- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lack999
tag
Sziasztok! Sikerült összeállítanom egy htpc-t az alábbi alkatrészekből:
LC power Lc1350 mi ház, paneltáppal és adapterrel
Asrock N3150 ITX alaplap
2x2 GB DDR3 SODIMM (az alaplap támogatási listájának megfelelően)
2TB 2,5" Samsung Spinpoint hdd
Samsung slim bluray
Win 7 home premium x64minden szép és jó, csak egy baj van, windows asztalon, vagy böngészőben (még csak nem is különösebb terhelés alatt) szabálytalan időközönként egyszínű képet dob be a rendszer, (éppen amilyen színből legtöbb volt a képernyőn) és eltünteti a start menüt mindent, csak egy egyszínű képet merevít ki, (de nem fagy le). Próbáltam másik TV-n ott is ugyanez, másik hdmi kábellel szintén, csak az újraindítás segít próbálok drivereket frissíteni, memóriákat csereberélni, de nem tudom mi lehet. Érdekes módon filmlejátszás közben még nem jelentkezett a hiba. Valakinek ötlet?
-
Üdv.
Kodisokhoz lenne kérdésem:
Bd 50 filmek esetén ti nem tapasztaltatok olyat, hogy egy idő után elkezd csúszni a hang és a kép is meggyorsul? Csak úgy jön helyre, ha vissza tekerek egy picit. Sokszor eljátssza, de csak bd 50 filmek esetén. Sima 1080p esetén jó. Gigabites hálózaton keresztül nézem a filmeket.
MXIII-G készülék hálózaton keresztül.
Előre is köszi.
-
Royce90
csendes tag
Sziasztok! radi8tor1 irányított ide.
Egy ideje piszkálja a fantáziám a következő dolog: van egy T-Home Set Top Box-om, és egy HDMI és USB bemenettel rendelkező buta TV-m. Hogyan tudnék PC-ről (akár hálózati meghajtóról), vagy pedig később egy NAS-ról videót átlőni a TV-re helyi hálón keresztül? Az egész sztorit HTPC nélkül szeretném megvalósítani. Merre induljak el? Úgy látom, hogy a T-Home-os STB-on csak képek és zene megosztására van lehetőség, és a rajta levő USB port szintén felejtős. A TV hálózatra erőltetése lenne a megoldás (pl TV Dongle)? Gondolom nem én vagyok az egyetlen hasonló problémával.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Oszilaci
senior tag
válasz
csibuka85 #40091 üzenetére
ez nem éppen a HTPC-be való kérdés.Inkább itt tedd fel a kérdést
-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és van egy JBL BALBOA 7.0-ás szettem és ahhoz szeretnék egy subwoofert , mert az sajnos nincs. Ti milyet ajánlanátok ? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
lacima
tag
Sziasztok!
HTPC-nek egy Asus H81T lapot használok jelenleg I3-4330-al és egy 19V-os DELL táppal. Milyen irányba lehetne feljebb lépni ettől? Olvasgattam itt, hogy az AMD platformon jobb lehet a hang és a kép csak nem találok megfelelő alaplapot (jó lenne msata/m.2 sata port). Egy Pioneer DVD lejátszó házába szeretném beköltöztetni a leendő htpc-t vagy ezt a kis Asust ha szerintetek megfelelő. Ja a projektor egy Epson 9100W.
Laci
-
fpeter84
senior tag
válasz
Balerik #40082 üzenetére
Normál esetben nem így szoktak működni az alaplapok - simán működhetne egymás mellett az integrált meg a PCIe kártya - feltéve hogy ennél a tesco gazdaságos platformnál pl nem osztottak e a PCIe sávok és kapcsolja a BIOS vagy ide, vagy oda - azért kérdezem hogy valakinél működik e E350 platformon ilyesmi, vagy maga ez a SoC ennyit tud / ostoba BIOS-t kapott az enyém?...
Valaki használ itt Kodi/XBMC/bármilyen HTPC rendszer alatt Ubuntu Multiseat-et vagy hasonlót? Ezt szeretném kipróbálni, és ennek minimum feltétele hogy több videókártya legyen a rendszerben - a dualhead sajnos nem elegendő neki... Értelmezésem szerint működnie kellene rendesen minden hardveres gyorsításnak így is - ami menne mezei 1 vidkártyás felállásban, adott driverekkel - érdekelnének a tapasztalatok...
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Frissítettem a win 8.1-et win 10-re és a Kodi DSplayer nem látja az smb hálózatot. Amikor a videó hozzáadása menü pont alatt be akarom tallózni a szerveren (HP microserver win7) lévő mappákat, nem látja a szervert.
Egyébként a hálózat működik, minden gép látja egymást, mpc.hc-val le tudom játszani a filmeket a szerverről. Esetleg a szerveren lévő win7 okozhatja a problémát? Valaki találkozott már ilyen problémával? A válaszokat előre is köszönöm! -
Pityu89
senior tag
válasz
Totheground #39635 üzenetére
Sikerült legyalulni? Egyik témánál nekem is ezt csinálja, rohadt idegesítő
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Bár a konkrét kérdésnek a HTPC témához csak érintőlegesen van köze - az lenne belőle ha menne - viszont ilyen vasat valószínűleg páran használtok/használtatok itt, úgyhogy talán tudtok rá válaszolni: AMD E350-es platformon lehetséges egyszerre használni az integrált GPU-t és egy PCIe slotba rakott plussz vidkártyát? A konkrét lap egy Sapphire Pure Fusion Mini, és ahogy berakom a plussz kártyát, az integrált megszűnik létezni... Még az lspci sem látja ubuntu alatt, és a BIOS-ban sem találtam olyan beállítást ami ezt befolyásolhatná - a BIOS lehet buta, vagy maga a platform zárja ki hogy egyszerre menjenek?
Üdv,
Péter -
Sly189
senior tag
Sziasztok!
A következőkben kérnék segítséget tőletek.
Adott egy ilyen laptop:
Intel i5 2520m 2,5GHz
4GB RAM
nVidia GeForce GT 520M és az integrált Intel HD Graphics 3000+ megjelenítőm: Samsung F6300 40"
A média tartalmakat jelenleg MPC - HC nevü alkalmazással játszom le.
Melyik videókártyát használa a program alapból? Blu-ray lemezeket játszanék le. (vagy nagyobb .mkv-kat. )
Melyik alkalmazás tudná maximálisan kihasználni és szépen lejátszani a tartalmakat a fent említett gépen?
Egyáltalán használni fogja a lejátszáshoz az nVidia GeForce GT 520M nevű kártyát?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
róland
veterán
Hali!
Valaki otthon van Kodi add-on készítésben? Jó lenne egy AccuWeather-re épülő időjárás kiegészítő! (Én viszont nem vagyok járatos a programozás rejtelmeiben.)
-
havri1
félisten
Helló!
Frissítettem a gépet win 8.1-ről 10-re. Működik, viszont érdekes probléma van vele azóta.
A gép nem csak filmnézésre van, szoktam netezni is rajta (tv-n keresztül).
Távirányítóval indítom a KODI-t, de minden indításnál a tálca látszódik. Ilyenkor oda kell menni, egérrel bele kell kattintani, és ekkor a KODI lesz az "aktív", eltűnik a tálca..
Ha pl egy böngésző, vagy valami meg van nyitva, akkor a KODI-t háttérben indítja, nem is látszik, csak a tálcán az ikonka..
Mit tudok tenni? Kerestem, de ilyen problémával nem találkoztam itt. -
br0by
csendes tag
Sziasztok, Frissített a rendszerem Ubuntun, Kodi 17-re, vissza tudom állítani valahogy 16-ra?
-
stigma
addikt
válasz
Armatura #40066 üzenetére
Hát ha jól tudom tulajdonképpen igen.
Hivatalos oldala, bővebb infó. Maga a server amit felteszel olyan mint a plex, weben össze tutod kattingatni a fontosabb dolgokat. Klien programja viszont nálam elég gagyin mutatott szóval majd pár nap múlva kipróbálom.
Telefonos App-ja segítségével le tudod simán játszani akár telón,tableten is, illetve bármilyen olyan eszközön aminek megadod a netes vagy hálózati elérési útját.Tesztelni még nem igazán teszteltem hogy mit tud, transcoding van benne , aminek segítségével egy nagyobb, minőségibb filmet (1080p) le tud butítani 720p-re ha mondjuk olyan eszközön nézek, melynek max felbontása ekkora.
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Multifunkciós HTPC-t szeretnék összedobni az alábbiakból:
- Asrock QC5000-ITX/PH lap
- 8 GB DDR3 RAM
- OS-nek 120 GB-os laptop vinyó vagy USB3-as pendrive (ez még nincs eldöntve)
- 1-2 db 500/1000 GB-os WD vinyó
- 450W-os Chieftec belső táp (12 cm ventivel) pont az APU bordája fölöttA noti vinyó és a táp már megvan itthon, ezért jó volna, ha ezeket is tudnám hasznosítani.
A gép NAS-ként és otthoni fejlesztői szerverként is funkcionálna majd (Apache, PHP, MySQL, MongoDB, Redmine, mindez (L)Ubuntu alapokon). Mivel azonban utóbbi szolgáltatásokat max. 1-2 felhasználó fogja használni egyszerre, a szerveres erőforrásigény kevésbé számítana, mint a HTPC-s szolgáltatások és esetleg a fogyasztás (bár tudom, hogy a 450W-os táp hatásfoka erre nem lesz jó hatással). Szándékaim szerint nem is menne állandóan, csak amikor szükség van rá, ezért jó volna, ha fel tudnám ébreszteni LAN-ról vagy egyéb távoli módszerrel.
Van esetleg aki hasonló célra, hasonló konfigurációban használja ezt a lapot, és mérte már a fogyasztását? Ha jól olvastam, akkor Janaboy már írt ilyen adatot, de neki külső tápja van. Valaki, aki szintén belső táppal használja? Beleférhetek majd ~30 wattba és fel tudom ezt ébreszteni valamilyen távoli módszerrel?
A gép mellett megy egy állandóan működő Intel Atom-os netbook, ami fogadhat távoli kéréseket és továbbítani tudná azt ébresztési triggerként az Asrock felé.
Köszi szépen.
-
Probert75
addikt
Megoldódni látszik a PCI-E 1x hangkártya fektetése a lapos DVD házba. Ezt találtam a jófogáson és a srác utánvéttel is postázza, ha működik a dolog. Szerintetek megoldható vele? Nem zavar be hogy USB kábelen viszi át a jeleket és bekavarhat, ha nem PCI-E 16x ketyerét dugok bele, vagy az nem számít? Mennyit fogyaszt egy ilyen hangkártya, mert ez menne bele?
-
stigma
addikt
válasz
zserrbo #40062 üzenetére
Ha jól tudom igen. Én Emby servert feltettem ami tökjó volt csak épp az Emby Kliens volt egy rakás kaki sajnos. Viszont Youtube-on van egy video aminek segítségével Kodi-ba Addon segítségével lehet szinkronizálni.
Ha újra a gép elé enne a fene akkor majd kipróbálom, mert már jó lenne véglegesíteni a HTPC-s projektet.
-
Kiskopika
senior tag
Sikerült beszereznem egy Harmony One távkapcsot, ami egyszerűen zseniális máris imádom és nem értem hogy éltem eddig nélküle.
Szeretném a htpc-ét is irányítani vele, de sajnos nem megy. Egy usb infra vevőt használnék ehhez, aminek a távirányítója az egeret, és a billentyűzetet is irányítaná.
De sajnos nem ismeri fel a gép az infra vevőt, az eszközkezelőben 43as hibával leállítja. Alaplapom GB-B85N.
Más gépen hibátlanul megy, és a Harmony is kezeli. -
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Mpchc beállításhoz kellene egy kis segítség.
Filmnézés közben olyan mintha szaggatna a kép,nem mindig vehető észre,de engem zavar. Akkor vehető észre a jelenség mikor lassan közelít a kamera valami álló,vagy lassan mozgó dologhoz.
Valakinek volt már hasonló broblémája? Mit tudnák tenni a kiküszöbölésére? -
hati
addikt
Egy kis (ön) reklám.
Megjelent a MediaPortal 1.13.
-
Oszilaci
senior tag
nincs valaki aki advencedMCEMapper-el megcsinálta a táv gombkiosztását és esetleg megosztaná velem?
-
Celtis
veterán
válasz
jacekLFS #40051 üzenetére
Alapvetően annyi a beállítás a Kodiban, hogy a hangkimenetnél kiválasztod a passtrough-t és a kívánt formátumokat kipipálod (Dolby digital, DTS). Ha pedig szürkés a kép, akkor a rendszerbeállítások/videó kimenetnél ki kell venni a szűkített színtér mellől a pipát.
Windows vagy Linux? Mert ha windows, akkor abban lesz a hiba szerintem. Nekem pl egyáltalán nincs hang windows alatt, de nem kaptam segítséget, még ötletet sem. -
Probert75
addikt
válasz
canniball #40055 üzenetére
Szoktam nagy ritkán PC-n játszani, így az Asrock alaplap annak gyenge. A nagy PC-ben Sapphire HD7770 van játszani. Ezért is akarok egy néma gépet, mert ezen is dolgozik a venti.
-
Probert75
addikt
válasz
canniball #40053 üzenetére
A DVD ház adott, már meg van és ki is van belezve. Nagyon jó mert alumínium az eleje és szögeletes. Az alja pedig teljesen sík. Egy minimal design-ban gondolkodom úgy, hogy egy tök sima alulapot ráragasztok az elejére. Csak a bekapcsoló gomb marad, amire már rá is alakítottam egy régi PC házam bekapcs gombját. Valamit a power lednek fogok fúrni egy kicsi lyukat, hogy azért lássam, ha be van kapcsolva.
A mostani az soká fog kiürülni, hiszen még egy éves alig múlt, hogy összeraktam.
-
Probert75
addikt
válasz
canniball #40050 üzenetére
Ebbe a házba nem fér el egy normál táp. Ráadásul Debrecenben, ahol szoktam vásárolni nem nagyon van elfogadható árú passzív táp. Ezért kellett a külső tápos.
Olyan gép van a tv alatt, ami rá van kötve HDMI-vel és optikaival meg az erősítőre, csak az relatíve hangos egy nulla ventilátoros cucchoz képest. És ez is átépített gép.
Nem leltem építős topikot, ami aktív is lenne.
-
jacekLFS
tag
válasz
Celtis #40037 üzenetére
Ha a tv média playerevel játszok le filmet akkor ki küldi optikan Ddt és Dts-t is így emiatt reménykedtem abban hogy ez megoldhato. Meg próbálom akkor erositorol tvre hdmi - n keresztül.
A másik hogy a kép nagyon fakó kodin belül. Valahol valahogy lehet ezen változtatni?
-
canniball
nagyúr
válasz
Probert75 #40024 üzenetére
Úgy tűnik kicsit bumm bele módon vágtál neki, egy "sima" (nem thin) ITX lappal egyszerűbb lett volna a dolog...de remélem a többiek által adott tanácsok alapján megoldódik a dolog!
Nem tudom tudsz-e róla, de van valahol egy topikunk ami ilyen témával foglalkozik (mármint PC építése régi eszközök házába), ha gondolod nézz be oda is!gjanner!
Azért nem száz százalékos a dolog, nekem a legutóbbi reinstall után kihagyott pár filmet, ne lepődj meg ha néha ilyen is előfordul! -
Valkűr
addikt
-
Probert75
addikt
Köszönöm! De ez sincs kis hazánkban és mint említettem, kintről nem akarok és nem is tudok rendelni.
-
viperabácsi
addikt
-
Probert75
addikt
válasz
viperabácsi #40040 üzenetére
Megtaláltam én is. De hogy keressek olyan, tudnál linkelni?
-
Probert75
addikt
Ezen gondolkodok én is és találtam is átalakítót hozzá. Csak félek attól, hogy a tv hiába optikai kimenetes, lekeveri sztereóra. Még nem volt időm kipróbálni. A PC alaplapja egy ASUS AMD FM2+ A88X-Plus.
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Segítségre lenne szükségem. Adott egy videó ami lejátszáskor ( gépen / tv lejátszójával is ) akadozik ilyen mikrolaggok látszanak .Mi lehet a gond ? A film leírásában ez szerepel. NFO : NX Releases
-------- VIDEO ----------------------------------------------------DURATION........: 2h 21mn
RESOLUTiON......: 720 x 300
ViDEO FORMAT....: MPEG 4 XVID
ViDEO BiTRATE...: 1543 Kbps
FILE SIZE.......: 1 52 GB
SOURCE..........: 720p WEB-DL //THX//
-------- AUDIO ----------------------------------------------------FORMAT..........: mp3
AUDiO BiTRATE...: 191 kbps
CHANNELS........: 2 ch
FREQUENCY.......: 44.1 KHz
FILE SIZE:........: 158 mb
LANGUAGE........: Hungarian //mozis//
SOURCE..........: JLX (RNX SOURCE: zajszⁿrve, normalizßlva) //THX//Mivel tudnám átkonvertálni , hogy jó legyen?
Előre is köszi a segítséget.
-
Celtis
veterán
válasz
jacekLFS #40036 üzenetére
A TV-k legtöbb esetben nem adják tovább az 5.1-es bejövő hangot, hanem lekeverik 2.0-ra az optikai kimeneten. Ez nem feltétlenül magyarázza a problémádat, de ez alapján érdemes átgondolnod a konfigurációt.
Mindenesetre kipróbálnám, hogy az erősítőt direktbe kötném a HTPC-re. Egyébként nincs az erősítőn valamilyen HDMI passtrough, hogy kikapcsolt állapotban is átmenjen rajta a HDMI jel?
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Van egy q1900b-itx lapom HTPC alapnak, ez hdmi-vel csatlakozik a tv-hez, a tvből optika megy az erősítőbe, viszont ha el indítok egy filmet DD 5.1 vagy DTS hangal, akkor vagy nem küldi ki a hangot vagy nem tudom, de az erősítő csak stereo módban működik. Próbáltam állítgatni kodiban, de a végén oda jutottam hogy már hang se jött ki
Erősítőn van hdmi in out, de ha erősítőn keresztül menne a tv-be hdmi-n keresztül, akkor mindig mennie kellene az erősítőnek, de 50% ban a tv hangszóróüi is elegek az éjszakai filmnézésekhez.
Előre is köszi a segítséget
-
gjanner
tag
Openelec alatt szeretném megoldani, hogy a HTPC-ben lévő beépített HDD-re a HTPC-re ideiglenesen, USB-n csatlakoztatott HDD-ről nagy mennyiségű filmet (kb. 1,6TB) másoljak, a Kodis File manager-től picit komolyabb programmal. Van erre valami megoldás? Telepíthető add-on vagy SSH-n keresztül valami okosság? (Nem vagyok jártas Linuxban...) köszi előre is!
-
Probert75
addikt
válasz
canniball #40023 üzenetére
Annyi, hogy az erősítőmön nincs HDMI, csak sztereó bemenetek és egy optikai és egy coax. Az optikaira az asztali PC hangja van dugva, mert annak alaplapján meg csak optikai van meg sztereó kimenet.
De ha nem lesz más megoldás, akkor a HDMI marad, mert a TV-m is elméletben átereszti a digitális jelet, mert azon is csak optikai kimenet van. Majd cserélgetem az erősítőben mikor melyiket akarom használni éppen. Nagy költségbe nem akarom beleverni magam. Reméltem/remélem akad valami frappáns olcsó megoldás.A HTPC-t azért építeném, hogy jó lenne egyfajta NAS-nak a lakásban meg médialejátszó is lenne, a TV-re kötve. Mert ez teljesen passzív hűtésű lenne és ez által nulla ventilátor hang lenne.
-
Probert75
addikt
Sziasztok! Új vagyok ebben a témában és egy nagy segítséget szeretnék kérni tőletek. Remélem jó topikba írok. A gondom az lenne, hogy építenék egy HTPC-t egy régi DVD lejátszó házába. Az alaplapot már megvettem, és itt adódik a probléma, hogy nincs rajt digitális kimenet, de semmilyen amivel házimozi erősítőre köthetném. Az alaplap egy Asrock Q1900TM-ITX. Azt írja a hasznutasítás, hogy 7.1-et is tudja, de csak valami HD Audio Front panel segítségével. Na az a kérdésem, hogy az mi, mert nem lelek róla semmit? Vagy ez a számgépház front kivezetése lenne, a jack dugós fülhallgató kimenet? Optikai kimenetet akartam ezzel a hangkártyával, csak már nem lehet kapni PCI-E 1X-es 90 fokos balos elfordítót, hogy a lapos házba ezt be lehessen építeni. Valami ötletet szívesen fogadnék, amivel esetleg olcsón megoldható lenne a digitális hang kivezetése a ház hátuljára. Vagy a hangkártya olcsó elfordítása vízszintesbe, hogy beszerelhető legyen a házba.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Celtis
veterán
válasz
canniball #40019 üzenetére
A legtöbb ilyen film melletti .nfo fájlban én látok IMDB linket is az audio és video tulajdonságok mellett, de hogy ezt használja-e a scraper, abban nem vagyok biztos.
Akárhogy is van, a KODI/scraper jól dolgozik, mert nem is emlékszem, hogy mikor kellett kézzel belenyúlnom. -
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #40016 üzenetére
Az nfo-nak nincs köze hozzá (gondolom arról van szó ami a filmmel együtt jött), a Kodi ilyen okos.
A javasolt elnevezési metódus akkor jön jól ha nehezen beazonosítható filmről van szó, de amíg megtalálja a filmeket addig nem kell az átnevezéssel szórakozni.
A scraper(eke)t megtalálod a kiegészítők között. -
gjanner
tag
Minden "fórumon" azt írják hogy Kodiban a filmek elnevezése legyen pl. Filmcím (év)... a scraper miatt.
Ennek ellenére azt tapasztaltam, hogy egy ilyen könyvtár névvel is simán boldogul:
Minions.2015.ReadNFO.720p.BluRay.DTS.x264.HuN-FL0W3REz miért lehet? A film nfo fájl is benne van a könyvtárban, annak lehet ebben szerepe?
Ha már be van állítva egy scraper a Movies-hoz, akkor annak a beállításait hol tudom újból ellenőrizni/módosítani?Köszi
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az alábbi két funkciót érdemes bekapcsolni a kodiban?:
Illetve szeretném használni a TV-men (100Hz-es) a "True motion" funkciót (ettől folyamatosabb a mozgás. Ha jól tudom akkor ez két képkocka közé szúr be még egy a kettőből kalkuláltat vagy valami ilyesmi) de ha bekapcsolom akkor pár másodpercenként laggol a kép. Van erre valami furfang, vagy ez felejtős?
-
Celtis
veterán
-
stigma
addikt
válasz
róland #40007 üzenetére
ezt pár hsz-el feljebb elírták, de gyorsban leírom neked:
Youtube video a nyelv beállításáról => Németre.
System(rendszer) / Settings (beállítás) / Appearance (megjelenítés) / International (talán nyelvre van fordítva) /Language (Nyelv) =>Hungarian (magyar)
Remélem ezt kérdezted.
-
flashpointer
őstag
válasz
MasterMark #39175 üzenetére
Na ma volt időm rá főleg miután kiírta hogy gyenge jel és csak a hang jött be. Valószínűleg előtte sem volt eléggé bedugva a kábel mert hátul nagyon laza volt de miután megigazgattam szaggatás és mindenféle szétesés nélkül megy : ]
-
róland
veterán
Friss telepítésű OE6-on hogyan lehet magyar nyelvet beállítani? (Nekem eddig csak korábbi verzióról frissítve maradt meg a magyar nyelvi beállítás.)
-
gurabli
őstag
Most nincs kéznél, ezért nem tudom egy ideig megnézni: Chieftec IX-03B + MK-35DV kiegészítővel egy ASRock N3150-ITX és az adapterbe épített 3.5 HDD elférnek, mennyire magas a hűtő? Esetleg egy slim kazee venti beérne még a hűtőborda és a 3.5 HDD közé (kétlem)?
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Egy 5 éves, i7-es, HDMI-s laptopról mozizok, egy komolyabbacska Sony projektorral. Nem lesz ez a végleges lejátszóm (még gondolkodom a HTPC és a Media Player között), de addig is jó lenne röccenés mentesen vetíteni.
Szóval, ha a film 23,976 kép/mp de én a windowsban csak 24-et tudok beállítani, akkor attól lehet, hogy a kép kb 2x-3x megugrik percenként?
MPC-HC-val játszok le 15-20GB-s 1080p-s filmeket. A gépen friss a rendszer, semmi extra nem fut lejátszás közben.
A gépem nem alkalmas a feladatra, vagy valamit állítanom kellene? -
sixer66
senior tag
Tervezem a sokak által már összerakott HTPC-t jómagam is összerakni (Asrock N3150-ITX/4GB ram/120GB SSD+1TB 2,5" winchester, stb...), viszont egy olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy évente kb. kétszer összeülünk egy napra a nosztalgia kedvéért és LAN Party címen Call of Duty 2-vel játszunk hálózaton. Mivel nem egy nagy FPS igényű játék, próbálta már valaki ezzel a konfiggal a szóban forgó játékot? Tudom, a passzív proci miatt ez nem játékra van, viszont évente kettő alkalom végett nem tennék össze egy másik gépet.
Azért ebben a topicban tettem fel a kérdésemet, mert itt sok N3150 boldog tulajdonos van és hátha nem csak HTPC-ként használja, de off-ba is rakom a biztonság kedvéért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest