- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
-
Gombinyó
őstag
válasz
Vikthor #54793 üzenetére
Ha csak egy kijelző van a HTPC-n, akkor jó lehet a Kodi Matrix. Nekem több kijelző van és fel tudja őket cserélni, így sokszor rossz kijelzőn indult el, más hibát nem találtam benne.
Én Kodi (17.6) DSPlayert használok madVR-el, ez így hibátlan és a madVR miatt minőségre is a legjobb talán. -
Alien!
senior tag
válasz
Vikthor #54795 üzenetére
Kodi Matrix Edition-t próbáld meg, ez elvileg jó már HDR filmekhez is.
Nekem amúgy pl úgy van beállítva, hogy a gyári Kodi a médiatár, ami alá be van állítva az MPC-BE+Madvr mint alapértelmezett lejátszó (playercore.xml-t kell szerkeszteni).
-
python1
veterán
válasz
Vikthor #53171 üzenetére
Aha, azért is írtam a kmeneti tartományt,érdemes kicsit játszadozni,hogy mi hoz jobb végeredményt.Érdekesség képpen,nálam saját projektoron az rx 560 kimeneti beállítása,elvérzett,élvezhetetlen képet adott egy másik projektoron,full rgb jó volt nálam,fórumtársnál túl világos,évezhetetlen képet adott,míg YcBcr 442-4 tôkéleteset.Másik az,hogy HDR képes volt a projektor,és nélküle jobb volt a kép.
-
Karel666
tag
válasz
Vikthor #52504 üzenetére
Köszönöm az ajánlást. Első körben körben megpróbálom a ventilátor cseréjét. Még nem vagyok benne biztos, hogy marad a htpc, addig nem költenék rá már túl sokat. Tudom, hogy a gép lelke a tápegység, de majdnem annyiba került a komplett gép mindenestül, mint egy olyan táp.
-
chros
őstag
válasz
Vikthor #52434 üzenetére
De biza, egy Ryzen 5 2600-on csucsul, epp befert az Msi 1060 gaming x 6gb melle, a kakaot egy Silverstone Nightjar n520-as adja.
60 fokos gpu homerseklet alatt (nincs gpu intenziv feladat) nem mennek a ventik madvr-rel, ha pedig mennek a gpu ventik, akkor sem hallani oket. -
python1
veterán
válasz
Vikthor #52430 üzenetére
Passzív működéssel tudok gépet építeni,csak használni nem lehet amire én szeretném.Elég ígéretes fogyasztású processzorok léteznek papíron,de ha gépbe kerül és számoltatod igen csak zabálja a wattokat.
Ráadásul számtalanszor teszteltem,hogy mnőség romlást nem okoz a venti beszerelése pc-be. -
-
törölt tag
válasz
Vikthor #46133 üzenetére
Hátha segít ...
Nekem IPTV-vel volt hasonló gondom, a hang nem jött át ...
Később kiderült, hogy figyelmetlen voltam, és csak az mp2 kódolású hangok nem jöttek át. Magyar adók, a kiosztás elején.Azért is erősen off, mert már nem emlékszem, hogy mit bűvészkedtem a driverek körül, de megoldódott. Csak gondoltam leírom, hátha segít elindulni, a hibakeresésben, és feltárásban ...
-
Borisz76
nagyúr
-
válasz
Vikthor #42122 üzenetére
eegen, tudom, de nem ez volt a kérdés
Egyébként is csak low profile kártya fér a mozigépbe, 950-ből meg tudtommal olyan még nincs, + HTPC-be hatalmas overkill. Játszós gépem meg van.
Kell vennem egy alacsony fogyasztású kártyát netezéshez, videózáshoz egy integrált ezer éves integrált intel leváltására, és ha van bármi előnye a gt710-nek a 6450-el szemben (játékokbeli teljesítmény irreleváns), akkor azt vennék és az én HTPC-mből menne tovább a kártya... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #42092 üzenetére
kb pont ennyire hallható a léghűtéses megoldásom R9 290essel is, ha nincs 100%osan leterhelve a gép, csak mondjuk 75%ra. Ekkor 300Wot fogyaszt. És még a feszszabikat is hűti valami. Föléhajolsz hallod, de kanapéból már a vetitő hangosabb. este nálunk a háttérzaj olyan 20db körül van, ez városinak sipolást okoz, olyan nagy a csönd
-
róland
veterán
válasz
Vikthor #40711 üzenetére
Tudom. Nálam a HTPC házak árazása miatt húzódott évekig a projekt. A drágább mázak szerintem irreálisan drágák, az olcsóbban többsége pedig nem illett bele az esztétikai elképzeléseimbe (inkább egyszerű számítógép házak voltak, mintsem HTPC házak.)
Szerencsére tavaly rátaláltam a Chieftec IX-03B házra.Az én igényeimnek az felelt meg.
-
PuMbA
titán
válasz
Vikthor #38864 üzenetére
Lip sync probléma sose volt, a hang feldolgozásának a gyorsasága és prioritása lett jobban elosztva a rendszeren belül
Nem tudom, hogy miért nem hallod, bár nekem nem HDMI-m van. Otthoni gépemen Firewire kimenetem van, a munkában pedig sima analóg sztereó az integrált hangkártyából.
python1: Fidelizer nélkül is bőven alkalmas audio célokra, ha jól tudom 4 magos Intel gépeken 2ms késleltetésre volt képes firewire-ön keresztül a mért időtartomány 99.8%-ában
ll-kobe:
Pedig tényleg jobb a Win10, főleg a Win7-től.
-
Janaboy
veterán
válasz
Vikthor #38860 üzenetére
Vannak bizonyos jelenetek a Sony tv-ben mint Grafika, Normál, Mozi stb..máshogy módosítja a beállításokat, pl a Mozinál kikapcsolja a mozgásjavítást.
Illetve még egy Kodi-s kérdés: azt ki lehet kapcsolni vhogy, hogy az egér megmozdítására ne jöjjön fel az alsó menü filmlejátszás közben?
-
-
sas55
aktív tag
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Vikthor #38669 üzenetére
Nem hiszem,hogy szebbek a filmek egy 150K gépen mint egy 50K gépen ,de kövezz meg ha tévedek.
nem hiszem, hogy HTPC-nek másról is kellene szólni mint ami a nevében van de segítek HOME THEATER PC
Az,hogy más feladatokat is rá lehet bízni mert hardverileg bőven képes rá még a legolcsóbb is már megint más kérdés ,szerintem.visszatérve a hűtésre nálam 3db 20cm ventinél és egy DarkRock Pro2-nél kezdődik no meg egy kellően szellős TT Level 10-nél kezdődik.
-
ttower
aktív tag
válasz
Vikthor #38636 üzenetére
Hat jo, annyit most semmikepp nem koltok erre. Ezek a valtozasok mennyire befolyasoljak a kepet? Vagyis jobban kerdezve: hol van az a szint ahol ez a mar lathato?
Jelenlegi pc: Asus lap + vidkari (P5P41TD + ENGT440), Intel core 2 quad 8400, Chieftech 450w tap, 4gb ram, 120gb Sandisk ssd. Megjelenito egyelore egy Sony KDL-42W815b
Ezen a szinten van ertelme komponenseket cserelgetni vagy jelentos valtozas nem jonne at pl a tv hatarai miatt? -
PistiSan
addikt
válasz
Vikthor #38598 üzenetére
Nekem is fent van tableten a Yatse, telefonra már nem raktam fel, néha jó használni ha keresek valamit, de legtöbb esetben csak arra kell, hogy a nyilakkal irányítva a film mappához oda érjek, arra meg sokkal jobb egy fizikai távirányító, nem szakad le a wifiről, nem kell tölteni gyakran, elég 1-3 évente elemet cserélni benne.
Szeretem az újdonságokat, de sokszor kényelmetlen az app a távirányítóhoz képest. -
LLKobe
veterán
válasz
Vikthor #38356 üzenetére
Köszi!
Szóval elég specifikus lenne a kérdés: van egy HTPC-m, amin jelenleg MPC-HC megy, és egy tablettel van távirányítva webui-on keresztül.
Ettől a tabletes megoldástól viszont szegény párom kezd ideggörcsöt kapni, néha már én is.
Ezért arra gondoltam feldobok egy KODI-t, meg veszek ebay-en egy távirányítót.Ez eddig tiszta. Itt jön a kérdés: nekem a filmjeim egy külső 3,5"-es házban vannak, ami csak akkor éled fel ha valamit nézek róla, egyébként 30 perc után lealszik. Kérdés, hogyha KODI-ban hozzáadom a tartalmát, vajon az hagyni fogja lealudni amikor nem megy a lejátszás?
Úgy csinálnám hogy a KOBI nonstop fut.
-
sb
veterán
válasz
Vikthor #37669 üzenetére
Kivéve azt a szerény 80%-ot akinek a NAS is mást jelent.
Pl. nekem... de szerintem ez az általános user hozzáállás.Mire is kell egy NAS? Hogy adatokat tárolj központi helyen. Ennek nem feltétele, hogy külön legyen és más célja ne lehessen.
Két okból kellhet szvsz külön eszköz egy NAS-hoz:1. Rendelkezésre állás miatt. 24/7 NAS igényről olvastam már mezei userektől, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor. Ha meg csak esetileg kell akkor felesleges rá spec hw/sw. Esetileg lehet távolról kelteni, automatikusan is, tehát még csak kényelmetlen 1db gombot se kell megnyomni. És HTPC mellett is kiszolgál bármi mást.
2. Ha nagyobb szerverként üzemel ÉS helyileg el tudod választani. Egy 3-4 HDD-s cucc zavaró a nappali közepén, de:
a, Egy lakásban általában nincs jobb helye máshol sem. Konyhában, hálóban se jó, ha ott zúg. Ha lesz pincém akkor nekem is lesz külön odapakolt NAS-om.
b, Ha jól emlékszem te is keményvonalas user vagy tárhely ügyben de 99%-nak 1-4TB elég, ami 1db HDD. Akár lehet 2.5" is. Tehát ott megint kevésbé szükséges az elkülönítés.+1: Kicsit fejlettebb környéken meg elég sokan nyomják felhővel. Az mindkét pontot még kevésbé relevánssá teszi.
Szóval én pl jól megvagyok a NAS+HTPC-mmel.
- Ha HTPC kell akkor elindítjuk.
- Ha pl. képek akkor telefonról ébreszthető.
- Ha esetleg más eszközre streamelnék akkor is elég egy wol indítás.
- Ha új kép/videó készül a telefonon akkor automatikusan ébreszti és feltölti.
- Ha telefonról menne stream/kép a TV-re akkor az is megy vagy direktbe vagy már fel van töltve az előző pont szerint.
- Desktop gépekről backupok szinkronját így is elintézi időzítve.Összefoglalva, az adatok és felhasználás erősen összefügg jelen esetben. Hw ügyében pedig én pont fordítva látom: ha egy hw is bőven elvégzi a feladatot akkor minek kettő-három-négy 99%-ban tétlen vas?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Vikthor #37665 üzenetére
Nyilván iránymutatás volt a cél.
Sokak keverik a szezont a fazonnal. HTPC és NAS nem ugyanaz és nem is lesz. Bár sokak szeretnék egybe megúszni az egészet (amit meg is lehet oldani), de nem biztos, hogy érdemes is. A NAS az 0-24-ig üzemel, erre van tervezve, a HTPC pedig nem feltétlen, sőt... Én annak a híve vagyok, hogy szedjük külön a dolgokat, főleg ilyen téren.Arra meg nem is térek ki, hogy mindenki a legjobbat, a legjobb minőséget akarja, de nem értik meg, hogy annak viszont ára van. Pénzt és időt is kell rá áldozni.
-
fausto
addikt
válasz
Vikthor #35356 üzenetére
Átnevezgettem a hiányzó filmeket (pl. mwt-drive.avi -> drive.avi), de mire végeztem, lefeküdtem aludni, úgyhogy majd csak ma meló után fogom kipróbálni. Ha így sem ismeri fel, akkor majd egyenként hozzáadogatom. Köszi a tippet!
A 3D-s lejátszási listára valami automata megoldást gondoltam, valamilyen intelligens lejátszási listával, hogy ha felkerül egy 3D-s film, egyből tegye be a playlist-be is. Manuálisan akár egyenként be is rakosgathatnám a lejátszási listába
Valaki csinált már ilyet? Vagy meg tudjátok mondani, milyen feltétellel lehetne betenni?
(Hirtelen arra gondoltam, hogy mondjuk egy olyat beállítok, hogy ha a file névbe szerepel a 3D szó, akkor tegye be. De mivel a film adatlapján szerepek a felbontásnál, hogy 3D, gondolom van valami más megoldás is) -
fausto
addikt
válasz
Vikthor #35352 üzenetére
Akkor nincs más hátra, átnézem, mi hiányzik. Bér nem értem, mert a név jó,a tmdb-n fent van a film. Egyenként hogyan kell videót hozzáadni?
A másik kérdésem, hogy lehet valahogy csinálni egy intelligens lejátszási listát a 3D filmeknek? Ha igen, milyen feltételt kell megadnom?
-
layerke
aktív tag
válasz
Vikthor #35352 üzenetére
Nálam is hálózaton megosztott több gépből több hdd-ről több könyvtárban is vannak filmek, kb 2 TB sorozatokkal együtt és betallózás után gond nélkül megtalálja szinte az össze borítót és adatot. Sorozatokkal szokott baj lenni, azokat eredetire kell elnevezni a könyvtárat, de a filmekkel minden oké. Hw ugyan nem htpc, de a sw igen: pi2+xbian
-
Patice
Topikgazda
válasz
Vikthor #34750 üzenetére
Egyéni meglátásom az, hogy bármilyen HDD is van egy házban, azoknak nem árt az aktív hűtés. Nem kell szélvihart generálni a házban, de legyen minimális légáramlat, ami megoldható bőven 20 dB zajszint alatt.
És ha jó a ház szellőzése és a táp is halk, akkor nem kell a nagy procihűtőre sem venti.
VGA miatt akár elgondolkodnék még a vízhűtésen is, de a HDD-knek így is kellene egy kis levegő.
Ha meg HDD-ket nem rakok egy házba, akkor pl. NAS-ba pakolom őket, ahol szintén aktív hűtést kapnak.
Ha meg nem kell HDD a gépbe, akkor tényleg vizet neki és akkor kussban van eléggé.
-
Magga
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Logitech Blue Yeti mikrofon állvánnyal
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest