt sajnos nincs 3D, de az könnyen orvosolható egy pendrive-al amin Openelec vagy libreelecet teszel.
Nekem közel 100-150 torrent van, DB iso-kat +1080p-t nézek, és még bőven van tartalék a rendszerben.Ubuntu alatt vannak HD hangok, illetve Libreelec Openelec alatt is.
Másik alternatíva a Win10 ami volt nekem sokáig de sajnos HD hangok nincsenek, cserébe 3D-t támogat.Remélem tudtam segíteni.
-
Patice
Topikgazda
XPenology-s topikban már válaszoltam.
A megoldást én csak úgy tudom elképzelni (most csak elmélkedem, sosem próbáltam...), hogy
1. Megcsinálod az EGL-es Kodi leírás elejét, azaz felraksz SSD-re egy Ubuntu Servert.
2. Mielőtt folytatnád a leírtak telepítését felraksz eszerint az Ubuntu Server-re egy Headless Virtualbox-ot. A leírás végén a headless gépről indít egy VM-et, amit "valahogy" átrakott az Ubuntus gépre.
Hogy egyszerűsítsd a dolgod, előtte asztali gépen Virtuabox-ban megcsinálhatod az XPeno-t és elmented a virtuális gépet egy fájlba és azt másolod át az Ubuntu-s gépre.
3. Ha nem akarsz szórakozni az előzővel, akkor felraksz még az Ubira - még mindig a Kodi telepítése előtt - egy phpvirtualbox Managert ezen leírás alapján, amivel kapsz egy olyan vezérlő felületet, mintha egy asztali gépen csinálnád a virtualizációt, de itt is az Ubuntu-s gépen kell majd lennie pl. az XPenology-s bootloadernek.
4. Ha ezekkel megvagy, belőtted az XPeno-t, működik minden, utána jöhet az 1. pontban linkelt fórum leírásának folytatása, amivel felrakod a Kodit.
5. Örülsz.
-
Mankó
veterán
Használja valaki a masinát úgy, hogy nas funkciók mellett pl egy Kodi is fut rajta szinkronban? Érdekelne a megoldás.
Egyáltalán egy asrock j3160, 8 gb rammal kiszolgálna egy ilyen felhasználást, vagy nagy ívben felejtsem el az egészet és maradjak a jelenlegi nas + mede8er x600 3d megoldásnál?
Jah és a kisméretet, passzív megoldást gondolom el is felejthetem. Csak 3d,full hd kellene jelenleg, 4k odébb van még nekem. -
mandju
senior tag
Sziasztok!
most ismerkedek az iptv klienssel... honnan tudnék linkeket gyűjteni magyar csatornákhoz?
logokhoz esetleg?köszi előre is.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Sziszifeca #44161 üzenetére
Hát ezeken a letöltési értékeken nem lepődnék meg a két hardver ismeretében.
HTPC-n korlátozni tudod max. a kapcsolatok számát, mert az a harmatos cerka nem fog tudni mit kezdeni túl sok peer-rel.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Szicskeee #44163 üzenetére
Asus H110M-A + Intel Celeron G4400 + 8GB DDR4 2133MHz + halk, tápcsatalkozó nélküli GTX950
Bár nagyobb letöltéssel torrent mellett nem vagyok 100%-ig biztos a lejátszásban, mert ugyan triviális feladatnak tűnik, de egy AM1-es HTPC gép például összeszarja magát, ha netezel és filmet nézel egyszerre pedig hardveres videógyorsítás és 4 mag is van.
-
Szicskeee
tag
Hello Uraim!
150-160k forintbol kellene egy olyan HTPC amivel 3d es 4k tartalmat is le lehet jatszani, es ezen futna a torrent is.
Szoval kellene bele egy 120 as SSD es ha kijon akkor 2x2TB HDD ha nem akkor 1x2TB egyenlore.Tudtok ajanlani valamit ?
-
PuMbA
titán
válasz
dunkel #44157 üzenetére
Valami Kodi és madVR gond lehet. Legfrissebb verziók? Intel Videó beállításokban Alkalmazás-beállítás-ra van állítva a Zajcsökkentés stb. és ki van kapcsolva a Bőrtónus javítás meg ilyen Képméretezés stb.? madVR AMD-n is tud hibákat dobálni, nekem volt, hogy mindig beszart, ha kijöttem full-screenből például. Egyébként semmi problémának nem kellene lennie Intellel.
-
fo_di
őstag
sziasztok,
plex kérdésem lenne: van egy nagy kupac avi fájlom, amihez xbmc info fájlokban egyszer már beállítottam a nyelveket mediaelchhel. most belőttem egy plexet is, de ezeket nem tudom beimportálni. van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne ezt megtenni? mert elég rusnyán néz ki, hogy language unknown, főleg ha van néhány dual audio trackes avim is
köszi és remélem, jó helyen kérdezem -
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #44155 üzenetére
A transmission remote GUI az csak egy grafikus kliens alkalmazás amivel kezeled az Openelecen futó Transmission servert.
Első körben ellenőrizd a mértékegységeket. Az 1,5 MB/s az megfelel 12 Mbps-nek. Vagyis nem mindegy, hogy megabájt vagy megabit.
Egyébként pedig a transmissionben konfigurálható a megengedett le- és feltöltési sebesség. -
Patice
Topikgazda
válasz
Sziszifeca #44155 üzenetére
Milyen hardver a két vas?
-
Sziszifeca
őstag
Halihó!
Transmission Remote Gui gondom lenne:
Valamiért nagyon lassan tölt le!
100/50-es digi netem van, és a számítógépen Utorrent alatt 9-10mb/s alatt jön le ugyanaz a film, mint a medialejátszómon Openelec alatt lévő Transmission Remote Gui-val. Itt 1.5Mb/s.Hogyan lehet ezen állítani?
-
dunkel
őstag
Van nálam egy inteles 6100T gép, benne van egy nvidia vga is. Az nvidiát kivettem, hogy megnézzem mit tud a HD 5300. Intel driver felment, mindent kikapcsoltam benne, oké.
Eleve a kodi a menüben lassabban reagál, madVR kép hibázik, madVR stat ablak villog. Kodi DVDplayer jól fut. Ez micsoda lehet? -
apszi
őstag
válasz
MasterMark #44142 üzenetére
Köszönöm!
-
Patice
Topikgazda
"Nekem kellene egy full passzív rendszer."
Ahogy Grétsy tanár úr mondaná: álljunk meg egy szóra.
A teljesen passzív rendszert kb. két úton tudod elérni.
1. Kicsi gép, integrált procival és VGA-val, kis teljesítmény, nem kell sok hőtől megszabadulni, így egy viszonylag kis ház is elég lehet.2. Nagyobb teljesítmény igény esetén speckó hőcsöves ház + nagy hűtöbordák kellenek, hogy a nagyobb mennyiségű hőt könnyen leadja a ház. Ezért az egész szerkezetnek nagyobbnak, szellősebbnek kell lennie, hogy legyen helye átszellőzni.
Nem írtad, hogy miért kell neked mindenképpen full passzív gép, de meg fogsz szenvedni a komponensek összeválogatásával és még olcsó sem lesz.
Én inkább egy nagyon csendes aktív hűtésű gépet raknék össze magamnak.
Ha mégis ventik nélkül akarod megoldani, akkor:
Táp: Seasonic gyárt leginkább fanless tápegységeket - jó drágán ATX méretben, vagy a másik megoldás a Tamoo által javasolt paneltáp + külső kocka.
Ház: pl. Streacom, HD Plex, Aksa jöhet szóba, amit itthon könnyebben beszerezhetsz.
Ár/érték arány: ismét, ezt inkább az dönti el, hogy mire kell neked a passzív gép.
-
zeix
senior tag
Üdv!
Nem igazán htpc építés, de ide tartozhat szerintem.
Nekem kellene egy full passzív rendszer.
Nézegettem microATX lapokat és Barebone pc-ket.
Az lenne a kérdésem, hogy melyikkel járnék jobban ár érték arányban?Egy ASROCK Beebox N3000-NUC, már 40 körül kapató ssd nélkül.
Azt viszont nem tudom, hogy ezekhez a microATX lapokhoz milyen táp kell, meg mennyibe kerülnek.
Köszi a segítséget! -
apszi
őstag
válasz
MasterMark #44140 üzenetére
A Gtx580 is képes vajon erre? Külföldi fórumokon eléggé ellentmondásos infókat irnak.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Létezik olyan PCI-E-es vga ami képes a HD hangsávok áteresztésére egy erősítő irányába, mindenféle "belenyúlás" nélkül?
Előre is köszönöm mindenkinek -
PuMbA
titán
válasz
szakmaster #44132 üzenetére
"Kíváncsi lennék arra, miért ír csak 20 ms movie fram interval-t a házi videóim esetében"
Vajon miért...
Nem tűnt fel, hogy a házi videóid sokkal folyamatosabb képet adnak? A nagyobb képkockasebesség miatt pont 20 ms telik el két képkocka között (1000 ms / 20 ms = 50, azaz 50 képkocka másodpercenként) és ennyi ideje van a madVR-nek számolni, míg a filmek 24 képkocka per másodpercenkéntjénél 41 ms idő van, azaz nagy különbség van a kettő között.
-
Arni9010
aktív tag
-
szakmaster
tag
válasz
szakmaster #44095 üzenetére
Belőttem a Kodi + MadVR kombót, és majdnem minden oké is, tetszik a dolog. Egyetlen probléma van még ami a madVR-hez köthető. Több videóval is teszteltem a madVR beállításaimat és az 1080 50i, 1080 50p házi videó felvételeimmel gondok vannak. madVR statisztika a movie frame és vsync intervalra is 20 ms-t jelez, viszont az average render time 22-26ms körüli és így rengeteg frame drop van. madVR nélkül persze tökéletes minden. Érdekes mód filmeknél illetve koncertfelvételeknél is a movie frame interval ~41ms körül van és a madVR beállításaimmal nincs frame drop és semmi anomália csak gyönyörű kép. Örültem volna, ha végre teljesen összeáll már a HTPCs környezetem.
Kíváncsi lennék arra, miért ír csak 20 ms movie fram interval-t a házi videóim esetében. Az avg. render time kb ugyanaz akármilyen videóanyagot játszok le.
-
FRayal
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Genius 1020-at ( 5.1 rendszer) és hozzá egy Asus Xonar DGX 5.1-es hangkártyát. Először is volt egy olyan problémám, hogy a center és a sub fel volt cserélve, de szerencsére ezt szoftveresen meg tudtam oldani. Most jön az amiért eléggé ideges vagyok: Ha csak 2.1-re van bedugva akkor nagyon szépen szól mind az 5 ( csak így feleslegesen vettem ) , de ha bekötöm 5.1-re akkor nem szól csak a két első pár ( a center és a hátsók csöndben vannak). Elvileg 5.1-es hanggal teszteltem, de még kutakodok. Valami ötlet esetleg hogy mit ronthattam el? -
Gh0sT
addikt
válasz
cinemazealot #44114 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Annyit sikerült kiderítenem, hogy a hőmérő a távirányítóban van és emiatt küldenie kell az adatokat a beltéri egységnek hogy mikor állhat le a hűtéssel. Ha eldugom, akkor nem tud kommunikálni, ami annyiban rossz, hogy egyfolytában menni fog, de legalább nem kapcsolgatja a hangsávokat.
Az a durva, hogy már egy csomó helyre megpróbáltam úgy elhelyezni, hogy csak a beltéri egységre legyen rálátása, de folyamatosan betalálja a HTPC-t.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cinemazealot #44117 üzenetére
Ha meg a félmillás' erősítő gazdasági totálkáros lesz miatta akkor meg verheti a fejét a falba.
-
cinemazealot
addikt
Hivatalosan valóban az az ajánlás, hogy a HDMI kábelt csak kikapcsolt készülékekbe/ből lehet bedugni/kihúzni, a gyakorlat azonban sokszor ezt nem teszi lehetővé. Reménytelen viszont egyáltalán nem vagy, csak óvatos, ami erény, mint hátrány.
A továbbiakhoz javaslom, hogy a laptopot feltöltött állapotban akaszd le a töltőjéről és minden más csatlakozót (pl. hálózati kábelt) távolíts el belőle, hogy a gép független legyen az elektromos hálózattól (és ha bármi statikus feltöltődés akarna kisülni a működés közbeni összekötéskor, az ne a HDMI illesztőkön süljön ki).
Első körben nyugodtan próbáld ki a bekapcsolt laptopba bedugni a bekapcsolt tévé HDMI kábelét. Ha a gép ezt felismeri, és a Windows is engedi használni a tévét mint képernyőt, akkor ez a része okés. Ha már ez sem megy, akkor el lehet kezdeni törpölni, mi lehet a gond.
Második körben próbáld ki azt, hogy a tévé az erősítőre van kötve, mindkettő be van kapcsolva és úgy dugod rá a működő laptopra az erősítőt HDMI-n keresztül. Ha ez is működik, akkor problem solved. Ha nem, akkor jön a törpölés.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Különös problémám van, de hátha valaki találkozott már hasonlóval. Beüzemeltem a HTPC-hez a kínából rendelt távirányító vevőjét és felprogramoztam a Harmonymra a kezelést. Minden működik mint az álom, csak éppen úgy tűnik, hogy a klíma távirányítójával van némi átfedés. Emiatt előáll az a fura eset, hogy ha be van kapcsolva a klíma (aminek a távirányítója bizonyos időközönként kommunikál a beltéri egységgel), akkor random dolgok történnek (automatikus hangsáv váltás, stb.).
Át lehet egy távirányítót programozni, hogy milyen jelet küldjön a vevőnek? -
mp54
senior tag
válasz
cinemazealot #44109 üzenetére
Milyen laptopról beszélünk? BIOS-t nézted már, ott nincs valami ezzel kapcsolatos beállítási lehetőség?
ASUS F80. A BIOS-hoz én hülye vagyok, tehát nem néztem...
próbáltad már úgy, hogy a már bekapcsolt laptopra úgy dugod rá az erősítőt, hogy azon már rajta van egy bekapcsolt tévé?
Nem, mert úgy tudom, HDMI kábelt csak kikapcsolt készülékekbe szabad dugni!
ha a laptop már be van kapcsolva, érzékeli, ha a tévét kötöd rá a HDMI-n
Ezt az előzőek szerint szintén nem csináltam...(nem mintha eszembe jutott volna, hogy ezzel előrébb jutnék!)
Na, elég reménytelen eset vagyok? -
cinemazealot
addikt
Kísértetiesen emlékeztet a Raspberry Pi viselkedésére: ha már be van kapcsolva az erősítő (vagy tévé) és úgy kapcsolod be a Pi-t, akkor úgy indul el, hogy lekérdezi a HDMI-n keresztül a kimeneti eszköz adatait és annak megfelelően állítja be a kimenetét. Ha viszont a Pi már megy (HDMI-re csatolt kimenet nélkül), utána már nem fogja felismerni a később rákapcsolt eszközt. Azonban ha beállítod a Pi konfigurációjában, hogy
hdmi_force_hotplug=1
, akkor a Pi bekapcsolását követően is képes felismerni, ha valamit ráakasztasz.A kérdés most az, hogy a laptopodon vagy a rajta futó Windows-ban van-e olyan lehetőség, ami állandóan ébren tartja a HDMI kimenetet, hogy az érzékelje (és be is kapcsoljon), amikor ráakasztasz valamit.
Milyen laptopról beszélünk? BIOS-t nézted már, ott nincs valami ezzel kapcsolatos beállítási lehetőség?
Szerk: próbáltad már úgy, hogy a már bekapcsolt laptopra úgy dugod rá az erősítőt, hogy azon már rajta van egy bekapcsolt tévé? Hátha az a nyűgje, hogy az erősítő bekapcsolt állapotban történő rákapcsolódáskor már nem szolgáltat képméret/felbontás információkat. A tévé viszont (az erősítőn keresztül) talán igen.
Szerk2: ha a laptop már be van kapcsolva, érzékeli, ha a tévét kötöd rá a HDMI-n? Mert ha igen, akkor csak az erősítőre allergiás... vagy ahogy fent találgattam, talán az erősítő nem ad neki olyan infót, amire azt mondja, "na, bekapcsolom a HDMI kimenetemet".
-
mp54
senior tag
válasz
cinemazealot #44099 üzenetére
HM vas =házimozi erősítő. Most nem követi TV (persze rá van kötve), mert csak TIDAL zenehallgatásról van szó.
Van hang: erősítő-laptop sorrend.
Nincs hang: laptop-erősítő sorrend (WIN azt írja, hogy nincs csatlakoztatva...) -
Patice
Topikgazda
válasz
robi-k #44106 üzenetére
Lehet, de nem adok neki nagy esélyt. Szerintem vigyáznak rá nagyon, hogy ne kerülhessen ki semmi, mint korábban, amikor megcsinálták az első XBox-okra az XBMC-t (X-Box Media Center), alias mostani nevén Kodit.
Ha ez sikerült volna már valakinek, akkor tuti tele lenne vele a net már.
-
-
Patice
Topikgazda
válasz
radi8tor #44103 üzenetére
Írta a kérdező, hogy később bővítené a gépet 1-2 HDD-vel is torrent/NAS célokra. Mindenes kis gépet akar összerakni és gondolom először az SSD lesz benne.
(#44104) robi-k:
Jó lenne, de felejtős. Soha nem fognak önszántukból kiadni hozzá semmilyen forráskódot, vagy drivert.
Amúgy már HTPC-k felé kacsingatsz? Te nem gyári lejátszó vonalon mozogsz?
-
robi-k
őstag
Mivel már kapható az új Xbox One S (teljes UHD BD4K lejátszás támogatása (lemezkről), HRD-rel és HDMI2a kimenettel), érdekes lehet(ne), hogyan lehetne csinálni belőle egy jó kis HTPC-t - első sorban SW cserével, ha lehetséges lenne
-
Levwi
aktív tag
válasz
radi8tor #44100 üzenetére
Köszi nem akarok feleslegesen kiadni pénzt arra amire felesleges. Mindig is az ár érték arányt néztem és én is úgy gondolom, hogy nincs annyival erősebb az 5370 hogy megérje azt a felárat. És így 80 körül ki tudom hozni a gépet új cuccokbol 120-as ssd-vel. Majd ha meglesz zargatlak titeket, hogy melyik os-t érdemes rárakni, hogy nas-nak és filmezős gépnek is jó legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB DeepCool Tesseract Chieftec500W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest