Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz Jostikacska #6099 üzenetére
Nem a kartyad gagyi, hanem xarul akkarod osszekotni a TV-vel. LCD TV? Akkor mit xarakodsz s-video-val. scart-tal? HDMI-n osszekotod, azt osszepisiled magad a gyonyortol...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Jostikacska
tag
-
kovasz
senior tag
válasz Jostikacska #6090 üzenetére
mert gagyi a vga-d. és ezen az rgb sem fog segiteni.
-
Jostikacska
tag
válasz mr_ricsi #6095 üzenetére
Akkor ha a legelejéről a kábelnek behoznánk a leválasztót addig amíg 2 nem válik az segítene, vagy kell mégegy leválasztó?
A TV tudja az rgb scartot fogadni ha arra gondolsz, powerstrippel pedig tudni fogja a vga is ezt a felbontást is elvileg.
Köszönöm mégegyszer.
"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
mr_ricsi
veterán
válasz Jostikacska #6094 üzenetére
"A kábel legelejére, ott ahol bejön a lakásba szereltünk egy galvanikus leválasztót, pont a földhurok miatt "
Az egy másik hurok volt. Ez meg egy még egy."Gondolkodunk még vga - scart-on is"
A TV-nek tudnia kell kezelni az RGB jelet, a VGA-nak pedig kell tudnia 768x576 felbontást 50Hz váltottsoros letapogatás mellett. Ha ezekből bármelyik hiányzik, akkor sok-sok ezer Ft-os átalakítóval fog csak működni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Jostikacska
tag
válasz mr_ricsi #6093 üzenetére
Köszi.
A kábel legelejére, ott ahol bejön a lakásba szereltünk egy galvanikus leválasztót, pont a földhurok miatt (azóta nem is vágja le a fi relét).
Gondolkodunk még vga - scart-on is, vélemény?Leginkább szeretnénk scart-ra vinnu mert a tv oldalán van az svideo csatlakozó és a legkissebb (1 éves) fiam kipécéczte magának
Így minden hátulra kerülne. Persze ha a kép nem lessz rosszabb vagy szebb lesz az nem gond"Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
mr_ricsi
veterán
válasz Jostikacska #6090 üzenetére
"Van egy elosztó ahol megy a nagyszobába és a kisszobába. És a nagyszobai végén a tv-nél tettünk még egy elosztót. A TV-nél sima bedugós az elosztó. A két szobai választósnál pedig csavaros (f dugós?)."
Ez megint egy földhurok. A TV-nél lévő elosztótól -> koax-> a számítógép -> svideo kábel -> TV -> koax -> elsztó útvonalon a testvezeték körbeér, így keletkezik egy 1 menetes tekercs, amiben a lakás 230V-os hálózata feszültséget indukál, és ez az 50Hz-es jel zavar bele a TV képébe."a videókártya svideo kimenete rengeteg tűs (hülyén fogalmazok)"
Az eleve nem (csak) SVideo kimenet, még ha a csatlakozó hasonlít is hozzá."ami a tv-be belemegy pedig csak maximum 6 tűs."
Az SVideo csatlakozó 4 tűs. (világosságjel, ennek testje, színjel, színjel testje)
Nem tud több infót fogadni, nem lehet hozzá több tüskét csatlakoztatni. A Scartban is csak 4 tüskét használ, a többi tüske más célt szolgál."Az svideon mintha egy szürke fátyol lenne a képernyőn és a fekete is max szürke."
- Hosszú vagy gyenge minőségű svideo kábel
- A VGA-kártya TVkimenetének színbeállításai
- A VGA-kártya TV kimenete nem PAL-ra lett állítva.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
weresgyufa
tag
Sziasztok.
Épp egy HTPC építésbe vágtam bele ismét, a régi túl nagy volt és a fogyasztása is kemény volt bár ez köszönhető az SLI-ben hajtott 8800GTS-eknek is meg persze akkor még ímádtam játszani.... de a lényeg.
Keresek egy olyan alaplapot ami klasszikus hátlapkivezetés elrendezéssel rendelkezik mint pl.:
De.. ezzel az a bajom hogy sajnos csak 5.1 hang van rajta és a jelenlegi donoromban a gyári alaplap és a kivezetések is 7.1, akkor már maradnék ennél az opciónál.
Ha valakinek van valami jó ötlete kérem ossza meg velem privátban, vagy akár erre az írásomra válaszolva; Köszönöm.- www.bolondsagokboltja.hu -
-
Jostikacska
tag
válasz mr_ricsi #6089 üzenetére
Szia!
Van egy elosztó ahol megy a nagyszobába és a kisszobába. És a nagyszobai végén a tv-nél tettünk még egy elosztót. A TV-nél sima bedugós az elosztó. A két szobai választósnál pedig csavaros (f dugós?).
Az az érdekes hogy a videókártya svideo kimenete rengeteg tűs (hülyén fogalmazok) ami a tv-be belemegy pedig csak maximum 6 tűs. Gondolom több info, jel menne ki a videokártyán de az svideo bemeneten csak 6 tűn megy be a kevesebb info, jel. Ugyanazt a filmet nézve dvd lejátszón és a htpc-n óriási a különbség. A dvd lejátszón teltek a színek, a fekete az fekete. Az svideon mintha egy szürke fátyol lenne a képernyőn és a fekete is max szürke.
A scart az 21 tűs ami dvd-ből a tv-be megy. Ha lehetne 21 tűs svideo - scart átalakítót venni akkkor gondolom szebb lenne a kép. Vagy nálam van valami gond, mert szerintem nem ilyen rossznak kellene lenni a képnek."Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
mr_ricsi
veterán
válasz Jostikacska #6088 üzenetére
Gondolom, van egy Y elágazás a kábeltv koaxkábelen. (2-way splitter)
Az egyik drót megy a TV-tunerbe, a másik meg a TV-be."Vagy érdemesebb svideó-scart kábelt venni?"
A Scart ugyanúgy csak 4 drótot használ a SVideó fogadására. (Ebből 2 test)
Tehát nincs semmi különbség, ha már megvan a SVideó kábeled, használd azt.[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Jostikacska
tag
válasz Jostikacska #6087 üzenetére
Újabb probléma
A tv tunerba amikor be van dugva a kábeltv kábele akkor szürke "árnyék" jelenik meg a tv képernyőjén. Amint kihúztuk, eltünt. Ezt mondjuk észrevettük már a kisszobai tv-n is.
Valami szűrő kellene?
Melyiknek szebb a képe, ha svideorol megy svideóra (a tv.re menő svideo kábelvégnek kevesebb "tűje" van mint a vga svideo végének. Vagy érdemesebb svideó-scart kábelt venni?
Köszönöm."Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül."
-
őstag
válasz Jostikacska #6085 üzenetére
Nem hátha, hanem biztosan jó lesz. Így hogy írtad hogy a kábeltv okozza lényegiben a gondot, szinte 100%-ra veheted hogy ez a hiba. Többek között ezért is jobb az iptv
-
mr_ricsi
veterán
válasz Jostikacska #6081 üzenetére
Földhurok.
A kábeltv-től a TV-be menő koax kábelt kell megszakítani és bekötni 2 db 330pF-1nF kondit.
De lehet készen is venni: például ilyesmitSokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Jostikacska
tag
Nos úgy néz ki amikor a tv-ből kihúztam a kábeltv kábelét működik a dolog, nem veri le a fi relét. De sajnos a kábeltévére szükség van mind a tv-ben és mind a számítógépben (tv kártyán keresztül rögzíteném az adást), tehát mind a tvbe mind a számítógépbe szeretném bedugni, valami megoldás? Tv szerleőt vagy villanyszerelőt keressek, vagy hifi boltban lehet valami elosztó kügyüt venni ami orvosolja a problémámat?
-
őstag
válasz Jostikacska #6081 üzenetére
"Panel lakás"
És a földelés hogy van felétek? Itt pl nincs, van is vele gond. -
Jostikacska
tag
Sziasztok!
Találkozott valaki már ezzel a problémával:
Olyan kérdésem volna hogy egy számítógépet (HTPC) vásároltam és megpróbáltam összekötni a tv-vel svideo kábelen keresztül. A számítógép be volt dugva a konektorba, de még nem volt bekapcsolva, illetve a tápnál is le volt kapcsolva, mégis amint bedugtam a tv-be az svideo kábelt vagy az rca csatlakozót abban a pillanatban leverte a biztosítékot és nem is engedte addig felkapcsolni amíg az svideo kábel be volt dugva.
Panel lakás.
Valakinek valami tipp hogy mi lehet a probléma.
A számítógép monitorra dugva tökéletesen működik.Köszönöm
-
dabadab
titán
válasz Gabbana #6076 üzenetére
"De akkor meg minek?"
Otthoni házimozinál igazán már az 1.3-ban bevezetett, megduplázott sávszélességet sem lehet kihasználni, mert nincs mire: a fullHD, 60 Hz-es, 24 bites videójel + 7.1 csatornás, tömörítetlen 24 bit / 96 kHz hang már a HDMI 1.0 sávszélességén is kényelmesen átfért és ennél jobb mostanában nem lesz otthonra.
A sávszélességgel növelésével minden bizonnyal más rétegeket akarnak kiszolgálni, a 4096*2160-as felbontás például a modern, digitális moziprojektoroknál használatos (és otthon ezt a felbontást még egy jó darabig nem fogjuk látni, mert kb semmi értelme (ezt nagyjából te is látod, képminőség szempontjából igazából sokkal többet számít a kódolási artifactek mennyisége és erőssége, mint maga a felbontás) ezzel szemben HW-s oldalról rengeteg nyűggel járna a bevezetése).
DRM is theft
-
kovasz
senior tag
válasz Gabbana #6072 üzenetére
akkor ott valami komoly baj van. kb hdmi=dvi+hang. igy kb minden tft-hez "drága kábel" kellene.
ezt nézd meg [link]
az én plazmám nem tud 24p-t igy 72hz-en hajtom, 1280x720-al, de 1920x1080-al is hibátlan a kép. csak akkor a post processingnek sokkal több adattal kell birkóznia és nem elég a cpu már. meg értelme sincs fel méretezni, hogy utána a plazám nativ felbontásara leméretezze.
[ Szerkesztve ]
-
Gabbana
aktív tag
válasz dabadab #6073 üzenetére
fuuu Te nagyon vágod ezt a témát..
De azt hiszem nekem kezd egyre felhősebb lenni ez az egész hdmi. Hiszem a törekvés az 1.4 felé az, ha jól értem, hogy minél gyorsabb adatátvitelre legyen képes. De akkor meg minek?
Én megvettem a 117cms fullhd lcd-t, gépet alá, jó kábelt nagy hangzást, és azóta a saját bőrömön tapasztalok dolgokat:
A tv tök mindegy hogy full HD-n, vagy dvd minőségben nyomja, sőt néha egy jobb avi is elég, mert én kb 4 méterről nézem ami szerintem egy átlagos nappali(főleg a tv méretét nézve) és ekkora távolságból észrevehető de nem olyan számottevő a különbség. Gondolom ha fullhd projektorom lenne ez más lenne.A hang... Az erősítőm 7.1-es, amilyen filmet alig találni, mostmár talán lesz, egyre többet találok blurayben, de ez sem éri meg. A Dolby Digital, de még az ac3 is tud bőven jó minőséget produkálni, annál sem kell szerintem több. Lehet hogy az én igényeim csökkentek..
Csak azért nem bánom a kb 1M Ft-ot amit ezekre költöttem, mert az eszközök rettentő sokoldalúak. Képnézés, házi videók, tv, video, játék, koncert, stereo zenehallgatás stb.
De ez a képminőség (ami nekem már bőven jó) és a hangminőség (ami sokszor jobb egy régi erősítőn) fejlesztési irány nekem érthetetlennek tűnik.
A full hd televíziózást, illetve az 1000Mbit/s-es netet jobban váromAz életben nincs felesleges tapasztalat...
-
New Age
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Egyik kérdésemhez kapcsolódó cikk: LGA775 Low Profile Heatsink Roundup
-
dabadab
titán
válasz Gabbana #6072 üzenetére
Nem a hangon mulik, annak szinte elhanyagolhato a savszeligenye a kephez kepest (es az, hogy a film mennyit foglal a HDD-n, kb semmi befolyassal nincs arra, hogy a HDMI kabelen mekkora savszel kell neki, sot: a filmek altalaban 24 kepkocaval mennek, mig a sima desktop meg altalaban 60 Hz-en, szoval (azonos felbontas mellett) az utobbinak kell a nagyob savszelesseg).
DRM is theft
-
Gabbana
aktív tag
Ezt a drága kábelt bedugtam most az erősítőbe, és egy egy méteres HAMA hdmivel kötöttem össze a tvvel. Abban a pillanatban buktam a normális képet, sok esetben be is kockásodott. (Mondom mégegyszer, ez csak akkor ha az én gépem által készíthető legjobb minőségű képet és hangot küldöm egyszerre.
A film meg a Transformers 42Gb-os változata, de a Remény rabjai TrueHD 5.1 22Gb is okoz ilyeneketSzóval nálam ez a tapasztalat...Lehet hogy a csak DD hangú 1080as videokkal ez még nem tapasztalható, de az is lehet h a drága kábel átb@szás
[ Szerkesztve ]
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Gabbana
aktív tag
válasz dabadab #6068 üzenetére
előtte próbáltam olcsót 10.000 körülit.. a kép átment, majd mikor jött egy truehd vagy dts hd hang, a kép akadni kezdett..
Mintha a fogamat húzták volna, olyan volt kifizetni a 20at...De fasza, meg jól mutat a locsolócső a tv oldalában
-
mr_ricsi
veterán
"a vga-t le szeretném feltétlenül cserélni, olyanra aminek van HDMI-je és passzív hűtés van rajta."
A HDMI miatt teljesen felesleges, mert nem drága az átalakító.[link]
Némelyik kártyához eleve mellékelik."Az alkatrészek már meg vannak azok adottak voltak, egyedül az ANTEC MULTIMEDIA MEDIA LAB KIT rendeltem meg, 20k-ért."
Éppen ezért írtam: már össze tudsz rakni egy működő gépet, amelyen ki tudod próbálni, hogy van-e esélye valami használható végeredménynek.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
asus27
tag
válasz mr_ricsi #6063 üzenetére
Szia
Igen már rájöttem, hogy lehet a windows-on állítgatni a felbontást betűméret és hasonló dolgokat, a vga-t le szeretném feltétlenül cserélni, olyanra aminek van HDMI-je és passzív hűtés van rajta.
Az alkatrészek már meg vannak azok adottak voltak, egyedül az ANTEC MULTIMEDIA MEDIA LAB KIT rendeltem meg, 20k-ért. -
mr_ricsi
veterán
"én szeretnék kb. 2.5 méterről nettezni, tallózgatni, szerkeszteni, és hasonló műveleteket.
Ezekhez a műveletekhez milyen LCD ajánlasz?"Ez annyira nem kritikus kérdés, mert a szokásos oprendszerekben lehet változtatni a képernyőelemek és a betűk méretét.
Erről jut eszembe: mielőtt mindent összevásárolsz, próbáld ki azt a szoftvert/OS-t, amit majd használni szeretnél. Nehogy használhatatlannak bizonyuljon.
És még annyit, hogy felmérhetnéd annak a lehetőségét, hogy nem lehetne-e a VGA-dat és a tápodat elboltolni valami HD4350 és 300-350W körülire úgy, hogy még némi pénz is hozzád vándoroljon.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
New Age
csendes tag
Sajnos részemről kezdem elvetni a Zotac ION 330-as alaplapot mivel a terratec féle DVB-C USB-s vevőt itthon nem lehet kapni így maradnék egy PCI-os DVB-C vevőnél.
Így adódnak maradnak a geforce 9300 chipsetes alaplapok core2 duo-val (esetleg celeron - bár gyanítom annyival kevesebbet nem fogyaszt) /Geforce chipset a CUDA miatt és így nem kell külön videokártyát venni/.A kérdéseim:
1) Mivel az ion-os úgy terveztem, hogy állandóan ment volna (20-30W havi 1200-1300 Ft-ot jelent a villanyszla-n) azonban néztem ipon-os teszten, hogy a zotac féle geforce konfig idle módban (3GHz-es core2-vel) 90W-ot evett. Szeretném standby-ban (esetleg hibernate) használni egy ilyen konfigot. Mennyit fogyaszt ilyenkor és mennyi idő mire magához tér a windows? (vista vagy win7)
2) Mivel a tv alatt lesz a htpc, de szeretném a monitorral is öszekötni ezért sajnos kell 11m DVI kábel (jellemzően itthon lehet kapni 10 és 15m-t külföldön persze van pont 11m-es is). 15m DVI kábel esetén kell már vmi erősítés (1920x1200) vagy simán viszi a kábel minden gond nélkül?
3) Milyen _nagyon_ csendes (felőem akár 30cm-es ventivel) core2 ventit tudtok ajánlani? Kicsit aggódok a zajszint miatt: vinyó ventik (8 vagy 12cm) + tápventi + extra ház venti (8 vagy 12cm) + tápventi. (Vinyók 2.5" laptop vinyók lesznek szinte zéró zajszinttel)
Eseteg tudtok ajánlani vmi nagyon csendes 8-12cm-es ventiket (eddig nekem a Zalman ZM-OP1 vált be 5V-on). -
harry
veterán
-
dabadab
titán
"Mi a különbség irda és infra között?"
Az IRDA is infravörös jelekkel megy, viszont nem ugyanazokat a frekvenciákat használja, mint a távirányítók.
"És akkor honnan tudhatom, hogy mely usb-s vevők kompatibilisek távirányítóval?"
Azok, amiket távirányítókhoz árulnak, nem IRDA vevőként
"Sorosnál mi a helyzet?"
Ugyanez.
"Ezt honnan és mennyiért tudod beszerezni?"
Innen, 6k, szerintem nem vészes, de ha nem kellenek az extrái, akkor nyugodtan veheted a TavIR cuccát is, a soros vevőm tőlük van.
"Még amúgy valamelyik logitech harmonyt láttam"
Az szerintem csak távirányító volt, vevő nélkül.
DRM is theft
-
Alex91
félisten
-
harry
veterán
válasz dabadab #6049 üzenetére
Tényleg nem jó? Ne már... Mi a különbség irda és infra között? Eddig azt hittem ez ugyanaz. És akkor honnan tudhatom, hogy mely usb-s vevők kompatibilisek távirányítóval? Sorosnál mi a helyzet? Mert amúgy nem ragaszkodok az usb-hez, csak gondoltam egyszerűbb, aztán lehet nem...
Ezt honnan és mennyiért tudod beszerezni?
Wake funkció nem tudom mennyire lényeges... mármint még nem döntöttem el, hogy mennyit fog menni a gép, mert tervezek rá szerver funkciókat is (web, ftp/s, filemegosztás), így lehet ezt másképp fogom megoldani.
Még amúgy valamelyik logitech harmonyt láttam, ami tetszett, 6k körüli árával nem vészes, bár erről nem tudok semmit, csak úgy láttam egy árlistán...Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
mr_ricsi
veterán
"ha én vesszek egy 82CM-es Full HD LCD-tv akkor akár három méterről is jól fogom látni a képet ha filmet nézek, HTPC-n keresztül"
Teljesen rosszul értelmezed.
Windowsról és webről szó nincs. Amennyiben filmet nézel 1.2m-nél távolabbról, akkor már nem látod jól.
Ha a szobádba bevinnénk 3 db 82cm-es 16:9 TV-t, egy fullHD-set, egy HDreadyt és egy SD-set(720x480), és mindhárom TV-n a HTPC-dről ugyanaz a fullHD-s film menne*, akkor 3 m távolságról nem látnál semmi különbséget a képeken**, mert a szemed ilyen távolságról összemossa a részleteket, így semmi előnye sem lenne a nagyobb felbontásoknak.
Ha közelebb mennél, úgy 2m-re, akkor a 2 HD-set már részletgazdagabbnak látnád, de kettejük között nem észlelnél különbséget. Aztán 1.2m távolságból észrevennéd, hogy a fullHD-s mégis jobb, mint a HDready.* A HDready és az SD TV ezt leméretezné -természetesen- a saját felbontására
** Hasonló jellemzőjű LCD-paneleknél, műszeres szín- és fényerő kalibráció után.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
dabadab
titán
"konrkétan mondjuk egy ilyet néztem"
Konkretan ez nem jo, ez IRDA, az nem veszi a taviranyitok jelet.
A TavIR-es cuccal meg az a gond, hogy nem tudja felebresztni a gepet.
En ezt neztem, ez tud wakeupolni , van benne infraado is, a jovo heten szerintem be is fogok tudni rola szamolni.
DRM is theft
-
harry
veterán
Köszi de alapvetően nem szeretnék ennyit rászánni, főleg, hogy jelenleg csak az infravevőre volna szükségem.
dabadab - konrkétan mondjuk egy ilyet néztem: [link]. Aztán láttam van a TávIR, ahol azt írják >10m táv, namost ez nem tudom, hogy az ő cuccuk sajátossága, vagy az infrák ilyen célú felhasználásánál ez kb. általános. [link]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
dabadab
titán
válasz band1103 #6033 üzenetére
"Ha te ki szeretnéd használni az eredeti BR film minden extráját akkor a hang lesz a legkényesebb kérdés"
Nem igazán. Vagy mégis.
A BR-hang kihasználásának nulladik lépése az, hogy az ember vesz sokmillióért olyan hangfalakat, amik tudnak olyan precíz hangvisszaadást produkálni, hogy meg lehessen hallani a 24 bit meg a 96 kHz előnyeit.
Ha ez nincs meg, akkor az ember nyugodtan maradjon a jó öreg DD v DTS hangsávnál, annak a lekezelésével nincs semmi gond és az az igazság, hogy erősen kérdéses az, hogy tényleg hoz-e hallható változást a HD hang.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
-
harry
veterán
Az programozás kérdése, lirc-ben pl. ezt szépen be lehet állítgatni, ahhoz találtam is egy szép leírást, inkább a hatótáv érdekelt, meg eleve, hogy felismeri-e egymást a két eszköz, de hát ugye miért ne.
De köszi a választ, reméljük akkor jó lesz ez is, csak, mert neten pár helyen láttam, hogy ilyesmire 1-1.5 métert írnak, ami elég sovány, bár pl. ha telefonhoz használnám elég lenne - ugyanakkor egy távirányítónál nincs is akkor adatátviteli mennyiség, szóval szerintem összejöhet.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
dabadab
titán
Mondjuk nálam még soros portos vevő van (talán jövő héten beszerzem az USB-seket), de azzal semmi gondom nem volt, arról a max 4-5 méterről, amit a szoba méretei megengednek, gond nélkül működik (régebben univerzális távirányítóval, most meg egy videómagnóéval)
DRM is theft
-
harry
veterán
Nekem egy aránylag tesztfázisban lévő atom-os konfigom van, az ezen lévő s-videot használom egy CRT tévén. Egyelőre tehát semmi komolyabb HD, vagy ilyesmi, zenére, képekre, és dvd nézegetésre tervezem használni. Távirányítás infrás remote-tal (terv), szoftweresen ami fontosabb: proxmox fizikai os, rajta virtuálisan ubuntu 8.10, mythtv (+music, video, weather, stb...).
-
asus27
tag
Szia a sógornak a HTPC-be egy Pinnancle Hibrid tuner kártya van, ö is a hozzá kapott távirányítóval próbálkozik, de sajna nem sok sikerrel.
Azt tudom hogy KB 2.5-3 méteröl szokta a távirányítóval cseszegetni, Vista MCE, nagyjából ezen programon belül el tud navigálgatni, ugye filmek, tv adások, navigálgatás, de ennyi, nagyon másra nem tudja használni.
Ha meg nyomja a PLAY gombot akkor, azt hiszem TeleText jön elő, meg hasonlók.Ha egy olcsó megoldást keresel, akkor a PH-van egy emberke aki 4990 FT árul távirányított vevő egységgel, és csak jókat írnak róla.
Gondoltam rá hogy vesszek egyet, de én maradtam a drágábbik megoldásnál.[ Szerkesztve ]
-
asus27
tag
Tisztelt hölgyeim és uraim !!!
A kérdés a következő: HTPC-Topikban vagyunk, kinek milyen kijelzőre van kötve a HTPC-je, és hogyan van csatlakoztatva a két szerkezet.
Várom az infokat, minden mennyiségben !!!!
-
asus27
tag
válasz mr_ricsi #6035 üzenetére
Szia, először is bocsika !!!
Na a lényeg és ezer köszönet, ha én vesszek egy 82CM-es Full HD LCD-tv akkor akár három méterről is jól fogom látni a képet ha filmet nézek, HTPC-n keresztül, de ha netezni vagy egyszerűen a Windows-ba szeretnék tallózgatni vagy ehez hasonló dolgot szeretnék csinálni, akkor három méterről ki fog folyni a szemem, mert olyan kicsi lesz, mivel 1920*1080 lesz a felbontás alapba. Ezért közelebb kell menni !!! 1-1.5 méter.
Na de ha vesszek egy 102,107,110,127CM LCD TV HD REDY, ami alapba Windows-on 1280*720-as felbontás lesz, akkor nyugodtan le ülhetek a 3 méterre lévő sarokülőre, egy vezeték nélküli billentyűzettel, és lám látni fogom hogy mit írtak ide a topikba a kérdésemre.Na most nem tudom hogy jól értelmeztem-e ezt az egészet, ha baromságot írtam akkor bocs, de ha nem akkor is várom véleményed, de nem csak a tiédet hanem másokét is.
-
mr_ricsi
veterán
"sajnos csak erre telik"
Ezért nem értem, miért szórod feleslegesen a pénzedet.
Ha a 82-es fullHD-t 1.2-1.3m-nél távolabbról nézed, akkor a szemed képtelen a részleteket kivenni, ergo: teljesen felesleges a fullHD-t, elég lenne a HDready is. Azonos pénzből nagyobb HDready TV-t vehetsz, ami igazodik a szobád méretéhez.
[link]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
band1103
őstag
Ez egy érdekes HTPC kérdés és attól függ hogy milyen igényeid vannak. Az a helyzet hogy a HTPC egyik fő funkciója a HD filmek lejátszása. Itt a legérdekesebb az eredeti blu-ray (BR) filmek lejátszása ami mehet HDD-ről vagy lemezről, bár a lemez itthon egyenlőre nem olyan népszerű mint a tartalmának torrentes letöltése HDD-re és onnan lejátszása. Bár sokan idegenkednek attól hogy 1 film a HDD-n elfoglaljon akár 40 GB-ot.
Ha te ki szeretnéd használni az eredeti BR film minden extráját akkor a hang lesz a legkényesebb kérdés, merthogy ha jól tévedek akkor nincs még olyan alaplapi hangkeltő ami ki tudna nyomni TrueHD vagy DTSHD audiót az erőlködő felé de azt hiszem még nem sok erősítő van ami képes kezelni ami meg igen az méregdrága. Vagyis egy igen profi Hangkártyára lesz szükséged ami biztos hogy ugyancsak drága.
Minden más audio igényt simán kielégít egy jó alaplapi, nem kell venni hozzá pluszba.DVI vagy HDMI?
Azok szoktak ragaszkodni a HDMI-hez akik a hanganyagot és a videót 1 kábelen szeretnék kivezetni, nem kettőn. Viszont ha csak videót szeretnél kivinni és egy másik kábelen az audiót az alaplapról akkor nincs szükséged a DVI mellet HDMI-re, mert semmi különbség nincs.
Remélem segítettem"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
k2laci
tag
Asrock ION 330-hoz tudtok valami jó front-end szoftvert javasolni ?
Főleg DIVX-re (sokszor feliratosra) lenne használva, de jó lenne ha tudná az .MKV-t is (feliratozva is).... -
asus27
tag
válasz band1103 #6023 üzenetére
Szia, vissza lapozgattam a HSZ-t, látom profi vagy htpc-vel kapcsolatba, mint sokan mások.
A kérdésem a következő lenne hozzád és természetesen a többiekhez is, ha meg lesz az LCD-tv akkor hogy kössem össze őket, mármint a HTPC-vel?
A VGA-n csak DVI és S-Video van, vagy esetleg vegyek egy olyan VGA-t amin van HDMI kimenet?
DVI vagy HDMI, muszáj nekem HDMI kimenetes VGA-t vennem?
Van átalakító, DVI-HDMI, esetleg ez is megfelel a célra?
Na meg ott van a hang, amit házimozi erősítőre akarok kötni, jó lesz az alaplapi, vagy vegyek egy profi hangkártyát? -
asus27
tag
Sziasztok
Tegnap lefagyott a gépem, hirtelen nem tudtam hogy miért, nyomtam egy reset gombot, újra indult a gépecske, és lám egyből kiderült 50 fokos volt a vinyó az szerintetek is nagy gáz.
Meg kell tuningolni a házikót hűtés gyanánt, a proci csak 30-35 fok. -
harry
veterán
Sziasztok, szeretnék távirányítani egy pc-t, ehhez van most jelenleg egy tv tunerből egy leadtek távirányítóm, de vevő még nincs. Láttam több usb-s infra vevőt, mik a különbségek? Mekkora ezek hatótávolsága? Azért egy olyan 3m jó lenne... ez lehetséges, vagy ha így nem, hogy tudnám ezt megoldani? Elvileg bármilyen vevő megfelelő hozzá? Gondolom igen, én onnantól programozás kérdése (lirc).
-
band1103
őstag
Amit akarsz az nem HTPC.A PC games nem htpc funkció. Ez csak egy hobbi szórakoztató PC ezért ennek a hw-s felépítése nem e fórum témája. Ellenben ha ezt mezei PC-t szeretnéd egy HTPC házba tenni meg távirányítani akkor jó helyen jársz.
Ja bocs ez a #6016-osra ment volna.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
asus27
tag
válasz #25954560 #6018 üzenetére
Szia értelmeztem hogy mit írtál, a raptor vinyón a rendszer lesz meg maximum két darab játék, BF2142 és majd az ujj része a BF-nek.
A HTPC-be lesz még egy vinyó, igaz azt nem írtam le, 1TB WD CAVIAR a filmek, zenék, képek, tárolása végett.
A hang engem nem zavar, lesz benne tuti ventik, ventilátor szabályzóval.
2*2 g memó, na most eddig is 2*1 g memóval játszottam és elég volt, Crysis-t is királyul vitte, nekem nem létfontságú a full extrás felbontás, BF2142-hőz elég lesz, meg majd az ujj BF-hez. -
Gabbana
aktív tag
válasz mr_ricsi #6017 üzenetére
pár perce gondolkodom azon amit írsz, erről az 1,2 méterről.
Szerintem most egy házimozi, amire azt mondja az ember, hogy az egyetlen hobbija, fontos, és egy tizes skálán 6-7-es eredményt érne el, az egy fél vagyon.
Htpc kb 130.000
Hang: erősítő+normális falak 3-400.000
projektor: 300.000
vászon: 70.000
és akkor még egy szoba esetleg, amibe ülőgarnitúra ezaz...NIncs is ezzel gond, de miért nem keresek havi egy millát...
-
Gabbana
aktív tag
én 117cm sharpot vettem, mikor megvettem, hűű bazzeg, alig fér be a kocsiba, meg később alig fér be a lakásba, most meg totál megszoktam..
270.000 Ft-ba volt a tv, nem bánom, de ma vennék egy projit 300ért.. nem tudom jól döntenék-e, talán kéne mindkettő
Meg azon kattogok mostanában, hogy hogyan kellene megcsinálnom a HTPC-t, hogy adott esetben játszani is tudjak rajta...
Milyenek ezek a vezeték nélküli bill-ek meg egerek? Gondolom lassabb meg töltögetni kell nem?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
vinyot atgondolnam. jatekra, filmre egy kicsi, gyors de viszonylag hangos es melegedo vinyot betenni... ertem en h a videokartya ventije elnyomja a hangjat, de hazhutes is izmosabb kell, ha jobban melegedo cuccokat teszel bele. es jatekra akkor mar raszannek 2x2G memoriat.
-
asus27
tag
Az én HTPC-ém a következő alkatrészekből állna össze:
Alaplap: Gigabyte GA X48 DS5
Proci: Intel E8400
Memó: 2*1GB OCZ Reaper PC2 9600 1200 Mhz
Táp: Cooler Master 520 Moduláris
Ház: Thermaltake Mozart IP VF3000SNS
Vinyó: 74GB-os ADFD WD Raptor
Vga: Sapphire HD3870 512MB " de ez cserélve lesz " még nem tudom mire
Vezérló: Antec Veris Elit Multimedia, MEDIA LAB KIT " öt még csak megrendeltem "
Egyenlőre ennyi, és ezek meg vannak, még amit tervezek, egy profi hangkártya, és egy tuti tuner kártya, egy jó kis vezeték nélküli billentyű és egér.
Ja és a lényeg, nézegetem a 82cm Full HD LCD tévéket, de várok karácsonyig, mert akkor tuti olcsóbb lesz.Amire használva lesz, tv, divx, xvid, hd, x264, internet, pc games, music, fotók.
Egy kis segítség kellene, a táp alján egy 12cm-es venti figyel, a ház belsejébe nem akarom fordítani mert onnan csak a meleg levegőt szívná, ezért gondoltam hogy a házból kifelé fordítanám a ventilátoros felét, de sajna akkor egy lyukat kellene ütni a ház oldalán, én meg is csinálnám de hogy kezdjek bele.
-
Tim82
félisten
Már írtam (nem is annyival) régebben a topikban, ők március óta nem árusítanak, valszeg csődbementek...
Kijelzővel kapcsolatban meg keresse router kollégát.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
asus27
tag
Sziasztok, én megrendelten az Antec Elit Multimedia cuccot, 20.368ft remélem beválik, és jó lesz.
Majd megirom a véleményem róla. -
zodo
nagyúr
Én ezt néztem,hogy aztán valójában árusítanak vagy sem az passz.
Jók az általad említett gépek, de társunk barkácsolni kíván így marad a használt piac , kijelző ügyben.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz dabadab #6010 üzenetére
Mar valaszoltam, hogy megtalaltam es igazad van, tenyleg subpixelre van a bitszam. Eleg durva, nem gondoltam volna.
Amugy boven eleg lenne a 3*8bit. Teljesen felesleges tobb. Itt a technologiai korlatok miatt lehet ra szukseg. Ugyebar ugyanaz a 3*8 bit nem mindegy, hogy milyen (TN,xVa,xIPS) panelen vagy sima CRTn jelenik meg.
A nyers atvitel pedig egyertelmuen a legjobb lenne, de felesleges. Ugyanis nincs nyers adatforras sem.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz szabi__memo #6008 üzenetére
"Nem mondod, hogy a 16bites panel az gyakorlatilag az egy szinre van?"
De. Nem is nagyon van 16 bites panel, a meno LCD-k vakitjak a nepet azzal, hogy 12 bitesek, a legtobb TV siman 8 bites (gagyi TN panelekbol meg talalni 6 bitest is).
A "nyers" atvitel videonal nem igazan "felesleges", sokkal inkabb az egyetlen jarhato ut
Vesztesegmentes tomoritessel sokat nem lehet elerni (sima desktopnal igen, ott hasznaljak is, pl. a sokat emlitett VNC-ben vagy a Remote Desktopnal), a veszteseges az meg egyreszt veszteseges, masreszt iszonyatos szamitasigenye van.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
szabi__memo
nagyúr
És tényleg. Megtaláltam. Mindig tanul az ember valamit. De kemény....
Amúgy nem tudom ezek a kütyük nyersen viszik-e át a jelet, de el tudom képzelni, hogy nem. Totál felesleges lenne. -
dabadab
titán
válasz szabi__memo #6006 üzenetére
"Arra hogy a panelok 10,16 stb bitesek."
Per szin, abbol meg harom van: a 24 bitesek azok a 8 bitesek.
"Es a kutyuk siman tomorithetnek, akar mpeg2 akar h264. Olcsok es egyre olcsobbak az ilyen chipek."
Dekoder oldalon igazad van, az olyan 15k-s tetel lehet kisker aron, az sima tomeggyartott termek, ellenben a tomorites eroforrasigenye joval nagyobb, tobb tranzisztor kell hozza, nagyobb orajel, stb, stb es ez mar onmagaban megdobja az arat, raadasul joval kisebb szamban adnak el ilyen chipeket, ami meg tovabb dragitja oket.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz szabi__memo #6004 üzenetére
"Oké, amit irsz az jó számolás FullHD-re. "
Elotte meg ott van 720p-re. Azt se adja ki. (Es akkor meg arrol szo se volt, hogy ott a vezetekes USB2 is kozben, ahol ugye a 480 Mbit eleve csak a burst maximuma, a sustained bitrate ennel joval alacsonyabb.)
"Más kérdés hogy 24 bittel számolsz, miközben nem is tudom a kijelzők támogatnak-e 24 bites megjelenitést"
A 24 bit az alap Amire te gondolsz, az a 36 meg 48 bites szinmelyseg.
"nem is muszály tömöritetlenül jelet küldeni.."
Persze, a VNC is hasznal tomoritest, de az pont videora nem alkalmas. Azt meg ugy latatlanban biztosra lehet venni, hogy egy ilyen kutyu nem fog on-the-fly MPEG-et tomoriteni.
DRM is theft
-
szabi__memo
nagyúr
válasz dabadab #6003 üzenetére
Oké, amit irsz az jó számolás FullHD-re. De nem csak a fullHD a HTPC (bár ezt te is irtad) és ezek a kütyük még azt nem is támogatják. Más kérdés hogy 24 bittel számolsz, miközben nem is tudom a kijelzők támogatnak-e 24 bites megjelenitést. Ergo kevesebb helyen is átmegy, és nem is muszály tömöritetlenül jelet küldeni..
Ezek a megoldások még tényleg nem tökéletesek, nem is támogatják az 1080p-t, de az Usb3.0-val biztos fejlesztődik a WirelesUSB szabvány is, de lehet nem is ez lesz a befutó, hanem a WirelesHD vagy inkább a WiGig technológia. És akkor már nem kell semilyen kompromisszum (majd csak FullHD felett )[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz szabi__memo #6002 üzenetére
1920 * 1080 * 24 * 60
(szelesseg * magassag * bit/pixel * fps)Egyebkent a HDMI 1.0 max felbontasa 1920*1200@60Hz, ehhez pedig 5 Gbit/s-es brutto savszelesseg kellett (hanggal, protokollal, mindennel egyutt).
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz szabi__memo #6000 üzenetére
Igen, az emlitett 720p felbontas meg 506 Mbit/s, az 1080p@60Hz meg 2848 Mbit/s + plusz meg a hang.
DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest